LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 07 Ιουλίου 2019 15:39

Ο Γιώργος Χωριάτης νέος Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ

Ο δικηγόρος Γιώργος Χωριάτης εκλέχθηκε ομόφωνα νέος Ύπατος Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ, διαδεχόμενος τον Γιώργο Λουκά.

Γιώργος Χωριάτης - Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ

Ο δικηγόρος Γιώργος Χωριάτης από τη Νιου Τζέρσεϊ εκλέχθηκε νέος Ύπατος Πρόεδρος της ΑHEPA διαδεχόμενος τον Γιώργο Λουκά. Η εκλογή του έγινε την Παρασκευή 6 Ιουλίου, τελευταία μέρα των εργασιών του 97ου ετήσιου συνεδρίου της οργάνωσης που διεξήχθη στο Σικάγο με τη συμμετοχή εκατοντάδων αντιπροσώπων από όλη την Αμερική, τον Καναδά και την Ευρώπη.

Αντιπρόεδρος επανεκλέχθηκε ο Δημήτρης Κόκοτας από τη Νέα Υόρκη, γενικός γραμματέας ο Τζιμ Στάσιος από τη Βόρεια Καρολίνα και ταμίας ο Σάββας Τσίβικος από τη Νέα Ιερσέη.

Επίσης επανεκλέχθηκαν ο Χρήστος Αργυρίου στην προεδρία της AHEPA Καναδά, ο Λούης Ατσάβης ως ύπατος σύμβουλος και ο Κρις Ατσάβης ως ύπατος αθλητικός διευθυντής.

Ύπατη πρόεδρος των «Θυγατέρων της Πηνελόπης» εκλέχτηκε η κ. Σήλια Κατσμάρσκι (Celia Kachmarski) από το Κάλγκαρι του Καναδά η οποία διαδέχεται την Ντέμη Τόμας.

Τόσο κατά την ομιλία με την οποία αποδέχθηκε την ομόφωνη εκλογή του όσο και σε δηλώσεις του στη Greek News αμέσως μετά, ο κ. Χωριάτης εξέφρασε ευχαριστίες προς τα μέλη της ιστορικής οργάνωσης και ιδιαίτερα προς τον απερχόμενο πρόεδρο Γιώργο Λουκά, για την τιμή που του έκαναν και την εμπιστοσύνη που επέδειξαν στο πρόσωπό του.

Ευγνωμοσύνη εξέφρασε ακόμα στη σύζυγό του Λίζα και τα παιδιά τους Σταυρούλα και Γιώργο, ενώ αναφέρθηκε και στους γονείς του που μετανάστευσαν από την Ικαρία στις ΗΠΑ για μια καλύτερη ζωή, καθώς και στους παππούδες του και ιδιαίτερα στον πατέρα της μητέρας του, Νικόλα, ο οποίος το 1972 εξέφρασε στον μικρό εγγονό του τους φόβους του ότι ζώντας στην Αμερική θα ξεχάσουν τις ρίζες τους, τη γλώσσα και την ιστορία του τόπου τους.

Γιώργος Χωριάτης - Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ

«Όχι παππού. Ποτέ δεν θα ξεχάσουμε τις ρίζες μας, τον Ελληνισμό μας», είπε ο κ. Χωριάτης, ο οποίος και ως πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Φιλαδέλφειας και Μείζονος Ντελαγουέαρ, της κοινότητας του Αγίου Θωμά στο Τσέρι Χίλ του Νιου Τζέρσεϊ και της Πανικαριακής Αδελφότητας, αγωνίζεται εδώ και χρόνια για τη διατήρηση και προβολή της κληρονομιάς μας και για τα ζωτικής σημασίας για τον Ελληνισμό ζητήματα.

«Δεν έχουμε χρόνο για εορτασμούς», ανέφερε χαρακτηριστικά και τόνισε πως η βασική αρχή της AHEPA, ο Ελληνισμός, βάλλεται από παντού, απαριθμώντας τα εθνικά θέματα.

«Οι Έλληνες του εξωτερικού ενωμένοι όλοι μαζί να βοηθήσουμε όχι μόνο την Ελλάδα αλλά τον Ελληνισμό παντού. Γιατί εμείς πονάμε για τον Ελληνισμό και θα προσπαθήσουμε να δείξουμε σε όλους στον κόσμο πόσο σημαντικό είναι να είμαστε Έλληνες και φιλέλληνες και ότι αυτός ο Ελληνισμός ποτέ δε θα σβήσει αλλά θα προχωράει. Τώρα πρέπει να μαζευτούμε σαν Έλληνες του εξωτερικού, σαν φιλέλληνες και να γυρίσουμε να βοηθήσουμε τον Ελληνισμό», τόνισε στη Greek News.

Ένας από τους βασικούς στόχους του, όπως είπε, είναι η αύξηση των μελών της οργάνωσης στα εκατό χιλιάδες μέλη και προέτρεψε όλους να φέρουν τουλάχιστον ένα νέο μέλος.

Γιώργος Χωριάτης - Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ

Σήμερα AHEPA αριθμεί περί τις εικοσιπέντε χιλιάδες άτομα και σε όλα τα τμήματα παντού στον κόσμο: δεκαπέντε χιλιάδες στην AHEPA, οκτώ στις Θυγατέρες της Πηνελόπης και περίπου τρεις χιλιάδες στους Maidens of Athena και Sons of Pericles.

Τμήματα υπάρχουν στον Καναδά, την Αυστραλία, την Ελλάδα και την Ευρώπη γενικότερα.

Στα δε εκατό χρόνια από την ίδρυσή της το 1922 έχουν εγγραφεί στις τάξεις της περί το μισό εκατομμύρια μέλη.

«Η AHEPA έχει καταστεί πάλι ηγέτιδα δύναμη της ελληνικής κοινότητας» δήλωσε ο απερχόμενος πρόεδρος Γιώργος Λουκάς, προβλέποντας πως το μέλλον της οργάνωσης θα είναι ακόμα πιο λαμπρό.

Εγγονός πρώην προέδρου της AHEPA, τόνισε ότι αισθάνεται ιδιαίτερη τιμή και προσπαθεί να κρατήσει τη μνήμη του ζωντανή και να μοιράζεται με τον κόσμο ιστορίες από την ενός αιώνα ιστορία της οργάνωσης.

«Η απόφασή μου να διεκδικήσω την προεδρία πριν από ένα χρόνο και μόλις εννέα μήνες μετά την τελευταία χημειοθεραπεία, ήταν η καλύτερη απόφαση που έχω πάρει», ανέφερε ο κ. Λουκάς, λέγοντας ότι τον βοήθησε αρκετά να θεραπευτεί τόσο σωματικά, όσο και πνευματικά και ψυχικά.

Ο κ. Λουκάς έκανε έναν απολογισμό της μονοετούς θητείας του που περιελάμβανε ταξίδια στην Αθήνα, τη Λευκωσία, την Τουρκία και τα Ιεροσόλυμα. Σχεδιάζουμε πάλι, όπως είπε, ένα προσκυνηματικό ταξίδι στα Ιεροσόλυμα και την Κωνσταντινούπολη, με τις ευλογίες του Οικουμενικού Πατριάρχη.

Ανέφερε ακόμα πως η οργάνωση θα προσφέρει σε νοσοκομείο της Αθήνας ένα ολοκληρωμένο κέντρο εγκαυμάτων.

Γιώργος Χωριάτης - Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ

Τέλος, ο νέος ταμίας της AHEPA, Σάββας Τσίβικος, δήλωσε στη Greek News για την εκλογή του ότι «είναι ιδιαίτερη τιμή, υπάρχουν πάρα πολλά που πρέπει να γίνουν και είμαι έτοιμος να συνδράμω και με την εμπειρία και με τις διασυνδέσεις μου, ούτως ώστε να είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε τον Ελληνισμό σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή που η Ελλάδα βάλλεται από παντού». «Νομίζω», πρόσθεσε, «ότι η Ομογένεια της Αμερικής και ειδικότερα ο μεγαλύτερος οργανισμός, η AHEPA, έχει έναν καταλυτικό ρόλο να παίξει και με το νέο πρόεδρο, τον καλό μου φίλο Γιώργο Χωριάτη, είμαστε πανέτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόκληση».

Γιώργος Χωριάτης - Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ

Γιώργος Χωριάτης - Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ

Πηγή: Greek News

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚορονοϊός - Γεωργιάδης: ελεγχόμενη η πανδημία στην ΕλλάδαΣήμερα 09:19 | Ειδήσεις

Τι είπε στον ΑΝΤ1 για τις απολύσεις ανεμβολίαστων υπάλληλων, τις διαμαρτυρίες για  τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και τα 100 ευρώ και τι απαντά στον Πολάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μετάλλαξη Όμικρον: ο “ασθενής μηδέν” έμαθε από τα ΜΜΕ ότι είναι θετικόςΣήμερα 09:16 | Ειδήσεις

Ο αδελφός του άνδρα που διαγνώστηκε θετικός στη μετάλλαξη Όμικρον μίλησε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Γιατρός Παρθένας Κουτμερίδου: έμεινε ανεμβολίαστη γιατί είχε τις επιρροές τηςΣήμερα 08:08 | Ειδήσεις

Ο γιατρός της Παρθένας Κουτμερίδου για την απόφασή της να μην εμβολιαστεί, τον σύζυγό της και τον εμβολιασμό στις Σέρρες

Κηφισός: φορτηγό έπεσε στο ποτάμι (εικόνες)Σήμερα 09:43 | Ειδήσεις

Ένα φορτηγό έκανε «βουτιά» από τη γέφυρα και βρέθηκε μέσα στο νερό.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Game Of Chefs”: νικητής ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης (εικόνς)11:23Ολική έκλειψη Ηλίου το Σάββατο 11:10Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας - Μητσοτάκης: podcast με τη μητέρα του Γιάννη10:57Super League: Τα βλέμματα στο ντέρμπι ΑΕΚ - Παναθηναϊκός10:43Κορονοϊός: Δύο λεχώνες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση10:31“Ενώπιος Ενωπίω” - Πέγκυ Ζήνα: ο Μητροπάνος και το τραγούδι που την “στιγμάτισε” (βίντεο)10:17Το εορταστικό ωράριο για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά10:04Κηφισός: φορτηγό έπεσε στο ποτάμι (εικόνες)09:50Μαραντόνα: Λατρεία που οδήγησε σε… καισαρική τομή!09:37Μετάλλαξη Όμικρον: ο “ασθενής μηδέν” έμαθε από τα ΜΜΕ ότι είναι θετικός09:26Κορονοϊός - Γεωργιάδης: ελεγχόμενη η πανδημία στην Ελλάδα09:13Ρόδος: Σπουδαία ανακάλυψη από βιολόγο (εικόνες)08:59Μέσι: Αγόρασε ξενοδοχείο για… κατεδάφιση08:45Μετάλλαξη Όμικρον: τι ξέρουμε και τι όχι για το νέο στέλεχος κορονοϊού08:32Γιατρός Παρθένας Κουτμερίδου: έμεινε ανεμβολίαστη γιατί είχε τις επιρροές της 08:18“VINΥΛΙΟ” με ελληνική τηλεόραση των 90s08:05Παναγιωτόπουλος - Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Το πρόστιμο παραβιάζει θεμελιώδη αρχή της επιστήμης07:51Κακοκαιρία – ΓΓΠΠ: Συστάσεις για τους πολίτες07:38Μέγκαν Μαρκλ: Κέρδισε τη δικαστική διαμάχη με βρετανική εφημερίδα07:24Ηράκλειο: Αστυνομικοί βρήκαν μωρό σε χαρτόκουτο! (εικόνες)07:11
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο