LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 14 Ιουλίου 2019 07:13 | Ανανέωση: 14 Ιουλίου 2019 07:16

Προβλήματα προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα (εικόνες)

Σπίτια πλημμύρισαν, δρόμοι έκλεισαν, άνθρωποι εγκλωβίστηκαν σε κτίρια. Σε συναγερμό η Πυροσβεστική σε Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία.

κακοκαιρία - Ναύπακτος

Προβλήματα στην Αχαΐα και την Αιτωλοακαρνανία προκάλεσαν τα ξημερώματα τα έντονα καιρικά φαινόμενα αργά τη νύχτα, ενώ ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες εκδηλώθηκαν εκ νέου λίγο μετά τις 08:15 σήμερα το πρωί σε πολλές περιοχές της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας. Μάλιστα, ήδη άρχισαν να γίνονται νέες κλήσεις στην Πυροσβεστική για άντληση υδάτων από υπόγεια.

Ειδικότερα, στο νομό Αχαΐας και συγκεκριμένα στην περιοχή Δρέπανο (ποταμός Βολιναίος), στο δρόμο από Πάτρα προς Αίγιο, παρουσιάστηκε αύξηση της στάθμης των ομβρίων υδάτων και συσσώρευση φερτών υλικών, με αποτέλεσμα τη διακοπή της κυκλοφορίας και την ακινητοποίηση πολλών οχημάτων. Πραγματοποιήθηκε μεταφορά 58 ατόμων από νυχτερινό κέντρο σε ασφαλή σημεία. Στον τόπο του συμβάντος η Πυροσβεστική επιχειρεί με 30 πυροσβεστικούς υπαλλήλους και 12 οχήματα.

Στο νομό Αιτωλοακαρνανίας και συγκεκριμένα στην περιοχή του Πλατανίτη Ναυπάκτου, παρουσιάστηκε αύξηση της στάθμης των ομβρίων υδάτων και πραγματοποιήθηκαν διασώσεις και αντλήσεις. Μεταφέρθηκαν δύο άτομα από Ι.Χ.Ε. όχημα, καθώς και έξι άτομα από υπόγεια κατοικιών σε υπερκείμενους ορόφους και 20 άτομα μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία.

Στην περιοχή Άγιος Παντελεήμονας Αντιρρίου πραγματοποιήθηκε διάσωση και μεταφορά τεσσάρων ατόμων από camping σε ασφαλές σημείο. Επίσης, στην περιοχή της Μακύνειας πραγματοποιήθηκε διάσωση τριών ατόμων από οικία. Από τη σήραγγα της Ιονίας Οδού απεγκλωβίστηκαν 20 άτομα και μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία. Στον τόπο του συμβάντος, η Πυροσβεστική επιχειρεί με 80 πυροσβεστικούς υπαλλήλους και 32 οχήματα, ένα ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα και δύο σωστικές λέμβους της 6ης ΕΜΑΚ.

Επίσης, σύμφωνα με την Αστυνομία, υπήρξε εγκλωβισμός οκτώ αυτοκινήτων στο τούνελ της Κλόκοβας, με αποτέλεσμα να υπάρξει κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, ενώ είχε διακοπεί η κυκλοφορία στην Ιόνια Οδό και στην εθνική οδό Αντιρρίου - Ιωαννίνων, από το Αντίρριο μέχρι την Γαβρολίμνη.

Παράλληλα, λόγω των προβλημάτων που προκλήθηκαν στην Αιτωλοακαρνανία είχε διακοπεί η κυκλοφορία στην γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, προκειμένου να μην φθάνουν στα σημεία του αποκλεισμού περισσότερα αυτοκίνητα. Τέλος, η Αστυνομία είχε προχωρήσει στην διακοπή της κυκλοφορίας και στην παλαιά εθνική οδό Πατρών - Αθηνών, κοντά στο Ρίο.

κακοκαιρία - Ναύπακτος

Σύμφωνα πάντως με την Αστυνομία, κανονικά διεξάγεται πλέον η κυκλοφορία των οχημάτων στην «Ιονία» οδό στο ρεύμα προς Αντίρριο, στην γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου και στην εθνική οδό Αντιρρίου - Ιωαννίνων, όπου νωρίτερα είχαν προκληθεί προβλήματα λόγω της έντονης βροχόπτωσης. Όμως, εξακολουθεί να παραμένει κλειστή η «Ιονία» οδός στο ρεύμα από Αντίρριο προς Ιωάννινα μέχρι το ύψος της Γαβρολίμνης Αιτωλοακαρνανίας λόγω συσσώρευσης υδάτων.

Αυτήν την ώρα τα περισσότερα προβλήματα καταγράφονται στην πόλη της Ναυπάκτου και σε γειτονικές περιοχές. Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, η Πυροσβεστική υπηρεσία έχει δεχθεί περισσότερες από 40 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων, προσθέτοντας ότι «οι πυροσβέστες κάνουν υπερπροσπάθειες για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα», παράλληλα συνεργεία της ΔΕΗ εργάζονται συνεχώς για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

Όσον αφορά την επιχείρηση που έγινε στο Δρέπανο της Αχαΐας για τον απεγκλωβισμό εκατοντάδων ατόμων από κέντρο διασκέδασης λόγω κινδύνου υπερχείλισης γειτονικού χειμάρρου, ο περιφερειάρχης είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι έγινε μία μεγάλη προσπάθεια και από την Πυροσβεστική και από την «Ολυμπία» οδό και έχουν απεγκλωβιστεί όλοι σώοι. Ταυτόχρονα σημείωσε ότι η βροχόπτωση ήταν πολύ έντονη και διήρκησε περισσότερες από τρεις ώρες, ενώ όσον αφορά τις προσπάθειες απεγκλωβισμού, είπε ότι με την βοήθεια μηχανημάτων άνοιξαν οι παράπλευρες μπάρες ανάμεσα στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Πατρών και την παλαιά εθνική οδό κι έτσι μπορέσαμε να διώξουμε τα αυτοκίνητα.

Λόγω των ισχυρών καταιγίδων, με εντολή του Αρχηγού Π.Σ. τέθηκαν σε επιφυλακή οι Υπηρεσίες της Δυτικής Ελλάδας για την αντιμετώπιση συμβάντων που αφορούν παροχές βοηθείας, μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία και αντλήσεις υδάτων.


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚίμπερλι Γκίλφοϊλ στον ΑΝΤ1: Η Ελλάδα είναι καθοριστικός σύμμαχος και πάντα ξεπερνάει τις προσδοκίες μαςΧθες 21:10 | Ειδήσεις

Τι είπε στην Μαρία Σαράφογλου, για τις εξελίξεις στα ενεργειακά, τις αμερικανικές επενδύσεις στη χώρα μας, αλλά και για την γυναίκα… πίσω από την πρέσβειρα.

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ στον ΑΝΤ1: Ενεργειακός κόμβος η Ελλάδα - Θα δείξουμε την ενεργειακή κυριαρχία που μπορούν να βιώσουν οι χώρες μαςΧθες 21:42 | Ειδήσεις

"Θα δείξουμε την ενεργειακή κυριαρχία που μπορούν να βιώσουν οι χώρες μας και θα συνεργαστούμε για να επιτύχουμε τεράστια αποτελέσματα", τόνισε η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, στη συνέντευξή της στον ΑΝΤ1.

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ στον ΑΝΤ1: Το γεγονός ότι ο πρόεδρος Τραμπ με επέλεξε προσωπικά, λέει πολλά, για το πώς νιώθει για την ΕλλάδαΧθες 22:06 | Ειδήσεις

"Η δική μου προτεραιότητα είναι η διμερής σχέση μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας", επισήμανε στη συνέντευξή της στον ΑΝΤ1 η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ.

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Live η συνέντευξη της στον ΑΝΤ1Χθες 19:57 | Ειδήσεις

Η πρέσβειρα των ΗΠΑ, στην πρώτη της συνέντευξη μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, μιλάει για όλους και για όλα, στη Μαρία Σαράφογλου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Παναθηναϊκός: Αλάνθαστος θριαμβευτής κόντρα στην Ρεάλ 23:59Κίμπερλι Γκίλφοϊλ στον ΑΝΤ1: Η Ελλάδα είναι καθοριστικός σύμμαχος και πάντα ξεπερνάει τις προσδοκίες μας23:43Κίμπερλι Γκίλφοϊλ στον ΑΝΤ1: Το γεγονός ότι ο πρόεδρος Τραμπ με επέλεξε προσωπικά, λέει πολλά, για το πώς νιώθει για την Ελλάδα23:32Κίμπερλι Γκίλφοϊλ στον ΑΝΤ1: Ενεργειακός κόμβος η Ελλάδα - Θα δείξουμε την ενεργειακή κυριαρχία που μπορούν να βιώσουν οι χώρες μας 23:18Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Η συνέντευξη της στον ΑΝΤ123:04“Εξοικονομώ 2025”: Υπερδιπλασιάστηκε ο προϋπολογισμός του προγράμματος22:48Ρωσία: Συνετρίβη μαχητικό αεροσκάφος - Νεκροί οι δύο πιλότοι22:35Μπαρτσελόνα: Σχέδια για άγαλμα του Μέσι έξω από το Καμπ Νου22:21Πανσερραϊκός: Αναλαμβάνει ο Σαραγόσα μέχρι το καλοκαίρι - Ντεμπούτο κόντρα στον Παναθηναϊκό22:07Ανθρωποκυνηγητό για διαρρήκτες στον Άγιο Δημήτριο - Τραυμάτισαν τρεις αστυνομικούς21:53Κροατία: Πτώση τουρκικού πυροσβετικού αεροσκάφους - Νεκρός ο πιλότος21:39Ισπανία: Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα εμπορίας παιδιών21:25Ουγγαρία - Αυστρία: Διαμάχη για έναν πίνακα21:11Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή20:57Αίγιο: Ανήλικοι διέρρηξαν παντοπωλείο – Συνελήφθησαν δύο έφηβοι και οι γονείς τους20:43Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικης20:29Κυπριακό: Ο Ερντογάν ζήτησε «δύο κράτη» – Ο Ερχουρμάν «πολιτική ισότητα»20:15Παπαδάκης για ακρίβεια: Το κρέας είναι πλέον κατεψυγμένο και εισαγωγής20:01Τέμπη - Τέλλογλου: Ο ΟΣΕ καταγγέλει την σύμβαση του σταθμάρχη19:47Θρήνος στην Κωνσταντινούπολη: Νεκρά δύο παιδιά από τροφική δηλητηρίαση – Έκαναν διακοπές με τους γονείς τους19:33
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο