LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠαράξεναΔημοσίευση: 02 Ιουλίου 2019 17:34

To επικό “ταξίδι” μιας αλεπούς από τη Νορβηγία έως… τον Καναδά

Η αρκτική αλεπού κάλυψε απόσταση 3.500 χιλιομέτρων σε 76 ημέρες…  

 ΑΡΚΤΙΚΗ ΑΛΕΠΟΥ - ΤΑΞΙΔΙ

Άφωνους άφησε τους ερευνητές του Νορβηγικού Πολικού Ινστιτούτου μία αρκτική αλεπού, η οποία ταξίδεψε από τη Νορβηγία έως τον Καναδά, καλύπτοντας απόσταση 3.500 χλμ σε μόλις 76 ημέρες.

Ερευνητές είχαν τοποθετήσει στο ζώο συσκευή εντοπισμού τον Ιούλιο του 2017 για να παρακολουθούν τις κινήσεις και τη ζωή του.

ΑΡΚΤΙΚΗ ΑΛΕΠΟΥ - ΤΑΞΙΔΙ

Η αλεπού έφυγε από το Σπίρτσμπεργκεν της Νορβηγίας στις 26 Μαρτίου του 2018, μετά από 21 ημέρες στην παγωμένη θάλασσα βρέθηκε στη Γροιλανδία (16 Απριλίου) και συνέχισε το ταξίδι της μέχρι το νησί Έλεσμερ στον Καναδά, όπου έφτασε την 1η Ιουλίου.

Στην έκθεση με τίτλο «Το μεγάλο ταξίδι ενός θηλυκού πέρα από την παγωμένη θάλασσα» αναφέρεται ότι το ταξίδι της αλεπούς είναι από τα μεγαλύτερα που έχουν καταγραφεί, ενώ η απόσταση ήταν τόσο μεγάλη που οι επιστήμονες αναρωτιούνται πώς παρέμεινε πάνω της η συσκευή εντοπισμού για τόσα χιλιόμετρα ή δεν της το αφαίρεσαν σε κάποιο καράβι.

Τα επιμέρους στοιχεία είναι ακόμη πιο εντυπωσιακά, καθώς το τετράποδο φαίνεται πως κάλυπτε κατά μέσο όρο 46,3 χλμ την ημέρα, ενώ μόνο σε μία ημέρα ταξίδεψε 155 χλμ πάνω στον πάγο της βόρειας Γροιλανδίας. Οι ερευνητές, μάλιστα, εκτιμούν ότι η αλεπού τη συγκεκριμένη ημέρα κάλυψε μεγάλο μέρος της απόστασης κολυμπώντας.

ΑΡΚΤΙΚΗ ΑΛΕΠΟΥ - ΤΑΞΙΔΙ

«Ο θαλάσσιος πάγος παίζει σημαντικό ρόλο για τα συγκεκριμένα είδη ώστε να μεταναστεύουν, να συναντούν άλλες ομάδες και να βρίσκουν τροφή» σημειώνει η Φούγκλεϊ, όμως το εντυπωσιακό ταξίδι αναδεικνύει και το πώς η κλιματική αλλαγή μπορεί να έχει επιπτώσεις στους πάγους και, συνεπώς, στον τρόπο ζωής και μετανάστευσης της πανίδας.

Οι αλεπούδες της Αρκτικής μπορούν να επιβιώσουν σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίας (ακόμη και -50 βαθμούς Κελσίου). Τον χειμώνα τα ζώα αυτά είναι δύσκολο να βρουν τροφή και συνήθως ακολουθούν μεγάλους κυνηγούς, όπως πολικές αρκούδες για να τραφούν με ό,τι αφήσουν πίσω τους. Ζουν περίπου τρία με έξι χρόνια.

Η τύχη, πάντως, του συμπαθούς τετράποδου παραμένει άγνωστη, καθώς η συσκευή εντοπισμού σταμάτησε να λειτουργεί από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή07:03ECL - Ολυμπιακός: Αποθέωση στο αεροδρόμιο για την πρόκριση στα ημιτελικά (βίντεο)06:50Σταδίου: Τροχαίο με σοβαρά τραυματισμένο οδηγό06:37Επίθεση Ισραήλ στο Ιράν: Αεροπορική βάση στο “στόχαστρο”06:23Καιρός - Παρασκευή: Βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας06:09Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο