LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 07 Ιουλίου 2019 21:50 | Ανανέωση: 07 Ιουλίου 2019 21:50

Τσίπρας: δεν υπάρχει στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ

Τι λέει για τα ποσοστά του κόμματος, τα λάθη που έγιναν και την τακτική που θα ακολουθήσει στο εξής. 

Αλέξης Τσίπρας

Από το Ζάππειο, ο απερχόμενος Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος νωρίτερα τηλεφώνησε και συνεχάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έχοντας δίπλα του την Εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, δήλωσε ότι «οι πολίτες έκαναν την επιλογή τους. Η λαϊκή ετυμηγορία είναι για εμάς απόλυτα σεβαστή. Στην Δημοκρατία, η εναλλαγή στην διακυβέρνηση δεν είναι ούτε παράδοξη ούτε αφύσικη εξέλιξη, αποτελεί την πεμπτουσία της Δημοκρατίας».

«Θα σεβαστών στην πράξη  την λαϊκή βούληση και δεν πρόκειται να επαναλάβω όσα έκανε ο προκάτοχος μου και αύριο θα υποδεχθώ στο Μέγαρο Μαξίμου για να παραδώσω στον Κυριάκο Μητσοτάκη», είπε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος έκανε λόγο για δύσκολο αγώνα που είχαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, λόγω των εθνικών εκλογών αμέσως μετά τις Ευρωεκλογές και με δεδομένο το αποτέλεσμα της 26ης Μαΐου.

Όπως επεσήμανε, «εύχομαι και ελπίζω η επάνοδος της ΝΔ στην διακυβέρνηση του τρόπου να μην γίνει αφορμή ρεβανσισμού και εκδικητικότητας ιδίως σε βασικές κατακτήσεις του ΣΥΡΙΖΧΑ και των εργαζομένων. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι εδώ από τις θέσεις της αντιπολίτευσης για να το αποτρέψει».

«Πριν από τέσσερα χρόνια αναλάβαμε την  διακυβέρνηση, με άγνοια κινδύνου ενδεχομένως. Με το κεφάλι ψηλά πολεμήσαμε και καταφέραμε πολλά και πάλι με ψηλά το κεφάλι αποδεχόμαστε το αποτέλεσμα», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, συμπληρώνοντας ότι «πριν από 4 χρόνια παραλάβαμε μια χώρα με άδεια ταμεία, υψηλή ανεργία και μεγάλο μέρος του πληθυσμού σε συνθήκες ανέχειας και σήμερα παραδίδουμε μια Ελλάδα με αποθεματικό 37 δις ευρώ, μειωμένο κόστος δανεισμού και αποκατεστημένο το κύρος της».

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «για να φέρουμε την χώρα ως εδώ αναλάβαμε βαρύ πολιτικό κόστος, το οποίο πληρώνουμε, μιας και η νίκη της ΝΔ είναι καθαρή. Το αποτέλεσμα μόνο στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι, όπως πολλοί ήθελαν και επεδίωκαν. Και θα παλέψουμε σκληρά για να είναι πρόσκαιρο».

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, «το 2015 λάβαμε ένα δάνειο από τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες της πατρίδας μας που μας έδωσαν μεγάλο ποσοστό και μας έφεραν στην Κυβέρνηση με εντολή να βάλουμε τέλος στην εποχή των μνημονίων και της λιτότητας. Καταφέραμε τον βασικό μας στόχο, να βγάλουμε την χώρα από την επιτροπεία. Ωστόσο, πρέπει να παραδεχθούμε ότι απορροφημένοι στον βασικό στόχο, δεν προλάβαμε και δεν μπορέσαμε να αλλάξουμε το κόμμα μας και να κάνουμε πολλούς από τους συνοδοιπόρους μας, συμμέτοχους στην προσπάθεια μας».

«Σήμερα, ένα μεγάλο μέρος των πολιτών μας δίνει εκ νέου την εμπιστοσύνη του και ένα μεγάλο ποσοστό, πολύ κοντά στο ποσοστό του 2015. Αυτήν την φορά δεν είναι δάνειο, αλλά εντολή ανασχηματισμού μας σε ένα σύγχρονο, αριστερό προοδευτικό κίνημα με βαθιές ρίζες και ισχυρούς δεσμούς με την κοινωνια», επεσήμανε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι «θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ και η Προοδευτική Συμμαχία να μετασχηματιστούν σε μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και υπόσχομαι ότι θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να υπερασπιστούμε τους ανθρώπους της δημιουργίας», προσθέτοντας «Θα κάνουμε σκληρή αντιπολίτευση και θα προετοιμαστούμε, ώστε πιο ώριμοι, να αναλάβουμε ξανά στο μέλλον».

«Σήμερα κλείνει ένας μεγάλος και δύσκολος κύκλος, θα αποτιμήσουμε σωστά και με νηφαλιότητα τα σωστά και τα λάθη που κάναμε και δεν θα αρνηθούμε και δεν θα αρνηθώ κι εγώ προσωπικά να αναλάβω τις ευθύνες μου, αλλά όχι για να κοιτάμε πίσω», είπε προσπαθώντας να ξορκίσει πιθανά φαινόμενα εσωστρέφειας στον ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλήγοντας, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «όποιος αγωνίζεται ξέρει και να κερδίζει και να χάνει, αλλά οφείλει να σηκώνεται και να συνεχίζει», σημειώνοντας «από αύριο θα είμαστε εδώ για να συνεχίσουμε αυτόν τον όμορφο αγώνα».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Χολαργός - "Αποκαλύψεις": Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της σύλληψης του ανήλικου δράστη που μαχαίρωσε 14χρονο (βίντεο)17:16Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)17:06 Αχαΐα: Παιδιά αγροτών προχωρούν σε σχολικές καταλήψεις ως ένδειξη στήριξης προς τους γονείς τους16:56Τρεις νεκροί από ουκρανικό βομβαρδιμό στο υπό ρωσική κατοχή τμήμα της επαρχίας Χερσώνας16:46Ένα κινηματογραφικό Grand Finale με την υπογραφή ANT1+ & Chivas Regal16:42Μητσοτάκης: Διαπιστώσαμε στην πράξη πώς λειτουργεί αυτή η πολύ ωραία ευρωπαϊκή κάρτα αναπηρίας16:36ΟΠΕΚΕΠΕ: Καταβλήθηκαν 28,78 εκατ. ευρώ σε δικαιούχους βιολογικής κτηνοτροφίας και μελισσοκομίας16:26Φοινικούντα: Συνελήφθησαν ο ανιψιός του ιδιοκτήτη του κάμπινγκ και ο επιχειρηματίας φίλος του 16:16"Νύχτα Αποκαλύψεων" με τον Πέτρο Κουσουλό, απόψε στις 24:00 στον ΑΝΤ116:06Πάτρα: Οι αγρότες αποχώρησαν από την γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου15:56Στο ΔΙΚΕΠΑΖ ο σκύλος που σκότωσε το αγοράκι στη Ζάκυνθο15:46Together We Shine: Η επίσημη έναρξη της συνεργασίας Athens City Events & Δειπνοσοφιστήριον15:40Ζωγράφου: Άγρια επίθεση σε οδηγό λεωφορείου - Τον χτύπησε οδηγός Ι.Χ. για μια προσπέραση15:36Δένδιας: Όποιος μετατίθεται σε τόπο που δεν επιθυμεί, δικαιούται από το κράτος την παροχή δωρεάν αξιοπρεπούς και επαρκούς κατοικίας 15:26Πανελλαδικό συλλαλητήριο από τους αγροτοκτηνοτρόφους στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης15:12Εύβοια: Οδηγός τσιμπήθηκε από σφήκα και καρφώθηκε σε κολώνα με το ΙΧ του14:58Πεσκόφ: Η Ρωσία συμφωνεί με πολλές από τις απόψεις που εξέφρασε πρόσφατα ο πρόεδρος Τραμπ14:44Μπλόκα Αγροτών: Live ο χάρτης των κινητοποιήσεων14:30Πιερρακάκης: Στόχος μας είναι πολύ σύντομα να μην είμαστε η πιο υπερχρεωμένη χώρα στην Ευρώπη14:16Έληξε ο αποκλεισμός στο λιμάνι του Βόλου - Επιστροφή των αγροτών στο μπλόκο της Νίκαιας14:02
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο