LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 03 Ιουλίου 2019 14:42

Χατζηθεοδοσίου: Οι εκλογές να αποτελέσουν την απαρχή μίας πορείας με αναπτυξιακό πρόσημο

Μήνυμα του Προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Ιωάννη Χατζηθεοδοσίου ενόψει εκλογών.

Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου

«Είναι παραπάνω από αναγκαίο οι εκλογές να αναδείξουν την σημασία της λογικής και των ρεαλιστικών λύσεων. Τα έντονα αποτυπώματα της κρίσης στην ελληνική οικονομία, δεν θα εξαφανιστούν ως δια μαγείας» σημείωσε σε δήλωσή του ο πρόεδροςτου Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου με αφορμή τις εθνικές εκλογές.

Όπως αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Χατζηθεοδοσίου:

«Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τη διεξαγωγή μίας ακόμα εκλογικής αναμέτρησης , όπου ο Έλληνας πολίτης καλείται -και δικαιούται- να αποφασίσει για το ποιος θα αναλάβει την ευθύνη της διακυβέρνησης του τόπου. Πρόκειται ασφαλώς για μία κορυφαία στιγμή της Δημοκρατίας. Ειδικά αυτές οι εκλογές όμως, λόγω της κατάστασης που βρίσκεται η χώρα μετά από μία δεκαετία κρίσης, είναι ξεκάθαρο ότι έχουν άλλη βαρύτητα.

Μετά από αρκετά χρόνια δραματικών αλλαγών, υποβάθμισης του βιοτικού μας επιπέδου, μείωσης εισοδημάτων και καίριων χτυπημάτων στην επιχειρηματικότητα, είμαστε σε ένα μεταίχμιο. Μπορεί μεν να έχουμε απαλλαγεί από τα μνημόνια, όμως παραμένουμε ακόμα υπό την επιτήρηση των δανειστών.

Η άποψη του χώρου που εκπροσωπώ, των μικρομεσαίων δηλαδή, είναι ξεκάθαρη. Είναι η ώρα που πρέπει η χώρα να κάνει βήματα προς τα εμπρός και να αφήσει επιτέλους στο περιθώριο πολιτικές και νοοτροπίες που μας κράτησαν καθηλωμένους για χρόνια. Με δεδομένο ότι δεν υπάρχουν «μεσσίες» που θα μας οδηγήσουν στη Γη της Επαγγελίας, είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίο οι εκλογές να αναδείξουν την σημασία της λογικής και των ρεαλιστικών λύσεων. Τα έντονα αποτυπώματα της κρίσης στην ελληνική οικονομία, δεν θα εξαφανιστούν ως δια μαγείας.

Μείζονα θέματα για όλη την επιχειρηματική κοινότητα όπως υπερφορολόγηση, ενίσχυση της ρευστότητας, αλλαγή του τρόπου λειτουργίας του κρατικού μηχανισμού, προσέλκυση σοβαρών επενδυτικών σχεδίων, είναι σίγουρο ότι θα χρειαστούν χρόνο για να επιλυθούν.

'Αρα, η όποια κυβέρνηση προκύψει από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, πρέπει να εργαστεί με συνέπεια και πρόγραμμα για να επιτύχει σοβαρά αποτελέσματα. Ταυτόχρονα, λόγω της πολυπλοκότητας των θεμάτων, θεωρώ απαραίτητη την ευρύτερη συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων της χώρας. Οι εποχές έχουν αλλάξει, οι απαιτήσεις είναι περισσότερες και η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει πολιτικά παιχνίδια και ιδεοληψίες από κανέναν.

Σύμφωνα με πολιτικούς και οικονομικούς αναλυτές, τα βάρη τα οποία επωμίστηκε η μεσαία τάξη κατά τη διάρκεια της κρίσης, ήταν πολλά περισσότερα από αυτά που της αναλογούσαν. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Και ταυτόχρονα να εκπονηθεί ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο, έτσι ώστε να υπάρξει προοπτική για τη χώρα.

Εμείς το μόνο που σημειώνουμε είναι το προφανές. Χωρίς ενισχυμένη επιχειρηματικότητα, χωρίς μικρομεσαίες επιχειρήσεις που θα προοδεύουν και θα παράγουν πλούτο, δεν υπάρχει περίπτωση να μπούμε σε αναπτυξιακή τροχιά. Αυτό οφείλει να αντιληφθεί η κυβέρνηση και η εν γένει πολιτική ηγεσία. Ότι δηλαδή η ραχοκοκαλιά, το στήριγμα της ελληνικής οικονομίας είναι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Μόνο με την τόνωση τους, την ανάπτυξη και ευημερία τους θα εισέλθει -επιτέλους- η χώρα σε πορεία με αναπτυξιακό - θετικό πρόσημο».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τραγωδία στην Ελβετία: Έξι Γάλλοι υπήκοοι τραυματίες, οκτώ άλλοι αγνοούνται23:58Μαμντάνι: Θα δώσουμε παράδειγμα στον κόσμο - Η αριστερά μπορεί να κυβερνήσει23:42Γουόκαπ: Tο συναίσθημα σε ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό είναι πάντα το ίδιο - Για αυτό παίζουμε μπάσκετ23:24Τραγωδία στην Ελβετία: Περίπου δεκαπέντε Ιταλοί, μεταξύ των τραυματιών23:10Ιράν: Εντάσεις στις διαδηλώσεις για την ακρίβεια - Αναφορές για έξι νεκρούς22:56Τροχαίο δυστύχημα Άντονι Τζόσουα: Συνελήφθη ο οδηγός του αυτοκινήτου22:42Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή22:28Σαρώνει η γρίπη: Στα όρια τα νοσοκομεία, από την έξαρση ιώσεων σε παιδιά22:14Ανεξέλεγκτη ταχύτητα και social media: Κάνουν ράλι με ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα22:00Τραγωδία στην Ελβετία: Η Γαλλία δέχεται τραυματίες σε γαλλικά νοσοκομεία21:46Ο Τραμπ αναβάλλει κατά ένα έτος την αύξηση των δασμών σε εισαγόμενα έπιπλα21:32O Παναθηναϊκός άρχισε συζητήσεις για τον Αντίνο21:18ANT1 Sports: Οι αστείες στιγμές από τον χώρο του αθλητισμού, το 2025 (βίντεο)21:04Ελβετία - Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες: Άνθρωποι ούρλιαζαν, άλλοι κείτονταν νεκροί στο έδαφος (βίντεο)20:50Μαζικοί έλεγχοι αλκοτέστ στην Αθήνα - 62 οδηγοί πάνω από το όριο20:36Λάρισα: Σύγκρουση δύο αυτοκινήτων - Άνδρας στο νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις20:22Ελβετία: Συλλυπητήριο μήνυμα υποστήριξης απέστειλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή20:08Αταμάν: Από τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός19:54Πυρκαγιά στο Κραν Μοντανά - Παρμελέν: Μια από τις χειρότερες τραγωδίες στην ιστορία της χώρας19:40Πάτρα: Τραυματίστηκε ζευγάρι που επέβαινε σε μηχανή που συγκρούστηκε με αυτοκίνητο19:26
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο