LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 09 Ιουλίου 2019 13:34

Υπηρεσίες επαγγελματικής μετάβασης και στήριξης από την Εθνική Τράπεζα

Η Εθνική Τράπεζα στηρίζει τους ανθρώπους της και μετά την αποχώρησή τους με εθελούσια έξοδο.

Στο σύγχρονο διαρκώς μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον, οι τράπεζες καλούνται να γίνουν πιο ευέλικτες προκειμένου να ανταποκριθούν σε νέες προκλήσεις και να  συνεχίσουν να είναι αποτελεσματικές. Στο πλαίσιο αυτό, η Εθνική Τράπεζα έχει θέσει ως προτεραιότητα τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την υιοθέτηση νέου μοντέλου λειτουργίας, που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, αυτοματοποίηση διαδικασιών και παρουσία ενός μικρότερου και πιο ευέλικτου δικτύου καταστημάτων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «η Εθνική Τράπεζα, αναγνωρίζοντας τα δεδομένα, προχώρησε μπροστά με ρεαλισμό και κοινωνική ευαισθησία και υλοποίησε Πρόγραμμα Εθελούσιας Αποχώρησης Προσωπικού, στηρίζοντας σε πολλά επίπεδα τους συμμετέχοντες σε αυτό. Η Τράπεζα στηρίζει διαχρονικά το ανθρώπινο δυναμικό της σε κάθε στάδιο της καριέρας του και της ζωής του και εξακολουθεί να στηρίζει τους ανθρώπους της και μετά την αποχώρησή τους.

Ειδικότερα, οι συμμετέχοντες στο Πρόγραμμα Εθελούσιας Αποχώρησης Προσωπικού έλαβαν σημαντική οικονομική ενίσχυση και θα λαμβάνουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη (νοσοκομειακή και εξωνοσοκομειακή) για τους ίδιους και για τα έμμεσα ασφαλισμένα/ προστατευόμενα μέλη της οικογένειάς τους.

Εκτός όμως από αυτό, η Τράπεζα αναλαμβάνει την υποστήριξη και συμβουλευτική καθοδήγηση των συμμετεχόντων για την αποτελεσματική διαχείριση της αλλαγής που προκύπτει στη ζωή και την καθημερινότητά τους και τους προσφέρει Υπηρεσίες Επαγγελματικής Μετάβασης σε συνεργασία με εξειδικευμένη εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Οι συμμετέχοντες, βάσει των προσωπικών τους αναγκών, έχουν τη δυνατότητα να λάβουν υποστήριξη και συμβουλευτική καθοδήγηση, προκειμένου να ασκήσουν επιχειρηματική δραστηριότητα ή να απασχοληθούν σε κάποια άλλη επιχείρηση. Εναλλακτικά, μπορούν να επιλέξουν κάποιο μέλος της οικογένειάς τους να αξιοποιήσει τις υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτικής καθοδήγησης αντί για τους ίδιους. Οι υπηρεσίες, το κόστος των οποίων θα αναλάβει εξ ολοκλήρου η Εθνική Τράπεζα, παρέχονται από εξειδικευμένο σύμβουλο σε ατομική και ομαδική βάση.

Συγκεκριμένα, εφόσον επιλέξουν Υπηρεσίες Επαγγελματικής Μετάβασης και Στήριξης για την άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας, οι συμμετέχοντες θα συνεργαστούν με εξειδικευμένα στελέχη που θα αξιολογήσουν την επιχειρηματική τους ιδέα. Επιπλέον, θα λάβουν υποστήριξη για τη δημιουργία κατάλληλου επιχειρηματικού πλάνου.

Εφόσον οι συμμετέχοντες επιθυμούν να απασχοληθούν σε κάποια άλλη επιχείρηση ως έμμισθοι εργαζόμενοι, εξειδικευμένα στελέχη θα τους βοηθήσουν να βελτιώσουν το επαγγελματικό τους προφίλ, ώστε να είναι ανταγωνιστικοί υποψήφιοι στην αγορά εργασίας. Ενδεικτικά, οι συμμετέχοντες θα λάβουν υποστήριξη στην προσπάθειά τους να χαρτογραφήσουν την αγορά εργασίας και με βάση τα δυνατά τους σημεία να στοχεύσουν στις κατάλληλες για αυτούς θέσεις εργασίας και στη συνέχεια να ενδυναμώσουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε μελλοντικούς εργοδότες. Παράλληλα, θα λάβουν καθοδήγηση για τη διαμόρφωση της επαγγελματικής τους σελίδας στο LinkedIn, του βιογραφικού τους και της συνοδευτικής επιστολής (cover letter) και θα εκπαιδευτούν για τη συνέντευξη που θα ακολουθήσει.

Κατά τη διάρκεια ενημερωτικών εκδηλώσεων που οργανώθηκαν από την Εθνική Τράπεζα, εξειδικευμένα στελέχη της συνεργαζόμενης εταιρείας και η Διεύθυνση Στρατηγικής Ανθρώπινου Δυναμικού Τράπεζας και Ομίλου ενημέρωσαν τους συμμετέχοντες στο Πρόγραμμα Εθελούσιας Αποχώρησης Προσωπικού για τις Υπηρεσίες Επαγγελματικής Μετάβασης και Στήριξης και τη διαδικασία αξιοποίησής τους και απάντησαν σε σχετικά ερωτήματα των ενδιαφερόμενων.

Με το Πρόγραμμα Εθελούσιας Αποχώρησης Προσωπικού και τις δράσεις στήριξης των συμμετεχόντων σε αυτό, η Εθνική Τράπεζα για μια ακόμη φορά θέτει τον άνθρωπο στο επίκεντρο και στηρίζει έμπρακτα και ουσιαστικά το ανθρώπινο δυναμικό της που αποφάσισε αυτή την αλλαγή στη ζωή του».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Συνάντηση Μητσοτάκη - Οικονόμου για τα τροχαία στην Κρήτη (εικόνες)15:32Ομηρία σε λεωφορείο στο Ρίο ντε Τζανέιρο (βίντεο)15:19Μηνύματα από Μοσκοβισί και Ντομπρόβσκις για τον ένα χρόνο χωρίς μνημόνιο15:05Ο “Άτλας”… ξετρύπωσε μέσα από κοντέινερ μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών (εικόνες)14:52Η Ινδία “κατακτά” τη Σελήνη14:38Ξανά στην “μάχη της Ευρώπης” οι ελληνικές ομάδες14:25Μετανιωμένος δηλώνει ο αποκαλούμενος “δράκος του Κάβου” (βίντεο)14:13Τα σενάρια για την μείωση ασφαλιστικών εισφορών13:59Θρήνος για το δυστύχημα με την έγκυο στα Διαβατά13:46Σήμα κινδύνου από αεροσκάφος της Air France13:32Ισραήλ: ιεροτελεστία για τον καθαρισμό των γυναικών μετά την έμμηνο ρύση!13:19Φωτιά στο Δάσος Χαϊδαρίου13:05Διπλωματικό θρίλερ με απειλές για το ιρανικό τάνκερ12:52Έκανε βουτιά με το αυτοκίνητο του στο λιμάνι (εικόνες)12:38Γιατί ο Ουίλιαμ δεν ήθελε για νύφη του την Μέγκαν Μαρκλ12:24Διαρρήκτες-“ακροβάτες” ανέβαιναν με ιμάντες στα μπαλκόνια12:11Διανομέας έκλεβε τον …εαυτό του και έκανε καταγγελίες στην Αστυνομία!11:57“Συναγερμός” από πυρκαγιά σε σκάφος11:44Δάκρυα και οργή από Αμερικανίδα βουλευτή κατά Τραμπ και Νετανιάχου (βίντεο)11:31Στέιτ Ντιπάρτμεντ προς Άγκυρα: διώξτε αμέσως το “Γιαβούζ” από την Κύπρο11:17
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο