LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 15 Ιουλίου 2019 11:40

Τη δική της “Θεά” απέκτησε η Σχολή Ικάρων: Γυναίκα αρχηγός για πρώτη φορά

Για πρώτη φορά γυναίκα γίνεται αρχηγός της Σχολής Ικάρων της Πολεμικής Αεροπορίας.

Γυναίκα αρχηγός - Σχολή Ικάρων - Μαρίνα Κωνσταντίνου

«Είναι αρκετά δύσκολη σχολή αλλά ξεκινάω αισιόδοξα και ελπίζω να τα καταφέρω. Αυτή η σχολή είναι συνδυασμός κατ' αρχήν θέλησης, συνειδητής επιλογής, μελέτης και δεξιοτήτων. Από το γυμνάσιο μου μπήκε η ιδέα και δεν μπορούσα να σκεφτώ τι άλλο θα ήθελα να κάνω στη ζωή μου», δηλώνει η Μαρίνα Κωνσταντίνου από την Πάτρα, μιλώντας για το όνειρό της, που έγινε πραγματικότητα.

Η νεαρή αρχισμηνίας γίνεται η πρώτη γυναίκα στην ιστορία της Πολεμικής Αεροπορίας που γίνεται αρχηγός της Σχολής Ικάρων.

Όταν τον Αύγουστο του 2016 είχαν ανακοινωθεί οι βάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, είχε καταφέρει να κάνει το πρώτο της βήμα, αφού είχε μπει δεύτερη στη Σχολή Ικάρων.

Τρία χρόνια αργότερα, ο αρχηγός Τάξεως 2019 των νέων ανθυποσημαγών της παρέδωσε την Πολεμική Σημαία της Σχολής Ικάρων. Έγινε έτσι για πρώτη φορά στην ιστορία της Σχολής και της Πολεμικής Αεροπορίας, ο αρχηγός της Σχολής δε θα προσφωνείται πια ως είθισται στη γλώσσα των Ικάρων ως «ο Θεός», αφού η σχολή απέκτησε τη δικής της «Θεά».

Γυναίκα αρχηγός - Σχολή Ικάρων - Μαρίνα Κωνσταντίνου

 Ένα χρόνο πριν, στις αρχές του 2018, η Μαρίνα είχε δοκιμαστεί σκληρά μετά το τραγικό τέλος του πατέρα της, καθηγητή νευροχειρουργικής στο πανεπιστήμιο Πατρών, Δημήτρης Κωνσταντίνου. Δυστυχώς έχασε τη ζωή του, κάνοντας αυτό που αγαπά, προσπαθώντας να κατακτήσει την κορυφή του ψηλότερου βουνού της Αμερικής, το Ακονκάγκουα.

«Μικρή σκεφτόμουν να γίνω γιατρός διότι ήταν οι γονείς μου, αλλά αυτό άλλαξε στην πορεία. Αγαπώ πολύ τα αεροπλάνα κι έτσι σιγά - σιγά καταστάλαξα σε αυτό» είχε πει ξεκαθαρίζοντας ότι δεν τη φοβίζει το γεγονός ότι πρόκειται για ένα ανδροκρατούμενο επάγγελμα. «Πιστεύω ότι όποιος βάλει στόχο που να τον θέλει πραγματικά και να είναι διατεθειμένος για μικρές θυσίες θα τον πετύχει», ανέφερε.

Η εκδήλωση ορκωμοσίας των νέων ανθυποσμηναγών της Πολεμικής Αεροπορίας έγινε ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και σύσσωμης της στρατιωτικής ηγεσίας και πλήθους συγγενών και φίλων των στρατευμένων.

Πηγή: Τα Νέα

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κεραμέως στον ΑΝΤ1 για συλλογικές συμβάσεις: Πώς ωφελούνται οι εργαζόμενοι από την ιστορική συμφωνία - Τι προβλέπεται (βίντεο)09:19Δόμνα Μιχαηλίδου: Οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για το δημογραφικό09:04Ισραήλ - Κατς: Δεν θα υπάρξει ηρεμία στον Λίβανο όσο δεν υπάρχουν εγγυήσεις για την ασφάλεια του Ισραήλ08:50Τροχαίο στη Βάρη: Αναποδογύρισε αμάξι στα Βλάχικα - Από τύχη γλίτωσε ο οδηγός (βίντεο)08:36Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο - Τα θέματα που θα συζητηθούν08:22Παναθηναϊκός: Μέσα και ο Τσιριβέγια με Στουρμ Γκρατς - Επιστρέφουν Καλάμπρια και Κώτσιρας08:08Τραμπ: Τρομοκρατική ενέργεια η επίθεση εναντίον εθνοφρουρών στην Ουάσιγκτον07:54Σεισμός 4,8 Ρίχτερ ανοιχτά της Κρήτης07:38ΑΑΔΕ: Καταχώρηση ΙΒΑΝ στο myAADE για καταβολή επιστροφών και επιδοτήσεων07:24Κίνα: Τρένο πέφτει πάνω σε εργαζόμενους, 11 νεκροί07:10Αιγάλεω: Συνελήφθη 16χρονος έπειτα από καταδίωξη – Πάνω από 90 γραμμάρια κάνναβης στην κατοχή του06:56Formula 1: Το 23ο Grand Prix στο Κατάρ έρχεται την Κυριακή, 30 Νοεμβρίου, στις 18:00 ζωντανά, αποκλειστικά στο ΑΝΤ1+06:42Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη06:28Εορτολόγιο: Ποιοί γιορτάζουν σήμερα 27 Νοεμβρίου06:14Champions League: Ο Ολυμπιακός κοίταξε στα μάτια τη «βασίλισσα» Ρεάλ Μαδρίτης 23:59ΗΠΑ: Νεκρoί οι άντρες της Εθνοφρουράς που δέχθηκαν πυροβολισμούς κοντά στον Λευκό Οίκο23:46Κάγια Κάλας: Ο ρωσικός στρατός θα πρέπει να περιοριστεί για να τερματιστεί ο πόλεμος23:37Τουρκία - Γκιουλέρ: "Λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα έναντι μονομερών ενεργειών της Ελλάδας"23:23Ρωσία - Πεσκόφ για τερματισμό πολέμου: Πιθανότατα δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό23:09Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε κεντρικούς οδικούς άξονες της Αθήνας αύριο και μεθαύριο22:55
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο