LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 03 Ιουλίου 2019 14:42

Χατζηθεοδοσίου: Οι εκλογές να αποτελέσουν την απαρχή μίας πορείας με αναπτυξιακό πρόσημο

Μήνυμα του Προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Ιωάννη Χατζηθεοδοσίου ενόψει εκλογών.

Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου

«Είναι παραπάνω από αναγκαίο οι εκλογές να αναδείξουν την σημασία της λογικής και των ρεαλιστικών λύσεων. Τα έντονα αποτυπώματα της κρίσης στην ελληνική οικονομία, δεν θα εξαφανιστούν ως δια μαγείας» σημείωσε σε δήλωσή του ο πρόεδροςτου Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου με αφορμή τις εθνικές εκλογές.

Όπως αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Χατζηθεοδοσίου:

«Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τη διεξαγωγή μίας ακόμα εκλογικής αναμέτρησης , όπου ο Έλληνας πολίτης καλείται -και δικαιούται- να αποφασίσει για το ποιος θα αναλάβει την ευθύνη της διακυβέρνησης του τόπου. Πρόκειται ασφαλώς για μία κορυφαία στιγμή της Δημοκρατίας. Ειδικά αυτές οι εκλογές όμως, λόγω της κατάστασης που βρίσκεται η χώρα μετά από μία δεκαετία κρίσης, είναι ξεκάθαρο ότι έχουν άλλη βαρύτητα.

Μετά από αρκετά χρόνια δραματικών αλλαγών, υποβάθμισης του βιοτικού μας επιπέδου, μείωσης εισοδημάτων και καίριων χτυπημάτων στην επιχειρηματικότητα, είμαστε σε ένα μεταίχμιο. Μπορεί μεν να έχουμε απαλλαγεί από τα μνημόνια, όμως παραμένουμε ακόμα υπό την επιτήρηση των δανειστών.

Η άποψη του χώρου που εκπροσωπώ, των μικρομεσαίων δηλαδή, είναι ξεκάθαρη. Είναι η ώρα που πρέπει η χώρα να κάνει βήματα προς τα εμπρός και να αφήσει επιτέλους στο περιθώριο πολιτικές και νοοτροπίες που μας κράτησαν καθηλωμένους για χρόνια. Με δεδομένο ότι δεν υπάρχουν «μεσσίες» που θα μας οδηγήσουν στη Γη της Επαγγελίας, είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίο οι εκλογές να αναδείξουν την σημασία της λογικής και των ρεαλιστικών λύσεων. Τα έντονα αποτυπώματα της κρίσης στην ελληνική οικονομία, δεν θα εξαφανιστούν ως δια μαγείας.

Μείζονα θέματα για όλη την επιχειρηματική κοινότητα όπως υπερφορολόγηση, ενίσχυση της ρευστότητας, αλλαγή του τρόπου λειτουργίας του κρατικού μηχανισμού, προσέλκυση σοβαρών επενδυτικών σχεδίων, είναι σίγουρο ότι θα χρειαστούν χρόνο για να επιλυθούν.

'Αρα, η όποια κυβέρνηση προκύψει από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, πρέπει να εργαστεί με συνέπεια και πρόγραμμα για να επιτύχει σοβαρά αποτελέσματα. Ταυτόχρονα, λόγω της πολυπλοκότητας των θεμάτων, θεωρώ απαραίτητη την ευρύτερη συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων της χώρας. Οι εποχές έχουν αλλάξει, οι απαιτήσεις είναι περισσότερες και η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει πολιτικά παιχνίδια και ιδεοληψίες από κανέναν.

Σύμφωνα με πολιτικούς και οικονομικούς αναλυτές, τα βάρη τα οποία επωμίστηκε η μεσαία τάξη κατά τη διάρκεια της κρίσης, ήταν πολλά περισσότερα από αυτά που της αναλογούσαν. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Και ταυτόχρονα να εκπονηθεί ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο, έτσι ώστε να υπάρξει προοπτική για τη χώρα.

Εμείς το μόνο που σημειώνουμε είναι το προφανές. Χωρίς ενισχυμένη επιχειρηματικότητα, χωρίς μικρομεσαίες επιχειρήσεις που θα προοδεύουν και θα παράγουν πλούτο, δεν υπάρχει περίπτωση να μπούμε σε αναπτυξιακή τροχιά. Αυτό οφείλει να αντιληφθεί η κυβέρνηση και η εν γένει πολιτική ηγεσία. Ότι δηλαδή η ραχοκοκαλιά, το στήριγμα της ελληνικής οικονομίας είναι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Μόνο με την τόνωση τους, την ανάπτυξη και ευημερία τους θα εισέλθει -επιτέλους- η χώρα σε πορεία με αναπτυξιακό - θετικό πρόσημο».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜαρινάκης σε αγρότες: Όταν προβάλεις τα αιτήματα σου χωρίς να θες να τα συζητήσεις, τότε ο διάλογος είναι προσχηματικόςΣήμερα 17:52 | Ειδήσεις

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι η θέση της Κυβέρνησης, είναι «Ναι στο διάλογο, όχι στους κλειστούς δρόμους, όχι σε ταλαιπωρία ανθρώπων».

ΟΠΕΚΕΠΕ - Κύκλωμα Κρήτης: Δηλώνονταν βοσκότοποι "βράχια της Νορμανδίας"Σήμερα 18:55 | Ειδήσεις

Οι άνθρωποι των ΚΥΔ, όπως φαίνεται απο τα ποσά που βρέθηκαν σε μετρητά που παίρναν μέρος, εισέπρατταν μέρος της επιδοτήσης.

Αγρότες: “Όχι” στην πρόσκληση Μητσοτάκη για ραντεβού στο Μαξίμου – κλιμακώνουν τις κινητοποιήσειςΣήμερα 16:22 | Ειδήσεις

Θα στείλουν γραπτώς τα αιτήματα τους στον Πρωθυπουργό. Τι διεκδικούν και τι αποφασίστηκε στη σημερινή Πανελλαδική Σύσκεψη στην Νίκαια της Λάρισας.

Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1: Οι διεθνείς προτεραιότητες του Τραμπ την νέα χρονιάΣήμερα 20:01 | Ειδήσεις

Η επαναδιαπραγμάτευση των εμπορικών συμφωνιών, προς όφελος των ΗΠΑ, είναι μια από τις προτεραιότητες του Ντόναλντ Τραμπ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τραμπ: Θα ανταποδώσουμε το χτύπημα στο Ισλαμικό Κράτος23:59Παναθηναϊκός: Εκτός αποστολής για τον αγώνα με τον Βόλο ο Τσέριν 23:45Η αντιπολίτευση κατηγορεί την Κυβέρνηση για την πρόσκληση σε αγρότες για διάλογο λέγοντας ότι είναι προσχηματικός23:31Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ στις φυλακές Κορυδαλλού- Εντοπίστηκαν τέσσερα κινητά τηλέφωνα23:17ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Οδοστρωτήρας… οι “πράσινοι”23:03Αυτοκίνητο έπιασε φωτιά στην Ιόνια Οδό στο ύψος της Αμφιλοχίας22:49Κηφισιά – Αστέρας Τρίπολης: Τα δοκάρια σταμάτησαν τους γηπεδούχους22:35Τροχαίο δυστύχημα στη Χίο: Νεκρός οδηγός μηχανής που παρέσυρε πεζό22:21Πανιώνιος – Προμηθέας: Οι Αχαιοί “βύθισαν” κι άλλο τους γηπεδούχους22:07Ηράκλειο: Αιματηρή συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών με έναν τραυματία21:53Μύκονος – Καρδίτσα: Σπουδαία νίκη για τους γηπεδούχους21:39Τράκαρε με τον Ελ Κααμπί και έβγαλε σέλφι μαζί του21:26Ηρακλής – Άρης: Θρίλερ… στο Ιβανώφειο21:12Ο ΑΝΤ1 στα Παιδικά Χωριά SOS για τον μεγάλο Τηλεμαραθώνιο του 202520:59ΟΦΗ – Πανσερραϊκός: Καθάρισαν… από το ημίχρονο οι νησιώτες20:45Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1: Οι διεθνείς προτεραιότητες του Τραμπ την νέα χρονιά20:32ANT1 Sports: Προελαύνει ο Λεβαδειακός στο πρωτάθλημα της Super League20:18Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή20:05Δώρο Χριστουγέννων: Νωρίτερα φέτος η καταβολή του19:51ΟΠΕΚΕΠΕ - Κύκλωμα Κρήτης: Δηλώνονταν βοσκότοποι "βράχια της Νορμανδίας"19:37
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο