LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 09 Ιουλίου 2019 16:56

Κεραμέως: Η Παιδεία είναι η μεγαλύτερη επένδυση για την χώρα

Αιχμές Γαβρόγλου για τη μεταφορά του χαρτοφυλακίου της Έρευνας στο υπουργείο Ανάπτυξης. Το πλάνο της νέα Υπουργού Παιδείας. 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ  - ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ - ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ -  ΚΕΡΑΜΕΩΣ

«Με αίσθημα τιμής και ευθύνης αναλαμβάνω τη νευραλγική και καίρια θέση της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας», ανέφερε η νέα υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου νωρίτερα σήμερα, Τρίτη.

Η κ. Κεραμέως τόνισε ότι «η Παιδεία είναι η μεγαλύτερη επένδυση που μπορούμε να κάνουμε στη χώρα», γιατί καθορίζει το παρόν και το μέλλον της και ξεκαθάρισε ότι θα επιδιώξει ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις, καθώς κοινός στόχος όλων είναι «η διαμόρφωση καλύτερου μέλλοντος για τα παιδιά και τη χώρα μας». Σημείωσε ότι παρά τις «πολύ σημαντικές ιδεολογικές διαφορές» με τον απερχόμενο υπουργό, η συνεργασία τους ήταν καλή. «Συγκρούστηκαν πολλάκις οι απόψεις μας, πάντα, όμως, με όρους δημοκρατικού διαλόγου», είπε. «Θα είναι προς όφελος της κοινωνίας μας», συμπλήρωσε

Η κ. Κεραμέως σημείωσε ότι το πρόγραμμα της ΝΔ για την Παιδεία «εισάγει τομές» και «θαρραλέες αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης» και πρόσθεσε: «Θα επιδιώξουμε να δράσουμε γρήγορα και αποτελεσματικά, χωρίς όμως να αιφνιδιάσουμε κανέναν». Αναφορικά με το χαρτοφυλάκιο των Θρησκευμάτων, η υπουργός κάλεσε τους ιεράρχες, τους ιεροδιδασκάλους και τους σχετιζόμενους φορείς να συνδράμουν το έργο της ηγεσίας «σε ανοιχτό διάλογο με το υπουργείο».

Για τους δύο υφυπουργούς, Σοφία Ζαχαράκη, υφυπουργό για θέματα Πρωτοβάθμιας - Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Βασίλη Διγαλάκη, υφυπουργό για θέματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η κ. Κεραμέως σημείωσε ότι πρόκειται για δύο ανθρώπους που εκτιμά βαθύτατα.

Συγχαρητήρια για την ανάληψη των καθηκόντων, έδωσε στη νέα ηγεσία του υπουργείου ο απερχόμενος υπουργός, Κώστας Γαβρόγλου, και ευχήθηκε καλή επιτυχία. «Δεν είναι μέρα απολογισμών ή σύγκρισης προγραμμάτων. Είναι ευκαιρία κατάθεσης μιας εμπειρίας που αφήνουμε ως παρακαταθήκη», ανέφερε.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ  - ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ - ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ -  ΚΕΡΑΜΕΩΣ

Ο κ. Γαβρόγλου σημείωσε ότι επί ημερών του θεσμοθετήθηκαν διαδικασίες αποκομματικοποίησης της διοίκησης, ενώ, προτείνοντας, είπε ότι το υπουργείο θα έπρεπε να χωριστεί σε δύο: Ένα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ένα τριτοβάθμιας και έρευνας.

«Δεν υποστηρίζω ότι όλα έγιναν τέλεια ή δεν υπάρχουν ελλείψεις», είπε ο κ. Γαβρόγλου και σημείωσε ότι πάρθηκαν πρωτοβουλίες που «αντιμετωπίζουν πάγια προβλήματα του εκπαιδευτικού μας συστήματος». «Πείσαμε τον ΟΟΣΑ για την ανάγκη των μόνιμων διορισμών», είπε, μεταξύ άλλων, και εξέφρασε την ελπίδα του να προχωρήσουν οι διαδικασίες. Εξέφρασε την ανησυχία του για τη μεταφορά του χαρτοφυλακίου της Έρευνας στο υπουργείο Ανάπτυξης και τη χαρακτήρισε «κίνηση με ισχυρό ιδεολογικό σχηματισμό», ενώ τόνισε ότι είναι όλα έτοιμα για το άνοιγμα των σχολείων στις 11 Σεπτεμβρίου.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ  - ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ - ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ -  ΚΕΡΑΜΕΩΣ

Όσον αφορά το χαρτοφυλάκιο της Έρευνας και Καινοτομίας, το οποίο από το υπουργείο Παιδείας μεταφέρεται στο υπουργείο Ανάπτυξης, ο απερχόμενος υπουργός, Κώστας Φωτάκης, στάθηκε στην αλλαγή του τοπίου της Έρευνας στην Ελλάδα. «Μετά από 4,5 χρόνια θητείας, τολμώ να πω ότι το τοπίο της Έρευνας στη χώρα έχει αναμορφωθεί», είπε και αναφέρθηκε στο πρότυπο της Οικονομίας και Κοινωνίας της Γνώσης που ακολουθήθηκε και τόνισε: «παράλληλα, σημαντικό στοιχείο ήταν ότι χαράχθηκε μία εθνική στρατηγική για την Έρευνα».

Η απερχόμενη υφυπουργός, Μερόπη Τζούφη, ευχήθηκε καλή δύναμη στη νέα ηγεσία του υπουργείου, αναφέρθηκε στις προσπάθειες και τις κινήσεις αναβάθμισης της επαγγελματικής εκπαίδευσης τα τελευταία χρόνια και εξέφρασε την ελπίδα να συνεχιστεί η προσπάθεια θωράκισης της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΣιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ισπανία: Αυξάνεται ο απολογισμός των νεκρών - Περισσότεροι από 150 οι τραυματίεςΣήμερα 09:23 | Ειδήσεις

«Υπάρχουν ακόμη εγκλωβισμένοι. Η επιχείρηση επικεντρώνεται στην απομάκρυνση των ανθρώπων που βρίσκονται σε πολύ στενά σημεία».

Πριγκίπισσα Ειρήνη: Στη Μητρόπολη Αθηνών η εξόδιος ακολουθίαΣήμερα 11:25 | Ειδήσεις

Η ταφή θα πραγματοποιηθεί σε στενό οικογενειακό κύκλο στο κτήμα του Τατοΐου, δίπλα στον αδελφό της Κωνσταντίνο και τους γονείς της, Παύλο και Φρειδερίκη.

Αγρότες: Στο Μαξίμου σήμερα οι "σκληροί" των μπλόκων - Ποιοι θα συμμετέχουν στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό;Σήμερα 08:07 | Ειδήσεις

Οι εκπρόσωποι αγροτών και κτηνοτρόφων θα καθίσουν στο τραπέζι του Υπουργικού Συμβουλίου, απέναντι από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να θέσουν τα αιτήματά τους.

Ε.Ο. Πάτρας - Τρίπολης: Σημειώθηκε σφοδρό τροχαίο - Νεκρός ο 16χρονος οδηγόςΣήμερα 08:25 | Ειδήσεις

Η πυροσβεστική έφτασε άμεσα στο σημείο με 6 πυροσβέστες και 2 οχήματα. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πριγκίπισσα Ειρήνη: Το τελευταίο αντίο στη Μητρόπολη Αθηνών 11:44Λιμάνι Πειραιά: ΙΧ έπεσε στη θάλασσα στην Πύλη Ε1 11:30Ηράκλειο: Κινηματογραφική καταδίωξη μεθυσμένου οδηγού - Αρνήθηκε να σταματήσει σε έλεγχο της τροχαίας 11:16Δευτέρα 19 Ιανουαρίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις11:02Θεσσαλονίκη: Διαρρήκτης άνοιξε μέσα σε ένα βράδυ 14 ΙΧ και λεωφορεία σπάζοντας τα τζάμια10:48Ο "χάρτης" των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 23 Ιανουαρίου10:34Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τμήματα του δικτύου10:24Χανιά: Φωτιά σε γραφεία στις Βρύσες Αποκορώνου - Σοβαρές υλικές ζημιές10:10Θεσσαλονίκη: Άνδρας πέταξε κοκαΐνη από το παράθυρο ΙΧ και επιχείρησε να ξεφύγει από την αστυνομία 09:56Σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ισπανία: Αυξάνεται ο απολογισμός των νεκρών - Περισσότεροι από 150 οι τραυματίες09:42Συρία: Συμφωνία κατάπαυσης του πυρός ανακοίνωσε ο επικεφαλής των κουρδικών δυνάμεων09:28Πλεύρης: Ψευδείς οι ισχυρισμοί περί νομιμοποίησης 90.000 παράνομων μεταναστών09:14Κηφισός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με κλείσιμο της δεξιάς λωρίδας09:00Μπλόκο στα Πράσινα Φανάρια: Οι αγρότες αποφασίζουν αποκλιμάκωση των κινητοποιήσεων08:46Ε.Ο. Πάτρας - Τρίπολης: Σημειώθηκε σφοδρό τροχαίο - Νεκρός ο 16χρονος οδηγός 08:32Αγρότες: Στο Μαξίμου σήμερα οι "σκληροί" των μπλόκων - Ποιοι θα συμμετέχουν στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό;08:18Πυρκαγιές στην Χιλή: 18 νεκροί και απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας στις κοινότητες που επλήγησαν πιο σκληρά08:04Οκτώ Ευρωπαϊκά κράτη στηρίζουν τη Δανία και Γροιλανδία σε κοινή δήλωσή τους07:50Ταΰγετος: Οι ορειβάτες ήταν δεμένοι μεταξύ τους, γλίστρησαν και έπεσαν στην χαράδρα07:36ΗΠΑ - Τραμπ: Η Δανία δεν έχει κάνει τίποτα για να απομακρύνει την "ρωσική απειλή" την Γροιλανδία07:22
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο