LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 16 Ιουλίου 2019 10:47

Κρατούσαν ομήρους σε πρώην πτηνοτροφείο (εικόνες)

Μαρτύριο για τα θύματα της ομηρείας. Πώς έφτασαν οι Αρχές στα ίχνη τους.

Όμηροι - Άρτα

Εξαρθρώθηκε το κύκλωμα που κρατούσε «φυλακισμένους» τους 14 Πακιστανούς με αντάλλαγμα λύτρα στην περιοχή της 'Αρτας, μετά την σύλληψη επτά ομοεθνών τους και ενός 66χρονου, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση, καθώς είναι ο ιδιοκτήτης του χώρου όπου τους κρατούσαν παράνομα.

Η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της Αστυνομίας έγινε χθες στις εγκαταστάσεις ενός παλιού πτηνοτροφείου και στην ευρύτερη περιοχή της 'Αρτας. Η καταγγελία σχετικά με την ομηρεία των Πακιστανών, αλλά και πληροφορίες σχετικά με δραστηριοποίηση κυκλώματος διακίνησης και παράνομης κατακράτησης αλλοδαπών στην περιοχή, έφτασε στην Αστυνομία 'Αρτας από τα Τμήματα Ασφάλειας Λιβαδειάς και Θηβών. Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας 'Αρτας, με τη συνδρομή ανδρών της Ε.Κ.Α.Μ. Θεσσαλονίκης και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Πρέβεζας, εντόπισαν και απελευθέρωσαν συνολικά 14 αλλοδαπούς, οι οποίοι κρατούνταν παρά τη θέλησή τους με την άσκηση ψυχολογικής και σωματικής βίας, μέχρι να καταβληθούν στους δράστες χρηματικά ποσά για την απελευθέρωσή τους.

Όμηροι - Άρτα

Ακολούθησε η σύλληψη επτά 7 ατόμων που εμπλέκονται σε υπόθεση παράνομης κατακράτησης παράτυπων αλλοδαπών.

Πρόκειται για Πακιστανούς (ηλικίας από 21 έως 46 ετών) σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, για εγκληματική οργάνωση, εκβίαση, αρπαγή, παράνομη μεταφορά και προώθηση αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας, παράνομη οπλοκατοχή και πρόκληση σωματικών βλαβών.

Όμηροι - Άρτα

Επίσης, συνελήφθη και ένας 66χρονος, ιδιοκτήτης της εγκατάστασης όπου κρατούνταν οι αλλοδαποί, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για συνέργεια στην παραπάνω υπόθεση.

Στην σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας, αναφέρεται πως από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι οι αλλοδαποί κατέβαλαν χρηματικά ποσά σε μέλη του κυκλώματος για την παράνομη μεταφορά τους από το Πακιστάν στην Ελλάδα, ενώ στη συνέχεια κρατούνταν με τη χρήση βίας, προκειμένου συγγενικά τους πρόσωπα να τους αποστείλουν επιπλέον χρήματα, τα οποία κυμαίνονταν από 1.500 ως 10.000 ευρώ, και θα παρέδιδαν στο κύκλωμα, για την απελευθέρωσή τους.

Όμηροι - Άρτα

Μετά από ιατροδικαστική εξέταση φαίνεται πως οι παθόντες, κατά την κράτησή τους, υπέστησαν βαριές και επικίνδυνες σωματικές βλάβες από τα μέλη του κυκλώματος. Παράλληλα, οι δράστες τους είχαν αφαιρέσει με τη βία, χρήματα, τιμαλφή και κινητά τηλέφωνα που είχαν στην κατοχή τους.

Στις εγκαταστάσεις της παλιάς επιχείρησης και στην κατοχή των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, πιστόλι μάρκας zoraki, γεμιστήρας με δέκα φυσίγγια των 9 mm, μαχαίρι και σουγιάς, κοσμήματα ,Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οι δράστες χρησιμοποιούσαν για την απομάκρυνση των θυμάτων από την εγκατάσταση κατά την απελευθέρωσή τους, το χρηματικό ποσό των 1009,4 ευρώ, 30 ρούπια Πακιστάν, 100 λίρες Τουρκίας και 1 Ριάλ Σαουδικής Αραβίας, πλήθος κινητών τηλεφώνων και διάφορα έγγραφα.

Όμηροι - Άρτα

Στις οικίες των φερόμενων αρχηγικών μελών του κυκλώματος στην Ανέζα 'Αρτας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αυτοκίνητα, τα οποία χρησιμοποιούσαν τα μέλη του κυκλώματος για τις παράνομες δραστηριότητες τους.

Όμηροι - Άρτα

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών 'Αρτας ενώ η έρευνα συνεχίζεται για την πλήρη διερεύνηση της δράσης τους, τον ακριβή προσδιορισμό των παθόντων και τον εντοπισμό εμπλεκομένων στην υπόθεση συνεργών τους.

Όμηροι - Άρτα

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης από Βρυξέλλες: Η κρίση στη Μέση Ανατολή να μην γίνει περιφερειακή σύγκρουσηΧθες 20:14 | Ειδήσεις

Τι δήλωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Πειραιάς - Κατάρρευση κτηρίου: ο τραγικός θάνατος του αστυνομικού και οι μαρτυρίες (βίντεο)Χθες 18:25 | Ειδήσεις

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες στον ΑΝΤ1 για την τραγωδία στο Πασαλιμάνι όπου ένας αστυνομικός έχασε τη ζωή του. Ελεύθεροι οι 8 συλληφθέντες εργάτες, κρατείται ο εργολάβος.

Μέση Ανατολή – Βίντεο ντοκουμέντο: Οδοιπορικό του ΑΝΤ1 στην ΙερουσαλήμΧθες 21:17 | Ειδήσεις


Εκεί όπου κάποτε η ευλάβεια και η κατάνυξη βασίλευαν, σήμερα ρουκέτες και πυροβολισμοί ταράζουν τον ιερό τόπο.

Θεσσαλονίκη: Αδιανόητο οικογενειακό επεισόδιο πάνω από τάφοΧθες 17:53 | Ειδήσεις

Άνδρας άρπαξε μαρμάρινο σταυρό από παρακείμενο τάφο και χτύπησε την χήρα – και νύφη του – στο κεφάλι. Η ποινή που του επέβαλλε το δικαστήριο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Δικηγόρος έκανε λάθος “κλικ” και “έδωσε” διαζύγιο σε άλλο ζευγάρι23:59Ρέθυμνο: Ένστολοι έσωσαν 6χρονη από πνιγμό23:46Viral ο ψαράς που…βάφτηκε με μελάνι σουπιάς (βίντεο)23:32Τρεις συλλήψεις για παράνομα όπλα σε διαφορετικές περιοχές της Αττικής (εικόνες)23:18Ισπανία – Ιταλία: Το δικαίωμα στην άμβλωση έφερε διπλωματική αντιπαράθεση23:04Άργος - Μυκήνες: Η Ολυμπιακή Φλόγα έγινε δεκτή με ενθουσιασμό (εικόνες)22:51Παναθηναϊκός – Παπαθανάσης: Ξεκινάνε τα χωματουργικά στο νέο γήπεδο22:37Δώρα επικουρικών συντάξεων: Στο Ειδικό Δικαστήριο η υπόθεση της κατάργησης22:25Εποχικές λοιμώξεις: Πρόληψη και αντιμετώπιση22:11Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: Ξεκίνημα…με το δεξί21:57Εξάρθρωση σπείρας που έκανε ριφιφί σε κοσμηματοπωλεία - Τεράστια η λεία τους21:44Εθνική Ελλάδος: Η UEFA ενημέρωσε την ΕΠΟ ότι δεν υπάρχει θετικό δείγμα διεθνούς παίκτη21:30Μέση Ανατολή – Βίντεο ντοκουμέντο: Οδοιπορικό του ΑΝΤ1 στην Ιερουσαλήμ21:17Ταμείο Ανάκαμψης: Η Ελλάδα υπέβαλε το 4ο αίτημα για πληρωμή21:03Τροχαίο: Οδηγοί πιάστηκαν στα χέρια και τις έφαγε… αστυνομικός20:49Κασσελάκης: Η δεξιά καπηλεύεται πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια (βίντεο)20:35Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Η κρίση στη Μέση Ανατολή να μην γίνει περιφερειακή σύγκρουση20:22Μέση Ανατολή: Επίθεση της Χεζμπολάχ στο βόρειο Ισραήλ - Τραυματίες στρατιώτες (βίντεο)20:09Καιρός: τοπικές βροχές και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη19:55“Our Ocean Conference” – Γεραπετρίτης: Τα παρόντα κράτη δεσμεύτηκαν για μέτρα κόστους 11,5 δις δολαρίων, υπέρ της θάλασσας (εικόνες)19:41
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο