Συνάντηση Γεωργιάδη με Δημάρχους του παραλιακού μετώπου για το Ελληνικό
Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, είχε το πρωί συνάντηση με τον Δήμαρχο Γλυφάδας, Γιώργο Παπανικολάου και τον Δήμαρχο Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη, στο πλαίσιο των επαφών του για την επένδυση στο Ελληνικό.
Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε «συναντήθηκα σήμερα με τους κυρίους Δημάρχους της Γλυφάδας και του Αλίμου, σε συνέχεια της χθεσινής μου συνάντησης με τον Δήμαρχο του Ελληνικού, για να ενημερωθώ σφαιρικά για τα αιτήματα των τοπικών κοινωνιών σε σχέση με τη μεγάλη επένδυση στο Ελληνικό. Κοινή βούληση όλων είναι να την κάνουμε να προχωρήσει στα αλήθεια και να δούμε την Αττική να αλλάζει και να βελτιώνεται η ζωή των πολιτών και κυρίως των πολιτών των όμορων Δήμων».
Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Γλυφάδας ανέφερε «Ευχαριστούμε τον κύριο Υπουργό για την πολύ εποικοδομητική συνάντηση. Η ισόρροπη ανάπτυξη της περιοχής και όλων των Δήμων που συνορεύουν με την επένδυση στο Ελληνικό, είναι προτεραιότητα για όλους μας».
Ο Ανδρέας Κονδύλης από την πλευρά του επεσήμανε ότι «Η επένδυση στον μητροπολιτικό πόλο Ελληνικού-Αγίου Κοσμά είναι ένα μεγάλο στοίχημα για τη χώρα και για τις πόλεις μας που πρέπει να το κερδίσουμε. Το μεγάλο αυτό στοίχημα έχει πάρα πολλές παραμέτρους και πάρα πολλά ζητήματα τα οποία από κοινού με την πολιτεία, με τον κύριο Υπουργό και κάθε άλλο εμπλεκόμενο φορέα αισιοδοξούμε ότι θα μπορέσουμε να τα διευθετήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να υπάρχουν τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη για την εθνική οικονομία, για τις πόλεις μας και για την ίδια την επένδυση».
Εν τω μεταξύ, σε δήλωση του, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, αφού εξέφρασε την θλίψη του και την συμπαράσταση του στις οικογένειες των νεκρών και των τραυματιών στην Χαλκιδική, αναφέρει ότι «η αρμόδια Υπηρεσία έδωσε σαφείς κατευθύνσεις για την επίσπευση της καταγραφής των ζημιών και την τεκμηρίωση του κόστους τους, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο. Κύρια ευθύνη μας είναι ο καθορισμός των αναγκών χρηματοδότησης για έργα αποκατάστασης ή ενέργειες ανακούφισης του τοπικών πληθυσμών, καθώς και η εκτίμηση της δυνατότητας κινητοποίησης αντίστοιχων χρηματοδοτικών μέσων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με έμφαση στη δυνατότητα έγκαιρης και εμπρόθεσμης υποβολής αιτήματος ενεργοποίησης του Ταμείου Αλληλεγγύης».