LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 09 Ιουλίου 2019 16:10

Βορίδης: προτεραιότητα η διαπραγμάτευση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής

Διαβεβαιώσεις για στήριξη των αγροτών από την νέα ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ - ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ - ΒΟΡΙΔΗΣ

Τη διαπραγμάτευση της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) προς όφελος και προς το συμφέρον των Ελλήνων αγροτών, έθεσε ως προτεραιότητα ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης.

Κατά τη διάρκεια της παράδοσης παραλαβής της ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ, ο νέος υπουργός σημείωσε επίσης ότι «έχει συντελεστεί μεγάλη πολική αλλαγή» και πρόσθεσε ότι «έχουμε τη συναίσθηση και το βάρος της ευθύνης».

Στο θέμα της διαπραγμάτευσης της νέας ΚΑΠ στάθηκε και ο απερχόμενος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης, ο οποίος υπογράμμισε πως το βάρος ρίχθηκε στο να αποτραπεί η μείωση της χρηματοδότησής της, με το χτίσιμο συμμαχιών αλλά και με συστράτευση δυνάμεων.

Επίσης, τέθηκε το θέμα της κλιματικής αλλαγής, το οποίο, όπως τονίστηκε από όλες τις πλευρές, αποτελεί και θα αποτελέσει το νούμερο ένα πρόβλημα που θα πλήξει τους αγρότες. Όπως είπε ο νέος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αρμόδιος για την Κοινή Αγροτική Πολιτική, Κώστας Σκρέκας, το βάρος αναμένεται να δοθεί εκεί, καθώς, από το 2050, το 60% των αρδευόμενων εκτάσεων δείχνουν ότι θα γίνουν ξερικές. Πρόσθεσε, δε, πως «έχουμε χρέος να βοηθήσουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να γυρίσει σελίδα η χώρα».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ - ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ - ΒΟΡΙΔΗΣ

«Στρατηγική επιλογή για τη Νέα Δημοκρατία ο αγροτικός τομέας», υπογράμμισε, από την πλευρά της, η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αρμόδια για την Αλιευτική Πολιτική, Φωτεινή Αραμπατζή. Μιλώντας για την Κοινή Αλιευτική Πολιτική, η κ. Αραμπατζή ανέφερε ότι στόχος είναι η βέλτιστη και τάχιστη αξιοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας για την αύξηση του εισοδήματος των αλιέων.

«Είμαστε υπερήφανοι για το έργο που κάναμε», δήλωσε ο πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλης Κόκκαλης, ο οποίος προέτρεψε τη νέα πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ «να συνεχίσει το μοντέλο του νέου Αγρότη» και έδωσε ως συμβουλή «να ακούτε τον απλό αγρότη».

Την εκτίμηση ότι το ΥΠΑΑΤ μπορεί να είναι η ραχοκοκαλιά για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, έκανε κατά την ομιλία της η πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ολυμπία Τελιγιορίδου. «Κάναμε μεγάλη προσπάθεια», είπε, μεταξύ άλλων, συμπληρώνοντας ότι «υπήρξαν και καθυστερήσεις και λάθη».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πάρος: Δορυφορική εικόνα από τις πλημμύρες στο νησίΧθες 22:32 | Ειδήσεις

Σημαντικές καταστροφές σημειώθηκαν στις Κυκλάδες λόγω της κακοκαιρίας, με τις μεγαλύτερες ζημιές να έχουν καταγραφεί στην Πάρο.

Κυριακή Γρίβα: Σπάραξε η μητέρα της στα αποκαλυπτήρια του μνημείου της, 1 χρόνο μετά τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους (εικόνες)Χθες 19:58 | Ειδήσεις

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν έξω από το Αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων, όπου γίνονται τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου της Κυριακής Γρίβα, η οποία δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της, πριν από ένα χρόνο.

Τροχαίο στον Λαγκαδά: Η προφυλάκιση, η συγνώμη και η χρήση μεθαδόνηςΧθες 19:13 | Ειδήσεις

Η υπόθεση της άτυχης Χαράς, που σκοτώθηκε από τον μεθυσμένο οδηγό, που ήταν στο τιμόνι, παρ' ότι του είχε αφαιρεθεί το δίπλωμα, έχει μια ακόμη συγκλονιστική εξέλιξη.

Βοστώνη: Φορτηγό έπεσε σε πεζούς (εικόνες)Χθες 22:06 | Ειδήσεις

Στο δυστύχημα ενεπλάκη ένα κίτρινο φορτηγό, το οποίο έπεσε πάνω σε πεζούς.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
FedHATTA: Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί για το Πάσχα σε Ελλάδα και εξωτερικό23:59Ινδία: Δεκάδες νεκροί από έκρηξη σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων23:45Τουρκία - Ιμάμογλου: Μποϊκοτάζ στην αγορά ως διαμαρτυρία για τη φυλάκισή του 23:30Άρης – Περιστέρι: Πήραν το “θρίλερ” οι φιλοξενούμενοι23:16Ένταση σε εκδήλωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας 23:03Πατήσια: Φωτιά σε εργοστάσιο (εικόνες)22:49Κακοκαιρία - Πάρος: Δορυφορική εικόνα από τις πλημμύρες στο νησί 22:36Θεσσαλονίκη: Νύφη συνελήφθη λίγο πριν πάει στην εκκλησία22:22Βοστώνη: Φορτηγό έπεσε σε πεζούς (εικόνες) 22:09Charleston Open: Η Σάκκαρη προκρίθηκε στον 2ο γύρο21:55Η μεγάλη δημοσκόπηση της Marc για τον ΑΝΤ1 21:42Επιβατικό αεροπλάνο από Ισραήλ έκανε αναγκαστική προσγείωση στην Τουρκία21:28Πάπας Φραγκίσκος: Πως εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του21:15Ωνάσεια Δημόσια Σχολεία: Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων - Ποιες είναι οι προϋποθέσεις21:01Youth League – Ολυμπιακός: Είπε αντίο… με ψηλά το κεφάλι20:48Ηράκλειο: Εξαρθρώθηκε συμμορία που έκλεβε σπίτια με “χρυσή” λεία20:34Μητσοτάκης στο ΤikTok για κατώτατο μισθό: Θα πετύχουμε τον στόχο μας για 950 ευρώ το 2027 20:21Κυριακή Γρίβα: Σπάραξε η μητέρα της στα αποκαλυπτήρια του μνημείου της, 1 χρόνο μετά τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους (εικόνες)20:07ΠΝΟ – Απεργία: Πότε δένουν κάβους τα πλοία19:52Κρήτη: Προσωρινά κρατούμενος ο δεύτερος υγειονομικός - Κατηγορείται για χρηματισμό και εκβιασμό19:39
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο