LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 03 Ιουλίου 2019 16:20 | Ανανέωση: 03 Ιουλίου 2019 17:02

Σάλος από τις δηλώσεις Παπαδημητρίου για πιστοληπτική γραμμή στήριξης

Πυρ ομαδόν του ΣΥΡΙΖΑ στην Ν.Δ. Η δήλωση Παπαδημητρίου που άναψε "φωτιές"  και οι διευκρινίσεις. 

ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - κόντρα - γραφεία

Νέα κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ ξέσπασε μετά απο δηλώσεις του υποψήφιου βουλευτή με την ΝΔ, δημοσιογράφου Μπάμπη Παπαδημητρίου, να αποδεχθεί η Ελλάδα την πιστοληπτική γραμμή στήριξης από τον ESM, ώστε να δανείζεται φθηνά.

Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ σε συνέντευξή του στον Real FM χαρακτήρισε ως "μεγάλη βλακεία" το μαξιλάρι του Ευκλείδη Τσακαλώτου και ανέφερε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμφωνήσει στην πιστοληπτική γραμμή στήριξης, "ώστε να ωφεληθεί από το φθηνό χρήμα της ΕΚΤ".

Συγκεκριμένα ο κ. Παπαδημητρίου ανέφερε:

"Αυτή τη στιγμή οι τράπεζες εποπτεύονται γενικώς από τη Φρανκφούρτη. Η εποπτεία λέει ότι τα κόκκινα δάνεια, τα οποία είναι το μεγάλο πρόβλημα των τραπεζών και τις εμποδίζει να κάνουν πιο καλά τη δουλειά τους θα απορροφηθούν το 2022-2023. Εμείς αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να το κάνουμε πολύ πιο γρήγορα αυτό, να απαλλαγούν οι τράπεζες από αυτό το βάρος, χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο κομμάτι από τα κεφάλαια που έχει δεσμεύσει ο Πρωθυπουργός σε αυτό το μαξιλάρι. 37 δισ. ευρώ τη στιγμή που η οικονομία διψάει για χρήμα, έχουν κλειδωθεί σε ένα συρτάρι και πληρώνουμε τόκους για αυτό. Μεγαλύτερη βλακεία δεν έχει ξαναγίνει και δυστυχώς έγινε με την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αυτός ήταν ένας από τους λόγους που φώναζα ότι είναι λανθασμένη αυτή η επιλογή. Αυτό, όμως, θα αλλάξει. Ο Μητσοτάκης, εφόσον ο λαός του δώσει την εντολή, θα φύγει από αυτή τη λύση, που δεν είναι λύση, και θα πάει σε κάτι πολύ απλό, σαν αυτό που έκαναν όλα τα άλλα κράτη που βγήκαν από μνημόνια, θα πάμε σε μια πιστοληπτική γραμμή. Αυτό θα μας δώσει την ευκαιρία να πάρουμε τα χρήματα που μοιράζει ο Ντράγκι και που ευτυχώς αυτό θα συνεχιστεί. Αυτή ήταν μια μεγάλη ευκαιρία που χάσαμε το 2015 για αυτό και η ελληνική οικονομία παρέμεινε κλειδωμένη, γριπωμένη την ώρα που οι άλλες άρχισαν να πηγαίνουν καλά. Γιατί να πάει καλά η Πορτογαλία, τι έχουν οι Πορτογάλοι παραπάνω έχουν από μας;" είπε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στον νότιο τομέα.

Ερωτηθείς εάν η πιστοληπτική γραμμή σημαίνει και νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα, απάντησε: "Όχι, είναι αυτό που παίρνεις όταν είσαι σε μεταμνημονιακή κατάσταση. Διαλέχτηκε κάτι για την Ελλάδα, που φτιάχτηκε μόνο για εμάς. Το έφτιαξε ο κ. Τσίπρας, επειδή δεν καταλαβαίνει οικονομικά, επειδή δεν νιώθει πως λειτουργεί το σύστημα μέσα στο οποίο είμαστε".

"Άδειασμα" από την Μαρία Ζαχαράκη

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Σοφία Ζαχαράκη, απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο πιστοληπτικής γραμμής, ενώ είπε πως για την αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους, η ΝΔ έχει δικό της σχέδιο, το "σχέδιο δεύτερη ευκαιρία" και τη βελτίωση των 120 δόσεων.

"Δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο πιστοληπτικής γραμμής ο Παπαδημητρίου μπορεί να εκφράζει τα σενάρια που υπήρχαν πέρυσι στο δημόσιο διάλογο εμείς είμαστε σαφείς δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο πιστοληπτικής γραμμής στήριξης αλλά ούτε και χρήσης για τα κόκκινα δάνεια. Για την αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους έχουμε δικό μας σχέδιο το σχέδιο δευτερη ευκαιρία και 120 δόσεις βελτιωμένες όπως τις έχουμε παρουσιάσει", είπε συγκεκριμένα στην ΕΡΤ η κ. Ζαχαράκη, "αδειάζοντας" τον γαλάζιο υποψήφιο και θέλοντας να κλείσει την όποια σχετική συζήτηση.

Τσίπρας - Βρυξέλλες

Τσίπρας: η πιστοληπτική γραμμή Μητσοτάκη σημαίνει νέο μνημόνιο

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στην Πάτρα. Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «την Κυριακή αποφασίζουμε να κρατήσουμε σφιχτά στα δικά μας τα χέρια τη κυριαρχία της πατρίδας μας, που τη κερδίσαμε με τόσους κόπους», γιατί όπως είπε «αν βάλουν χέρι στις θυσίες μας, τότε θα ξαναγυρίσουμε πίσω στα μνημόνια». Υπογράμμισε πως «το είπαν σήμερα καθαρά. Σχέδιό τους είναι η πιστοληπτική γραμμή στήριξης δηλαδή αυτό που ήθελε ο κος Στουρνάρας και εμείς καταφέραμε με αγώνα να αποφύγουμε». Σημείωσε ότι «η πιστοληπτική γραμμή στήριξης σημαίνει αναγκαστικά νέο μνημόνιο. Να λοιπόν ποιο είναι το σχέδιο του κ. Μητσοτάκη». 

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ALPHA

Μητσοτάκης: κανένα ζήτημα πιστοληπτικής γραμμής στήριξης

Ξεκάθαρος πως δεν υφίσταται ζήτημα πιστοληπτικής γραμμής στήριξης, ήταν ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του Alpha. 

Ο κ. Μητσοτάκης, απαντώντας στο ερώτημα “πού θα βρει τα χρήματα την άσκηση της πολιτικής του και τη μείωση της φορολογίας” τόνισε πως οι πρώτες μειώσεις φόρων θα γίνουν από 1/1/2020 και οι επόμενες μειώσεις σε βάση 4ετίας. «Έχουμε πει πως θα πρέπει να σταματήσει η πολιτική των υπερπλεονασμάτων. Έχουμε μιλήσει για στοχευμένες μειώσεις δαπανών, να μπορούμε να εξορθολογήσουμε το πλαίσιο δαπανών. Έχουμε μιλήσει για βελτίωση της φορολογικής συμμόρφωσης με σχέδιο ηλεκτρονικών συναλλαγών. Η μείωση φορολογικών συντελεστών, όπως η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση έχει βοηθήσει» είπε, προσθέτοντας πως οι αγορές προεξοφλούν νίκη της ΝΔ. «Το γεγονός ότι μπορούμε να δανειζόμαστε από τις αγορές, ότι το 10ετές ομόλογο είναι στο 2%, κάτι λέει για το πόσο αξιόπιστη είναι η κυβέρνηση μας» είπε, εκφράζοντας την αισιοδοξία του πως θα μπορέσει να πείσει τους εταίρους για μείωση του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος.

"Βολές" απο Δραγασάκη - Τσακαλώτο

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε δήλωση του κατηγορεί τη ΝΔ πως δεν γνωρίζει ότι η πιστοληπτική γραμμή συνεπάγεται νέο μνημόνιο, όπως και «ότι τέσσερις ημέρες πριν τις εκλογές, δεν έχουμε ιδέα εάν έχει καταλάβει η ΝΔ ούτε ποια είναι η χρησιμότητα του "μαξιλαριού ασφαλείας", ούτε τι είναι, πώς χρησιμοποιείται και τι όρους περιλαμβάνει μια προληπτική πιστωτική γραμμή». Καταλήγει δε, πως «τέτοια σταθερότητα απόψεων και αποφασιστικότητα από τη ΝΔ έχουμε να δούμε από την εποχή του Πόντιου Πιλάτου».

«Το απόθεμα ρευστότητας, το «μαξιλάρι ασφαλείας», δημιουργήθηκε από την κυβέρνησή μας για τη θωράκιση της χώρας έναντι εξωτερικών κινδύνων και την αποφυγή νέων Μνημονίων και πιστοληπτικής γραμμής. Αυτός ο στόχος όχι μόνο δεν πρέπει ν' αλλοιωθεί, αλλά και να κατοχυρωθεί θεσμικά, καθώς αποτελεί μια εθνική γραμμή άμυνας για το μέλλον» αναφέρει ο Γιάννης  Δραγασάκης με μήνυμά του στα social media, μετά τις δηλώσεις του Μπάμπη Παπαδημητρίου.

Διευκρινίσεις Παπαδημητρίου: προσωπική μου πρόταση η πιστοληπτική γραμμή στήριξης

Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, μετά τις αντιδράσεις, προέβη σε διευκρινίσεις, μέσω Twitter, ξεκαθαρίζοντας ότι η πιστοληπτική γραμμή δεν ήταν και δεν είναι θέση της Νέας Δημοκρατίας. "Ένας από τους πολλούς λόγους που στηρίζω τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι για να μπορώ να εκφράζω τις προσωπικές μου απόψεις μου χωρίς φόβο. Διαχρονικά λοιπόν πιστεύω και υποστηρίζω ότι το "μαξιλάρι" του Τσίπρα ήταν και είναι η χειρότερη λύση. Αντιθέτως, η άμεση αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων ανοίγει δρόμο για φθηνό χρήμα, ένταξη στη νομισματική χρηματοδότηση της ΕΚΤ και ταχεία ανάπτυξη. Προφανώς και η πιστοληπτική δεν ήταν και δεν είναι θέση της ΝΔ. Τα περί νέου μνημονίου είναι απλώς ανοησίες αυτών που τα έκαναν θάλασσα" έγραψε ο Μπάμπης Παπαδημητρίου.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΧατζηδάκης: Με νομοθετική ρύθμιση η μείωση των χρεώσεων με POS για συναλλαγές έως 10 ευρώΣήμερα 13:32 | Ειδήσεις

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις. Δεν θα δοθεί παράταση, είπε ο υπουργός

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Αρνητική η Έκθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα - Η απάντηση του ΥΠΕΞΣήμερα 12:09 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα και ποια είναι η απάντηση του ΥΠΕΞ. 

Σκρέκας για πασχαλινό τραπέζι: Πώς θα κινηθούν οι τιμές των τροφίμωνΣήμερα 13:54 | Ειδήσεις

Επίσης μίλησε και για τις τιμές των καυσίμων και την συνεχή άνοδο που καταγράφουν.

Ρέντης: Επεισοδιακή καταδίωξη μέχρι τα Πατήσια - Τραυματίστηκε αστυνομικόςΣήμερα 13:29 | Ειδήσεις

Πώς συνέβη η επεισοδιακή καταδίωξη που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό αστυνομικού της Ομάδας ΔΙΑΣ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ρέντης: Επεισοδιακή καταδίωξη μέχρι τα Πατήσια - Τραυματίστηκε αστυνομικός15:17“Παγιδευμένοι” - Sneak preview: Ο Δημήτρης προσπαθεί να πλησιάσει την Άννα για τελευταία φορά (εικόνες)15:04Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία όχι η πολιτική σταθερότητα 14:51Άγιος Νικόλαος: Φώναξε τον φίλο του στο σπίτι του και τον μαχαίρωσε14:38Σκρέκας για πασχαλινό τραπέζι: Πώς θα κινηθούν οι τιμές των τροφίμων 14:24“Ψυχοκόρες”: Εξελίξεις για τις τέσσερις αδερφές στο σημερινό επεισόδιο (βίντεο)14:11Οργισμένος επιβάτης βρίζει και χτυπά αεροσυνοδούς την ώρα της πτήσης (βίντεο)13:58Χατζηδάκης: Με νομοθετική ρύθμιση η μείωση των χρεώσεων με POS για συναλλαγές έως 10 ευρώ13:45Μαρινάκης εναντίον ΣΥΡΙΖΑ: Καταθέτουν υπόμνημα κατά των Σπαρτιατών ενώ έληξε η προθεσμία 13:31Κωνσταντίνος Καραμανλής: το μήνυμα της ΝΔ για τα 26 χρόνια από το θάνατο του13:18Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Αρνητική η Έκθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα - Η απάντηση του ΥΠΕΞ 13:04Ζώδια - Λίτσα Πατέρα: Ο Ερμής, η πανσέληνος, η Αφροδίτη και οι προβλέψεις της Τρίτης (βίντεο)12:52Πιερρακάκης - Ιερώνυμος: Η συνεργασία είναι το καλύτερο φάρμακο για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα (εικόνες)12:39Αφρικανική σκόνη: Κορυφώνεται η μεταφορά της από τη Σαχάρα (εικόνες)12:25Θάνατος βρέφους στην Κω: Ποινική δίωξη ασκήθηκε στους γονείς12:13Βόλος: Καταδικάστηκε για κλοπή που έκανε άλλος11:59 Συλλήψεις για παράνομα όπλα σε διαφορετικές περιοχές της Αττικής (εικόνες)11:47Τροχαίο – Σέρρες: Νεκρός σε μετωπική σύγκρουση (εικόνες)11:34Μητσοτάκης: Η ΝΔ αγωνίζεται ώστε η Ελλάδα να γίνει Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα (βίντεο)11:22ΕΛΑΣ: δεκάδες συλλήψεις σε στοχευμένες δράσεις για την εξάλειψη της παραβατικότητας11:09
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο