LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 07 Ιουλίου 2019 07:15

Copa America: νικήτρια στον μικρό τελικό η Αργεντινή

Σε ένας επεισοδιακό μικρό τελικό, που σημαδεύτηκε από τις αποβολές των Μέσι και Μεδέλ, η «αλμπισελέστε» πήρε μια δίκαιη νίκη.

Αργεντινή - Χιλή

Η αποβολή του Λιονέλ Μέσι στο 38΄, δεν εμπόδισε την Αργεντινή να «ξορκίσει τον κακό της δαίμονα» στο Copa America και με το 2-1 στο «μικρό τελικό» (το τουρνουά ολοκληρώνεται την Κυριακή το βράδυ (7/07, 23:00) με τον μεγάλο τελικό, Βραζιλία-Περού) να πάρει την 3η θέση στη διοργάνωση.

Η Χιλή είχε πάρει... τον αέρα της «αλμπισελέστε», καθώς είχε επικρατήσει στα πέναλτι και στους δύο τελικούς του 2015 και 2016. Αυτή τη φορά, όμως, τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά. Η ομάδα του Σκαλόνι φρόντισε από πολύ νωρίς να βάλει τα θεμέλια της νίκης με τα δύο γρήγορα γκολ που πέτυχε και στο τέλος πανηγύρισε την 60ή της επικράτηση επί των Χιλιανών επί συνόλου 90 αναμετρήσεων που έχουν δώσει οι δύο ομάδες (μόλις 6 ήττες έχει γνωρίσει η Αργεντινή).

Η ήττα της Χιλής από το Περού στον ημιτελικό της περασμένης Πέμπτης επηρέασε σε μεγάλο βαθμό την ομάδα του Ρεϊνάλντο Ρουέδα-Ριβέρα, η οποία βρέθηκε πολύ νωρίς πίσω στο σκορ με 0-2 από μία παθιασμένη και κυρίαρχη στον αγωνιστικό χώρο, Αργεντινή.

Το ματς σημαδεύτηκε από την απόφαση του Παραγουανού ρέφερι Ντε Βιβάρ να αποβάλλει στο 38΄ τους Μεδέλ και Μέσι, για μία αψιμαχία που είχαν σε διεκδίκηση της μπάλας.

Ο σταρ της της Μπαρτσελόνα έσπρωξε τον αντίπαλο του που είχε καλύψει την μπάλα ενώ εκείνη έβγαινε εκτός γηπέδου (άουτ), ωστόσο, όπως φάνηκε στο ριπλέι, ο Χιλιανός ήταν εκείνος που απώθησε με έντονο τρόπο τον Μέσι, που από την πλευρά του δεν αντέδρασε στις προκλήσεις του αντιπάλου του.

Στο 12΄ ο Αγουέρο από ασίστ του Μέσι άνοιξε το σκορ, ενώ 10 λεπτά μετά ήταν η σειρά του Ντιμπάλα να «εκτελέσει» τον Αρίας και να «γράψει» το 2-0 μέσα σε πανηγυρισμούς.

Το ματς έγινε πολύ νευρικό μετά τις αποβολές των Μέσι και Μεδέλ, με την Αργεντινή να επηρεάζεται περισσότερο. Η Χιλή κατάφερε να μπει ξανά στο ματς στο 59ο λεπτό με το πέναλτι του Βιδάλ (δόθηκε μετά από την χρήση του VAR σε μαρκάρισμα του Λο Τσέλσο πάνω στον Αράνγκις), παρόλα αυτά δεν ήταν καθόλου απειλητική στη συνέχεια, σε αντίθεση με την ομάδα του Σκαλόνι, η οποία έχασε δύο τεράστιες ευκαιρίες με τον Αγουέρο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαπιστώνει ότι οι διαφημίσεις στο TikTok παραβιάζουν τον νόμο για τις ψηφιακές υπηρεσίες11:10Eurovision 2025: Οι πανηγυρισμοί στη γειτονιά της Κλαυδίας μετά την πρόκριση (βίντεο)10:57Θεσσαλονίκη: Νεκρό βρέφος βρέθηκε πεταμένο πίσω από καντίνα 10:44Θανατηφόρο τροχαίο στην Κάντια Ναυπλίου 10:29ΗΠΑ: Εκτέλεση θανατοποινίτη στη Φλόριντα10:14“Βραχιολάκι” στα επείγοντα: Τα 14 νοσοκομεία που θα το εφαρμόσουν έως τις 15 Ιουλίου10:00Ολυμπιακός: MVP της σεζόν ο Τζολάκης09:46Λάρισα: Απολογείται σήμερα ο 21χρονος που σκότωσε τη μητέρα του 09:31Περού: Συνελήφθη βασικός ύποπτος για τη σφαγή 13 εργαζομένων σε χρυσωρυχείο09:17Νίκαια: Εξιχνιάστηκε υπόθεση συμπλοκής με οπαδικά κίνητρα μεταξύ 6 ατόμων09:04Εγκατάλειψη βρέφους στον Άλιμο - Σπύρου: Πρέπει να βρεθεί αυτός που πήρε το παιδί (βίντεο)08:49Αττική: Συνελήφθησαν για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών08:34Eurovision 2025 - Τελικός: Ανακοινώθηκε η σειρά που θα εμφανιστούν οι χώρες - Σε ποια θέση είναι η Κλαυδία08:20Γάζα: Τριψήφιος αριθμός νεκρών σε βομβαρδισμούς του Ισραήλ08:06Eurovision 2025: Με μαγευτική Κλαυδία στον τελικό η Ελλάδα - Το κλάμα και η ανάρτηση μετά την πρόκριση 07:52Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 16 Μαΐου07:35Μεξικό: Έρευνα για τον φόνο νεαρής ίνφλουενσερ σε απευθείας μετάδοση07:19Δημόσιο: 2000 υπάλληλοι θα εκπαιδευτούν σε cloud και ΑΙ τεχνολογίες07:02“Τριμερείς συναντήσεις” στις οποίες θα συμμετάσχουν Ρωσία, Ουκρανία, ΗΠΑ και Τουρκία σήμερα στην Κωνσταντινούπολη 06:45Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή06:29
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο