LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 12 Ιουλίου 2019 08:34

Μηταράκης στον ΑΝΤ1: στόχος μας η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών

Τι είπε ο υφυπουργός Εργασίας για τα αναδρομικά των συνταξιούχων, τις συντάξεις χηρείας και το ΕΚΑΣ.

Παναγιώτης Μηταράκης - Καλημέρα Ελλάδα

Ο υφυπουργός Εργασίας, Νότης Μηταράκης, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», αναφέρθηκε στις προτεραιότητες του προγράμματος της ΝΔ για το θέμα των συντάξεων και των ασφαλιστικών εισφορών.

Ο κ. Μηταράκης έθεσε ως αρχικούς στόχους τόσο την βελτίωση της αναλογικότητας των συντάξεων, όσο και της μείωσης τους κόστους των ασφαλιστικών εισφορών, τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους εργοδότες.

Ερωτηθείς αν αυτό θα δημιουργήσει μια «μαύρη τρύπα» στα ασφαλιστικά ταμεία, διευκρίνισε ότι αυτό θα γίνει σταδιακά και σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να γίνει παράλληλα με την αύξηση της απασχόλησης.

Σε ότι αφορά το θέμα των διεκδικήσεων αναδρομικών από τους συνταξιούχους, ξεκαθάρισε ότι κάθε απόφαση της Δικαιοσύνης θα γίνει σεβαστή, αλλά ο τρόπος με τον οποίο θα αποδοθούν τα αναδρομικά θα πρέπει να γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να μη μπει σε κίνδυνο η καταβολή των συντάξεων στους συνταξιούχους.

Ο κ. Μηταράκης έκανε ειδική αναφορά στις συντάξεις χηρείας, τονίζοντας ότι ο «Νόμος Κατρούγκαλου» ήταν ανάλγητος ειδικά στο κομμάτι αυτό.

Επίσης σε ότι αφορά την επαναφορά του ΕΚΑΣ, ο κ. Μηταράκης είπε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να αυξηθούν τα χρήματα που διατίθενται για κοινωνική πολιτική και ότι αυτό θα γίνει κυρίως με την αύξηση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο08:14ΗΠΑ: Ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων λόγω των κακών καιρικών συνθηκών23:59Βίρτους – Ολυμπιακός: Πέρασε από την Μπολόνια και κοιτάει ψηλά ο “Θρύλος”23:44Στον ουρανό της Αθήνας 3.000 φαναράκια για τη «Νύχτα των Ευχών»23:29Επίθεση με μαχαίρι και χλωρίνη σε εργοστάσιο στην Ιαπωνία - 15 τραυματίες23:14Στους δρόμους παραμένουν οι αγρότες - Πώς θα ταξιδέψουν οι εκδρομείς της Πρωτοχρονιάς22:59Ασία: 21 χρόνια από το φονικότερο τσουνάμι στην ιστορία22:45Σφοδρή σύγκρουση οχημάτων στην Εύβοια (εικόνες)22:31Amber Alert Hellas: Αρπαγή 8χρονου από την μητέρα του22:17Euroleague: Πέμπτη διαδοχική νίκη η Μακάμπι, με κατοστάρα επί της Παρτιζάν στο Βελιγράδι22:02Παρίσι: Νεαρός μαχαίρωσε 3 γυναίκες σε ισάριθμους σταθμούς του Μετρό21:48Νέα περιστατικά με μετανάστες στα νότια της Κρήτης 21:33Γερμανία: Ταξιδιωτική οδηγία για όσους επισκέπτονται την Τουρκία21:19Πέθανε ο διάσημος λυράρης Μανώλης Σκουλάς21:05Τζανάκης στον ΑΝΤ1: Η επιδημία αναπτύχθηκε νωρίτερα φέτος - Τι πρέπει να προσέξουμε 20:51Καλλιθέα: Φωτιά σε διαμέρισμα μετά από έκρηξη - Δύο άτομα απανθρακωμένα20:37Το ασήμι ξεπερνά τα 75 δολάρια ανά ουγγιά για πρώτη φορά στην ιστορία 20:23Ant1 Sports: Σενάρια για την επιστροφή Φορτούνη και Τσιμίκα… στο λιμάνι20:09Αταλάντη: Σκύλος δάγκωσε και ακρωτηρίασε γυναίκα - Έχασε δύο δάχτυλα19:40Ροδόπη: Σε κατάσταση σοκ η μητέρα - Δεν γνωρίζει για τον θάνατο του 7χρονου γιού της19:26
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο