LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 08 Ιουλίου 2019 20:02

Δόμνα Μιχαηλίδου: Ποια είναι η νέα υφυπουργός Εργασίας

Υφυπουργός αρμόδια για θέματα πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης.

Δόμνα Μιχαηλίδου

Η Δόμνα Μιχαηλίδου, η νέα υφυπουργό Εργασίας, αρμόδια για θέματα πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης, γεννήθηκε στην Αθήνα, είναι απόφοιτη του Κολλεγίου Αθηνών, ξεκίνησε τις σπουδές της στα Οικονομικά στο University of York της Αγγλίας, ενώ συνέχισε στο Πανεπιστήμιο του Cambridge όπου έλαβε μεταπτυχιακό στις Αναπτυξιακές Σπουδές και Διδακτορικό στα Οικονομικα της Ανάπτυξης.

Είναι Επισκέπτρια Λέκτορας στο Κέντρο Αναπτυξιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Cambridge, ενώ έχει επίσης διδάξει Μακροοικονομικά στο Judge Business School του Cambridge, καθώς και Οικονομική Πολιτική στο Government School του UCL.

Στα 26 της εντάχθηκε στη Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών του ΟΟΣΑ στο Παρίσι ως οικονομολόγος και ειδικός στον ανταγωνισμό. Το 2016 ήταν η υπεύθυνη οικονομολόγος της ομάδας των κατασκευών για την Τρίτη Εργαλειοθήκη Ανταγωνισμού του ΟΟΣΑ, κομμάτι των προαπαιτουμενων του 3ου Μνημονίου.

Η επαγγελματική της πορεία περιλαμβάνει θέσεις κύρους και ευθύνης σε διεθνές επίπεδο. Έχει διατελέσει σύμβουλος Δημόσιας Υγείας της Κυβέρνησης του Ιράν, ειδικός συνεργάτης της Αναπτυξιακής Τράπεζας της Βραζιλίας αλλά και του ΟΗΕ στην Ουγκάντα. Έχει συντονίσει εθνικά? σχέδια κινητροδο?τησης επιχειρηματικής δραστηριότητας, ως επιστημονικός συνεργάτης στο κέντρο Σπουδών Μέσης Ανατολής του Cambridge αλλά και του εμπορικού επιμελητηρίου του Σουδάν.

Έχει συμμετάσχει σε δεκάδες διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως εισηγήτρια ενώ πρόσφατα δημοσίευσε το βιβλίο «Οικονομικές κρίσεις στις αναδυόμενες αγορές» στον εκδοτικό οίκο Palgrave MacMillan. Οι μελετες της εμφανιζονται σε ακαδημαικα περιοδικα (The Lancet, Journal of International Development, Health Policy and Planning) σε εκθεσεις διεθνων οργανισμων (ΟΟΣΑ, ΟΗΕ) και στον ηλεκτρονικο και εντυπο Τύπο (οπως το Project Syndicate, το BBC, και αρκετα ελληνικα μέσα).

Η Δόμνα Μιχαηλίδου ήταν μέχρι σήμερα Συμβουλος Μεταρρυθμίσεων του Κυριακου Μητσοτάκη. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Ισπανικά.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜαφιόζικη εκτέλεση στον Βύρωνα: “Είναι ο μπαμπάς μου” φώναζε το παιδί του (βίντεο)Σήμερα 07:58 | Ειδήσεις

Τι δείχνουν τα στοιχεία για την μαφιόζικη εκτέλεση σε κεντρικό σημείο στον Βύρωνα.

Γάζα: “Ναυάγιο” στις διαπραγματεύσεις - Η “μπάλα” βρίσκεται στο γήπεδο του Ισραήλ, λέει η ΧαμάςΣήμερα 06:44 | Ειδήσεις

Ο Νετανιάχου δήλωσε ότι «ελπίζει» να μπορέσουν να ξεπεράσουν τις “διαφωνίες” τους με τις ΗΠΑ. Η Χαμάς λέει ότι “η μπάλα βρίσκεται πλέον στο γήπεδο του Ισραήλ”.

Ολυμπιακός: “Κάηκε” το Πασαλιμάνι από τους πανηγυρισμούς (εικόνες)Σήμερα 00:35 | Ειδήσεις

«Φωτιά» πήρε το Καραϊσκάκη και στη συνέχεια το Πασαλιμάνι, για την ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού.

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες την ΠαρασκευήΧθες 16:26 | Ειδήσεις

Πού αναμένονται εντονότερα τα φαινόμενα. Αναλυτική πρόγνωση του καιρού για κάθε περιοχή.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Λινού: Δεν πρέπει να ανακατεύουμε την επιστημονική γνώση με την πολιτική08:16Μαφιόζικη εκτέλεση στον Βύρωνα: “Είναι ο μπαμπάς μου” φώναζε το παιδί του (βίντεο)08:02“Έρωτας φυγάς”: εξομολογήσεις και υποψίες στο νέο επεισόδιο (εικόνες)07:49Η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς “ανοίγει τις πύλες της”07:35Ιστορική νίκη του Σαντίκ Καν: Σε κάθετη πτώση οι Συντηρητικοί07:21Ορεστιάδα - Εργατικό δυστύχημα: Νεκρός εργάτης που καταπλακώθηκε από μηχάνημα07:07Εορτολόγιο – 10 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα06:54Γάζα: “Ναυάγιο” στις διαπραγματεύσεις - Η “μπάλα” βρίσκεται στο γήπεδο του Ισραήλ, λέει η Χαμάς06:40Rapid test δωρεάν την Παρασκευή σε 147 σημεία06:26Καιρός: Βροχές και καταιγίδες την Παρασκευή06:12Eurovision: Η Μαρίνα Σάττι με το “Ζάρι” πήγε την Ελλάδα στον τελικό00:59Europa League: Λεβερκούζεν - Αταλάντα στον τελικό00:48Ολυμπιακός: “Κάηκε” το Πασαλιμάνι από τους πανηγυρισμούς (εικόνες)00:36Μητσοτάκης για Ολυμπιακό: Το ελληνικό ποδόσφαιρο διαπρέπει00:22Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου: Φωταγωγήθηκε για την “Ημέρα της Ευρώπης” (βίντεο)00:08Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός στον τελικό 23:56Πλημμύρες στη Βραζιλία: Δεν έχει τέλος η τραγωδία (εικόνες)23:40ΕΕΣ: Η εκδήλωση και οι βραβεύσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού (εικόνες)23:26Eurovision - Ημιτελικός: Μαρίνα Σάττι και “Zari” ξεσήκωσαν το Μάλμε (βίντεο)23:13Ομόνοια: Συλλήψεις για χιλιάδες λαθραία τσιγάρα (εικόνες)22:59
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο