LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 08 Ιουλίου 2019 22:30

Γιώργος Ζαββός: Ποιος είναι ο νέος Υφυπουργός αρμόδιος για τις τράπεζες

Η επαγγελματική πορεία του νέου υφυπουργού που αναλαμβάνει την ευθύνη για το Χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Γιώργος Ζαββός

Υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για το χρηματοπιστωτικό σύστημα, αναλαμβάνει ο Γιώργος Ζαββός στην νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ο Γιώργος Ζαββός γεννήθηκε στην Αθήνα. Με θητεία 30 χρόνων στις Βρυξέλλες ως Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. και Πρεσβευτής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Διακρίνεται για την άριστη γνώση του στα ευρωπαϊκά και διεθνή θέματα. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακό στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο της Bruges.

Υπήρξε καθηγητής στο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών και επισκέπτης καθηγητής στο Queen Mary. Το 1990 εξελέγη Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία. Στη διάρκεια της θητείας του, ήταν εισηγητής για την Οδηγία για την επάρκεια ιδίων κεφαλαίων των τραπεζών και των επιχειρήσεων επενδύσεων, καθώς και για τον Δημοσιονομικό Κανονισμό της Ευρωπαϊκής Κοινότητας.

Κατά το διάστημα 1991-1993 διετέλεσε Πρόεδρος της Επιτροπής Εκσυγχρονισμού του Ελληνικού Τραπεζικού Συστήματος και του Χρηματιστηρίου. Υπήρξε ο πρώτος Πρεσβευτής και Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Σλοβακία, ενώ αργότερα κατείχε τη θέση του Συμβούλου στη Γεν. Διεύθυνση Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη Διεύρυνση και το Σύμφωνο Σταθερότητας για τα Δυτικά Βαλκάνια. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι Νομικός Σύμβουλος στη Νομική Υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Έχει δημοσιεύσει δεκάδες άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά που αφορούν στην ευρωπαϊκή τραπεζική πολιτική και την ευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική, ενώ έχει εκδώσει και 2 βιβλία. Μιλάει αγγλικά και γαλλικά. Έχει τιμηθεί με τον Διπλό Σταυρό της Δημοκρατίας της Σλοβακίας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Στον Ολυμπιακό και επίσημα ο Μόντε Μόρις23:59Handelsblatt: Έχει "καλές πιθανότητες" ο Πιερρακάκης να ηγηθεί του Eurogroup23:44Μελόνι: Η διαχείριση των μεταναστευτικών ροών είναι εφικτή23:30Χανιά: 43χρονος τραυματίστηκε από καραμπίνα - Εξετάζεται η εμπλοκή κυνηγού 23:16Λάρισα: Θύμα ληστείας επιχειρηματίας και η σύζυγος του – Κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο σπίτι τους τη νύχτα23:02FIBA Europe Cup: Με κυριαρχική εμφάνιση "λύγισε" την Πριέβιντζα ο ΠΑΟΚ 22:48ΕΟΦ: Προειδοποίηση για επικίνδυνο βρεφικό γάλα που κυκλοφορεί μέσω διαδικτύου22:34Basketball Champions League: Πρωτιά και πρόκριση στους "16" για την ΑΕΚ22:20Σοκ στην Αμαλιάδα: 14χρονος “νταής” εκβίαζε 12χρονο συμμαθητή του - Του απέσπασε περισσότερα από 8.000 ευρώ22:06Δότης σπέρματος με γενετική μετάλλαξη: 197 παιδιά γεννήθηκαν, πολλά με γονιδιακά αυξημένο ρίσκο καρκίνου 21:52Θεοδωρικάκος: Νέες αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα21:38Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικης21:24Τσιάρας: Η κυβέρνηση στηρίζει με κάθε μέσο τους αγρότες21:10ANT1 Sports: Αντιμέτωπος με την Βικτόρια Πλζεν έρχεται ο Παναθηναϊκός την Πέμπτη στις 22:00, ζωντάνα στον ΑΝΤ120:56Αγροτικές επιδοτήσεις - Τέλλογλου: Έτσι "κόπηκαν" χιλιάδες αγρότες20:42Παναγιώτης Στάθης για "Αγροτοδικεία" - Εισαγγελικές πηγές στον ΑΝΤ1: Πράττουμε το καθήκον μας, δεν εκτελούμε εντολές20:28Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη20:14Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Συναντήθηκε με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη - Τι είπαν για Ελλάδα-ΗΠΑ και μεταναστευτικό20:00Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του θείου και του φίλου του που ασελγούσαν στα ανίψια του ηλικίας 2 και 4 ετών19:46Φον ντερ Λάιεν: Η Ευρώπη πρέπει να αποφασίζει ποιος εισέρχεται στην ΕΕ και όχι οι λαθρέμποροι19:32
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο