LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 17 Ιουλίου 2019 14:59

Παράνομο “εργοστάσιο” παραγωγής προϊόντων καπνού εντόπισε το ΣΔΟΕ (εικόνες)

Κατασχέθηκαν πάνω από 52.000 συσκευασίες καπνού. Τουλάχιστον 2 εκατ. ευρώ η ζημιά για το ελληνικό δημόσιο.

Παράνομο εργοστάσιο - καπνικά προιόντα

Νέο πλήγμα στην παραγωγή και διάθεση λαθραίων προϊόντων καπνού κατάφερε η Ειδική Γραμματεία ΣΔΟΕ. Στο πλαίσιο ερευνών, κλιμάκια ελεγκτών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης ΣΔΟΕ Αττικής εντόπισαν τη Δευτέρα τεράστιο αποθηκευτικό χώρο, στην περιοχή Οινοφύτων, στον οποίο λειτουργούσε παράνομο «εργοστάσιο» παραγωγής προϊόντων καπνού.

Ειδικότερα, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 52.380 τεμάχια συσκευασίες καπνού των 50 γρ., έτοιμων προς πώληση και άμεση κατανάλωση, με πλαστά σήματα γνωστών επώνυμων εταιριών καπνού.
  • 500.000 τεμάχια άδειων φακέλων καπνού με πλαστά σήματα γνωστών επώνυμων εταιριών καπνού, που επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν για τη συσκευασία καπνού.
  • 450 κιλά επεξεργασμένου χύμα καπνού, έτοιμου προς συσκευασία.
  • 550 κιλά φύλλα ακατέργαστου καπνού.
  • Δύο φορτηγά αυτοκίνητα που έφεραν πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.
  • Όλος ο εξειδικευμένος μηχανολογικός εξοπλισμός επεξεργασίας και τυποποίησης καπνού, περονοφόρα μηχανήματα και μεγάλος αριθμός υλικών συσκευασίας.

Στους χώρους του παράνομου εργοστασίου εντοπίστηκαν δύο αλλοδαποί που δήλωσαν φύλακες και οι οποίοι συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Θηβών. 

Παράνομο εργοστάσιο - καπνικά προιόντα

Επίσης ζητήθηκε η συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διενέργεια ερευνών στον χώρο, για τον εντοπισμό δακτυλικών αποτυπωμάτων, καθώς και τη λήψη βιολογικού υλικού. 

Στο πλαίσιο των ελεγκτικών ενεργειών απεστάλη αίτημα προς τις εταιρείες – καπνοβιομηχανίες, δικαιούχους των εμπορικών σημάτων που βρέθηκαν στις συσκευασίες καπνού, προκειμένου να καταθέσουν εκθέσεις – πραγματογνωμοσύνες αναφορικά με την παραποίηση ή μη των καπνικών προϊόντων και των φακέλων (συσκευασιών). Οι εταιρείες πιστοποίησαν την παραποίηση των προϊόντων καπνού και την πλαστότητα των σημάτων τους.

Παράνομο εργοστάσιο - καπνικά προιόντα

Για τις κατασχεθείσες ποσότητες καπνού, συντάχθηκε έγγραφο της Ειδικής Γραμματείας του ΣΔΟΕ προς το τελωνείο Οινόης, προκειμένου να προσδιορισθούν και να υπολογισθούν οι αναλογούντες δασμοί κ.λ.π. φόροι. Η ζημιά που προκλήθηκε στο ελληνικό Δημόσιο, βάσει του ισχύοντος δασμοφορολογικού καθεστώτος, ανέρχεται στο ποσό των 2.050.024 ευρώ.

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εντοπιστούν οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.

Παράνομο εργοστάσιο - καπνικά προιόντα

Παράνομο εργοστάσιο - καπνικά προιόντα

Παράνομο εργοστάσιο - καπνικά προιόντα

Παράνομο εργοστάσιο - καπνικά προιόντα

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαAstraZeneca – Μεταξάκης: Το εμβόλιο μου προκάλεσε θρόμβωσηΣήμερα 08:00 | Ειδήσεις

Τι είπε για την απόσυρση του εμβολίου, ο Γκίκας Μαγιορκίνης, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Κολωνός: Επεισόδιο με πυροβολισμούςΣήμερα 06:36 | Ειδήσεις

Τι εντόπισαν οι δυνάμεις της Αστυνομίας που έσπευσαν στο σημείο.

Γάζα: Ασταμάτητοι βομβαρδισμοί, οι ΗΠΑ απειλούν να φρενάρουν τη στρατιωτική βοήθεια στο ΙσραήλΣήμερα 08:24 | Ειδήσεις

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου απειλεί εδώ και καιρό ότι θα διατάξει χερσαία επίθεση ευρείας κλίμακας στη Ράφα, όπου κατ’ αυτόν κρύβονται οι «τελευταίες» μονάδες του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς.

ΣΥΡΙΖΑ: Άγνωστοι διέρρηξαν τα γραφεία στην Καλλιθέα - Το απειλητικό μήνυμα στον Στέφανο ΚασσελάκηΣήμερα 07:16 | Ειδήσεις

Με ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  έκανε γνωστή την διάρρηξη στα γραφεία του κόμματος στην Καλλιθέα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη: 61χρονος αυνανίστηκε μπροστά σε 18χρονη σε δημόσιο χώρο11:35Eurovision: Απόψε ο 2ος ημιτελικός με την συμμετοχή της Ελλάδας11:21Άννα Παναγιωτοπούλου: σε κλίμα συγκίνησης το “τελευταίο αντίο” (εικόνες)11:08Δωρεάν Μαστογραφία: SMS στις νέες ηλικιακές ομάδες δικαιούχων10:54Αρχιεπισκοπή Αμερικής για Μονή της Χώρας: Οι ΗΠΑ πρέπει να ανησυχούν για αυτές τις εξελίξεις10:41ΕΛΑΣ: Viral το μήνυμα για τους... “αγκωνόμυαλους” που σώζει ζωές! (βίντεο)10:27Ηράκλειο: Πέθανε από τις αναθυμιάσεις της μηχανής του μέσα στο σπίτι του10:13Βόρεια Μακεδονία - εκλογές: Προβληματισμός για την επικράτηση των εθνικιστών09:59Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο τραυματίστηκε και χάνει το Προολυμπιακό09:46Ευγένιος Σπαθάρης: Ο “πατέρας” του Καραγκιόζη09:32Γάζα: Ασταμάτητοι βομβαρδισμοί, οι ΗΠΑ απειλούν να φρενάρουν τη στρατιωτική βοήθεια στο Ισραήλ09:19Σπηλιωτόπουλος: ‘Έχω αποστασιοποιηθεί από την ΝΔ πολιτικά και ψυχικά09:05Θεσσαλονίκη: Λήστεψαν κατάστημα και απείλησαν τον υπάλληλο με κατσαβίδι08:52Viral ο νεαρός που τον έριξε ο πυροσβεστήρας στη θάλασσα (βίντεο)08:38Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε τρία αυτοκίνητα και ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι στον Λαγκαδά (εικόνες)08:25AstraZeneca – Μεταξάκης: Το εμβόλιο μου προκάλεσε θρόμβωση08:11Γάζα - Φοιτητές: Δεκάδες συλλήψεις στο πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ (εικόνες)07:58Η Φιορεντίνα έκλεισε θέση στον τελικό και περιμένει Ολυμπιακό ή Άστον Βίλα07:44ΣΥΡΙΖΑ: Άγνωστοι διέρρηξαν τα γραφεία στην Καλλιθέα - Το απειλητικό μήνυμα στον Στέφανο Κασσελάκη 07:31Το Πάσχα των πολιτών και των πολιτικών…07:17
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο