LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 05 Ιουλίου 2019 17:59

Coca-Cola Τρία Έψιλον: 50 χρόνια στην Ελλάδα, 50 χρόνια προσφοράς

Έντονο είναι το “αποτύπωμα” της εταιρείας σε ολόκληρη την χώρα, με σημαντική συνεισφορά στο ΑΕΠ και στην νέα γενιά.

Coca Cola Τρία Έψιλον

To 2019 συμπληρώνονται 50 χρόνια από την εμφιάλωση του πρώτου μπουκαλιού Coca-Cola στην Ελλάδα. Πρόκειται για την αφετηρία μιας πορείας που μετρά πια μισό αιώνα αδιάκοπης παραγωγικής δραστηριότητας. Η Coca-Cola Τρία Έψιλον είναι η μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία μη-αλκοολούχων ποτών και μία από τις 10 μεγαλύτερες βιομηχανικές επιχειρήσεις της χώρας μας. H συνολική επίδραση της για τη χώρα αντιστοιχεί στο 1,1% του ΑΕΠ.

Η στρατηγική που ακολουθεί στην Ελλάδα στηρίζεται σε 4 πυλώνες:

  • δημιουργία αξίας για την Ελλάδα με επενδύσεις στην τοπική παραγωγή και στην εργασιακή απασχόληση
  • προϊοντική καινοτομία για την ανάπτυξη της αγοράς
  • βιώσιμη ανάπτυξη
  • καθοριστική συμβολή στην κοινωνία με ευκαιρίες στους νέους να μείνουν και να δημιουργήσουν το μέλλον τους εδώ.

Μια αλυσίδα αξίας με αποτύπωμα σε ολόκληρη τη χώρα

Σε 76,5 δισεκατομμύρια eyr;v υπολογίζεται η συνολική συνεισφορά στο ελληνικό ΑΕΠ αθροιστικά στα πενήντα χρόνια σε τιμές 2018 (1% του ΑΕΠ, κατά μέσο όρο τον χρόνο).

Σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών για το Κοινωνικό και Οικονομικό αποτύπωμα της Coca-Cola Τρία Έψιλον και της Coca-Cola στην Ελλάδα για την εθνική οικονομία, η συνολική επίδραση (άμεση, έμμεση και επαγόμενη) εκτιμάται σε 2 δισεκατομμύρια ευρώ ή 1,1% του ΑΕΠ το 2018. Αυτό σημαίνει απλά ότι για κάθε 1 ευρώ προστιθέμενης αξίας από την δραστηριότητά τους, δημιουργούνται συνολικά άλλα 11 ευρώ στην ελληνική οικονομία, ενώ συνεισφέρουν συνολικά στο 1,4% των φορολογικών εσόδων του κράτους.

Σημαντικό αποτύπωμα προκύπτει και για την αγορά, καθώς η προστιθέμενη αξία που δημιουργείται μέσα από τους συνεργάτες και τους πελάτες, δηλαδή χιλιάδες ελληνικές επιχειρήσεις, υπολογίζεται στα 646 εκατομμύρια ευρώ. Είναι μία αξία που μένει στη χώρα, καθώς πρόκειται για ένα παραγωγικό και διανεμητικό μοντέλο που έχει επίκεντρο την Ελλάδα, με την παραγωγή προϊόντων που εξάγονται σε 11 χώρες. Επιπλέον, την τελευταία πενταετία, έχουν πραγματοποιηθεί  επενδύσεις που ξεπερνούν τα 98 εκατομμύρια ευρώ και αφορούν στην παραγωγική και διανεμητική δραστηριότητα.

Έχει τη μεγαλύτερη συνεισφορά στον κλάδο αναψυκτικών και ποτών, δημιουργώντας το 2018 σχεδόν το 50% του κύκλου εργασιών, ενώ αποτελεί και τον μεγαλύτερο εργοδότη, απασχολώντας σχεδόν 1 στους 2 εργαζομένους. Συνολικά απασχολεί 1500 εργαζόμενους, σε 4 εργοστάσια, 16 γραφεία πωλήσεων και τα κεντρικά της γραφεία. Διαθέτει  τη μεγαλύτερη ομάδα πωλήσεων του κλάδου, με περισσότερα από 500 άτομα ανά την Ελλάδα. Η συμβολή όμως στην απασχόληση ξεπερνά κατά πολύ τον αριθμό των εργαζομένων της καθώς για κάθε 1 άμεση θέση εργασίας, υποστηρίζονται άλλες 12 θέσεις εργασίας στην ελληνική οικονομία, συνολικά 42.200 θέσεις εργασίας.

Coca Cola Τρία Έψιλον

Δίπλα στη Νέα Γενιά

Επιδιώκει να εμπνέει  και να ενδυναμώνει τους νέους να δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέλλον στην Ελλάδα. Με το Rise Management Trainee Programme, δίνει εδώ και 29 χρόνια τη δυνατότητα σε ταλαντούχους νέους με δυνατότητες, να σταδιοδρομήσουν στην εταιρεία και να γίνουν τα ηγετικά στελέχη της στο μέλλον.  

Σε συνεργασία με την Coca-Cola στην Ελλάδα, υλοποιούν το Youth Empowered, το πιο ευρύ, ανοιχτό, δωρεάν πρόγραμμα του ιδιωτικού τομέα για την ενίσχυση της απασχολησιμότητας στην Ελλάδα. Στόχος του προγράμματος είναι  να παρέχει σε 20.000 νέους ευκαιρίες και στήριξη για να μείνουν και να εργαστούν στη χώρα μας.  

Βιώσιμη Ανάπτυξη

Επιδιώκει να μεγαλώνει τη δραστηριότητά της, μειώνοντας παράλληλα το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα. Από τον Μάιο του 2017, το 100% της ηλεκτρικής ενέργειας που προμηθεύονται τα εργοστάσιά της Coca-Cola Τρία Έψιλον προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τη δραστηριότητά της το 2018 μειώθηκαν κατά 50% σε σχέση με το 2017. Κάθε χρόνο, θέτει όλο και υψηλότερους στόχους στα ποσοστά ανακύκλωσης των αποβλήτων στις παραγωγικές μας μονάδες ώστε να μην καταλήγουν στις χωματερές.

Coca Cola Τρία Έψιλον

Είναι οι πρώτοι στην Ελλάδα στον κλάδο τροφίμων και ποτών που χρησιμοποιούν στις συσκευασίες αναψυκτικών από το 2018 ανακυκλωμένο ΡΕΤ (r-PET). Όλες οι συσκευασίες της  Coca-Cola Τρία Έψιλον είναι 100% ανακυκλώσιμες, ενώ προμηθεύεται συσκευασίες αλουμινίου με ανακυκλωμένο υλικό σε ποσοστό 60% και προωθεί  τη συνολική μείωση πλαστικού και γυαλιού στις συσκευασίες της. Έχει μειώσει κατά 23% κατά μέσο όρο το PET και κατά 12,5% το γυαλί στις συσκευασίες του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΑΥΡΑ, ενώ εξοικονομεί 300 τόνους πλαστικού κάθε χρόνο με τις φιάλες αναψυκτικών Light Weight. Οι νέες συσκευασίες αλουμινίου των αναψυκτικών της  είναι κατά 7,5% ελαφρύτερες και οι γυάλινες φιάλες της είναι κατά 95% επιστρεφόμενες.  

Η εταιρεία αναπτύσσεται με άξονα ένα χαρτοφυλάκιο προϊόντων, total beverage portfolio, που καλύπτει τις προτιμήσεις των καταναλωτών 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα. Αυτό προϋποθέτει συνεχή προσήλωση στην καινοτομία, όχι μόνο στην ανάπτυξη προϊόντων αλλά και στις διεργασίες μας (π.χ. διακίνηση) καθώς και στην οργάνωσή μας και στον τρόπο σκέψης, αναζητώντας συνεχώς τρόπους να δημιουργεί μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία μαζί με τους πελάτες μας για τη χώρα μας.

ΕΝΟΤΗΤΕΣ Coca ColaCoca-Cola 3E
Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠολεμικά πλοία στην ανατολική Μεσόγειο στέλνει ο ΜακρόνΣήμερα 07:51 | Ειδήσεις

Ηχηρή παρέμβαση από τη Γαλλία, εν όψει του Συμβουλίου των ΥΠΕΞ της ΕΕ για τις τουρκικές προκλήσεις. Στο Ισραήλ ο Νίκος Δένδιας.

Γεραπετρίτης στον ΑΝΤ1: η Τουρκία είναι παρίας του Διεθνούς Δικαίου (βίντεο)Σήμερα 09:15 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Υπουργός Επικρατείας για το ενδεχόμενο προσφυγής στη Χάγη, αλλά και την κριτική της αντιπολίτευσης για τη συμφωνία με την Αίγυπτο.

Στροφή 180 μοιρών έκανε ξανά το Oruc ReisΣήμερα 08:35 | Ειδήσεις

Επιστρέφει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα το τουρκικό ερευνητικό σκάφος.

Κορονοϊός - Εξαδάκτυλος στον ΑΝΤ1: Εξαιρετικά δυσοίωνες οι προβλέψεις για την Ελλάδα (βίντεο)Σήμερα 08:31 | Ειδήσεις

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου απευθύνει έκκληση για αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Champions League: Ιδιαίτερη η “μονομαχία” Λειψία-Ατλέτικο Μαδρίτης10:55Περιφέρεια Κρήτης - Κορονοϊός: το viral βίντεο για τη χρήση μάσκας10:43Κορονοϊός: τραγική η κατάσταση στο Μεξικό10:30Λινού στον ΑΝΤ1: είναι πιθανόν να έχουμε περισσότερα από 1000 ενεργά κρούσματα ημερησίως (βίντεο)10:17Αποκαταστάθηκε η βλάβη στο πλοίο “Αδαμάντιος Κοραής”10:05ΝΒΑ: στα “μαλακά” ο Αντετοκούνμπο για την κουτουλιά09:53Κορονοϊός: Αποσωληνώθηκε η 27χρονη γιατρός09:40Κορονοϊός: ακάθεκτη συνεχίζει η πανδημία στις ΗΠΑ09:27Γεραπετρίτης στον ΑΝΤ1: η Τουρκία είναι παρίας του Διεθνούς Δικαίου (βίντεο)09:15Νεκρή λουόμενη σε παραλία09:05Κορονοϊός - Εξαδάκτυλος στον ΑΝΤ1: Εξαιρετικά δυσοίωνες οι προβλέψεις για την Ελλάδα (βίντεο)08:53Στροφή 180 μοιρών έκανε ξανά το Oruc Reis08:41Κορονοϊός – Ινδία: σοκ από το νέο ρεκόρ κρουσμάτων08:28Πολεμικά πλοία στην ανατολική Μεσόγειο στέλνει ο Μακρόν08:16Κορονοϊός - Ισραήλ: Θλιβερό ρεκόρ θανάτων σε ένα 24ωρο08:03Μεγάλη φωτιά στην Ικαρία07:51Ασταμάτητος ο κορονοϊός στη Βραζιλία07:39Πυρκαγιά στην Καλιφόρνια: Εκκενώνονται κατοικημένες περιοχές (βίντεο)07:26Ζώδια: Οι προβλέψεις της Πέμπτης07:13Καιρός: μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά και μελτέμια στο Αιγαίο την Πέμπτη07:01
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο