LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 01 Ιουλίου 2019 11:40

Κατεχόμενα: Ρωσικές επιγραφές στα συντρίμμια (εικόνες)

Οι πρώτες εκτιμήσεις των Αρχών του ψευδοκράτους για το αντικείμενο που προκάλεσε εκρήξεις στην περιοχή.

Εκρήξεις - Κατεχόμενα

Την προέλευση του πυραύλου που έπεσε τα ξημερώματα σε κατοικημένη περιοχή του Πενταδάκτυλου, σε απόσταση περίπου 20χλμ από τη Λευκωσία στα Κατεχόμενα ερευνούν οι Αρχές του ψευδοκράτους.

Συνολικά πέντε κομμάτια του πυραύλου έχουν εντοπιστεί σε Βουνό, Δίκωμο και Κορνόκηπο. Το ένα από αυτά στην αυλή σπιτιού στο Δίκωμο, όπου εκκενώθηκαν προληπτικά τρία σπίτια.

Το «υπουργικό συμβούλιο» συνεδρίασε εκτάκτως παρουσία του «διοικητή» των «δυνάμεων ασφαλείας» και του «διοικητή» των «ειρηνευτικών δυνάμεων».

Ο κατοχικός ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, που επισκέφθηκε τη σκηνή του συμβάντος, συνέδεσε το αντικείμενο με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή. «Είναι προφανές ότι δεν είναι κάτι που προέρχεται από το έδαφός μας... Είναι μια από τις κακές πλευρές του πολέμου στην περιοχή που πέφτει στη χώρα μας», είπε.

Κατεχόμενα - πύραυλος - Συρία

Πρόσθεσε ότι οι στρατιωτικές αρχές των κατεχομένων προσπαθούσαν να εξακριβώσουν αν το αντικείμενο ήταν αεροσκάφος ή πύραυλος.

Κατεχόμενα - πύραυλος - Συρία

Στο μεταξύ, πληροφορίες που μεταδίδονται, κάνουν λόγο και για τοξικά καύσιμα από το αντικείμενο που εξερράγη, ενώ γίνεται έκκληση για ενημέρωση του κόσμου.

Κατεχόμενα - πύραυλος - Συρία

Κατεχόμενα - πύραυλος - Συρία

«Το ιπτάμενο αντικείμενο που έπεσε τη νύχτα στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο φαίνεται ότι ήταν ρωσικής κατασκευής πύραυλος», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών του τουρκοκυπριακου ψευδοκράτους Κουντρέτ Οζερσάι.

«Οι πρώτες εκτιμήσεις είναι ότι ο ρωσικής κατασκευής πύραυλος, τμήμα συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας που ενεργοποιήθηκε την περασμένη νύκτα εν όψει αεροπορικού πλήγματος κατά της Συρίας, ολοκλήρωσε την τροχιά του και έπεσε στην χώρα μας αφού έχασε τον στόχο του», δήλωσε ο Οζερσάι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στον λογαριασμό του στο Facebook ο Οζερσάι αναφέρει ότι με τις έρευνες που έγιναν διαπιστώθηκε ότι η αναγραφή στον πύραυλο, που έπεσε χθες βράδυ, είναι ίδια με την αναγραφή του πυραύλου ρωσικής κατασκευής S 200 που είχε πέσει στο Γκαζίαντεπ της Τουρκίας τον Ιούλιο του 2018.

Την ίδια ώρα, μιλώντας στο τουρκικό πρακτορείο DHA ο πρωθυπουργός του ψευδοκράτους  Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι, το αντικείμενο που έπεσε στα Κατεχόμενα «εκτιμάται ότι είναι πύραυλος», όμως οι έρευνες δεν έχουν οδηγήσει σε κάποιο συμπέρασμα.

«Μπορεί να είναι και ατύχημα, θα περιμένουμε και θα δούμε», ανέφερε ο Ερσίν Τατάρ προσθέτοντας ότι έχει προκληθεί ένταση στην περιοχή.

Όπως είπε, «αυτό που λέγεται είναι πως πηγάζει από επιθέσεις μεταξύ Συρίας και Ισραήλ. Θα σας ενημερώσουμε αφού διακριβωθεί από τις στρατιωτικές πηγές». Ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι δεν υπήρξε ακόμη επαφή με τους αρμοδίους στην Τουρκία για το θέμα.

 

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία - Ο όρος για τον ΓραμμένοΣήμερα 15:14 | Ειδήσεις

Εις βάρος του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για βιαιοπραγία κατά βουλευτή, κατά την άσκηση των καθηκόντων του. Ποιος όρος του επιβλήθηκε σε σχέση με τον συνάδελφο του.

Τέμπη: Εισαγγελική έρευνα για την απομάκρυνση υλικών από το σημείο της τραγωδίαςΣήμερα 12:42 | Ειδήσεις

Ενδελεχής έρευνα για την απομάκρυνση υλικών και την επιχωμάτωση του σημείο της τραγωδίας διατάχθηκε από την αντιεισαγγελέα Λάρισας.

Μαρινάκης: Έπεσαν οι μάσκες για κόμματα που εξελέγησαν με σημαία την Εκκλησία (βίντεο)Σήμερα 13:10 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο κ. Μαρινάκης - μεταξύ άλλων - για τη δήλωση της υποψήφιας ευρωβουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία, Βίκυς Φλέσσα, ότι «όλοι και όλες μαζί σκοτώσαμε τα παιδιά στα Τέμπη» αλλά και για τις βασικές μεταρρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής 

ΤτΕ: Εύσημα και “καμπανάκια” για τις τράπεζεςΣήμερα 14:18 | Ειδήσεις

Σημαντική βελτίωση στα μεγέθη του 2023 καταγράφει η Τράπεζα της Ελλάδας, που όμως προειδοποιεί για νέο κύμα “κόκκινων δανείων”.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΑΑΔΕ: Φύλλα κοκαΐνης “κρυμμένα” σε λιπάσματα (εικόνες)15:56Ελληνικό: Πάνω από 300 βόμβες βρέθηκαν στον πρώην αεροδρόμιο15:42Αφρικανική σκόνη: Πέρασε από την Ελλάδα στην Τουρκία15:28Φλώρος: Αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία - Ο όρος για τον Γραμμένο15:15“Ψυχοκόρες”: Η ερωτική εξομολόγηση του Παύλου στη Βασιλική (βίντεο)15:02Καλλιάνος: Μπαμπά μου σε αγαπάω απέραντα και σου ζητώ συγνώμη...14:51Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο14:38ΤτΕ: Εύσημα και “καμπανάκια” για τις τράπεζες14:25Μαδρίτη – Σάκκαρη: Πρόκριση μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση14:12Μαρινάκης: Έπεσαν οι μάσκες για κόμματα που εξελέγησαν με σημαία την Εκκλησία (βίντεο)13:58Ο Φλώρος απολογείται για το επεισόδιο με τον Γραμμένο13:45Καλλιάνος - “Αττικόν”: ΕΔΕ για τον θάνατο του πατέρα του βουλευτή13:32Τέμπη: Εισαγγελική έρευνα για την απομάκρυνση υλικών από το σημείο της τραγωδίας13:18Φωτιά στη Μονεμβασιά13:05Λίτσα Πατέρα - Ζώδια: Οι προβλέψεις της Πέμπτης και οι ζήλιες (βίντεο)12:51Ακίνητα: Η τροπολογία για το ύψος των κτηρίων12:38Βασίλης Κασσελάκης: Οι Σπαρτιάτες, οι “ευπρόσδεκτες ψήφοι” και η αναδίπλωση12:24Ομόνοια: Επεισοδιακή καταδίωξη από ταράτσα σε ταράτσα (εικόνες)12:11Μεξικό: Πρωταθλήτρια χώρα στην παραγωγή συνθετικών ναρκωτικών11:57Τέμπη: Δεκτή η προσφυγή γονέα κατά εισαγγελικής απόφασης11:44
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο