LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 03 Ιουλίου 2019 14:42

Χατζηθεοδοσίου: Οι εκλογές να αποτελέσουν την απαρχή μίας πορείας με αναπτυξιακό πρόσημο

Μήνυμα του Προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Ιωάννη Χατζηθεοδοσίου ενόψει εκλογών.

Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου

«Είναι παραπάνω από αναγκαίο οι εκλογές να αναδείξουν την σημασία της λογικής και των ρεαλιστικών λύσεων. Τα έντονα αποτυπώματα της κρίσης στην ελληνική οικονομία, δεν θα εξαφανιστούν ως δια μαγείας» σημείωσε σε δήλωσή του ο πρόεδροςτου Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου με αφορμή τις εθνικές εκλογές.

Όπως αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Χατζηθεοδοσίου:

«Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τη διεξαγωγή μίας ακόμα εκλογικής αναμέτρησης , όπου ο Έλληνας πολίτης καλείται -και δικαιούται- να αποφασίσει για το ποιος θα αναλάβει την ευθύνη της διακυβέρνησης του τόπου. Πρόκειται ασφαλώς για μία κορυφαία στιγμή της Δημοκρατίας. Ειδικά αυτές οι εκλογές όμως, λόγω της κατάστασης που βρίσκεται η χώρα μετά από μία δεκαετία κρίσης, είναι ξεκάθαρο ότι έχουν άλλη βαρύτητα.

Μετά από αρκετά χρόνια δραματικών αλλαγών, υποβάθμισης του βιοτικού μας επιπέδου, μείωσης εισοδημάτων και καίριων χτυπημάτων στην επιχειρηματικότητα, είμαστε σε ένα μεταίχμιο. Μπορεί μεν να έχουμε απαλλαγεί από τα μνημόνια, όμως παραμένουμε ακόμα υπό την επιτήρηση των δανειστών.

Η άποψη του χώρου που εκπροσωπώ, των μικρομεσαίων δηλαδή, είναι ξεκάθαρη. Είναι η ώρα που πρέπει η χώρα να κάνει βήματα προς τα εμπρός και να αφήσει επιτέλους στο περιθώριο πολιτικές και νοοτροπίες που μας κράτησαν καθηλωμένους για χρόνια. Με δεδομένο ότι δεν υπάρχουν «μεσσίες» που θα μας οδηγήσουν στη Γη της Επαγγελίας, είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίο οι εκλογές να αναδείξουν την σημασία της λογικής και των ρεαλιστικών λύσεων. Τα έντονα αποτυπώματα της κρίσης στην ελληνική οικονομία, δεν θα εξαφανιστούν ως δια μαγείας.

Μείζονα θέματα για όλη την επιχειρηματική κοινότητα όπως υπερφορολόγηση, ενίσχυση της ρευστότητας, αλλαγή του τρόπου λειτουργίας του κρατικού μηχανισμού, προσέλκυση σοβαρών επενδυτικών σχεδίων, είναι σίγουρο ότι θα χρειαστούν χρόνο για να επιλυθούν.

'Αρα, η όποια κυβέρνηση προκύψει από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, πρέπει να εργαστεί με συνέπεια και πρόγραμμα για να επιτύχει σοβαρά αποτελέσματα. Ταυτόχρονα, λόγω της πολυπλοκότητας των θεμάτων, θεωρώ απαραίτητη την ευρύτερη συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων της χώρας. Οι εποχές έχουν αλλάξει, οι απαιτήσεις είναι περισσότερες και η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει πολιτικά παιχνίδια και ιδεοληψίες από κανέναν.

Σύμφωνα με πολιτικούς και οικονομικούς αναλυτές, τα βάρη τα οποία επωμίστηκε η μεσαία τάξη κατά τη διάρκεια της κρίσης, ήταν πολλά περισσότερα από αυτά που της αναλογούσαν. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Και ταυτόχρονα να εκπονηθεί ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο, έτσι ώστε να υπάρξει προοπτική για τη χώρα.

Εμείς το μόνο που σημειώνουμε είναι το προφανές. Χωρίς ενισχυμένη επιχειρηματικότητα, χωρίς μικρομεσαίες επιχειρήσεις που θα προοδεύουν και θα παράγουν πλούτο, δεν υπάρχει περίπτωση να μπούμε σε αναπτυξιακή τροχιά. Αυτό οφείλει να αντιληφθεί η κυβέρνηση και η εν γένει πολιτική ηγεσία. Ότι δηλαδή η ραχοκοκαλιά, το στήριγμα της ελληνικής οικονομίας είναι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Μόνο με την τόνωση τους, την ανάπτυξη και ευημερία τους θα εισέλθει -επιτέλους- η χώρα σε πορεία με αναπτυξιακό - θετικό πρόσημο».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠαραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες στη Δυτική ΜακεδονίαΣήμερα 14:35 | Ειδήσεις

Στο μπλόκο του κόμβου του Φιλώτα ο δρόμος θα κλείσει στις 17:00 έως 19:00.

24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ: Ολοκληρώθηκε η πορεία - Νέα συγκέντρωση σήμερα στο κέντρο της ΑθήναςΣήμερα 13:08 | Ειδήσεις

Εκατοντάδες εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν διαμαρτυρόμενοι για τα χρόνια προβλήματα του κλάδου.

Μάλγαρα: Αγρότες μοίρασαν ρύζι σε διερχόμενους οδηγούςΣήμερα 13:36 | Ειδήσεις

Την Τετάρτη, οι αγρότες θα αποκλείσουν επ' αόριστον την Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης η οποία  παραμένει ανοιχτή μέχρι και σήμερα.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η μητέρα του φερόμενου ως αρχηγού του κυκλώματοςΣήμερα 14:04 | Ειδήσεις

Νωρίτερα αφέθηκαν ελεύθεροι άλλοι δύο κατηγορούμενοι, πατέρας και γιος με περιοριστικούς όρους. Η διαδικασία συνεχίζεται.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πολωνία: Συνελήφθη φοιτητής που προετοίμαζε τρομοκρατική επίθεση σε χριστουγεννιάτικη αγορά16:18Δίκη Χρυσής Αυγής: Ήθελαν να εξαντλήσουν τον Φύσσα μέχρι να φτάσει ο Ρουπακιάς για να επιφέρει τα θανατηφόρα πλήγματα16:08Χανιά: Αγροτοκτηνοτρόφοι απέκλεισαν την Εφορία - Έριξαν γάλα στους δρόμους (εικόνες)15:58Λαμία: Οι αγρότες έκλεισαν το Μπράλο για δύο ώρες15:48Λευκάδα: 50χρονος κατάπιε νάιλον συσκευασία με ηρωίνη και πέθανε15:38Επιπλέον πληρωμές σε αγρότες από ΟΠΕΚΕΠΕ - ΕΛΓΑ σήμερα: Θα καταβληθεί ποσό άνω των 480 εκατ.ευρώ15:28Ηράκλειο: Ημίγυμνος άνδρας προκάλεσε ζημιές σε σούπερ μάρκετ, βιτρίνες, αυτοκίνητα15:18Μπλόκα Αγροτών: Συζητείται το να "ανοίξουν" τους δρόμους για τους εκδρομείς των Χριστουγέννων15:08Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες στη Δυτική Μακεδονία14:58Γαλλία: Αγρότες αποκλείουν δρόμους σε όλη τη χώρα14:48Αποκαλύψεις - Χαλάνδρι: Διευθύντρια και καθηγητές έπιασαν με κόφτη το χέρι μαθητή - Προσπαθούσαν να σπάσουν την κατάληψη14:38ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η μητέρα του φερόμενου ως αρχηγού του κυκλώματος14:28Επιστροφή στις νίκες «ψάχνει» ο Ολυμπιακός υποδεχόμενος την Βαλένθια14:18Γαλλία: Δυο παιδιά νεκρά εξαιτίας έκρηξης σε πολυκατοικία κοντά στη Λιόν14:08Επίθεση στο πανεπιστήμιο Brown: Ο δράστης παραμένει ασύλληπτος - Στη δημοσιότητα φωτογραφίες και βίντεο13:58Μάλγαρα: Αγρότες μοίρασαν ρύζι σε διερχόμενους οδηγούς13:48Οι παρουσιαστές του ΑΝΤ1 μας καλούν στον Χριστουγεννιάτικο Τηλεμαραθώνιο Αλληλεγγύης13:3824ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ: Ολοκληρώθηκε η πορεία - Νέα συγκέντρωση σήμερα στο κέντρο της Αθήνας13:28Ιωάννινα: Συνελήφθη 23χρονη που μετέφερε με αυτοκίνητο της 215 κιλά κάνναβης έχοντας μαζί της το 2,5 ετών παιδί της 13:18Θεσσαλονίκη: Συναγερμός για φωτιά σε διαμέρισμα – Γυναίκα εγκλωβίστηκε στο μπαλκόνι (βίντεο)13:08
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο