LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 17 Ιουλίου 2019 11:22

Νέα μονάδα ηλεκτροπαραγωγής από την MYTILINEOS

Οι ανακοινώσεις από τον Όμιλο για την έναρξη των εργασιών και την παραγόμενη ισχύ της μονάδας. Τι δήλωσε ο Αδ. Γεωργιάδης.

Ευάγγελος Μυτιληναίος

Το φθινόπωρο ξεκινούν οι κατασκευαστικές εργασίες για την νέα μονάδα ηλεκτροπαραγωγής της MYTILINEOS στο Ενεργειακό Κέντρο της εταιρείας στον Αγ. Νικόλαο, μετά την ολοκλήρωση των απαιτούμενων αδειοδοτήσεων.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία, ο νέος σταθμός συνδυασμένου κύκλου ισχύος 826 MW θα κατασκευαστεί με την συνδρομή της METKA και θα έχει ως βασικό προμηθευτή την GE, με αεριοστρόβιλο τεχνολογίας class H, με θερμική απόδοση μεγαλύτερη από 63%, γεγονός που θα τον καθιστά τον πιο αποδοτικό στην Ευρώπη, αυτή τη στιγμή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της MYTILINEOS:

  • Το προβλεπόμενο κόστος επένδυσης είναι της τάξεως των 300 εκ. ευρώ, ενώ αναμένεται να δημιουργηθούν πολλές νέες θέσεις εργασίας, οι οποίες - κατά πάγια πρακτική της MYTILINEOS- θα καλυφθούν κυρίως από κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.
  • Η ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του σταθμού (commissioning) τοποθετείται στο 4ο τρίμηνο του 2021.
  • Μαζί με το νέο σταθμό, η ισχύς ηλεκτρικής ενέργειας που θα διαθέτει η MYTILINEOS θα ξεπερνά τα 2000MW (πλέον του χαρτοφυλακίου ΑΠΕ), συμβάλλοντας σημαντικά με αυτόν τον τρόπο στην ενεργειακή ασφάλεια της χώρας αλλά και με προϋποθέσεις εξαγωγών σε γειτονικές χώρες στο πλαίσιο του νέου ευρωπαϊκού πλαισίου (target model).
  • Η ηλεκτροπαραγωγή από φυσικό αέριο εκπέμπει κάτω από το ένα τέταρτο των αερίων του θερμοκηπίου που αντιστοιχούν στην λιγνιτική παραγωγή.

Με αφορμή την ανακοίνωση της εταιρείας για την επένδυση ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε ότι «το Υπουργείο Επενδύσεων και Ανάπτυξης χαιρετίζει με ιδιαίτερα μεγάλη ικανοποίηση την ανακοίνωση της νέας μεγάλης επένδυσης της εταιρείας «Mytilineos». Η Κυβέρνηση είναι παρούσα για να βοηθήσει κάθε επενδυτή ώστε να λυθεί το οποιοδήποτε τυχόν εμπόδιο υπάρχει μπροστά του. Κοινό συμφέρον όλων μας τέτοιου είδους επενδύσεις να ευδοκιμούν στην Ελλάδα».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ρούμπιο: Παραγωγικές οι συζητήσεις στη Φλόριντα - Μένει ακόμη δουλειά που πρέπει να γίνει23:59Ρέθυμνο: Μεγάλη φωτιά σε κατάστημα στην Καλλιθέα (εικόνες)23:47Στις Βρυξέλλες αύριο ο Νίκος Δένδιας για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ23:34Παναθηναϊκός - ΑΕΚ: Θεαματικό ντέρμπι για... γερά νεύρα και επικράτηση της Ένωσης23:20Λακωνία: Εξερράγη φιάλη υγραερίου σε καφετέρια στη Νεάπολη (βίντεο)23:06Πάτρα: Άγριος ξυλοδαρμός μεταξύ δύο ανδρών και μιας γυναίκας (εικόνες)22:52Σκληρές διαπραγματεύσεις στη Φλόριντα για το Ουκρανικό - Συμφωνία στα τελικά σημεία του σχεδίου θέλουν οι ΗΠΑ22:38Ηλεία: Σοβαρό τροχαίο στη Γαστούνη - Στο Νοσοκομείο δύο γυναίκες (εικόνες)22:24Έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας οι αγρότες – Απαιτούν την απελευθέρωση των συναδέλφων τους 22:10ΠΑΟΚ: Τεράστιο "διπλό" με ανατροπή και 10 παίκτες21:56Κινητοποιήσεις αγροτών – Λάρισα: Στα δύο "κόπηκε" η Ελλάδα21:42"Δύο στα δύο" και κορυφή για την Εθνική21:28Έκρηξη χειροβομβίδας στη Ρόδο: Μήνυμα στήριξης από τον πατέρα του Ραφαήλ στον 39χρονο21:14F1: Παράταση στην αγωνία, μετά το θρίαμβο του Φερστάπεν στο Κατάρ21:10Ο αντιπρόεδρος Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτών Λάρισας στον ΑΝΤ1 - Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε21:00Επιστροφή Ενοικίου: Viral το βίντεο του Νίκου Ρογκάκου στο Tik Tok του ant1news20:46Τραγωδία στην Αρτέμιδα: Είχε προκαλέσει και άλλο τροχαίο ο 29χρονος20:32ANT1 Sports: Όλα τα βλέμματα στραμμένα στο Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 20:18Λάρισα - Κινητοποιήσεις αγροτών: Στο νοσοκομείο δύο άτομα έπειτα από επεισόδια με την αστυνομία (βίντεο)20:04Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα19:50
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο