LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 03 Ιουλίου 2019 17:44

Συμφωνία για κοινή εξωτερική πολιτική από Κόσοβο και Αλβανία

Απώτερος στόχος η λειτουργία των δύο βαλκανικών χωρών ως ένα ενιαίο έθνος…

Behgjet Pacolli - Gent Vakaj

Συμφωνία για την ενοποίηση και τον συντονισμό της εξωτερικής τους πολιτικής, η οποία θα περιλαμβάνει κοινές πρεσβείες υπέγραψαν το Κόσοβο και η Αλβανία, σύμφωνα με το balkaninsight.

O υπουργός Εξωτερικών του Κοσόβου, Behgjet Pacolli επισκέφθηκε τον ομόλογό του Gent Vakaj στην Αλβανία και συνυπέγραψαν τη συμφωνία την Τρίτη.

Τα δύο κράτη συμφώνησαν να συντονίσουν στενά την εξωτερική πολιτική, να δημιουργήσουν κοινές διπλωματικές αποστολές και να μοιραστούν προσωπικό και εμπειρία για την υλοποίηση των δικών τους εθνικών συμφερόντων, έγραψε ο Pacolli στο Twitter.

«Αυτό είναι ένα μεγάλο βήμα μπροστά για να συναντηθούμε μπροστά στον κόσμο και να λειτουργήσουμε ως ένα ενιαίο έθνος», συνέχισε, αναφερόμενος στο ότι και οι δύο Βαλκανικές χώρες είναι κυρίως αλβανικές.

Ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών Cakaj δήλωσε ότι ένιωσε τιμή να συνάψει μια τέτοια συμφωνία. «Ανοίγουν νέους ορίζοντες για κοινή θεσμική δράση καθώς προχωρούμε όλο και πιο κοντά στην βαθιά εθνική ολοκλήρωση», γράφει ο Cakaj στο Twitter.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟ Φλώρος απολογείται για το επεισόδιο με τον ΓραμμένοΣήμερα 13:33 | Ειδήσεις

Οι μάρτυρες που καλεί ο βουλευτής και οι ισχυρισμοί του για το επεισόδιο.

Τέμπη: Εισαγγελική έρευνα για την απομάκρυνση υλικών από το σημείο της τραγωδίαςΣήμερα 12:42 | Ειδήσεις

Ενδελεχής έρευνα για την απομάκρυνση υλικών και την επιχωμάτωση του σημείο της τραγωδίας διατάχθηκε από την αντιεισαγγελέα Λάρισας.

Μαρινάκης: Έπεσαν οι μάσκες για κόμματα που εξελέγησαν με σημαία την Εκκλησία (βίντεο)Σήμερα 13:10 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο κ. Μαρινάκης - μεταξύ άλλων - για τη δήλωση της υποψήφιας ευρωβουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία, Βίκυς Φλέσσα, ότι «όλοι και όλες μαζί σκοτώσαμε τα παιδιά στα Τέμπη» αλλά και για τις βασικές μεταρρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής 

ΤτΕ: Εύσημα και “καμπανάκια” για τις τράπεζεςΣήμερα 14:18 | Ειδήσεις

Σημαντική βελτίωση στα μεγέθη του 2023 καταγράφει η Τράπεζα της Ελλάδας, που όμως προειδοποιεί για νέο κύμα “κόκκινων δανείων”.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Καλλιάνος: Μπαμπά μου σε αγαπάω απέραντα και σου ζητώ συγνώμη...14:51“Ψυχοκόρες”: Η ερωτική εξομολόγηση του Παύλου στη Βασιλική (βίντεο)14:51Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο14:38ΤτΕ: Εύσημα και “καμπανάκια” για τις τράπεζες14:25Μαδρίτη – Σάκκαρη: Πρόκριση μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση14:12Μαρινάκης: Έπεσαν οι μάσκες για κόμματα που εξελέγησαν με σημαία την Εκκλησία (βίντεο)13:58Ο Φλώρος απολογείται για το επεισόδιο με τον Γραμμένο13:45Καλλιάνος - “Αττικόν”: ΕΔΕ για τον θάνατο του πατέρα του βουλευτή13:32Τέμπη: Εισαγγελική έρευνα για την απομάκρυνση υλικών από το σημείο της τραγωδίας13:18Φωτιά στη Μονεμβασιά13:05Λίτσα Πατέρα - Ζώδια: Οι προβλέψεις της Πέμπτης και οι ζήλιες (βίντεο)12:51Ακίνητα: Η τροπολογία για το ύψος των κτηρίων12:38Βασίλης Κασσελάκης: Οι Σπαρτιάτες, οι “ευπρόσδεκτες ψήφοι” και η αναδίπλωση12:24Ομόνοια: Επεισοδιακή καταδίωξη από ταράτσα σε ταράτσα (εικόνες)12:11Μεξικό: Πρωταθλήτρια χώρα στην παραγωγή συνθετικών ναρκωτικών11:57Τέμπη: Δεκτή η προσφυγή γονέα κατά εισαγγελικής απόφασης11:44Η Τουρκία φτιάχνει Sky Dome για να καλυφθεί όλη η χώρα11:31Γιάννης Καλλιάνος: Πέθανε ο πατέρας του11:17Τροχαίο: Οδηγός εγκλωβίστηκε σε φλεγόμενο όχημα (εικόνες)11:04Στάθης Φλώρος για Βελόπουλο: Αν δεν του χτύπαγα την πόρτα, θα πούλαγε ακόμα κηραλοιφές10:50
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο