LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /LifeΔημοσίευση: 02 Ιουλίου 2019 16:09

VICE Specials: Η επόμενη ημέρα του Προσφυγικού (εικόνες)

Ένα ντοκιμαντέρ για τους πρόσφυγες και την ένταξη τους στην ελληνική κοινωνία παρουσιάζει στον ANT1 το ελληνικό γραφείο του VICE. 

 Vice Specials - Προσφυγικό

Την Τρίτη 2 Iουλίου, το ελληνικό γραφείο του VICE παρουσιάζει στον ANT1 το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Η επόμενη ημέρα του προσφυγικού».

Πέντε χρόνια μετά την έναρξη της προσφυγικής κρίσης, περίπου 76.000 πρόσφυγες έχουν πλέον εγκατασταθεί στην Ελλάδα, προσπαθώντας να οικοδομήσουν μια καινούργια ζωή στη χώρα. Η ένταξή τους, ωστόσο, δεν είναι εύκολη και συναντάει πολλά εμπόδια.

Το ελληνικό γραφείο του VICE πήγε στη Θεσσαλονίκη, όπου κατοικεί ένα μεγάλο ποσοστό του προσφυγικού πληθυσμού - περίπου 16.000, για να δει ποια είναι τα εμπόδια αυτά, αλλά και το πώς έχει διαμορφωθεί η ζωή των νέων κατοίκων της πόλης. Εκεί γνώρισε και ακολούθησε για ένα ολόκληρο εικοσιτετράωρο την Μπαγιάν από τη Συρία που δουλεύει ως νηπιαγωγός, τον Νίκο από το Ιράκ που εργάζεται σε εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, τον Ρεμπίν, επίσης από το Ιράκ, που έχει ανοίξει το δικό του εστιατόριο και τον Σεϊφουλά από το Αφγανιστάν που μαζεύει ανακυκλώσιμα από τον δρόμο. Οι τέσσερις πρόσφυγες μας υποδέχθηκαν στο σπίτι και τον χώρο εργασίας τους, μας μίλησαν για τον τρόπο ζωής στην Ελλάδα και μας απαρίθμησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν προκειμένου να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία.

Παραγωγή: Αλέξανδρος Αβραμίδης, Αλεξία Καλαϊτζή
Αφήγηση/Παραγωγή: Ελίζα Μπενβενίστε
Παραγωγή Post: Κατερίνα Βασιλείου
Κάμερα: Τάσος Σκαρής, Νίκος Βλαχάκης, Αλέξανδρος Αβραμίδης
Ήχος: Σίμος Λαζαρίδης, Τάσος Καραδέδος
Μοντάζ: Γωγώ Μπεμπέλου 

Δείτε όλα τα επεισόδια της σειράς ντοκιμαντέρ VICE Specials εδώ: https://video.vice.com/gr

Vice Specials - Προσφυγικό

Vice Specials - Προσφυγικό

Vice Specials - Προσφυγικό

ΕΝΟΤΗΤΕΣ VICE Specials
Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία“Daniel” και “Elias” - Μητσοτάκης: Πάνω από 3 δις το κόστος αποκατάστασης των ζημιών (εικόνες)Σήμερα 16:49 | Ειδήσεις

Για «κοστολογημένο και καλά μελετημένο σχέδιο ανάταξης των βασικών υποδομών της Θεσσαλίας» έκανε λόγο ο πρωθυπουργός από το Μουζάκι

Πλημμύρες: Αναστολή πληρωμών για τους πληγέντεςΣήμερα 18:20 | Ειδήσεις

Ποιους αφορά η αναστολή καταβολής φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών, δόσεων και παρατάσεις καταβολών, την οποία ανακοίνωσε η Κυβέρνηση.

Δολοφονία Λυγγερίδη: Ποινική δίωξη για 28 αδικήματα στους συλληφθέντεςΣήμερα 15:10 | Ειδήσεις

Ποιες οι κατηγορίες που βαραίνουν τους συλληφθέντες, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και ανήλικοι. 

Ρέντης: Επεισοδιακή καταδίωξη μέχρι τα Πατήσια - Τραυματίστηκε αστυνομικόςΣήμερα 13:29 | Ειδήσεις

Πώς συνέβη η επεισοδιακή καταδίωξη που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό αστυνομικού της Ομάδας ΔΙΑΣ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πλημμύρες: Αναστολή πληρωμών για τους πληγέντες 18:23Τουρκία: “Κόλαφος” η έκθεση του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα18:09Τήλος: Εντοπίστηκαν δεκάδες παράτυποι μετανάστες σε παραλία17:56Θεσσαλονίκη: Καλλιεργούσε κάνναβη… μαζί με τον ανήλικο γιο του (βίντεο)17:43Άγιος Γεώργιος: Ο βίος, τα μαρτύρια και τα θαύματά του17:30ΟΣΕ: Νέο ΔΣ στον Οργανισμό17:16Καναδάς: Φλεγόμενο τρένο περνάει από το κέντρο του Λονδίνου στο Οντάριο (βίντεο)17:03Rapid test δωρεάν την Τετάρτη σε 177 σημεία16:51Ανακάλυψη: Ο τάφος του Πλάτωνα εντοπίστηκε στην Ακαδημία Πλάτωνος16:38“The 2Night Show”: Βαλαβάνη και Άρχος στην παρέα της Τρίτης (εικόνες)16:25“Daniel” και “Elias” - Μητσοτάκης: Πάνω από 3 δις το κόστος αποκατάστασης των ζημιών (εικόνες)16:12“Daniel” - ΕΛΓΑ: Σήμερα η πληρωμή αποζημιώσεων 38,5 εκατ. ευρώ 15:58Δολοφονία Λυγγερίδη: Ποινική δίωξη για 28 αδικήματα στους συλληφθέντες 15:45Σεισμός στην Κρήτη15:31Ρέντης: Επεισοδιακή καταδίωξη μέχρι τα Πατήσια - Τραυματίστηκε αστυνομικός15:17“Παγιδευμένοι” - Sneak preview: Ο Δημήτρης προσπαθεί να πλησιάσει την Άννα για τελευταία φορά (εικόνες)15:04Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία όχι η πολιτική σταθερότητα 14:51Άγιος Νικόλαος: Φώναξε τον φίλο του στο σπίτι του και τον μαχαίρωσε14:38Σκρέκας για πασχαλινό τραπέζι: Πώς θα κινηθούν οι τιμές των τροφίμων 14:24“Ψυχοκόρες”: Εξελίξεις για τις τέσσερις αδερφές στο σημερινό επεισόδιο (βίντεο)14:11
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο