LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 15 Ιουλίου 2019 09:28

Ερντογάν: Οι μεγαλύτερες απειλές έρχονται από την Ελλάδα

Υπογραμμίζοντας τη διαφορά στα μεγέθη των κρατών, ο Τούρκος Πρόεδρος κατήγγειλε ότι «η Ελλάδα και η Κύπρος» του κουνούν τη «Δαμόκλεια Σπάθη».

Ερντογάν

Για όλα τα θέματα εξωτερικής πολιτικής μίλησε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν σε διευθυντές τηλεοπτικών σταθμών και εφημερίδων. Στο επίκεντρο βρέθηκαν ζητήματα που αφορούν την ανατολική Μεσόγειο, τη Συρία και τα ελληνοτουρκικά.

Σχετικά με τη νέα κυβέρνηση που προέκυψε από τις πρόσφατες εκλογές στην Ελλάδα σημείωσε ότι η πρώτη επαφή υπήρξε θετική, για να προσθέσει: «Εύχομαι κι εκείνοι να μείνουν πιστοί σε αυτά που εξέφρασαν και να κάνουν τα αντίστοιχα βήματα, να βελτιώσουμε τις σχέσεις Τουρκίας- Ελλάδας, να γίνουν πολύ καλύτερες. Έχουμε ήδη αναθέσει να γίνουν επαφές. Να δούμε στη νέα αυτή περίοδο τι θέλει από εμάς η Ελλάδα, τι θέλουμε εμείς από αυτήν. Αυτά θα συζητηθούν από τις επιτροπές και θα κάνουμε τα ανάλογα βήματα».

Απειλές από την Ελλάδα και την Κύπρο ισχυρίστηκε ότι δέχεται ο Ερντογάν, που υπογραμμίζει παράλληλα και τη διαφορά των μεγεθών των κρατών.

«Η Τουρκική Δημοκρατία δεν είναι ένα μικρό κράτος σαν την Ελλάδα, δημιουργήθηκε με τις νίκες που καταγράψαμε εναντίον τεράστιων δυνάμεων που έστειλαν εναντίον μας.

Και οι δοκιμασίες μας δεν τελείωσαν ποτέ. Παρά τις πολιτικές και στρατιωτικές συμφωνίες που κάναμε με τη Δύση, είναι γεγονός ότι βλέπουμε και πάλι οι μεγαλύτερες απειλές να προέρχονται από εκείνη. Πρόκειται για πολιτικές (απειλές), οικονομικές, πολιτισμικές, σε κάθε επίπεδο... Η Ελλάδα και έπειτα η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση της Νότιας Κύπρου συνεχώς κουνούν τη Δαμόκλειο Σπάθη πάνω από το κεφάλι μας», δήλωσε σήμερα ο Ερντογάν.

Ο Τούρκος Πρόεδρος έστειλε παράλληλα, νέο μήνυμα για τους 8 στρατιωτικούς, διερωτώμενος αν έχει αλλάξει η στάση των ηγετών σχετικά με τους «γκιουλενιστές». Αναφερόμενος ειδικά στην Ελλάδα είπε πως «εκπέμπει θετικά μηνύματα» στο θέμα αυτό.

«Κάποιοι έχουν δείξει αλλαγή, κάποιοι όχι. Μερικές χώρες είναι πιο αποφασιστικές. Μάλιστα κάποιες έχουν συλλάβει αρχηγούς της οργάνωσης (FETO) και μας τους έχουν στείλει. Στα Βαλκάνια υπάρχει μία θετική αλλαγή στάσης. Χάνουν πολύ μεγάλη δύναμη και κύρος οι γκιουλενιστές.

Μιλήσαμε για αυτό το θέμα και στη σύνοδο των G-20. Και υπάρχουν χώρες από τις οποίες έχουμε δει αποτελέσματα.

Και από την Ελλάδα τώρα λαμβάνουμε θετικά μηνύματα. Αν υπάρξει μία σοβαρή ώθηση σε αυτό το θέμα από την Ελλάδα, τότε θα ξεκινήσει πολύ πιο γρήγορα και θετικά η λύση του ζητήματος», κατέληξε ο Ερντογάν, την ίδια μέρα που συνεδριάζουν οι Υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τα μέτρα που θα λάβουν κατά της Τουρκίας.


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΈκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από την Τρίτη - Σε ποιες περιοχές θα εκδηλωθούνΣήμερα 12:18 | Ειδήσεις

Οι βροχοπτώσεις εκτός της μεγάλης έντασης θα έχουν και μεγάλη διάρκεια.

Σκληρό "παζάρι" για το σχέδιο ειρήνευσης στην ΟυκρανίαΣήμερα 18:57 | Ειδήσεις

Πως σχολιάζει η Μαρία Σαράφογλου την αδυναμία της Ε,Ε να βρει κοινό βηματισμό απέναντι στην πρόταση των ΗΠΑ.

Ιθάκη - Αλέξης Τσίπρας για Αχτσιόγλου: Ήταν μια μεγάλη ευκαιρία που χάθηκεΣήμερα 10:55 | Ειδήσεις

«Μου είπε πως δεν της είχε περάσει από το μυαλό η προοπτική να ηγηθεί του ΣΥΡΙΖΑ και ότι ένιωθε ανέτοιμη για ένα τέτοιο βάρος».

Ζελένσκι για συνομιλίες Γενεύης: Έχει σημειωθεί πρόοδος - Τώρα βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη στιγμήΣήμερα 12:29 | Ειδήσεις

«Όλοι συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με τους εταίρους μας, κυρίως τις ΗΠΑ, αναζητώντας συμβιβαστικές λύσεις που θα μας ενισχύσουν και δεν θα μας αποδυναμώσουν», επεσήμανε ο Ζελένσκι. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Παρέλαση” διαδοχικών και επικίνδυνων κυμάτων κακοκαιρίας20:48ANT1 sports: Νίκες για τους 4 «μεγάλους» πριν τα κρίσιμα ευρωπαϊκά τους ραντεβού (βίντεο)20:35Νέα Δημοκρατία – εσωκομματικές εκλογές: Ανανέωση πάνω από 70% στα συμβούλια20:21Σκληρό "παζάρι" για το σχέδιο ειρήνευσης στην Ουκρανία20:07Πύργος: Σοβαρό εργατικό ατύχημα - Στο νοσοκομείο εργάτης που καταπλακώθηκε από σίδερα (εικόνες)19:53Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αυτόματης απόδοσης Προσωπικού Αριθμού19:39Παναθηναϊκός: Καλάμπρια, Κώτσιρας και Ντέσερς επέστρεψαν στις προπονήσεις19:25Επίδομα 250 ευρώ: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι19:11Ουκρανία: Νέο σχέδιο 19 σημείων από τις ΗΠΑ18:57Επίσκεψη του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνου Πλεύρη στην Κύπρο18:43Άτυπη συνάντηση των ηγετών της ΕΕ για την Ουκρανία στην Αγκόλα18:29Ρωσία - Ουσάκοφ: Η αντιπρόταση των Ευρωπαίων δεν λειτουργεί για εμάς 18:15Ευλογιά: Δύο συλλήψεις για παράνομη μετακίνηση αιγοπροβάτων 18:00Missing Alert για την εξαφάνιση 46χρονου17:44Αχαρνές: Συνελήφθησαν 5 ανήλικοι και ένας ενήλικας για διάρρηξη φαρμακείου17:31Paris BC: Οι παίκτες της ομάδας βγήκαν στην Ερμού για σουβλάκια (Εικόνες)17:17Ερντογάν – Πούτιν: Επικοινωνία για την Ουκρανία17:03Κρήτη: Ταμπέλα έπεσε πάνω στο κεφάλι γυναίκας που επέβαινε σε μηχανή16:50Αττική: Βεβαιώθηκαν 387 παραβάσεις σε οδηγούς που είχαν καταναλώσει αλκοόλ16:36ΟΑΣΘ για τη φωτιά στο λεωφορείο: Άμεση η αντίδραση του οδηγού - Απομακρύνθηκαν έγκαιρα οι επιβάτες16:22
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο