LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 05 Ιουλίου 2019 14:36

Παυλόπουλος: Η ευρωστία της Δημοκρατίας εξαρτάται από την συμμετοχή των πολιτών

Ο υπουργός Εσωτερικών ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την ετοιμότητα του υπουργείου ενόψει εκλογών.

 ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗΣ

«Η ευρωστία της αντιπροσωπευτικής μας Δημοκρατίας εξαρτάται από την συμμετοχή των πολιτών»: το μήνυμα αυτό έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εσωτερικών, Αντώνη Ρουπακιώτη.

Αφού ευχαρίστησε για την ενημέρωση που είχε από τον υπουργό, ζητώντας παράλληλα να μεταφέρει τις ευχαριστίες όλων, και του ιδίου, προς το στελεχιακό δυναμικό του Υπουργείου Εσωτερικών για τον άψογο τρόπο προετοιμασίας και αυτών των εκλογών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε: «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ήρθε η ώρα των Πολιτών. Και, κατά μεγάλο μέρος, η ευρωστία της Αντιπροσωπευτικής μας Δημοκρατίας εξαρτάται από την συμμετοχή των Πολιτών, κάθε φορά που η συμμετοχή αυτή προβλέπεται από το Σύνταγμα, όπως είναι άλλωστε και αυτή η κορυφαία συμμετοχή στις Εκλογές, με βάση την Δημοκρατική Αρχή. Και ιδίως ως προς τις Εκλογές, όλοι οι Πολίτες πρέπει να έχουμε κατά νου την θεμελιώδη διάταξη του άρθρου 1 παρ.3 του Συντάγματος: "Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα"».

Από την πλευρά του, ο κ. Ρουπακιώτης υπογράμμισε το χρέος που είχε να ενημερώσει τον Πρόεδρο ότι «οι υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών, στο οποίο μάλιστα επαξίως θητεύσατε και εσείς ως Υπουργός, είναι πανέτοιμες, κατά κυριολεξία, να οργανώσουν εκλογές σε συνθήκες ηρεμίας, ταχύτητας και αξιοπιστίας. Αναμφισβήτητα σε συνεργασία και με άλλα συναρμόδια Υπουργεία αλλά και υπηρεσίες άλλων θεσμικών φορέων, όπως είναι οι Περιφερειακές Ενότητες, οι Δήμοι, οι Δικαστικές Ενώσεις, οι Δικηγορικοί Σύλλογοι. Καταβλήθηκε κατά χρέος αυτή η προσπάθεια, έτσι ώστε να δώσουμε τη δυνατότητα στην ελληνική κοινωνία, στους Έλληνες πολίτες, να εκφραστούν στις προτιμήσεις τους τις εκλογικές, τις πολιτικές σε ό,τι αυτοί επιθυμούν.

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗΣ

Το μόνο ζητούμενο, κύριε Πρόεδρε, που είμαι βέβαιος ότι είναι διακαής και δικός σας πόθος, γνωρίζοντας την θεσμική ευαισθησία σας χρόνια ολόκληρα, είναι να έρθουν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες να ψηφίσουν. Ως προς αυτό έχουμε μία δυνατότητα: Να τους καλούμε, να τους πείσουμε», ζήτησε και ο κ. Ρουπακιώτης από τη δική του πλευρά.

Κλείνοντας ο υπουργός Εσωτερικών είπε, παρακολουθώντας, όπως ανέφερε, όχι μόνο την διδασκαλία του κ. Παυλόπουλου, αλλά και τη διαδρομή του στο δημόσιο βίο: «Υπάρχει μια ανησυχία σε χώρες της Ευρώπης. Σκιάζεται αυτό το όραμα και τείνουν να επικρατήσουν σε κάποιες χώρες ιδέες μακριά από τους θεσμούς μιας δημοκρατικής οργάνωσης της Πολιτείας, μιας ελεύθερης έκφρασης της κοινωνίας, με βάση την Δημοκρατία όπως αυτή έχει ενδυναμωθεί στην διάρκεια εκατονταετιών. Και γι’ αυτό τον λόγο και η συμμετοχή στις εκλογές των Ελληνίδων και των Ελλήνων πολύ θα θέλαμε να δώσει ένα δείγμα ότι η Ελλάδα είναι στις πρώτες χώρες, η ελληνική κοινωνία, με την μικρότερη αποχή», διαπίστωση που συνάντησε τη συμφωνία του Προέδρου της Δημοκρατίας.

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗΣ

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η εμπλεκόμενη αθλήτρια στο κύκλωμα με τηλεφωνικές απάτες12:50JAD Mobile 8: Μεγάλη αστυνομική δράση στην Ευρώπη για κλεμμένα και πλαστογραφημένα οχήματα – 231 βρέθηκαν στην Ελλάδα (εικόνες)12:36Ο Θέμης Αδαμαντίδης για τον φερόμενο αρχηγό εγκληματικής οργάνωσης: Ας με αφήσουν ήσυχο, εγώ τραγουδάω12:22Ισχυρά αποτελέσματα με προσαρμοσμένο EBITDA στα €1,7 δισ. και καθαρά κέρδη στα €0,4 δισ. για το εννεάμηνο 202512:08Πλεύση Ελευθερίας: Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Διαμαντής Καραναστάσης11:54Ιωάννινα: Κεραυνός έπεσε σε πολυκατοικία στους Αμπελόκηπους11:38Θεοδωρικάκος στον ΑΝΤ1: Εθνικό συμφέρον η ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας – ΗΠΑ11:24Ουκρανία: Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν από ρωσική επίθεση στην Τερνοπίλ11:09Τρεις λέμβοι με περισσότερα από 100 άτομα εντοπίστηκαν σε θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης10:55Πετρούπολη: Ανήλικος πήγε στο σχολείο με μπαλτά 29 εκατοστών10:41Νέα ψηφιακά εργαλεία για την προστασία των ανηλίκων από αλκοόλ και καπνό - QR επαλήθευση ηλικίας10:28Καλαμάτα: Χειροπέδες σε 36χρονο που καλλιεργούσε φυτά κάνναβης10:14Θεσσαλονίκη: Κατήγγειλε ληστεία και κατέληξε με χειροπέδες10:00Ο Κριστιάνο Ρονάλντο στο δείπνο του Τραμπ προς τιμήν του μπιν Σαλμάν09:46Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο καρφώθηκε σε κολόνα και τυλίχθηκε στις φλόγες09:31Βουλή: Σύσταση Ανεξάρτητης Αρχής Ελέγχου της Αγοράς και Προστασίας του Καταναλωτή09:17Γερμανία: Δεν πρέπει να δίνουμε την εντύπωση ότι το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να αμυνθεί, μπορεί09:02ΕΟΠΥΥ – παράνομες συνταγογραφήσεις: Πρόστιμα σε δεκάδες γιατρούς και φαρμακεία08:48Η Ρωσία δεν θα μετάσχει στις συνομιλίες που θα έχει ο Ζελένσκι στην Τουρκία08:34Παταγονία: Τουρίστες νεκροί σε χιονοθύελλα08:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο