LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 13 Ιουλίου 2019 21:45

“Πονοκέφαλος” για την Κυβέρνηση το σκάνδαλο με τα τηλεοπτικά δικαιώματα ομάδων στην ΕΡΤ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε δεσμεύσει την ΕΡΤ να χορηγήσει σε μεγάλες ΠΑΕ “αστρονομικά” ποσά στο... “παρά ένα” των εκλογών.

Superleague - μπάλα

Της Λίτσας Ιωάννου

Μια “βόμβα” που επιχείρησε να κληροδοτήσει στην επόμενη κυβέρνηση ο κ. Τσίπρας έχει στα χέρια της η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αφορά το προσύμφωνο της ΕΡΤ με μεγάλες ΠΑΕ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του νέου πρωταθλήματος.

Η εφημερίδα “Πρώτο Θέμα” κάνει λόγο για όργιο 66 εκατομμυρίων στην ΕΡΤ, ενώ και “Το Βήμα” μιλάει για μια από τις μεγαλύτερες νάρκες που άφησε πίσω της η προηγούμενη κυβέρνηση.

Λίγα 24ωρα πριν από τις εκλογές, υπήρξε συμφωνία της ΕΡΤ με τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ για να λάβει συνολικά 22,5 εκατομμύρια ευρώ για τα επόμενα τρία χρόνια. Η δημόσια τηλεόραση ήρθε σε συμφωνία και με την ΑΕΚ, δίνοντας άλλα 22,5 εκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2022. Δύο “χρυσά” συμβόλαια που προκάλεσαν μεγάλες αντιδράσεις σε ποδοσφαιρικούς και νομικούς κύκλους που κάνουν λόγο για σκανδαλώδη συμφωνία.

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ

Τα ποσά αποφασίστηκαν σε σύσκεψη υπό τον Αλέξη Τσίπρα στην οποία συμμετείχαν ο Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νικόλαος Παππάς, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνη Ζορμπά και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Ιωάννης Δρόσος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Το Βήμα”, ο νομικός σύμβουλος της ΕΡΤ είχε εκφράσει ενστάσεις για τη συμφωνία.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ξεκάθαρα θέλησε να δεσμεύσει την επόμενη κυβέρνηση και για αυτό αποφασίστηκε στο Μαξίμου να υιοθετηθούν οι προσφορές των ομάδων ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και ΟΦΗ για την απόκτηση του συνόλου των τηλεοπτικών δικαιωμάτων τους από την δημόσια τηλεόραση.

Νομικοί κύκλοι τονίζουν ότι η υπόθεση χρήζει διερεύνησης από τη Δικαιοσύνη.

ποδόσφαιρο - μπάλα - δίχτυα

Η συνολική δαπάνη που η ΕΡΤ θα πρέπει να πληρώσει τη νέα σεζόν για μεταδόσεις αγώνων ελληνικού ποδοσφαίρου αγγίζει το αστρονομικό ποσό των 61,3 εκατομμυρίων ευρώ τον χρόνο.

Η εφημερίδα “Πρώτο Θέμα” χαρακτηρίζει τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, «παρωδία», που έγινε την τελευταία ημέρα της προεκλογικής περιόδου και επικαλείται την έκθεση-καταπέλτη των υπηρεσιών της ΕΡΤ:

  • «Με τυχόν υλοποίηση του λεόντειου προσυμφώνου η δημόσια τηλεόραση αναλαμβάνει να γίνει χορηγός και οικονομικός αιμοδότης ποδοσφαιρικών ομάδων χωρίς καμία ανταποδοτική αξία για την ίδια».
  • «Η εταιρία θα βρεθεί σε δυσχερή οικονομική κατάσταση αν δεν προχωρήσει άμεσα σε επαναδιαπραγμάτευση των προσυμφωνηθέντων».

Έντονα είχε αντιδράσει στη συμφωνία και η ΠΑΕ Ολυμπιακός η οποία έχει καταγγείλει τη συμφωνία στον Άρειο Πάγο, ενώ έχει προσφύγει και στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Η νέα κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει η συμφωνία αυτή.

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ

Η συμφωνία προέβλεπε πως ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ θα εισπράξουν από 7,5 εκατομμύρια ευρώ έκαστος για το επόμενο πρωτάθλημα, αλλά στην ΕΡΤ η κάθε ομάδα θα κοστίσει από 10, 5 εκατομμύρια ευρώ με τις επιβαρύνσεις για τα 18 εντός έδρας παιχνίδια τους στην σεζόν. Μάλιστα κάθε παιχνίδι του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ θα κοστίσει 583.000 ευρώ στην κρατική τηλεόραση, με τα ερωτήματα να είναι πολλά, αφού αυτά τα χρήματα δεν μπορούν να βγουν στη σημερινή τηλεοπτική αγορά.

Οι επιβαρύνσεις αφορούν:

  • 24% ΦΠΑ
  • 10% Αστυνομία
  • 5% ΕΠΟ ΚΑΙ
  • 2% Super League 1

Μάλιστα ακόμα και ομάδες που έχουν συμβόλαιο με την ΕΡΤ, όπως ο Παναιτωλικός, αντέδρασαν για τις συμφωνίες της δημόσιας τηλεόρασης με τους μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου

Την Παρασκευή, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συγκάλεσε σύσκεψη με θέμα το τηλεοπτικό πρόγραμμα της ΕΡΤ με την παρουσία πολλών αρμόδιων Υπουργών.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΘεσσαλονίκη - Αγρότες: Κλείνουν και τα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού στα Μάλγαρα μέχρι την ΤρίτηΧθες 22:59 | Ειδήσεις

Θα περνούν μόνο αυτοκίνητα έκτακτης ανάγκης και οχήματα, που κατευθύνονται στο δικαστήριο για τη δίκη του δυστυχήματος των Τεμπών.

Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος του ΑΝΤ1 στηρίζει το σωματείο “Δεσμός”Χθες 20:16 | Ειδήσεις

Την Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου, από τις 6 το πρωί στον ΑΝΤ1, κάθε τηλεθεατής θα μπορεί να συνεισφέρει τον δικό του οβολό, για παιδιά που χρειάζονται την αγκαλιά όλων μας

Ο Γιώργος Παπαδάκης στον ΑΝΤ1 για Νίκο Παππά: Είναι τσάμπα μάγκαςΧθες 20:50 | Ειδήσεις

Το σχόλιο του Γιώργου Παπαδάκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 για το επεισόδιο με τον Νίκο Παππά και τον δημοσιογάφο Νίκο Γιαννόπουλο.

Συνελήφθησαν δύο τράπερ και οι συνεργοί τους για διακίνηση ναρκωτικών στην ΑττικήΧθες 21:10 | Ειδήσεις

Στην κατοχή τους βρέθηκε πάνω από 17 κιλά κάνναβης.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τζέιμι Λι Κέρτις: Η καριέρα μου πλησιάζει στο τέλος της…23:53ΑΕΚ - Κραϊόβα: Μείωσε το σκορ για την Ένωση ο Βίντα 1-223:40Παναθηναϊκούς – Χάποελ Τελ Αβίβ: Νίκη κόντρα στην πρωτοπόρο για τους “πράσινους”23:34Πέθανε ο σχεδιαστής μόδας Άντονι Πράις23:21Θεσσαλονίκη - Αγρότες: Κλείνουν και τα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού στα Μάλγαρα μέχρι την Τρίτη23:07Κρήτη: Δεκάδες μετανάστες αποβιβάστηκαν στα νότια του νησιού22:53ΑΕΚ: 0-1 η Κραϊοβα με γκολ του Μπαϊαράμ22:39Missing alert για την εξαφάνιση 14χρονης22:25Ο Νίκος Γιαννόπουλος στον ΑΝΤ1 για την επίθεση που δέχθηκε από τον Ν. Παππά - Είναι προσβλητικός22:11FIFA: Η Ρωσία επιστρέφει στα γήπεδα μετά από 4 χρόνια;21:57Συνελήφθησαν δύο τράπερ και οι συνεργοί τους για διακίνηση ναρκωτικών στην Αττική (βίντεο)21:44Χειροπέδες σε 48χρονο Έλληνα καταζητούμενο στη Γερμανία για φοροδιαφυγή δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ21:30Ο Γιώργος Παπαδάκης στον ΑΝΤ1 για Νίκο Παππά: Είναι τσάμπα μάγκας21:16Δανία: Δεχθήκαμε κυβερνοεπιθέσεις από τη Ρωσία21:02Σε περίοδο αυξημένης δραστηριότητας της γρίπης η Ελλάδα - Συστάσεις προστασίας από τον ΕΟΔΥ20:48Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος του ΑΝΤ1 στηρίζει το σωματείο “Δεσμός”20:34Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στην εμπορία ανθρώπων και τη μαστροπεία 20:20ANT1 Sports: Για το 2 στα 2 στη διαβολοβδομάδα ο Παναθηναϊκός κόντρα στην πρωτοπόρο Χάποελ20:06Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή19:52Επιδόματα ΟΠΕΚΑ: Πότε αναμένονται οι πληρωμές19:38
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο