LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /LifeΔημοσίευση: 16 Ιουλίου 2019 11:47

Κόπηκε η σκηνή αυτοκτονίας στο “13 Reasons Why”

Το Τηλεοπτικό Συμβούλιο Γονέων κατήγγειλε ότι ωραιοποιεί τις αυτοκτονίες. Υποχώρησε το Netflix.

Netflix - 13 Reasons Why

Ο πάροχος τηλεοπτικού περιεχομένου Netflix ανακοίνωσε ότι αφαίρεσε από τη δημοφιλή σειρά του «13 Reasons Why» μια σκηνή που δείχνει την αυτοκτονία της νεαρής πρωταγωνίστριας έπειτα από σύσταση ειδικών, όπως ανακοίνωσε νωρίς σήμερα στον λογαριασμό του στο Twitter.

Η σειρά, που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο, δείχνει στο τελευταίο επεισόδιο του πρώτου κύκλου τη νεαρή Χάνα Μπέικερ να κόβει τις φλέβες της μέσα σε μια μπανιέρα.

Ο πάροχος επεσήμανε στο Twitter ότι έπειτα από τις συστάσεις ιατρών «αποφασίσαμε μαζί με τον δημιουργό Μπράιαν Γόρκι και τους παραγωγούς του "13 Reasons Why" να κόψουμε τη σκηνή στην οποία εμφανίζεται η Χάνα να αυτοκτονεί».

Netflix - 13 Reasons Why

Αν και έχει λάβει πολύ καλές κριτικές η σειρά έχει προκαλέσει επικρίσεις από διάφορες οργανώσεις, περιλαμβανόμενου του Τηλεοπτικό Συμβούλιο Γονέων (PTC), το οποίο κατήγγειλε ότι ωραιοποιεί τις αυτοκτονίες.

Την απόφαση του Netflix να κόψει τη σκηνή χαιρέτισε το PTC το οποίο έχει ζητήσει από τον πάροχο να διακόψει εντελώς τη σειρά.

«Το Netflix επιτέλους παραδέχθηκε τις βλαπτικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει στα παιδιά το ακραίο περιεχόμενο, όπως η σκηνή με την αυτοκτονία στο "13 Reasons Why"», τόνισε.

Οι αυτοκτονίες των νεαρών Αμερικανών αυξήθηκαν κατά σχεδόν ένα τρίτο μετά την πρώτη μετάδοση της δημοφιλούς σειράς το 2017, ανέφερε αμερικανική έρευνα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η έρευνα που διενεργήθηκε με την υποστήριξη του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας (NIH) κατέγραψε αύξηση 28,9% στο ποσοστό αυτοκτονιών μεταξύ των νεαρών Αμερικανών ηλικίας 10 με 17 ετών τον Απρίλιο του 2017. Σύμφωνα με την έρευνα, καταγράφηκαν επιπλέον 195 θάνατοι από αυτοκτονίες στην ηλικιακή αυτή ομάδα το χρονικό διάστημα Απριλίου- Δεκεμβρίου 2017 σε σχέση με το αναμενόμενο βάσει προηγούμενων στοιχείων.

Οι ερευνητές τόνισαν ωστόσο ότι δεν μπορούν να συνδέσουν άμεσα τη σειρά με την αύξηση των αυτοκτονιών, αλλά ούτε να αποκλείσουν άλλους παράγοντες.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 12 Ιανουαρίου06:24Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα06:10Grateful Dead – Μπομπ Γουίρ: Πέθανε ο συνιδρυτής του συγκροτήματος23:59Bloomberg: Βρετανία και Γερμανία συζητούν την ενίσχυση της στρατιωτικής τους παρουσίας στη Γροιλανδία23:47Αγρίνιο: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ η σπείρα που είχε ξαφρίσει έξι σπίτια 23:35Ποδαρικό στο 2026 με "τρίποντο" ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Πανσερραϊκό23:21Μαρούσι – Προμηθέας Πάτρας: Επιστροφή στις νίκες για τους γηπεδούχους23:07Θήβα: Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες22:53Missing Alert για την εξαφάνιση 59χρονου22:39Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε διόροφο σπίτι στον Λαγκαδά - Πληροφορίες για εγκλωβισμένο άτομο22:25ΟΦΗ – Αστέρας Τρίπολης: Πήρε όλα τα λεφτά… με καρέ του Νους22:11Ο Άρης έριξε την ΑΕΚ από το "ρετιρέ" 21:57Κακοκαιρία – σχολεία: Σε ποιες περιοχές θα είναι κλειστά τη Δευτέρα21:43Θεσσαλονίκη: "Δώρα ζωής" από 64χρονο που νοσηλευόταν στο Παπανικολάου21:29Κρήτη: Σύλληψη δημοτικού υπαλλήλου για σωρεία αδικημάτων21:15Και με τη... βούλα στη Γκρέμιο ο Τετέ 21:01Ο χάρτης των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ έως 16 Ιανουαρίου20:47Ant1 Sports: Με νίκες συνέχισαν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στο μπάσκετ20:33Διπλό θα είναι τελικά το ραντεβού της Τρίτης με τους αγροτοκτηνοτρόφους στο Μέγαρο Μαξίμου20:05Δήμος Αθηναίων – Κακοκαιρία: Έκτακτα μέτρα για τους ευάλωτους πολίτες19:51
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο