LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 09 Ιουλίου 2019 06:51 | Ανανέωση: 09 Ιουλίου 2019 07:28

Οι πέντε γυναίκες της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Από τα 51 μέλη της νέας κυβέρνησης μόνο πέντε είναι γυναίκες. Τα κρίσιμα χαρτοφυλάκιά τους και η πορεία τους μέχρι την υπουργοποίηση...

Νίκη Κεραμέως - Σοφία Ζαχαράκη - Λίνα Μενδώνη - Φωτεινή Αραμπατζή - Δόμνα Μιχαηλίδου

Ο Πρόεδρος της ΝΔ κατέληξε στα πρόσωπα της κυβέρνησής του, τα οποία ανακοινώθηκαν αργά το απόγευμα της Δευτέρας.

Συνολικά 21 από τα 51 στελέχη της νέας κυβέρνησης, δηλαδή το 40% του υπουργικού σχήματος, είναι εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπαΕπίσης, από τα 51 μέλη της νέας κυβέρνησης μόνο πέντε είναι γυναίκες.

Συγκεκριμένα, νέα υπουργός Πολιτισμού αναλαμβάνει η Λίνα Μενδώνη, ενώ στη θέση της εκπροσώπου Τύπου βρίσκεται η Σοφία Ζαχαράκη. Υπουργός Παιδείας ορίστηκε η Νίκη Κεραμέως, ενώ η Δόμνα Μιχαηλίδου αναλαμβάνει υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Τέλος, η Φωτεινή Αραμπατζή αναλαμβάνει υφυπουργός στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με αρμοδιότητα για την αλιευτική πολιτική.

Νίκη Κεραμέως

Νίκη Κεραμέως

Η Νίκη Κεραμέως γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, το 1980. Είναι παντρεμένη με τον Δημήτρη Λουκά, δικηγόρο, με τον οποίο έχουν δύο γιους. Είναι δικηγόρος και απόφοιτος του Harvard Law School: Μεταπτυχιακός τίτλος νομικής (LL.M.) με ειδίκευση στο δίκαιο της διαιτησίας, του Πανεπιστημίου Paris II (Pantheon-Assas): Μεταπτυχιακός τίτλος νομικής με ειδίκευση στο ιδιωτικό διεθνές δίκαιο και τη διαιτησία (αποφοίτησε πρώτη, summa cum laude), του Πανεπιστημίου Paris II (Pantheon-Assas): Πτυχίο νομικής με ειδίκευση στο διεθνές δίκαιο (αποφοίτησε πρώτη, summa cum laude).

Μιλά Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά. Εξελέγη πρώτη φορά Βουλευτής Επικρατείας τον.Ιανουάριο 2015 και επανεξελέγη το Σεπτέμβριο 2015. Δραστηριοποιείται ενεργά στο χώρο της κοινωφελούς δράσης: Είναι ιδρυτικό μέλος και μέχρι πρότινος Πρόεδρος του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου Δεσμός, το οποίο εντοπίζει πλεόνασμα σε εταιρείες και ιδιώτες για να καλύψει ανάγκες των πιο ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Κατά τα χρόνια εργασίας της στη Νέα Υόρκη, είχε βραβευτεί για την κοινωφελή της δράση, καθώς προσέφερε αφιλοκερδώς νομικές υπηρεσίες σε ομάδες αστέγων της Νέας Υόρκης. Το 2014 διετέλεσε μέλος της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για τη σύνταξη ενιαίου νομοθετικού πλαισίου οργάνωσης, λειτουργίας και ελέγχου των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Harvard Club of Greece.

Σοφία Ζαχαράκη

Σοφία Ζαχαράκη - δήλωση

Η Σοφία Ζαχαράκη είναι απόφοιτη του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Συγκριτική Παιδαγωγική και Διοίκηση Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Οργανισμών. Έχει εξειδικευθεί στη διδακτική της Αγγλικής Γλώσσας στο Ινστιτούτο Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Το 2015 εκπροσώπησε την Ελλάδα στο πρόγραμμα IVLP (International Visitor Leadership Program) ως υπότροφος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ με θέμα «Ο ρόλος των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα στην ανασυγκρότηση Οικονομιών».

Έχει εργαστεί ως εκπαιδευτικός σε ιδιωτικά και δημόσια σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ. Εργάστηκε για το Υπουργείο Παιδείας στο τμήμα Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς. Διετέλεσε σύμβουλος του Υπουργού σε θέματα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων στο Υπουργείο Ανάπτυξης από το 2012 ως το 2014. Τον Αύγουστο του 2016 ορίστηκε αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας και τον Μάρτιο του 2019 ορίστηκε Εκπρόσωπος Τύπου. Μιλάει Αγγλικά, Ισπανικά και Γαλλικά.

Δόμνα Μιχαηλίδου

Δόμνα Μιχαηλίδου

Η Δόμνα Μιχαηλίδου είναι οικονομολόγος. Ξεκίνησε τις σπουδές της στα Οικονομικά στο University of York της Αγγλίας, ενώ συνέχισε στο Πανεπιστήμιο του Cambridge όπου έλαβε μεταπτυχιακό στις Αναπτυξιακές Σπουδές και Διδακτορικό στα Οικονομικα της Ανάπτυξης. Είναι επισκέπτρια Λέκτορας του Κέντρου Αναπτυξιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Cambridge και έχει επίσης διδάξει Μακροοικονομικά στο Judge Business School του Cambridge, καθώς και Οικονομική Πολιτική στο Government School του UCL.

Στα 26 της εντάχθηκε στη Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών του ΟΟΣΑ στο Παρίσι, ως ειδική στον ανταγωνισμό. Το 2016 ήταν η υπεύθυνη οικονομολόγος της ομάδας των κατασκευών για την Τρίτη Εργαλειοθήκη Ανταγωνισμού του ΟΟΣΑ. Έχει διατελέσει σύμβουλος Δημόσιας Υγείας της Κυβέρνησης του Ιράν, ειδική συνεργάτης της αναπτυξιακής τράπεζας της Βραζιλίας, αλλά και του ΟΗΕ στην Ουγκάντα. Από το 2017 είναι Σύμβουλος Μεταρρυθμίσεων του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Ισπανικά.

Φωτεινή Αραμπατζή

Φωτεινή Αραμπατζή

Η Φωτεινή Αραμπατζή γεννήθηκε στις Σέρρες το 1974. Είναι απόφοιτη της Νομικής του Α.Π.Θ. Εξελέγη για πρώτη φορά Βουλευτής Σερρών με τη Νέα Δημοκρατία τον Μάιο του 2012 και επανεκλέγεται μέχρι και σήμερα. Τον Φεβρουάριο του 2017, ορίστηκε Υπεύθυνη του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Νέας Δημοκρατίας. Εργάστηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως δημοσιογράφος και τηλεοπτική παραγωγός στο Πρακτορείο Ειδήσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στις Βρυξέλλες. Είχε την ευκαιρία να καλύπτει δημοσιογραφικά όλες τις ειδήσεις της Commission, τις συνόδους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τις συνεδριάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, δίπλα σε κορυφαίους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και όλου του κόσμου. Τον Σεπτέμβριο του 1998 επέστρεψε στην Ελλάδα και οργάνωσε το ΔΙΚΤΥΟ Τηλεόραση.

Πήρε μέρος σε πλήθος ευρωπαϊκών συνεδρίων ως εκπρόσωπος Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ενώ συμμετείχε σε πολλές δημοσιογραφικές αποστολές συνοδεύοντας τον εκάστοτε Πρόεδρο της Δημοκρατίας και Πρωθυπουργό. Φοίτησε το 2005 στο London School Of Economics, στην Ανάλυση των Πολιτικών Επιστημών και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν. Το 2008 πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) στο Πανεπιστήμιο Μακεδονία. Μιλά Αγγλικά και Γαλλικά.

Λίνα Μενδώνη

Λίνα Μενδώνη

Γεννήθηκε το 1960. Είναι Δρ. Αρχαιολογίας και εργάζεται από το 1988 στο Κέντρο Ελληνικής και Ρωμαϊκής Αρχαιότητας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών. Είναι πτυχιούχος του Φιλολογικού και του Αρχαιολογικού-Ιστορικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών και διδάκτωρ του ιδίου Πανεπιστημίου. Είναι επικεφαλής ερευνητικών διεπιστημονικών προγραμμάτων, καθώς και μέλος ελληνικών και διεθνών επιστημονικών ενώσεων και οργανισμών.

Βασικά επιστημονικά της ενδιαφέροντα, πέραν της ιστορικής και αρχαιολογικής έρευνας, είναι η μελέτη του τοπίου ως πολιτιστικό αγαθό, η ανάδειξη και διαχείριση του πολιτιστικού αποθέματος, η θεωρία και πολιτική του Πολιτισμού. Είναι συγγραφέας και εκδότρια μονογραφιών και συλλογικών τόμων, ενώ μεγάλος αριθμός άρθρων της έχει δημοσιευθεί σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους. Διετέλεσε επιστημονική σύμβουλος στο ΥΠΕΧΩΔΕ και στο Υπουργείο Αιγαίου ενώ από το 1999 έως το 2004 κατείχε τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού.


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: "Στο 1,10 ευρώ το λίτρο το πετρέλαιο φέτος από 1,37 το 2023"Σήμερα 18:25 | Ειδήσεις

Όλα όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός, σχετικά με την εξέλιξη των τιμών του πετρελαίου θέρμανσης.

ΓΑΔΑ: Απαγόρευση υπαίθριας συνάθροισης στην Πλατεία ΣυντάγματοςΣήμερα 18:16 | Ειδήσεις

Η απαγόρευση επιβάλλεται καθώς από την διεξαγωγή τους, επαπειλείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια λόγω πιθανής διάπραξης σοβαρών εγκλημάτων.

Νταβλούρος στον ΑΝΤ1: Καταγγέλει την λειτουργία παραμάγαζου από ιδιώτες που διεκπεραιώνουν υποθέσεις μέσα στην Διεύθυνση Συγκοινωνιών της ΠάτραςΣήμερα 20:36 | Ειδήσεις

Όπως υποστηρίζει οι ιδιώτες ψαρεύουν πελάτες ακόμη και μπροστά στους υπαλλήλους. Αποκαλυπτικές εικόνες κατέγραψε ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Φλαμής.

Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε οβίδα του Β’ Παγκοσμίου ΠολέμουΣήμερα 17:59 | Ειδήσεις

Η περιοχή έχει αποκλειστεί από δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Νταβλούρος στον ΑΝΤ1: Καταγγέλει την λειτουργία παραμάγαζου από ιδιώτες που διεκπεραιώνουν υποθέσεις μέσα στην Διεύθυνση Συγκοινωνιών της Πάτρας21:14Νέα συνάντηση Τραμπ-Πούτιν στη Βουδαπέστη20:58Εθνική πόλο ανδρών: Ξεκινάνε οι προετοιμασίες για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 202620:44Κρήτη: Τουρίστας γλίστρησε και έπεσε από βράχια την ώρα που έκανε βόλτα με την γυναίκα του20:30Θεσσαλονίκη: Ξυλοκιβώτιο έπεσε και τραυμάτισε εργάτη20:16Μητσοτάκης: "Στο 1,10 ευρώ το λίτρο το πετρέλαιο φέτος από 1,37 το 2023"20:02Παγκόσμιο Κύπελλο 2026: Οι πωλήσεις εισιτηρίων ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο19:48Τι καιρό θα κάνει τη Παρασκευή 19:34Βόλος: Κρατείται 23χρονος μαθητής Α' Λυκείου που ενεπλάκη σε καυγά την ώρα του διαλείμματος19:20Υεμένη: Νεκρός ο επικεφαλής του επιτελείου των ένοπλων δυνάμεων των Χούθι19:06Κρήτη: Επιχείρηση διάσωσης τραυματισμένης γυναίκας σε φαράγγι18:52Λευκός Οίκος: Σήμερα η συνομιλία Τραμπ - Πούτιν18:38ΓΑΔΑ: Απαγόρευση υπαίθριας συνάθροισης στην Πλατεία Συντάγματος18:24Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε οβίδα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου 18:09Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας: Έδωσαν λάθος φάρμακο σε καρκινοπαθή17:55Εύβοια: Μαθήτρια έπαθε ηλεκτροπληξία από διακόπτη φωτός17:40Κωνσταντινούπολη: Εγκαίνια του ιστορικού Ζωγράφειου Λυκείου μετά την πρώτη φάση ανακαίνισης 17:26Οι ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)17:12ΕΛΣΤΑΤ: Στο 2,1% η ανάπτυξη το 2024 στην ελληνική οικονομία16:58Γιάννικ Σίνερ: Αβέβαιος για την συμμετοχή του στους τελικούς του κυπέλλου Ντέιβις16:43
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο