LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /LifeΔημοσίευση: 16 Ιουλίου 2019 11:47

Κόπηκε η σκηνή αυτοκτονίας στο “13 Reasons Why”

Το Τηλεοπτικό Συμβούλιο Γονέων κατήγγειλε ότι ωραιοποιεί τις αυτοκτονίες. Υποχώρησε το Netflix.

Netflix - 13 Reasons Why

Ο πάροχος τηλεοπτικού περιεχομένου Netflix ανακοίνωσε ότι αφαίρεσε από τη δημοφιλή σειρά του «13 Reasons Why» μια σκηνή που δείχνει την αυτοκτονία της νεαρής πρωταγωνίστριας έπειτα από σύσταση ειδικών, όπως ανακοίνωσε νωρίς σήμερα στον λογαριασμό του στο Twitter.

Η σειρά, που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο, δείχνει στο τελευταίο επεισόδιο του πρώτου κύκλου τη νεαρή Χάνα Μπέικερ να κόβει τις φλέβες της μέσα σε μια μπανιέρα.

Ο πάροχος επεσήμανε στο Twitter ότι έπειτα από τις συστάσεις ιατρών «αποφασίσαμε μαζί με τον δημιουργό Μπράιαν Γόρκι και τους παραγωγούς του "13 Reasons Why" να κόψουμε τη σκηνή στην οποία εμφανίζεται η Χάνα να αυτοκτονεί».

Netflix - 13 Reasons Why

Αν και έχει λάβει πολύ καλές κριτικές η σειρά έχει προκαλέσει επικρίσεις από διάφορες οργανώσεις, περιλαμβανόμενου του Τηλεοπτικό Συμβούλιο Γονέων (PTC), το οποίο κατήγγειλε ότι ωραιοποιεί τις αυτοκτονίες.

Την απόφαση του Netflix να κόψει τη σκηνή χαιρέτισε το PTC το οποίο έχει ζητήσει από τον πάροχο να διακόψει εντελώς τη σειρά.

«Το Netflix επιτέλους παραδέχθηκε τις βλαπτικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει στα παιδιά το ακραίο περιεχόμενο, όπως η σκηνή με την αυτοκτονία στο "13 Reasons Why"», τόνισε.

Οι αυτοκτονίες των νεαρών Αμερικανών αυξήθηκαν κατά σχεδόν ένα τρίτο μετά την πρώτη μετάδοση της δημοφιλούς σειράς το 2017, ανέφερε αμερικανική έρευνα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η έρευνα που διενεργήθηκε με την υποστήριξη του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας (NIH) κατέγραψε αύξηση 28,9% στο ποσοστό αυτοκτονιών μεταξύ των νεαρών Αμερικανών ηλικίας 10 με 17 ετών τον Απρίλιο του 2017. Σύμφωνα με την έρευνα, καταγράφηκαν επιπλέον 195 θάνατοι από αυτοκτονίες στην ηλικιακή αυτή ομάδα το χρονικό διάστημα Απριλίου- Δεκεμβρίου 2017 σε σχέση με το αναμενόμενο βάσει προηγούμενων στοιχείων.

Οι ερευνητές τόνισαν ωστόσο ότι δεν μπορούν να συνδέσουν άμεσα τη σειρά με την αύξηση των αυτοκτονιών, αλλά ούτε να αποκλείσουν άλλους παράγοντες.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Απεργία: "Λουκέτο" σήμερα στους δήμους της χώρας07:24Σεισμός 5,2 ρίχτερ στη Ζάκυνθο07:10Ο Ντόναλντ Τραμπ κατέθεσε αγωγή 5 δισ. κατά του BBC07:00Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 16 Δεκεμβρίου06:48Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ θα βοηθήσουν την Ουκρανία να βρεθεί ένας συμβιβασμός06:38ΟΠΕΚΑ: Αυξάνεται από το νέο έτος το επίδομα για τους ανασφάλιστους υπερήλικες06:24Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη06:10Φοινικούντα: Προφυλακίστηκαν ανιψιός και επιχειρηματίας23:59Μερτς για σύνοδο Βερολίνου: Ίσως η μεγαλύτερη διπλωματική δυναμική από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία23:45Η ΚΕΔΕ βάζει “λουκέτο” στους δήμους όλης της χώρας την Τρίτη23:31Χανιά: Ηλικιωμένες προσπάθησαν να περάσουν ναρκωτικά στις φυλακές για τους γιους τους23:17“Ρουβίκωνας”: Πορεία έξω από το σπίτι της Νίκης Κεραμέως (εικόνες)23:03Καρυστιανού για πιθανή πολιτική δράση: Θα είμαι στην πρώτη γραμμή22:49Ενδοοικογενειακή βία – Θεσσαλονίκη: Επιχείρησε να πνίξει τη σύντροφο του με κορδόνι22:35Θρήνος στη Βολιβία: Υπερχείλισε ο ποταμός Πιραΐ - Είκοσι νεκροί και δεκάδες αγνοούμενοι (βίντεο)22:22Ιεράπετρα: Κουκουλοφόροι έδεσαν 65χρονη μέσα στο σπίτι της22:08Αμαλιάδα: Μεθυσμένος οδηγός έπεσε σε μάντρα σπιτιού – Τραυματίστηκε ο συνοδηγός21:55Ρέθυμνο: Συλλήψεις για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο21:41Εφιαλτικές στιγμές έζησε 15χρονη στο Ηράκλειο - Άνδρας ντυμένος Τσάρλι Τσάπλιν ασέλγησε εις βάρος της 21:28Παναθηναϊκός: Αμφίβολος ο Ναν για τον αγώνα με την Φενέρμπαχτσε21:14
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο