LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /LifeΔημοσίευση: 16 Ιουλίου 2019 11:47

Κόπηκε η σκηνή αυτοκτονίας στο “13 Reasons Why”

Το Τηλεοπτικό Συμβούλιο Γονέων κατήγγειλε ότι ωραιοποιεί τις αυτοκτονίες. Υποχώρησε το Netflix.

Netflix - 13 Reasons Why

Ο πάροχος τηλεοπτικού περιεχομένου Netflix ανακοίνωσε ότι αφαίρεσε από τη δημοφιλή σειρά του «13 Reasons Why» μια σκηνή που δείχνει την αυτοκτονία της νεαρής πρωταγωνίστριας έπειτα από σύσταση ειδικών, όπως ανακοίνωσε νωρίς σήμερα στον λογαριασμό του στο Twitter.

Η σειρά, που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο, δείχνει στο τελευταίο επεισόδιο του πρώτου κύκλου τη νεαρή Χάνα Μπέικερ να κόβει τις φλέβες της μέσα σε μια μπανιέρα.

Ο πάροχος επεσήμανε στο Twitter ότι έπειτα από τις συστάσεις ιατρών «αποφασίσαμε μαζί με τον δημιουργό Μπράιαν Γόρκι και τους παραγωγούς του "13 Reasons Why" να κόψουμε τη σκηνή στην οποία εμφανίζεται η Χάνα να αυτοκτονεί».

Netflix - 13 Reasons Why

Αν και έχει λάβει πολύ καλές κριτικές η σειρά έχει προκαλέσει επικρίσεις από διάφορες οργανώσεις, περιλαμβανόμενου του Τηλεοπτικό Συμβούλιο Γονέων (PTC), το οποίο κατήγγειλε ότι ωραιοποιεί τις αυτοκτονίες.

Την απόφαση του Netflix να κόψει τη σκηνή χαιρέτισε το PTC το οποίο έχει ζητήσει από τον πάροχο να διακόψει εντελώς τη σειρά.

«Το Netflix επιτέλους παραδέχθηκε τις βλαπτικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει στα παιδιά το ακραίο περιεχόμενο, όπως η σκηνή με την αυτοκτονία στο "13 Reasons Why"», τόνισε.

Οι αυτοκτονίες των νεαρών Αμερικανών αυξήθηκαν κατά σχεδόν ένα τρίτο μετά την πρώτη μετάδοση της δημοφιλούς σειράς το 2017, ανέφερε αμερικανική έρευνα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η έρευνα που διενεργήθηκε με την υποστήριξη του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας (NIH) κατέγραψε αύξηση 28,9% στο ποσοστό αυτοκτονιών μεταξύ των νεαρών Αμερικανών ηλικίας 10 με 17 ετών τον Απρίλιο του 2017. Σύμφωνα με την έρευνα, καταγράφηκαν επιπλέον 195 θάνατοι από αυτοκτονίες στην ηλικιακή αυτή ομάδα το χρονικό διάστημα Απριλίου- Δεκεμβρίου 2017 σε σχέση με το αναμενόμενο βάσει προηγούμενων στοιχείων.

Οι ερευνητές τόνισαν ωστόσο ότι δεν μπορούν να συνδέσουν άμεσα τη σειρά με την αύξηση των αυτοκτονιών, αλλά ούτε να αποκλείσουν άλλους παράγοντες.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιαπωνία: Δεκάδες οι τραυματίες, μετά τον ισχυρό σεισμό και το τσουνάμι 09:00Λίβερπουλ - Σλοτ: Δεν έχω ιδέα αν ο Σαλάχ έπαιξε το τελευταίο παιχνίδι του με την Λίβερπουλ08:46Πάτρα: Ασθενής το έσκασε από το νοσοκομείο Ρίου08:32Λάρισα: Κλειστή παραμένει η εθνική οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης - Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις08:18Τρίκαλα: Στα μπλόκα παραμένουν οι αγρότες - Αποφασίζουν κι άλλες μορφές δράσεων08:04Χανιά: Παραμένουν οι αγρότες στο αεροδρόμιο - Οι επόμενες κινήσεις τους07:50Ισχυρό μήνυμα εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία από το Capital Link 2025 στη Νέα Υόρκη07:38Τροχαίο ατύχημα στα Ιωάννινα: Στο νοσοκομείο 23χρονη07:24Τέλη Κυκλοφορίας: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες07:10Λίβερπουλ: Εκτός αποστολής ο Σαλάχ για τον αγώνα κόντρα στην Ίντερ06:56Εύβοια: Άγρια συμπλοκή με τραυματία και καταδίωξη06:52Γαλλία: Απεργούν οι εργαζόμενοι στο Μουσείο του Λούβρου06:42Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 9 Δεκεμβρίου06:28Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη06:14Δένδιας: Μετατροπή της Άμυνας από δημοσιονομικό βάρος σε παραγωγικό πολλαπλασιαστή ισχύος23:59Formula 1: Φινάλε πρωταθλήματος - Ο Λάντο Νόρις έγραψε ιστορία στο 24ο Grand Prix που μεταδόθηκε αποκλειστικά από ΑΝΤ1 και ΑΝΤ1+23:45Ηράκλειο: Κλειστό και πάλι το αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» - Αύριο το πρωί η νέα συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής23:32Στον ΑΝΤ1 ο κτηνοτρόφος από τη Θεσσαλονίκη που συγκλόνισε την Ελλάδα23:18Ιωάννινα: Ανήλικη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κατάσταση μέθης 23:04Η ΑΕΛ ανακοίνωσε τον Παντελίδη 22:51
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο