LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 05 Ιουλίου 2019 17:59

Coca-Cola Τρία Έψιλον: 50 χρόνια στην Ελλάδα, 50 χρόνια προσφοράς

Έντονο είναι το “αποτύπωμα” της εταιρείας σε ολόκληρη την χώρα, με σημαντική συνεισφορά στο ΑΕΠ και στην νέα γενιά.

Coca Cola Τρία Έψιλον

To 2019 συμπληρώνονται 50 χρόνια από την εμφιάλωση του πρώτου μπουκαλιού Coca-Cola στην Ελλάδα. Πρόκειται για την αφετηρία μιας πορείας που μετρά πια μισό αιώνα αδιάκοπης παραγωγικής δραστηριότητας. Η Coca-Cola Τρία Έψιλον είναι η μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία μη-αλκοολούχων ποτών και μία από τις 10 μεγαλύτερες βιομηχανικές επιχειρήσεις της χώρας μας. H συνολική επίδραση της για τη χώρα αντιστοιχεί στο 1,1% του ΑΕΠ.

Η στρατηγική που ακολουθεί στην Ελλάδα στηρίζεται σε 4 πυλώνες:

  • δημιουργία αξίας για την Ελλάδα με επενδύσεις στην τοπική παραγωγή και στην εργασιακή απασχόληση
  • προϊοντική καινοτομία για την ανάπτυξη της αγοράς
  • βιώσιμη ανάπτυξη
  • καθοριστική συμβολή στην κοινωνία με ευκαιρίες στους νέους να μείνουν και να δημιουργήσουν το μέλλον τους εδώ.

Μια αλυσίδα αξίας με αποτύπωμα σε ολόκληρη τη χώρα

Σε 76,5 δισεκατομμύρια eyr;v υπολογίζεται η συνολική συνεισφορά στο ελληνικό ΑΕΠ αθροιστικά στα πενήντα χρόνια σε τιμές 2018 (1% του ΑΕΠ, κατά μέσο όρο τον χρόνο).

Σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών για το Κοινωνικό και Οικονομικό αποτύπωμα της Coca-Cola Τρία Έψιλον και της Coca-Cola στην Ελλάδα για την εθνική οικονομία, η συνολική επίδραση (άμεση, έμμεση και επαγόμενη) εκτιμάται σε 2 δισεκατομμύρια ευρώ ή 1,1% του ΑΕΠ το 2018. Αυτό σημαίνει απλά ότι για κάθε 1 ευρώ προστιθέμενης αξίας από την δραστηριότητά τους, δημιουργούνται συνολικά άλλα 11 ευρώ στην ελληνική οικονομία, ενώ συνεισφέρουν συνολικά στο 1,4% των φορολογικών εσόδων του κράτους.

Σημαντικό αποτύπωμα προκύπτει και για την αγορά, καθώς η προστιθέμενη αξία που δημιουργείται μέσα από τους συνεργάτες και τους πελάτες, δηλαδή χιλιάδες ελληνικές επιχειρήσεις, υπολογίζεται στα 646 εκατομμύρια ευρώ. Είναι μία αξία που μένει στη χώρα, καθώς πρόκειται για ένα παραγωγικό και διανεμητικό μοντέλο που έχει επίκεντρο την Ελλάδα, με την παραγωγή προϊόντων που εξάγονται σε 11 χώρες. Επιπλέον, την τελευταία πενταετία, έχουν πραγματοποιηθεί  επενδύσεις που ξεπερνούν τα 98 εκατομμύρια ευρώ και αφορούν στην παραγωγική και διανεμητική δραστηριότητα.

Έχει τη μεγαλύτερη συνεισφορά στον κλάδο αναψυκτικών και ποτών, δημιουργώντας το 2018 σχεδόν το 50% του κύκλου εργασιών, ενώ αποτελεί και τον μεγαλύτερο εργοδότη, απασχολώντας σχεδόν 1 στους 2 εργαζομένους. Συνολικά απασχολεί 1500 εργαζόμενους, σε 4 εργοστάσια, 16 γραφεία πωλήσεων και τα κεντρικά της γραφεία. Διαθέτει  τη μεγαλύτερη ομάδα πωλήσεων του κλάδου, με περισσότερα από 500 άτομα ανά την Ελλάδα. Η συμβολή όμως στην απασχόληση ξεπερνά κατά πολύ τον αριθμό των εργαζομένων της καθώς για κάθε 1 άμεση θέση εργασίας, υποστηρίζονται άλλες 12 θέσεις εργασίας στην ελληνική οικονομία, συνολικά 42.200 θέσεις εργασίας.

Coca Cola Τρία Έψιλον

Δίπλα στη Νέα Γενιά

Επιδιώκει να εμπνέει  και να ενδυναμώνει τους νέους να δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέλλον στην Ελλάδα. Με το Rise Management Trainee Programme, δίνει εδώ και 29 χρόνια τη δυνατότητα σε ταλαντούχους νέους με δυνατότητες, να σταδιοδρομήσουν στην εταιρεία και να γίνουν τα ηγετικά στελέχη της στο μέλλον.  

Σε συνεργασία με την Coca-Cola στην Ελλάδα, υλοποιούν το Youth Empowered, το πιο ευρύ, ανοιχτό, δωρεάν πρόγραμμα του ιδιωτικού τομέα για την ενίσχυση της απασχολησιμότητας στην Ελλάδα. Στόχος του προγράμματος είναι  να παρέχει σε 20.000 νέους ευκαιρίες και στήριξη για να μείνουν και να εργαστούν στη χώρα μας.  

Βιώσιμη Ανάπτυξη

Επιδιώκει να μεγαλώνει τη δραστηριότητά της, μειώνοντας παράλληλα το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα. Από τον Μάιο του 2017, το 100% της ηλεκτρικής ενέργειας που προμηθεύονται τα εργοστάσιά της Coca-Cola Τρία Έψιλον προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τη δραστηριότητά της το 2018 μειώθηκαν κατά 50% σε σχέση με το 2017. Κάθε χρόνο, θέτει όλο και υψηλότερους στόχους στα ποσοστά ανακύκλωσης των αποβλήτων στις παραγωγικές μας μονάδες ώστε να μην καταλήγουν στις χωματερές.

Coca Cola Τρία Έψιλον

Είναι οι πρώτοι στην Ελλάδα στον κλάδο τροφίμων και ποτών που χρησιμοποιούν στις συσκευασίες αναψυκτικών από το 2018 ανακυκλωμένο ΡΕΤ (r-PET). Όλες οι συσκευασίες της  Coca-Cola Τρία Έψιλον είναι 100% ανακυκλώσιμες, ενώ προμηθεύεται συσκευασίες αλουμινίου με ανακυκλωμένο υλικό σε ποσοστό 60% και προωθεί  τη συνολική μείωση πλαστικού και γυαλιού στις συσκευασίες της. Έχει μειώσει κατά 23% κατά μέσο όρο το PET και κατά 12,5% το γυαλί στις συσκευασίες του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΑΥΡΑ, ενώ εξοικονομεί 300 τόνους πλαστικού κάθε χρόνο με τις φιάλες αναψυκτικών Light Weight. Οι νέες συσκευασίες αλουμινίου των αναψυκτικών της  είναι κατά 7,5% ελαφρύτερες και οι γυάλινες φιάλες της είναι κατά 95% επιστρεφόμενες.  

Η εταιρεία αναπτύσσεται με άξονα ένα χαρτοφυλάκιο προϊόντων, total beverage portfolio, που καλύπτει τις προτιμήσεις των καταναλωτών 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα. Αυτό προϋποθέτει συνεχή προσήλωση στην καινοτομία, όχι μόνο στην ανάπτυξη προϊόντων αλλά και στις διεργασίες μας (π.χ. διακίνηση) καθώς και στην οργάνωσή μας και στον τρόπο σκέψης, αναζητώντας συνεχώς τρόπους να δημιουργεί μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία μαζί με τους πελάτες μας για τη χώρα μας.

ΕΝΟΤΗΤΕΣ Coca ColaCoca-Cola 3E
Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…Χθες 20:53 | Ειδήσεις

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το αποτέλεσμα της κάλπης των ευρωεκλογών, μπορεί και πρέπει να σηματοδοτήσει τη σταθερότητα της χώρας μας.

Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της ΚυριακήςΧθες 18:59 | Ειδήσεις

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο, φέρνει στο φως ο ΑΝΤ1, για τη στυγερή δολοφονία της Κυριακής, έξω από το αστυνομικό τμήμα στους Αγίους Αναργύρους.

ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία”Χθες 23:21 | Ειδήσεις

Τι απαντάει ο Λευκός Οίκος στους ισχυρισμούς της Τεχεράνης, ότι οι ΗΠΑ γνώριζαν για την επίθεση.

Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)Χθες 22:31 | Ειδήσεις

Ο δράστης που έχει συλληφθεί, τον μαχαίρωσε μπροστά σε έντρομους πιστούς.  Εκτός από τον ιερέα μαχαίρωσε άλλα τρία άτομα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Παγιδευμένοι” - Sneak preview: Ο Δημήτρης, κάνει ό,τι μπορεί για να βρει τη Δάφνη (εικόνες)23:59Missing Alert για την εξαφάνιση 15χρονης23:47ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία” 23:36Χανιά: λουόμενος έχασε τη ζωή του από πνιγμό23:24Ερντογάν για Ισραήλ: Πρέπει να σταματήσουμε τις βάρβαρες επιθέσεις του23:13Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)23:02ΕΣΗΕΑ: 24ωρη απεργία την Τρίτη22:50Δραματική διάσωση 6χρονης από τη θάλασσα – Κόπηκε το σχοινί που την τραβούσαν22:37Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στα πράσινα… το θρίλερ του ΟΑΚΑ22:26Χανιά - τροχαίο: Φονική σύγκρουση αυτοκινήτων (εικόνες)22:14Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: Το υπέρογκο κόστος της αναχαίτισης των drones22:02Βρετανία: Αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας αναχαίτισαν ιρανικά drone21:51Χαρδαλιάς: 101 εκατομμύρια ευρώ για 40 έργα στην Αθήνα21:39Χατζηδάκης: “Δικαίωμα στη Λήθη”, μια κίνηση ανθρωπιάς για τους επιζώντες από καρκίνο21:28Ζωγράφου: “Πιάστηκαν” οι νεαροί που έκαναν δεκάδες ένοπλες ληστείες (βίντεο)21:15Ευρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…21:01Γιάννης Φέρτης: Το συγκινητικό αντίο της Φίνος Φιλμ (βίντεο)20:48Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της Κυριακής20:34Σημεία για rapid test δωρεάν την Τρίτη20:21Καλλιθέα: Ανήλικος πωλούσε παράνομα φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα20:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο