LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 15 Ιουλίου 2019 09:28

Ερντογάν: Οι μεγαλύτερες απειλές έρχονται από την Ελλάδα

Υπογραμμίζοντας τη διαφορά στα μεγέθη των κρατών, ο Τούρκος Πρόεδρος κατήγγειλε ότι «η Ελλάδα και η Κύπρος» του κουνούν τη «Δαμόκλεια Σπάθη».

Ερντογάν

Για όλα τα θέματα εξωτερικής πολιτικής μίλησε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν σε διευθυντές τηλεοπτικών σταθμών και εφημερίδων. Στο επίκεντρο βρέθηκαν ζητήματα που αφορούν την ανατολική Μεσόγειο, τη Συρία και τα ελληνοτουρκικά.

Σχετικά με τη νέα κυβέρνηση που προέκυψε από τις πρόσφατες εκλογές στην Ελλάδα σημείωσε ότι η πρώτη επαφή υπήρξε θετική, για να προσθέσει: «Εύχομαι κι εκείνοι να μείνουν πιστοί σε αυτά που εξέφρασαν και να κάνουν τα αντίστοιχα βήματα, να βελτιώσουμε τις σχέσεις Τουρκίας- Ελλάδας, να γίνουν πολύ καλύτερες. Έχουμε ήδη αναθέσει να γίνουν επαφές. Να δούμε στη νέα αυτή περίοδο τι θέλει από εμάς η Ελλάδα, τι θέλουμε εμείς από αυτήν. Αυτά θα συζητηθούν από τις επιτροπές και θα κάνουμε τα ανάλογα βήματα».

Απειλές από την Ελλάδα και την Κύπρο ισχυρίστηκε ότι δέχεται ο Ερντογάν, που υπογραμμίζει παράλληλα και τη διαφορά των μεγεθών των κρατών.

«Η Τουρκική Δημοκρατία δεν είναι ένα μικρό κράτος σαν την Ελλάδα, δημιουργήθηκε με τις νίκες που καταγράψαμε εναντίον τεράστιων δυνάμεων που έστειλαν εναντίον μας.

Και οι δοκιμασίες μας δεν τελείωσαν ποτέ. Παρά τις πολιτικές και στρατιωτικές συμφωνίες που κάναμε με τη Δύση, είναι γεγονός ότι βλέπουμε και πάλι οι μεγαλύτερες απειλές να προέρχονται από εκείνη. Πρόκειται για πολιτικές (απειλές), οικονομικές, πολιτισμικές, σε κάθε επίπεδο... Η Ελλάδα και έπειτα η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση της Νότιας Κύπρου συνεχώς κουνούν τη Δαμόκλειο Σπάθη πάνω από το κεφάλι μας», δήλωσε σήμερα ο Ερντογάν.

Ο Τούρκος Πρόεδρος έστειλε παράλληλα, νέο μήνυμα για τους 8 στρατιωτικούς, διερωτώμενος αν έχει αλλάξει η στάση των ηγετών σχετικά με τους «γκιουλενιστές». Αναφερόμενος ειδικά στην Ελλάδα είπε πως «εκπέμπει θετικά μηνύματα» στο θέμα αυτό.

«Κάποιοι έχουν δείξει αλλαγή, κάποιοι όχι. Μερικές χώρες είναι πιο αποφασιστικές. Μάλιστα κάποιες έχουν συλλάβει αρχηγούς της οργάνωσης (FETO) και μας τους έχουν στείλει. Στα Βαλκάνια υπάρχει μία θετική αλλαγή στάσης. Χάνουν πολύ μεγάλη δύναμη και κύρος οι γκιουλενιστές.

Μιλήσαμε για αυτό το θέμα και στη σύνοδο των G-20. Και υπάρχουν χώρες από τις οποίες έχουμε δει αποτελέσματα.

Και από την Ελλάδα τώρα λαμβάνουμε θετικά μηνύματα. Αν υπάρξει μία σοβαρή ώθηση σε αυτό το θέμα από την Ελλάδα, τότε θα ξεκινήσει πολύ πιο γρήγορα και θετικά η λύση του ζητήματος», κατέληξε ο Ερντογάν, την ίδια μέρα που συνεδριάζουν οι Υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τα μέτρα που θα λάβουν κατά της Τουρκίας.


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠροϋπολογισμός 2026: Ενίσχυση εισοδήματος και μείωση φορολογικών βαρών για μεσαία τάξη, νέους και οικογένειες με παιδιάΣήμερα 07:40 | Ειδήσεις

Κυρίαρχο στοιχείο του τελικού σχεδίου είναι η ενίσχυση του εισοδήματος και η μείωση των φορολογικών βαρών για τη μεσαία τάξη, τους νέους και τις οικογένειες με παιδιά.

Πρωθυπουργός Σιγκαπούρης σε Μητσοτάκη: Η οικονομία υπό την ηγεσία σας απογειώνεται - Βλέπουμε πολλές νέες ευκαιρίες στην ΕλλάδαΣήμερα 10:30 | Ειδήσεις

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε το πρωί με τον προθυπουργό της Σιγκαπούρης, Lawrence Wong

Σταύρος Παπασταύρου: Στις αρχές του 2027 οι γεωτρήσεις στο Ιόνιο (βίντεο)Σήμερα 09:27 | Ειδήσεις

Όσα είπε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας μιλώντας στο "Καλημέρα Ελλάδα"

Θεσσαλονίκη: Διεκόπη η δίκη για το δυστύχημα στο λούνα παρκ της ΧαλκιδικήςΣήμερα 11:00 | Ειδήσεις

Ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ παραμένει προσωρινά κρατούμενος, ενώ οι υπόλοιποι τρεις είναι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Χατζηδάκης: Εγκρίθηκε το σχέδιο για τις αγροτικές επιδοτήσεις – Στην τελική ευθεία οι πληρωμές11:38Θεσσαλονίκη: Διεκόπη η δίκη για το δυστύχημα στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής11:24Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε η 16χρονη που είχε εξαφανιστεί11:10Τσεχία: Δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν σε σύγκρουση τρένων 10:55Πρωθυπουργός Σιγκαπούρης σε Μητσοτάκη: Η οικονομία υπό την ηγεσία σας απογειώνεται - Βλέπουμε πολλές νέες ευκαιρίες στην Ελλάδα10:41Συνελήφθη η Δήμητρα Ματσούκα - Οδηγούσε χωρίς δίπλωμα και υπό την επήρεια αλκοόλ10:27Θεσσαλονίκη: Πτώση τρίχρονου αγοριού από τις κερκίδες κολυμβητηρίου10:13Σταύρος Παπασταύρου: Στις αρχές του 2027 οι γεωτρήσεις στο Ιόνιο (βίντεο)09:59Σε κατάσταση συναγερμού η Πολωνία: Αναπτύσσει 10.000 στρατιώτες για την προστασία κρίσιμων υποδομών09:44Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε δύο άτομα για ναρκωτικά09:30Γαλλία: Διακοπή της ηλεκτροδότησης σε τμήματα του Παρισιού09:16Ισραήλ και Χαμάς αλληλοκατηγορούνται για κατάφωρες παραβιάσεις της κατάπαυσης του πυρός09:02Μητσοτάκης στη Σιγκαπούρη - Στο επίκεντρο της επίσκεψης η Ελλάδα ως επενδυτικός προορισμός και της Ασίας08:48Χαλκιδική: Ξεκινά σήμερα η δίκη για το δυστύχημα στο λούνα παρκ08:34Γαλάτσι: Αυτοκίνητο αναποδογύρισε μετά από πρόσκρουση – Ελαφρά τραυματισμένος ο οδηγός08:20Σφοδρή κακοκαιρία σε Ήπειρο και Μακεδονία: Υπερχείλισε ο Αλιάκμονας - Καστραφορές στον Γράμμο08:06Προϋπολογισμός 2026: Ενίσχυση εισοδήματος και μείωση φορολογικών βαρών για μεσαία τάξη, νέους και οικογένειες με παιδιά07:52Κρήτη: Τρεις επιχειρήσεις διάσωσης 100 και πλέον μεταναστών σε λίγες ώρες 07:38Έναρξη Διαπραγμάτευσης Νέου Κοινού Ομολογιακού Δανείου της LAMDA Development07:24Ο ανατρεπτικός μύθος της Νέας Υόρκης: Το ταξίδι του Lou Reed07:10
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο