LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 09 Ιουλίου 2019 16:56

Κεραμέως: Η Παιδεία είναι η μεγαλύτερη επένδυση για την χώρα

Αιχμές Γαβρόγλου για τη μεταφορά του χαρτοφυλακίου της Έρευνας στο υπουργείο Ανάπτυξης. Το πλάνο της νέα Υπουργού Παιδείας. 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ  - ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ - ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ -  ΚΕΡΑΜΕΩΣ

«Με αίσθημα τιμής και ευθύνης αναλαμβάνω τη νευραλγική και καίρια θέση της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας», ανέφερε η νέα υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου νωρίτερα σήμερα, Τρίτη.

Η κ. Κεραμέως τόνισε ότι «η Παιδεία είναι η μεγαλύτερη επένδυση που μπορούμε να κάνουμε στη χώρα», γιατί καθορίζει το παρόν και το μέλλον της και ξεκαθάρισε ότι θα επιδιώξει ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις, καθώς κοινός στόχος όλων είναι «η διαμόρφωση καλύτερου μέλλοντος για τα παιδιά και τη χώρα μας». Σημείωσε ότι παρά τις «πολύ σημαντικές ιδεολογικές διαφορές» με τον απερχόμενο υπουργό, η συνεργασία τους ήταν καλή. «Συγκρούστηκαν πολλάκις οι απόψεις μας, πάντα, όμως, με όρους δημοκρατικού διαλόγου», είπε. «Θα είναι προς όφελος της κοινωνίας μας», συμπλήρωσε

Η κ. Κεραμέως σημείωσε ότι το πρόγραμμα της ΝΔ για την Παιδεία «εισάγει τομές» και «θαρραλέες αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης» και πρόσθεσε: «Θα επιδιώξουμε να δράσουμε γρήγορα και αποτελεσματικά, χωρίς όμως να αιφνιδιάσουμε κανέναν». Αναφορικά με το χαρτοφυλάκιο των Θρησκευμάτων, η υπουργός κάλεσε τους ιεράρχες, τους ιεροδιδασκάλους και τους σχετιζόμενους φορείς να συνδράμουν το έργο της ηγεσίας «σε ανοιχτό διάλογο με το υπουργείο».

Για τους δύο υφυπουργούς, Σοφία Ζαχαράκη, υφυπουργό για θέματα Πρωτοβάθμιας - Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Βασίλη Διγαλάκη, υφυπουργό για θέματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η κ. Κεραμέως σημείωσε ότι πρόκειται για δύο ανθρώπους που εκτιμά βαθύτατα.

Συγχαρητήρια για την ανάληψη των καθηκόντων, έδωσε στη νέα ηγεσία του υπουργείου ο απερχόμενος υπουργός, Κώστας Γαβρόγλου, και ευχήθηκε καλή επιτυχία. «Δεν είναι μέρα απολογισμών ή σύγκρισης προγραμμάτων. Είναι ευκαιρία κατάθεσης μιας εμπειρίας που αφήνουμε ως παρακαταθήκη», ανέφερε.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ  - ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ - ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ -  ΚΕΡΑΜΕΩΣ

Ο κ. Γαβρόγλου σημείωσε ότι επί ημερών του θεσμοθετήθηκαν διαδικασίες αποκομματικοποίησης της διοίκησης, ενώ, προτείνοντας, είπε ότι το υπουργείο θα έπρεπε να χωριστεί σε δύο: Ένα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ένα τριτοβάθμιας και έρευνας.

«Δεν υποστηρίζω ότι όλα έγιναν τέλεια ή δεν υπάρχουν ελλείψεις», είπε ο κ. Γαβρόγλου και σημείωσε ότι πάρθηκαν πρωτοβουλίες που «αντιμετωπίζουν πάγια προβλήματα του εκπαιδευτικού μας συστήματος». «Πείσαμε τον ΟΟΣΑ για την ανάγκη των μόνιμων διορισμών», είπε, μεταξύ άλλων, και εξέφρασε την ελπίδα του να προχωρήσουν οι διαδικασίες. Εξέφρασε την ανησυχία του για τη μεταφορά του χαρτοφυλακίου της Έρευνας στο υπουργείο Ανάπτυξης και τη χαρακτήρισε «κίνηση με ισχυρό ιδεολογικό σχηματισμό», ενώ τόνισε ότι είναι όλα έτοιμα για το άνοιγμα των σχολείων στις 11 Σεπτεμβρίου.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ  - ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ - ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ -  ΚΕΡΑΜΕΩΣ

Όσον αφορά το χαρτοφυλάκιο της Έρευνας και Καινοτομίας, το οποίο από το υπουργείο Παιδείας μεταφέρεται στο υπουργείο Ανάπτυξης, ο απερχόμενος υπουργός, Κώστας Φωτάκης, στάθηκε στην αλλαγή του τοπίου της Έρευνας στην Ελλάδα. «Μετά από 4,5 χρόνια θητείας, τολμώ να πω ότι το τοπίο της Έρευνας στη χώρα έχει αναμορφωθεί», είπε και αναφέρθηκε στο πρότυπο της Οικονομίας και Κοινωνίας της Γνώσης που ακολουθήθηκε και τόνισε: «παράλληλα, σημαντικό στοιχείο ήταν ότι χαράχθηκε μία εθνική στρατηγική για την Έρευνα».

Η απερχόμενη υφυπουργός, Μερόπη Τζούφη, ευχήθηκε καλή δύναμη στη νέα ηγεσία του υπουργείου, αναφέρθηκε στις προσπάθειες και τις κινήσεις αναβάθμισης της επαγγελματικής εκπαίδευσης τα τελευταία χρόνια και εξέφρασε την ελπίδα να συνεχιστεί η προσπάθεια θωράκισης της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟ Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο Καπιτώλιο - Τελέστηκε η Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου ΝικολάουΧθες 20:14 | Ειδήσεις

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης από σήμερα βρίσκεται στην Νέα Υόρκη, για το δεύτερο μέρος της 10ημερης περιοδείας του, στις Ηνωμένες Πολιτείες.


 


 


 


 


 


 


 


 

Πέτρος Κουσουλός: Η οικογένεια του Γιώργου Μαζωνάκη ανησύχησε από τη συμπεριφορά του καλλιτέχνηΧθες 20:04 | Ειδήσεις

 Όλα όσα αποκάλυψε για το παρασκήνιο μεταφοράς του Γιώργου Μαζωνάκη στο Δρομοκαΐτειο.

Μητσοτάκης – Ερντογάν: "Κλείδωσε" η συνάντηση στη Νέα ΥόρκηΧθες 21:04 | Ειδήσεις

Η συνάντηση των δύο ηγετών αναμένεται να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου.

Βρετανία: Ποια θέματα απασχόλησαν Τραμπ και Στάρμερ στην κοινή συνέντευξη ΤύπουΧθες 21:43 | Ειδήσεις

Η συνέντευξη σηματοδότησε μία προσπάθεια να παρουσιαστεί η συνεργασία του Ηνωμένου Βασιλείου με τις ΗΠΑ ενισχυμένη και πιο ενεργή, παρά τις εγγενείς διαφωνίες σε διεθνή θέματα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή06:09Τραμπ: Ο Τζίμι Κίμελ απολύθηκε λόγω έλλειψης ταλέντου23:59Αγρίνιο: Χειροπέδες σε γονείς 19χρονης έπειτα από καταγγελία για ξυλοδαρμό και απειλή με όπλο23:44Τροχαίο δυστύχημα στην εθνική οδό Λαμίας – Αθηνών: Οδηγός ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του23:28Ρωσία: Σεισμός 7,8 Ρίχτερ στην Καμτσάτκα – Προειδοποίηση για τσουνάμι (βίντεο)23:12Θεσσαλονίκη: Αεροδιακομιδή 50χρονης τετραπληγικής από τη Γερμανία22:58Αίγυπτος: Έκλεψαν βραχιόλι από την εποχή των Φαραώ – Τέσσερις συλλήψεις22:43Missing Alert για την εξαφάνιση 57χρονης22:29Βρετανία: Ποια θέματα απασχόλησαν Τραμπ και Στάρμερ στην κοινή συνέντευξη Τύπου22:14Βασιλικό δείπνο στο Γουίνδσορ: Κάρολος Γ' και Τραμπ υπογράμισσαν τις αγγλο-αμερικανικές σχέσεις22:00Ένταση στη Γαλλία: Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο διαδηλωτές κατά της δημοσιονομικής λιτότητας (εικόνες)21:46Χανιά: Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε σε εργοστάσιο ανακύκλωσης21:32Παύλος Φύσσας: Πλήθος κόσμου στη συγκέντρωση για τα 12 χρόνια από τη δολοφονία του (εικόνες)21:18Μητσοτάκης – Ερντογάν: "Κλείδωσε" η συνάντηση στη Νέα Υόρκη21:04Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο Καπιτώλιο - Τελέστηκε η Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου20:48Πέτρος Κουσουλός: Η οικογένεια του Γιώργου Μαζωνάκη ανησύχησε από τη συμπεριφορά του καλλιτέχνη20:34Ζελένσκι: Ο ουκρανικός στρατός σε αντεπίθεση στο ανατολικό μέτωπο20:04Θεσσαλονίκη: Νεκρός 35χρονος υπάλληλος εργοστασίου - Καταπλακώθηκε από μηχάνημα19:49Γάζα: Τουλάχιστον 79 νεκροί Παλαιστίνιοι από ισραηλινά πλήγματα το τελευταίο εικοσιτετράωρο19:33Αττική: Συνελήφθη 67χρονος για εμπρησμό από πρόθεση σε δασική έκταση19:17
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο