LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 12 Ιουλίου 2019 16:29

Φωτογραφίες από το ζευγάρι που “έγδυνε” ηλικιωμένους (εικόνες)

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛΑΣ τα στοιχεία και τις φωτογραφίες ζευγαριού που εξαπατούσε ανυποψίαστους πολίτες. 

Σπείρα - απατεώνες

Στη δημοσιότητα δόθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία, κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες δύο ημεδαπών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε από το Τ.Α. Ραφήνας δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της σύστασης συμμορίας και της απάτης κατ' εξακολούθηση.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:

ΣΙΣΚΟ Γεώργιο του Ελευθερίου και της Δήμητρας, γεννηθέντα στις 7-12-1974 στην Αθήνα

ΕΛΑΣ - σπείρα - φωτογραφίες

ΕΛΑΣ - σπείρα - φωτογραφίες

ΝΙΚΟΛΑΟΥ Γεωργία του Παναγιώτη και της Ελένης , γεννηθείσα στις 29-8-1995 στην Αθήνα

ΕΛΑΣ - σπείρα - φωτογραφίες

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, την ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων καθώς και άλλων ομοειδών αδικημάτων που τυχόν αποκαλυφθούν.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 22940-29415 του Τ.Α. Ραφήνας και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Πώς δρούσαν

Όπως προέκυψε από την έρευνα το ζευγάρι εμφανίζονταν σε ηλικιωμένους ως λογιστές ή διεκπεραιωτές οικονομικών εκκρεμοτήτων, απεσταλμένοι από οικεία τους πρόσωπα, και τους αποσπούσαν χρήματα και κοσμήματα για την πληρωμή "παράβολου", προκειμένου να τύχουν "επιστροφής" χρημάτων από την Εφορία.

Οι απατεώνες ενεργούσαν βάσει σχεδίου, επιλέγοντας ως θύματά τους αποκλειστικά υπερήλικες, κυρίως γυναίκες, που είτε έξω από το σπίτι τους είτε στο δρόμο. Προηγουμένως είχαν φροντίσει να συλλέξουν πληροφορίες για τα υποψήφια θύματα ή για συγγενικά τους πρόσωπα.

Προσποιούμενοι τους λογιστές ή τους διεκπεραιωτές οικονομικών εκκρεμοτήτων, απεσταλμένοι οικείων τους προσώπων, έπειθαν τους ηλικιωμένους ότι δικαιούνται επιστροφής μεγάλων χρηματικών ποσών, από την Εφορία, με την προϋπόθεση να τους καταβάλουν άμεσα χρηματικό ποσό, για την πληρωμή υποτιθέμενων παραβόλων, για να πραγματοποιηθεί η επιστροφή.

Στη συνέχεια, επιβίβαζαν τα θύματά τους σε αυτοκίνητο και τα οδηγούσαν είτε σε Τράπεζα, προκειμένου να γίνει ανάληψη των χρημάτων, είτε στα σπίτια τους, για να τους παραδώσουν απευθείας τα απαιτούμενα χρήματα ή κοσμήματα.

Προκειμένου μάλιστα να γίνουν πιο  πειστικοί, επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με συνεργό τους, τον οποίο παρουσίαζαν ως συγγενικό, των θυμάτων, πρόσωπο και σε πολλές περιπτώσεις τους επέτρεπαν μια σύντομη συνομιλία.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτήΧθες 20:03 | Ειδήσεις

Κρατούμενος θα παραμείνει μέχρι την απολογία του ο ανεξάρτητος βουλευτής, Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό του βουλευτή Βασιλη Γραμμένου.

Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις ΕυρωεκλογέςΧθες 20:12 | Ειδήσεις

Σε 86 από τις 122 σελίδες της απόφασης, αναλύονται οι λόγοι που "μπλόκαραν" τους Σπαρτιάτες.

Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορίαΧθες 19:47 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην παρουσίαση του προγράμματος "Αιγίς" για την πολιτική προστασία.

Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)Χθες 19:04 | Ειδήσεις

Πως μια φορητή μνήμη βοήθησε τους αστυνομικούς να "ξεκλειδώσουν" πρόσωπα και καταστάσεις. Νέες εικόνες από τους οπαδούς πριν απο το μοιραίο χτύπημα στον αστυνομικό.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Πήραν το πλεονέκτημα έδρας οι “ερυθρόλευκοι”00:12Πειραιάς: Έπεσε στη θάλασσα ενώ επιβιβαζόταν στο πλοίο23:58Λονδίνο: αφηνιασμένα άλογα έσπειραν τον πανικό στους δρόμους της πόλης (βίντεο)23:45Καιρός: Σκόνη, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη23:31Παρά-Κολύμβηση: Μιχαλεντζάκης και Σταματοπούλου πήραν αργυρά μετάλλια23:18Νίσυρος - Κασσελάκης: Ο Σαϊμίρ και ο γιος του κατήγγειλαν ένα κατ’ εξακολούθηση έγκλημα (βίντεο)23:04Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”22:51Αστικά λεωφορεία: “Πρεμιέρα” για ανέπαφες πληρωμές στις γραμμές του Αεροδρομίου22:38H AEK “στρίμωξε” τον Παναθηναϊκό και είναι “αγκαλιά” με τον τίτλο22:25Ακίνητα: Τροπολογία για τα ύψη κτηρίων, μετά τις αντιδράσεις (βίντεο)22:12Ισπανία - Σάντσεθ: Προς παραίτηση ο Πρωθυπουργός, για την έρευνα στην σύζυγο του21:59Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)21:45Άρης - Ολυμπιακός: Ισοπαλία…. “πονοκέφαλος” για τους ερυθρόλευκους21:32Πρωτομαγιά - Απεργία: ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή21:18Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης: Ο Πετρούνιας στον τελικό21:04Make-A-Wish Ελλάδος: 29 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Ευχής20:51Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις Ευρωεκλογές20:38Φλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτή20:25POS - ταμειακές μηχανές: “Εκπνέει” η προθεσμία για τη διασύνδεση τους20:11Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορία19:58
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο