LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 14 Ιουλίου 2019 23:40

Λιποθυμίες επισκεπτών στην Αρχαία Ολυμπία – Κλειστά τα αναψυκτήρια

Εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού προσφέρουν εμφιαλωμένο νερό, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Πολιτισμού.

ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ

Τις τελευταίες μέρες λόγω του καύσωνα σημειώθηκαν περιστασιακές λιποθυμίες επισκεπτών στην αρχαία Ολυμπία, «επειδή τα αναψυκτήρια στο Μουσείο και στον χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας δε λειτουργούν τα τελευταία τέσσερα χρόνια και οι επισκέπτες δεν έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν ούτε νερό», αναφέρει το Υπουργείο Πολιτισμού.

«Ο πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού, Αντώνιος Αυγερινός», συνεχίζει η ανακοίνωση του Υπουργείου, «ανταποκρινόμενος στο αίτημα της Υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, έστειλε αμέσως εθελοντές, που μοιράζουν εμφιαλωμένο νερό στους επισκέπτες. Η Υπουργός ευχαριστεί θερμά τον κ. Αυγερινό για την προθυμία και την ταχύτητα με την οποία συνέβαλε στην προσωρινή λύση του προβλήματος. Η προσπάθεια, για την επίλυση ανάλογων προβλημάτων σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους, έχει ήδη ξεκινήσει».

Επίσης, η ίδια ανακοίνωση υπενθυμίζει ότι «στην Ακρόπολη προσφέρουν τις υπηρεσίες τους γιατρός - οπλίτης και νοσηλευτής - από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Στο Κέντρο Πληροφόρησης, επί του πεζοδρόμου Δ. Αρεοπαγίτου και στο παλαιό μουσείο Ακροπόλεως, προσφέρουν τις υπηρεσίες εθελοντές-νοσηλευτές από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

Τρίτη, Πέμπτη και Σαββατοκύριακα, οπότε και η μεγαλύτερη επισκεψιμότητα της Ακρόπολης, στη Δ. Αρεοπαγίτου ποδηλάτες με εξοπλισμό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού προσφέρουν εμφιαλωμένο νερό στους επισκέπτες».

Τέλος «στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης σταθμεύει μόνιμα πλέον ασθενοφόρο, για την περίπτωση έκτακτης μετακομιδής, μετά από αίτημα της Υπουργού Πολιτισμού προς τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ο οποίος ανταποκρίθηκε εντός 24ώρου», καταλήγει η ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ηράκλειο - Αγρότες: Προχώρησαν σε κατάληψη κτιρίου της ΑΑΔΕ13:06Υπουργείο Ανάπτυξης: Διακινείται ψευδεπίγραφο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για δωρεάν πακέτο γιορτών12:52Συνάντηση Μητσοτάκη με Αλγερινό ΥΠΕΞ: Αμοιβαία βούληση για την ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας - Αλγερίας12:38Θεσσαλονίκη: Σύλληψη οπαδού ομάδας - Στην κατοχή του βρέθηκαν όπλο και φωτοβολίδες12:24Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των αγροτοκτηνοτρόφων στα Χανιά12:10Συνεχίζονται οι πολύωροι αποκλεισμοί των αγροτοκτηνοτροφικών μπλόκων σε 4 τελωνεία της Μακεδονίας11:56Στο λιμάνι του Βόλου οι αγρότες της Θεσσαλίας (εικόνες)11:42Μαρόκο: Αναφορές για 19 νεκρούς από κατάρρευση δύο κτηρίων 11:28Σε τέσσερα σημεία παραμένει αποκλεισμένη η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας11:14Δωρεάν φάρμακα και προληπτικές εξετάσεις για την παχυσαρκία και τη νεφρική δυσλειτουργία11:10Θεσσαλονίκη: O χάρτης των αγροτικών κινητοποιήσεων σε όλη την Μακεδονία10:56Παντελής Παντελίδης - Η Μίνα Αρναούτη στο "Πρωινό": Η κοινωνία έβγαλε όλο τον σεξισμό και τα στερεότυπα, που έχει, πάνω μου10:42Βόλος: Αστυνομικός κλήθηκε σε σπίτι και μαχαιρώθηκε από διαρρήκτη 10:28Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας10:14Βασίλης Κικίλιας: Τους επόμενους μήνες θα υπογραφούν συμφωνίες με τις ΗΠΑ στον τομέα της Ναυτιλίας10:00Μπλόκα αγροτών στο λιμάνι του Βόλου (βίντεο)09:46Αθήνα: Πλήθος ναρκωτικών βρέθηκαν στην κατοχή 49χρονου και συνελήφθη - Από αναβολικά μέχρι... παραισθησιογόνα μανιτάρια (βίντεο)09:32Πυγμαχία: Ο Μάικ Τάισον επιστρέφει στο ρινγκ για να αντιμετωπίσει τον Φλόιντ Μεϊγουέδερ 09:18Λάρισα: Στο μπλόκο της Νίκαιας παραμένουν οι αγρότες09:02Κοζάνη: Χάος στο άναμμα του δέντρου - Επικίνδυνα πυροτεχνήματα, πανικός και τραυματισμοί08:48
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο