LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 08 Ιουλίου 2019 22:30

Γιώργος Ζαββός: Ποιος είναι ο νέος Υφυπουργός αρμόδιος για τις τράπεζες

Η επαγγελματική πορεία του νέου υφυπουργού που αναλαμβάνει την ευθύνη για το Χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Γιώργος Ζαββός

Υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για το χρηματοπιστωτικό σύστημα, αναλαμβάνει ο Γιώργος Ζαββός στην νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ο Γιώργος Ζαββός γεννήθηκε στην Αθήνα. Με θητεία 30 χρόνων στις Βρυξέλλες ως Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. και Πρεσβευτής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Διακρίνεται για την άριστη γνώση του στα ευρωπαϊκά και διεθνή θέματα. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακό στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο της Bruges.

Υπήρξε καθηγητής στο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών και επισκέπτης καθηγητής στο Queen Mary. Το 1990 εξελέγη Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία. Στη διάρκεια της θητείας του, ήταν εισηγητής για την Οδηγία για την επάρκεια ιδίων κεφαλαίων των τραπεζών και των επιχειρήσεων επενδύσεων, καθώς και για τον Δημοσιονομικό Κανονισμό της Ευρωπαϊκής Κοινότητας.

Κατά το διάστημα 1991-1993 διετέλεσε Πρόεδρος της Επιτροπής Εκσυγχρονισμού του Ελληνικού Τραπεζικού Συστήματος και του Χρηματιστηρίου. Υπήρξε ο πρώτος Πρεσβευτής και Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Σλοβακία, ενώ αργότερα κατείχε τη θέση του Συμβούλου στη Γεν. Διεύθυνση Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη Διεύρυνση και το Σύμφωνο Σταθερότητας για τα Δυτικά Βαλκάνια. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι Νομικός Σύμβουλος στη Νομική Υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Έχει δημοσιεύσει δεκάδες άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά που αφορούν στην ευρωπαϊκή τραπεζική πολιτική και την ευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική, ενώ έχει εκδώσει και 2 βιβλία. Μιλάει αγγλικά και γαλλικά. Έχει τιμηθεί με τον Διπλό Σταυρό της Δημοκρατίας της Σλοβακίας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ο Τραμπ είπε ότι ακύρωσε δεύτερο κύμα επιθέσεων στη Βενεζουέλα12:28Ιωάννινα: Ξεκίνησε έντονη χιονόπτωση μέσα στην πόλη12:14Κραν Μοντανά: Ημέρα πένθους σήμερα - Οι καμπάνες των εκκλησιών θα χτυπήσουν σε όλη την αλπική χώρα12:00Μπλόκα: Σε ποια σημεία άνοιξαν τους δρόμους οι παραγωγοί και πού συνεχίζονται οι αποκλεισμοί11:46Δένδιας: Δεν μπορούμε να κάνουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις ΔΕΚΟ της δεκαετίας του '8011:32Μετρό Αθηνών - Γραμμή 2: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από 11 Ιανουαρίου έως 21 Φεβρουαρίου 11:18Θεσσαλονίκη: 23χρονη κατηγορεί τον πρώην σύντροφό της για βιασμό, εκδικητική πορνογραφία και παράνομη κατακράτηση11:04ΝΒΑ: Αναβλήθηκε λόγω υγρασίας ο αγώνας Σικάγο Μπουλς- Μαϊάμι Χιτ10:50Λίνα Μενδώνη για την απώλεια του Χρήστου Πολίτη: Διέγραψε μια γόνιμη πορεία δεκαετιών στην Τέχνη10:36Μπλόκα Αγροτών: Συνεχίζεται ο αποκλεισμός της διέλευσης βαρέων οχημάτων στο Μουργκάνι10:22Όρος Αιγάλεω: Καταγγελία για επίθεση λύκων στα όρια του αστικού ιστού10:08Άγιος Παντελεήμονας: Άγριος καυγάς μεταξύ ανηλίκων κοριτσιών - Θύμα μια 16χρονη09:54Σέρρες: Απολογείται σήμερα ο 16χρονος για τον φονικό ξυλοδαρμό του 17χρονου09:40Θεσσαλονίκη: Κατεδαφίζεται η γέφυρα Πανοράματος - Κλείνουν και τα δύο ρεύματα της εσωτερικής περιφερειακής09:26Βενεζουέλα: Συνομιλίες της προέδρου της χώρας με τον πρεσβευτή της Κίνας09:12Αγρότες - Δυτική Ελλάδα: Παραμένουν στα μπλόκα 08:58Ολυμπιακός: Σήμερα υποδέχεται την Μπάγερν στο ΣΕΦ - Αναζητά την επιστροφή στις νίκες 08:44Λάρισα: Παραμένουν οι αγρότες στις σήραγγες των Τεμπών08:30Λαμία: Ζημιές από τους θυελλώδεις ανέμους στη Φθιώτιδα08:16Ονδούρα: Επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό έξω από το Κογκρέσο - Τραυματίστηκε βουλευτής08:02
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο