LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 11 Ιουλίου 2019 10:40

Σε νέο πολιτικό αδιέξοδο η Ισπανία

Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων πρόωρων εκλογών. Ποια είναι η κρίσιμη ημερομηνία στο ισπανικό κοινοβούλιο.

ΙΣΠΑΝΙΑ - ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ

Σε πολιτικό αδιέξοδο βρίσκεται για μία ακόμη φορά η Ισπανία, μετά την αποτυχία των πολιτικών κομμάτων να συμφωνήσουν σε έναν κυβερνητικό συνασπισμό, με αποτέλεσμα να ενισχύεται το ενδεχόμενο για νέες εκλογές τον Νοέμβριο.

Σε εθνικό επίπεδο, η συνάντηση – την Τρίτη - του πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PSOE) και του Πάμπλο Ιγκλέσιας, του αριστερού Podemos, ανέδειξε το μεγάλο χάσμα μεταξύ των δύο ηγετών, οι οποίοι προσπαθούν να συμφωνήσουν σε μία κυβερνητική συνεργασία από τις εκλογές της 28ης Απριλίου, αναφέρει η «El Pais». 

Το σοσιαλιστικό PSOE επιμένει στην πρότασή του για στήριξη από τους Podemos, οι οποίοι θα αναλάβουν καίριες, αλλά όχι κυβερνητικές, θέσεις στη διοίκηση του κράτους, ενώ η αριστερή παράταξη εμμένει στην είσοδό της στο νέο κυβερνητικό σχήμα, αναλαμβάνοντας υπουργεία.

Ο Ιγκλέσιας κατηγορεί τον Σάντσεθ ότι επιδιώκει να ξαναβάλει τη χώρα σε εκλογική διαδικασία, καθώς δημοσκοπήσεις θέλουν τους Σοσιαλιστές να αποσπούν άλλες περίπου 20 έδρες στο Κοινοβούλιο στην περίπτωση που η χώρα οδηγηθεί σε νέες κάλπες.

Η εκπρόσωπος του PSOE Αντριάνα Λάστρα από την πλευρά της κατηγόρησε ευθέως τους Podemos για το αδιέξοδο, υποστηρίζοντας ότι «νοιάζονται μόνο για τις καρέκλες στο υπουργικό συμβούλιο».

Κρίσιμη ημερομηνία θα είναι η 23η Ιουλίου, οπότε το ισπανικό Κοινοβούλιο θα κληθεί να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στον Πέδρο Σάντσεθ. Ο Ισπανός πρωθυπουργός χρειάζεται απόλυτη πλειοψηφία – τουλάχιστον 176 ψήφους.

Εάν δεν τα καταφέρει, το κοινοβούλιο θα ψηφίσει ξανά έπειτα από δύο ημέρες. Εάν ο Σάντσεθ αποτύχει και σε εκείνη τη δεύτερη ψηφοφορία έχει δύο επιλογές, είτε να επαναληφθεί η ψήφος εμπιστοσύνης τον Σεπτέμβριο είτε η χώρα να οδηγηθεί η χώρας σε εκλογές τον Νοέμβριο.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πάρος: Δορυφορική εικόνα από τις πλημμύρες στο νησίΧθες 22:32 | Ειδήσεις

Σημαντικές καταστροφές σημειώθηκαν στις Κυκλάδες λόγω της κακοκαιρίας, με τις μεγαλύτερες ζημιές να έχουν καταγραφεί στην Πάρο.

Κυριακή Γρίβα: Σπάραξε η μητέρα της στα αποκαλυπτήρια του μνημείου της, 1 χρόνο μετά τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους (εικόνες)Χθες 19:58 | Ειδήσεις

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν έξω από το Αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων, όπου γίνονται τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου της Κυριακής Γρίβα, η οποία δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της, πριν από ένα χρόνο.

Τροχαίο στον Λαγκαδά: Η προφυλάκιση, η συγνώμη και η χρήση μεθαδόνηςΧθες 19:13 | Ειδήσεις

Η υπόθεση της άτυχης Χαράς, που σκοτώθηκε από τον μεθυσμένο οδηγό, που ήταν στο τιμόνι, παρ' ότι του είχε αφαιρεθεί το δίπλωμα, έχει μια ακόμη συγκλονιστική εξέλιξη.

Βοστώνη: Φορτηγό έπεσε σε πεζούς (εικόνες)Χθες 22:06 | Ειδήσεις

Στο δυστύχημα ενεπλάκη ένα κίτρινο φορτηγό, το οποίο έπεσε πάνω σε πεζούς.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
FedHATTA: Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί για το Πάσχα σε Ελλάδα και εξωτερικό23:59Ινδία: Δεκάδες νεκροί από έκρηξη σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων23:45Τουρκία - Ιμάμογλου: Μποϊκοτάζ στην αγορά ως διαμαρτυρία για τη φυλάκισή του 23:30Άρης – Περιστέρι: Πήραν το “θρίλερ” οι φιλοξενούμενοι23:16Ένταση σε εκδήλωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας 23:03Πατήσια: Φωτιά σε εργοστάσιο (εικόνες)22:49Κακοκαιρία - Πάρος: Δορυφορική εικόνα από τις πλημμύρες στο νησί 22:36Θεσσαλονίκη: Νύφη συνελήφθη λίγο πριν πάει στην εκκλησία22:22Βοστώνη: Φορτηγό έπεσε σε πεζούς (εικόνες) 22:09Charleston Open: Η Σάκκαρη προκρίθηκε στον 2ο γύρο21:55Η μεγάλη δημοσκόπηση της Marc για τον ΑΝΤ1 21:42Επιβατικό αεροπλάνο από Ισραήλ έκανε αναγκαστική προσγείωση στην Τουρκία21:28Πάπας Φραγκίσκος: Πως εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του21:15Ωνάσεια Δημόσια Σχολεία: Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων - Ποιες είναι οι προϋποθέσεις21:01Youth League – Ολυμπιακός: Είπε αντίο… με ψηλά το κεφάλι20:48Ηράκλειο: Εξαρθρώθηκε συμμορία που έκλεβε σπίτια με “χρυσή” λεία20:34Μητσοτάκης στο ΤikTok για κατώτατο μισθό: Θα πετύχουμε τον στόχο μας για 950 ευρώ το 2027 20:21Κυριακή Γρίβα: Σπάραξε η μητέρα της στα αποκαλυπτήρια του μνημείου της, 1 χρόνο μετά τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους (εικόνες)20:07ΠΝΟ – Απεργία: Πότε δένουν κάβους τα πλοία19:52Κρήτη: Προσωρινά κρατούμενος ο δεύτερος υγειονομικός - Κατηγορείται για χρηματισμό και εκβιασμό19:39
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο