LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 05 Ιουλίου 2019 14:36

Παυλόπουλος: Η ευρωστία της Δημοκρατίας εξαρτάται από την συμμετοχή των πολιτών

Ο υπουργός Εσωτερικών ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την ετοιμότητα του υπουργείου ενόψει εκλογών.

 ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗΣ

«Η ευρωστία της αντιπροσωπευτικής μας Δημοκρατίας εξαρτάται από την συμμετοχή των πολιτών»: το μήνυμα αυτό έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εσωτερικών, Αντώνη Ρουπακιώτη.

Αφού ευχαρίστησε για την ενημέρωση που είχε από τον υπουργό, ζητώντας παράλληλα να μεταφέρει τις ευχαριστίες όλων, και του ιδίου, προς το στελεχιακό δυναμικό του Υπουργείου Εσωτερικών για τον άψογο τρόπο προετοιμασίας και αυτών των εκλογών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε: «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ήρθε η ώρα των Πολιτών. Και, κατά μεγάλο μέρος, η ευρωστία της Αντιπροσωπευτικής μας Δημοκρατίας εξαρτάται από την συμμετοχή των Πολιτών, κάθε φορά που η συμμετοχή αυτή προβλέπεται από το Σύνταγμα, όπως είναι άλλωστε και αυτή η κορυφαία συμμετοχή στις Εκλογές, με βάση την Δημοκρατική Αρχή. Και ιδίως ως προς τις Εκλογές, όλοι οι Πολίτες πρέπει να έχουμε κατά νου την θεμελιώδη διάταξη του άρθρου 1 παρ.3 του Συντάγματος: "Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα"».

Από την πλευρά του, ο κ. Ρουπακιώτης υπογράμμισε το χρέος που είχε να ενημερώσει τον Πρόεδρο ότι «οι υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών, στο οποίο μάλιστα επαξίως θητεύσατε και εσείς ως Υπουργός, είναι πανέτοιμες, κατά κυριολεξία, να οργανώσουν εκλογές σε συνθήκες ηρεμίας, ταχύτητας και αξιοπιστίας. Αναμφισβήτητα σε συνεργασία και με άλλα συναρμόδια Υπουργεία αλλά και υπηρεσίες άλλων θεσμικών φορέων, όπως είναι οι Περιφερειακές Ενότητες, οι Δήμοι, οι Δικαστικές Ενώσεις, οι Δικηγορικοί Σύλλογοι. Καταβλήθηκε κατά χρέος αυτή η προσπάθεια, έτσι ώστε να δώσουμε τη δυνατότητα στην ελληνική κοινωνία, στους Έλληνες πολίτες, να εκφραστούν στις προτιμήσεις τους τις εκλογικές, τις πολιτικές σε ό,τι αυτοί επιθυμούν.

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗΣ

Το μόνο ζητούμενο, κύριε Πρόεδρε, που είμαι βέβαιος ότι είναι διακαής και δικός σας πόθος, γνωρίζοντας την θεσμική ευαισθησία σας χρόνια ολόκληρα, είναι να έρθουν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες να ψηφίσουν. Ως προς αυτό έχουμε μία δυνατότητα: Να τους καλούμε, να τους πείσουμε», ζήτησε και ο κ. Ρουπακιώτης από τη δική του πλευρά.

Κλείνοντας ο υπουργός Εσωτερικών είπε, παρακολουθώντας, όπως ανέφερε, όχι μόνο την διδασκαλία του κ. Παυλόπουλου, αλλά και τη διαδρομή του στο δημόσιο βίο: «Υπάρχει μια ανησυχία σε χώρες της Ευρώπης. Σκιάζεται αυτό το όραμα και τείνουν να επικρατήσουν σε κάποιες χώρες ιδέες μακριά από τους θεσμούς μιας δημοκρατικής οργάνωσης της Πολιτείας, μιας ελεύθερης έκφρασης της κοινωνίας, με βάση την Δημοκρατία όπως αυτή έχει ενδυναμωθεί στην διάρκεια εκατονταετιών. Και γι’ αυτό τον λόγο και η συμμετοχή στις εκλογές των Ελληνίδων και των Ελλήνων πολύ θα θέλαμε να δώσει ένα δείγμα ότι η Ελλάδα είναι στις πρώτες χώρες, η ελληνική κοινωνία, με την μικρότερη αποχή», διαπίστωση που συνάντησε τη συμφωνία του Προέδρου της Δημοκρατίας.

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗΣ

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Αύριο καταβάλλεται στους χαμηλοσυνταξιούχους η πρόσθετη ενίσχυση των 250 ευρώΣήμερα 10:08 | Ειδήσεις

Όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός στην κυριακάτικη ανάρτηση του.

Τζουμέρκα: Άνδρες της ΕΜΑΚ μεταφέρουν τρόφιμα με διασωστική λέμβο σε αποκλεισμένο χωριό (βίντεο)Σήμερα 10:25 | Ειδήσεις

Η επιχείρηση έγινε μέσω του ποταμού Αράχθου, καθώς το χωριό είναι αποκλεισμένο οδικώς, λόγω πτώσης βράχων.

Λάρισα: Οι αγρότες αποφασίζουν για μπλόκα σε Πανελλαδική ΣύσκεψηΣήμερα 08:48 | Ειδήσεις

Στη συνάντηση αναμένεται να συζητηθεί η πρόταση για τη δημιουργία ενός ενιαίου Θεσσαλικού μπλόκου στην Ε.Ο. στη Λάρισα τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου.

Λωρίδα της Γάζας: Δεκάδες νεκροί από ισραηλινούς βομβαρδισμούςΣήμερα 08:34 | Ειδήσεις

Το Ισραήλ και η Χαμάς αλληλοκατηγορούνται πως παραβιάζουν την ανακωχή, που τέθηκε σε εφαρμογή τη 10η Οκτωβρίου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι σκότωσε διοικητή της Χαμάς στη Γάζα13:18Τραγικό δυστύχημα στη Καβάλα: 85χρονος βρέθηκε στο κενό της πολυκατοικίας13:04Αναστάτωση στη Θεσσαλονίκη: Οδηγός κινούνταν ανάποδα σε μονοδρόμους για να γλυτώσει έλεγχο12:50Το σχέδιο για την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία συντάχθηκε από τις ΗΠΑ, επιμένει εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ12:36Ρωσία: Ουκρανικά drones έπληξαν σταθμό θέρμανσης και ηλεκτρικής ενέργειας στην περιφέρεια της Μόσχας12:22Θεσσαλονίκη: 20χρονος οδηγούσε χωρίς δίπλωμα12:08NBA: Ήττα για τους Μπακς χωρίς τον Αντετοκούνμπο11:53ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο "χάρτης" των πληρωμών μέχρι 28 Νοεμβρίου11:39Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις ανηλίκων για απόπειρα ληστείας και επικίνδυνη σωματική βλάβη11:24ΗΠΑ: Δεύτερος θάνατος φέτος εξαιτίας της γρίπης των πτηνών11:10Λάρισα: Οι αγρότες αποφασίζουν για μπλόκα σε Πανελλαδική Σύσκεψη10:55Βοσνία-Ερζεγοβίνη: Εκλέγουν σήμερα τον πρόεδρό μετά την αποπομπή του Μίλοραντ Ντόντικ10:42Τζουμέρκα: Άνδρες της ΕΜΑΚ μεταφέρουν τρόφιμα με διασωστική λέμβο σε αποκλεισμένο χωριό (βίντεο)10:28Μητσοτάκης: Αύριο καταβάλλεται στους χαμηλοσυνταξιούχους η πρόσθετη ενίσχυση των 250 ευρώ10:14F1 – Λας Βέγκας: Θρίαμβος του Φερστάπεν09:56Χανιά: Γερμανός ένιωσε έντονη αδιαθεσία και κατέρρευσε09:42Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας και το Αιγάλεω09:37Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε μοτοσικλέτα τα ξημερώματα σε είσοδο πολυκατοικίας09:24Νέα Δημοκρατία: Εσωκομματικές εκλογές για 122.546 μέλη09:10Αττική: Πραγματοποιήθηκαν πάνω από 5.000 αλκοτέστ σε 24 ώρες08:56
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο