LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 08 Ιουλίου 2019 14:43

Εurogroup: προειδοποιήσεις για πρωτογενές πλεόνασμα και μεταρρυθμίσεις

Το σχόλιο αξιωματούχου της Ευρωζώνης για το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ. Ποιος εκπροσωπεί τη χώρα μας.

Eurogroup - Ρουμανία

Στις 4 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) ξεκινάει το Eurogroup στις Βρυξέλλες, όπου την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο απερχόμενος αναπληρωτής υπουργός οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης.

Αξιωματούχος της ευρωζώνης ο οποίος ενημέρωσε σήμερα τον Τύπο στις Βρυξέλλες, τόνισε ότι «ο στόχος της Ελλάδας για πρωτογενές πλεόνασμα στο 3,5% του ΑΕΠ είναι μέρος της συμφωνίας του 2018», όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στις Βρυξέλες, μαρία Αρώνη.

Ο ίδιος αξιωματούχος πρόσθεσε ότι σήμερα στο Eurogroup θα συζητηθεί η τρίτη έκθεση για την Ελλάδα, στο πλαίσιο της «ενισχυμένης εποπτείας», τονίζοντας ότι παρουσιάζονται «καθυστερήσεις» στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων καθώς και «ανατροπή ορισμένων μεταρρυθμίσεων», που θέτουν σε κίνδυνο την επίτευξη του στόχου 3,5%. Σχολίασε, δε, ότι τέτοιου είδους πολιτικές είναι «στη λάθος κατεύθυνση».

Ο ίδιος αξιωματούχος ανέφερε ότι δεν είναι σε θέση να σχολιάσει το πρόγραμμα της νέας κυβέρνησης αφού δεν έχει καν διαμορφωθεί. «Αυτά θα συζητηθούν τον Σεπτέμβριο στο άτυπο Eurogroup στο Ελσίνκι», είπε.

Η τρίτη έκθεση ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα δε συνδέεται με κάποια απόφαση σχετικά με την ενεργοποίηση της δεύτερης δεσμίδας των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους. Η απόφαση για τα εν λόγω μέτρα συνδέεται με την τέταρτη έκθεση ενισχυμένης εποπτείας, η οποία αναμένεται να δημοσιευθεί το φθινόπωρο.

Ο Πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, προσερχόμενος στη συνεδρίαση δήλωσε, «Θα συζητήσουμε με την Ελλάδα στη βάση της έκθεσης της Επιτροπής. Θα αξιολογήσουμε την πρόοδο, τη μεταρρυθμιστική ατζέντα και τις προκλήσεις», είπε, προσθέτοντας ότι, δεδομένης της αλλαγής της κυβέρνησης, «θα επανέλθουμε σε αυτό το ζήτημα σύντομα».

Την άποψη ότι παρόλο που μένουν πολλά να γίνουν, η Ελλάδα έχει κάνει μια «καλή αρχή» μετά το πρόγραμμα, εξέφρασε ο Επίτροπος Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί, εν όψει της συζήτησης για την έκθεση ενισχυμένης εποπτείας στη συνεδρίαση του Eurogroup. Όπως είπε, η έκθεση δείχνει ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι ο «σωστός δρόμος». Ερωτηθείς σχετικά με τον στόχο του 3,5%, ο Πιερ Μοσκοβισί υπογράμμισε ότι η απόφαση έχει ληφθεί από το Eurogroup, και μόνο αυτό μπορεί να την τροποποιήσει.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠιερρακάκης - Προεδρία Eurogroup: Οι παλιές διακρίσεις ανάμεσα σε βορρά και νότο, ανατολή και δύση έχουν πλέον υποχωρήσειΣήμερα 20:50 | Ειδήσεις

 Οι πρώτες δηλώσεις του Κυριάκου Πιερρακάκη μετά την ομόφωνη εκλογή του στην προεδρία του Eurogroup.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης ομόφωνα νέος πρόεδρος του Eurogroup - Ιστορική στιγμή για την ΕλλάδαΣήμερα 16:46 | Ειδήσεις

Ο Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας κατάφερε να επικρατήσει του Βέλγου υπουργού Οικονομικών Βίνσεν βαν Πέτεγκεμ.

Φοινικούντα - Πέτρος Κουσουλός στον ΑΝΤ1: Το σενάριο του φυσικού αυτουργού της διπλής δολοφονίαςΣήμερα 19:06 | Ειδήσεις

«Ενδεχομένως το προσεχές διάστημα να έχουμε και νέα εντάλματα σύλληψης».

Η ανακοίνωση του Eurogroup μετά την εκλογή ΠιερρακάκηΣήμερα 19:05 | Ειδήσεις

Η πρώτη συνεδρίαση του Eurogroup υπό την προεδρία του Κυριάκου Πιερρακάκη προγραμματίζεται επί του παρόντος για τις 19 Ιανουαρίου 2026.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Missing Alert για την εξαφάνιση 13χρονου21:41Γιώργος Παπαδάκης στον ΑΝΤ1: H οργή των αγροτών είναι δικαιολογημένη21:27ANT1 Sports: Ο Παναθηναϊκός θέλει να κλειδώσει μια θέση στην οκτάδα απέναντι στην Βικτόρια Πλζεν21:13Πιερρακάκης - Προεδρία Eurogroup: Οι παλιές διακρίσεις ανάμεσα σε βορρά και νότο, ανατολή και δύση έχουν πλέον υποχωρήσει20:59Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή20:45Φοινικούντα - Πέτρος Κουσουλός στον ΑΝΤ1: Το σενάριο του φυσικού αυτουργού της διπλής δολοφονίας20:31Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ζήτησε τη σύλληψη του «Φραπέ» - Μου είπε ότι "θα μου στρίψει το λαρύγγι"20:17Η τεχνητή νοημοσύνη στην εξωσωματική γονιμοποίηση20:10Λαχειοφόρος Αγορά ΕΛΕΠΑΠ 2025: Από το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών20:03Συγκλονίζει ο 11χρονος Ρόμαν από την Ουκρανία - Λύγισε η διερμηνέας19:58Χανιά: Περιπέτεια σε σχολική εκδρομή – Μαθητές διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο με συμπτώματα δύσπνοιας19:44Μητσοτάκης για εκλογή Πιερρακάκη στο Eurogroup: Ημέρα υπερηφάνειας για τη χώρα και όλους τους πολίτες 19:30Η ανακοίνωση του Eurogroup μετά την εκλογή Πιερρακάκη19:16Συνελήφθη ο οδηγός μηχανής που παρέσυρε και τραυμάτισε τροχονόμο στην Αττική Οδό19:02Επιπλέον 21 εκατ. ευρώ σε αιγοπροβατοτρόφους για το αυξημένο κόστος ζωοτροφών λόγω ευλογιάς18:48Εργατικό ατύχημα - Ηράκλειο: Άνδρας τραυματίστηκε στο πρόσωπο από ξυλοκοπτικό εργαλείο18:34Ο Κυριάκος Πιερρακάκης ομόφωνα νέος πρόεδρος του Eurogroup - Ιστορική στιγμή για την Ελλάδα 18:22Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ - Ξυλούρης: Είμαι αθώος και θα αποδειχθεί18:10Ξεκινά από σήμερα το εορταστικό ωράριο18:00ΥΠΑΑΤ: Πώς μπορούν οι αγρότες να κάνουν διορθώσεις - ενστάσεις για τις επιδοτήσεις17:49
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο