LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 17 Ιουλίου 2019 11:22

Νέα μονάδα ηλεκτροπαραγωγής από την MYTILINEOS

Οι ανακοινώσεις από τον Όμιλο για την έναρξη των εργασιών και την παραγόμενη ισχύ της μονάδας. Τι δήλωσε ο Αδ. Γεωργιάδης.

Ευάγγελος Μυτιληναίος

Το φθινόπωρο ξεκινούν οι κατασκευαστικές εργασίες για την νέα μονάδα ηλεκτροπαραγωγής της MYTILINEOS στο Ενεργειακό Κέντρο της εταιρείας στον Αγ. Νικόλαο, μετά την ολοκλήρωση των απαιτούμενων αδειοδοτήσεων.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία, ο νέος σταθμός συνδυασμένου κύκλου ισχύος 826 MW θα κατασκευαστεί με την συνδρομή της METKA και θα έχει ως βασικό προμηθευτή την GE, με αεριοστρόβιλο τεχνολογίας class H, με θερμική απόδοση μεγαλύτερη από 63%, γεγονός που θα τον καθιστά τον πιο αποδοτικό στην Ευρώπη, αυτή τη στιγμή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της MYTILINEOS:

  • Το προβλεπόμενο κόστος επένδυσης είναι της τάξεως των 300 εκ. ευρώ, ενώ αναμένεται να δημιουργηθούν πολλές νέες θέσεις εργασίας, οι οποίες - κατά πάγια πρακτική της MYTILINEOS- θα καλυφθούν κυρίως από κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.
  • Η ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του σταθμού (commissioning) τοποθετείται στο 4ο τρίμηνο του 2021.
  • Μαζί με το νέο σταθμό, η ισχύς ηλεκτρικής ενέργειας που θα διαθέτει η MYTILINEOS θα ξεπερνά τα 2000MW (πλέον του χαρτοφυλακίου ΑΠΕ), συμβάλλοντας σημαντικά με αυτόν τον τρόπο στην ενεργειακή ασφάλεια της χώρας αλλά και με προϋποθέσεις εξαγωγών σε γειτονικές χώρες στο πλαίσιο του νέου ευρωπαϊκού πλαισίου (target model).
  • Η ηλεκτροπαραγωγή από φυσικό αέριο εκπέμπει κάτω από το ένα τέταρτο των αερίων του θερμοκηπίου που αντιστοιχούν στην λιγνιτική παραγωγή.

Με αφορμή την ανακοίνωση της εταιρείας για την επένδυση ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε ότι «το Υπουργείο Επενδύσεων και Ανάπτυξης χαιρετίζει με ιδιαίτερα μεγάλη ικανοποίηση την ανακοίνωση της νέας μεγάλης επένδυσης της εταιρείας «Mytilineos». Η Κυβέρνηση είναι παρούσα για να βοηθήσει κάθε επενδυτή ώστε να λυθεί το οποιοδήποτε τυχόν εμπόδιο υπάρχει μπροστά του. Κοινό συμφέρον όλων μας τέτοιου είδους επενδύσεις να ευδοκιμούν στην Ελλάδα».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαLIVE Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης του ΑΝΤ1 για τα παιδιάΧθες 09:24 | Ειδήσεις

Ο ΑΝΤ1 προσφέρει σε παιδιά που μεγαλώνουν σε ιδρύματα, αγάπη και ελπίδα και σας καλεί να γίνετε μέρος αυτής προσπάθειας.

Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης ΑΝΤ1 στηρίζει τα Παιδικά Χωριά SOSΧθες 08:34 | Ειδήσεις

Τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος υποστηρίζουν παιδιά, νέους και οικογένειες που βρίσκονται σε ευάλωτες συνθήκες.

Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης ΑΝΤ1 στηρίζει το “Μake a wish Ελλάδος”Χθες 06:39 | Ειδήσεις

Η πραγματοποίηση της ευχής ενός παιδιού που πάσχει από σοβαρή ασθένεια μπορεί να του δώσει δύναμη ώστε να μην καταθέσει τα όπλα και να συνεχίσει να μάχεται με θάρρος.

Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης ΑΝΤ1 στηρίζει το σωματείο “Η Φλόγα”Χθες 07:59 | Ειδήσεις

«Η Φλόγα», βρίσκεται εδώ και 42 χρόνια δίπλα στα παιδιά που νοσούν από καρκίνο και τις οικογένειές τους.  

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σέρρες: Νεκρός 50χρονος που οδηγούσε ηλεκτρικό πατίνι00:00Συνάντηση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ με τον υπουργό Ενέργειας, Σταύρο Παπασταύρου23:46Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος ΑΝΤ1 για τα παιδιά: Οι προσφορές ξεπέρασαν τα 2 εκατομμύρια ευρώ23:32Αστυνομικές Πηγές: Επιβεβλημένη η ρύθμιση και η εκτροπή κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια των αγροτικών κινητοποιήσεων23:18"Υπόθεση Πελικό" στη Βρετανία: Άνδρας νάρκωνε και βίαζε τη σύζυγο του επί χρόνια μαζί με άλλου πέντε23:04Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος ΑΝΤ1 - Make A Wish: Η ιστορία του 17χρονου Δημήτρη που πάλεψε με τη λευχαιμία 22:49Τι αλλάζει στα τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ με το νέο έτος – Όλες οι απαντήσεις σε 17 ερωτήσεις22:35Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος ΑΝΤ1 για τα παιδιά: Ξεπέρασαν το 1,5 εκατομμύριο ευρώ οι προσφορές22:20Κυριάκος Μητσοτάκης στην τριμερή Ισραήλ-Ελλάδας-Κύπρου: Η Ελλάδα αναδεικνύεται σε σημαντικό παίκτη στα ενεργειακά στην ανατολική Μεσόγειο22:06Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος του ΑΝΤ1 στηρίζει το σωματείο "ΕΛΙΖΑ"21:52Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος στηρίζει το σύνδεσμο Φλόγας που σκοπό έχει τη συντήρηση τεσσάρων σπιτιών φιλοξενίας21:38Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος του ΑΝΤ1 στηρίζει τα  Παιδικά Χωριά SOS21:24Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος ΑΝΤ1 - "Δεσμός": Σκοπός η αγορά κλινών για το Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς21:10Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη20:56Τέλλογλου - "Χτύπημα" ρωσικού δεξαμενόπλοιου ανοιχτά της Κρήτης: Κατάσκοπος ζούσε στην Ελλάδα20:42Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος - "Δεσμός": Ο Άγιος Βασίλης έφτασε στην Λάρισα και στα παιδιά του σωματείου20:28Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος ΑΝΤ1 για τα παιδιά: Οι προσφορές ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο ευρώ20:20O Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος του ΑΝΤ1 για τα παιδιά (Live blog)20:14Θοδωρής Κυριακού: Τα παιδιά έχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας - Είναι ό,τι πολυτιμότερο έχουμε (βίντεο)20:06Άγιος Νικόλαος: Τρεις συλλήψεις για ναρκωτικά - Κατασχέθηκαν πάνω από ένα κιλό κάνναβης, κοκαΐνη και χρήματα19:51
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο