LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 03 Ιουλίου 2019 14:52

Φορολογικές δηλώσεις: “Φωτιά” τα εκκαθαριστικά για 3 στους 10 φορολογούμενους

Τροχάδην για τις φορολογικές δηλώσεις. Πότε εκπνέει η προθεσμία. Πόσος είναι ο μέσος φόρος και πότε πρέπει να πληρωθεί η πρώτη δόση.

Εφορία - χρήματα - εκκαθαριστικό - πληρωμές

Του Νίκου Ρογκάκου

Πίσω άφησαν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις οι Έλληνες, αφού λίγο οι εκλογές, λίγο η καλοκαιρινή ραστώνη και λίγο ο ωχαδελφισμός, τώρα πρέπει να τρέξουν για να τις καταθέσουν μέσα σε 26 ημέρες.

 Όμως οι εκλογές οδήγησαν σε ανατροπή των σχεδιασμών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για τήρηση -για πρώτη φορά στα χρονικά- των αρχικών προθεσμιών υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος.

 Η προθεσμία από τις 30 Ιουνίου παρατάθηκε έως τις 29 Ιουλίου, αλλά οι προθεσμίες πληρωμής των φόρων εισοδήματος παρέμειναν αμετάβλητες. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως όσοι φορολογούμενοι υποβάλουν τις δηλώσεις τους την τελευταία ημέρα της προθεσμίας, θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι ότι θα κληθούν να καταβάλουν την πρώτη δόση δύο ημέρες αργότερα, στις 31 Ιουλίου.

Από τα στοιχεία της ΑΑΔΕ προκύπτει ότι οι φορολογούμενοι που αφήνουν και φέτος τις υποχρεώσεις υποβολής των δηλώσεών τους την τελευταία στιγμή είναι πολλοί. Μέχρι χθες το βράδυ λιγότεροι από 3,8 εκατομμύρια φορολογούμενοι είχαν υποβάλει τις δηλώσεις τους και αυτό σημαίνει ότι περίπου 2,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι θα πρέπει να «τρέξουν» τις επόμενες 26 ημέρες.

Τα εκκαθαριστικά τα οποία έχουν εκδοθεί είναι πολλαπλάσια των Ε1 και φτάνουν τα 5.256.699, δεδομένου ότι για πρώτη φορά φέτος ο κάθε σύζυγος έχει το δικό του εκκαθαριστικό, άσχετα από το εάν υποβάλει ή όχι κοινή φορολογική δήλωση.

Τρεις στους δέκα φορολογούμενους των οποίων η δήλωση έχει εκκαθαριστεί καλούνται να πληρώσουν πρόσθετο φόρο. Συνολικά ο επιπλέον φόρος υπερβαίνει τα 1,2 δις ευρώ και τον «μοιράζονται» 1.599.930 φορολογούμενοι.

Ο μέσος φόρος διαμορφώνεται σε 758 ευρώ και η πρώτη δόση θα πρέπει να πληρωθεί έως τις 31 Ιουλίου. Οι καταληκτικές ημερομηνίες των επόμενων δόσεων εκπνέουν στις 30 Σεπτεμβρίου και τις 29 Νοεμβρίου και μόνο η εμπρόθεσμη πληρωμή ή η ρύθμιση των οφειλών σε δόσεις διασφαλίζει τους φορολογούμενους από τον κίνδυνο κατασχέσεων.

«Τυχεροί» στη μέχρι τώρα διαδικασία εκκαθάρισης των δηλώσεων είναι 3.059.862 φορολογούμενοι (αντιστοιχούν σε ποσοστό 58,21% των εκδοθέντων εκκαθαριστικών) για τους οποίους το αποτέλεσμα είναι μηδενικό, ενώ ακόμα πιο «τυχεροί» είναι 596.907 φορολογούμενοι (11,36%) οι οποίοι δικαιούνται επιστροφή φόρου (συνολικά 176 εκατ. ευρώ).

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚαλύβια: Βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός κάτω από αυτοκίνητοΧθες 22:25 | Ειδήσεις

Στο σημείο βρίσκόνται αστυνομικές δυνάμεις που πιθανότατα θα προχωρήσουν σε ελεγχόμενη έκρηξη.

Ηράκλειο: Κλειστό και πάλι το αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» - Αύριο το πρωί η νέα συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπήςΧθες 23:28 | Ειδήσεις

Υπενθυμίζεται ότι μετά την είσοδο των αγροτών στην πίστα του αεροδρομίου το μεσημέρι, αποφασίστηκε αναστολή της λειτουργίας του.

Ο Πέτρος Κουσουλός στον ΑΝΤ1 για την Ειρήνη Μουρτζούκου - Υπόνοιες για εμπόριο βρεφώνΧθες 19:20 | Ειδήσεις

Οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του μικρού Παναγιωτάκη.

Αυτό είναι το πόρισμα της ΔΑΕΕ για τη φωτιά στο σπίτι του Φιλιππίδη - Οι μπαταρίες και η ανάφλεξη (εικόνες)Χθες 19:36 | Ειδήσεις

Σε ποιο συμπέρασμα καταλήγουν στην πολυσέλιδη έκθεσή τους οι έμπειροι ερευνητές της Πυροσβεστικής αναφορικά με τα αίτια της πυρκαγιάς στο σπίτι του Πέτρου Φιλιππίδη. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Δένδιας: Μετατροπή της Άμυνας από δημοσιονομικό βάρος σε παραγωγικό πολλαπλασιαστή ισχύος23:59Formula 1: Φινάλε πρωταθλήματος - Ο Λάντο Νόρις έγραψε ιστορία στο 24ο Grand Prix που μεταδόθηκε αποκλειστικά από ΑΝΤ1 και ΑΝΤ1+23:45Ηράκλειο: Κλειστό και πάλι το αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» - Αύριο το πρωί η νέα συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής23:32Στον ΑΝΤ1 ο κτηνοτρόφος από τη Θεσσαλονίκη που συγκλόνισε την Ελλάδα23:18Ιωάννινα: Ανήλικη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κατάσταση μέθης 23:04Η ΑΕΛ ανακοίνωσε τον Παντελίδη 22:51Καλύβια: Βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός κάτω από αυτοκίνητο22:37Μπλόκα Αγροτών: Ενισχύονται οι αστυνομικές δυνάμεις στο Ηράκλειο 22:23Πάτρα: Διπλός αποκλεισμός από τους αγρότες στην Ολυμπία Οδό22:09ΑΕΚ: Βαρύ διάστρεμμα ο Γκατσίνοβιτς 21:55Χολαργός: 15χρονος συναντήθηκε με κοπέλα και τον μαχαίρωσαν 2 άτομα21:41Υπουργείο Παιδείας: Ψυχοκοινωνική υποστήριξη στον αδερφό του 2χρονου που έχασε τη ζωή του από επίθεση σκύλου21:31Σύσκεψη Αγροτών στο Τρίλοφο: Αποφασίστηκε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων 21:21Super League: Ο Παναιτωλικός «βύθισε» κι άλλο τον Πανσερραϊκό 21:11Μπλόκα Αγροτών: Η ατζέντα της συνέλευσης των εκπροσώπων της Βορείου Ελλάδος21:01Ορμπάν: Διαβεβαίωση της Τουρκίας για την παροχή ρωσικού φυσικού αερίου στην Ουγγαρία 20:51Αμφίκλεια: Σοβαρό τροχαίο με δύο νταλίκες και ένα ΙΧ (βίντεο)20:41ANT1 Sports: O Ολυμπιακός θα επιδιώξει να πετύχει την πρώτη νίκη του στη League Phase του Champions League20:27Αυτό είναι το πόρισμα της ΔΑΕΕ για τη φωτιά στο σπίτι του Φιλιππίδη - Οι μπαταρίες και η ανάφλεξη (εικόνες)20:13Ο Πέτρος Κουσουλός στον ΑΝΤ1 για την Ειρήνη Μουρτζούκου - Υπόνοιες για εμπόριο βρεφών19:59
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο