LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 10 Ιουλίου 2019 15:21

“Πυρ ομαδόν” από την αντιπολίτευση για την ομιλία Μητσοτάκη στο Υπουργικό

Για "ευχολόγια" και "αερολογίες" κάνουν λόγο τα κόμματα της αντιπολίτευσης σχολιάζοντας τα όσα είπε ο Πρωθυπουργός. 

Υπουργικό Συμβούλιο - Μητσοτάκης

Επίθεση στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπολύουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης με αφορμή την ομιλία του στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «ο κ. Μητσοτάκης, στην πρώτη του ομιλία σε ένα υπουργικό συμβούλιο deja vu της κυβέρνησης Σαμαρά, συμπληρωμένης με πρώην στελέχη του ΣΕΒ και νεοφιλελεύθερους τεχνοκράτες, επανέλαβε τα ευχολόγια που αναμασούσε όλη την προεκλογική περίοδο, χωρίς όμως να πει τίποτα ουσιαστικό». Παράλληλα, σημειώνει ότι «το πιο αξιοσημείωτο ίσως, είναι ότι επανέλαβε -ενδεχομένως λόγω κεκτημένης ταχύτητας- τις προεκλογικές υποσχέσεις περί φορολογικών μειώσεων. Είναι ενδιαφέρον να δούμε για πόσο ακόμη αυτό θα συνεχίσει να λέγεται χωρίς να γίνεται πράξη. Όπως το αλήστου μνήμης «λεφτά υπάρχουν»,  που πολύ σύντομα κατέληξε στο Καστελόριζο».

«Σήμερα δεν ακούσαμε καμία συγκεκριμένη δέσμευση από τον κ. Μητσοτάκη, μόνο γενικότητες και αερολογίες», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με το πρώτο υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη. 

Την ίδια ώρα το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του σημειώνει πως «το νέο -πιο τεχνοκρατικό- μοντέλο διακυβέρνησης, που εξαγγέλλει ο κ. Μητσοτάκης, δε συνιστά καμία ουσιαστική αλλαγή πολιτικής, αλλά προωθεί την επιτάχυνση και τον πιο αποτελεσματικό έλεγχο στο αντιλαϊκό έργο που παραδίδει η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμη και οι πρώτες παρεμβάσεις (μεταναστευτική πολιτική, άσυλο κλπ) σηματοδοτούν την αντιστοίχιση του μοντέλου διακυβέρνησης, για να υπηρετηθεί αυτή ακριβώς η πολιτική. Σε αυτήν την κατεύθυνση κινείται και η υπαγωγή της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης στον Πρωθυπουργό, προκειμένου η ΕΡΤ και τα άλλα κρατικά ΜΜΕ να συνεχίσουν πιο αποτελεσματικά να αποτελούν φερέφωνο της εκάστοτε κυβέρνησης». Και καταλήγει: «Φυσικά, απ’ την πρώτη “πανηγυρική” συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου δε θα μπορούσε να λείψει η αναφορά στη στρατηγική συμμαχία Ελλάδας – ΗΠΑ, αν και στον τομέα αυτό, όπως και σε άλλους, η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχη». 

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του κόμματος «Ελληνική Λύση» Κυριάκος Βελόπουλος σε δήλωση του αναφέρει πως «σήμερα ο κύριος Μητσοτάκης μάζεψε το ευέλικτο σχήμα του, γιατί υπάρχει και το άλλο των πενήντα -ενός , μάζεψε λοιπόν το ευέλικτο των 18 υπουργών . Λόγια , λόγια , λόγια. Δεν ακούσαμε κάτι συγκεκριμένο, το μόνο που καταλάβαμε ότι η αγάπη του για την ΕΥΠ , είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Το μόνο που καταλάβαμε , είναι ότι αυτός και η Νέα Δημοκρατία αγαπούν τον κύριο Λάτση και το Ελληνικό. Δύο μέρες δεν πέρασαν και το μόνο που τους ενδιαφέρει , είναι το πως θα γίνει η τεράστια δήθεν επένδυση του Λάτση στο Ελληνικό. Λέμε λοιπόν το εξής. Ότι είναι σημαντικότερο το θέμα των Σκοπίων, σημαντικότερο τα Ελληνοτουρκικά, σημαντικότερη η φτώχεια των Ελλήνων. Γι αυτά δεν ακούσαμε τίποτα. Λόγια, λόγια , λόγια!». 

Την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και τα όσα ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός σχολίασε και ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, ερωτηθείς από δημοσιογράφους. Όπως είπε ο κ. Μίχαλος «τα μηνύματα που εξέπεμψε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αυτά που ο επιχειρηματικός κόσμος ήθελε να ακούσει, αρκεί να υλοποιηθούν το συντομότερο δυνατόν, γιατί η οικονομία και η αγορά χρειάζονται μια ουσιαστική επανεκκίνηση». Παράλληλα, σημείωσε ότι «το πλέον ενθαρρυντικό είναι ότι ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι αμέσως μετά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησής του, το δεύτερο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί είναι αυτό της μείωσης των φορολογικών επιβαρύνσεων για τις επιχειρήσεις. Το αναμένουμε προκειμένου να δοθεί άμεσα το στίγμα μιας νέας φιλοεπενδυτικής πολιτικής και στήριξης των επιχειρήσεων». «Και με τις άλλες προτεραιότητες που εξήγγειλε από το υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός, δεν μπορεί κανείς να διαφωνήσει, καθώς πράγματι, προωθούν ένα νέο μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης για τη χώρα. Ευχή και απαίτηση όλων μας είναι να οδηγηθούμε σε μια ισχυρή ανάπτυξη με επενδύσεις, κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη, υψηλότερο διαθέσιμο εισόδημα για τους εργαζόμενους και τη μεσαία τάξη. Στην προσπάθεια αυτή της νέας κυβέρνησης, ο Επιμελητηριακός θεσμός θα σταθεί αρωγός και θα επιτελέσει στο ακέραιο το ρόλο του, προωθώντας θέσεις και προτάσεις για την καλύτερη επιτυχία της νέας αυτής πολιτικής», κατέληξε ο κ. Μίχαλος.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή22:14Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40Αλέν Ντελόν: Η Ουκρανία θα του απονείμει παράσημο20:26Το βίντεο του ξυλοδαρμού 8χρονου από 7χρονο στο TikTok και οι αντιδράσεις των γονιών20:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο