LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 01 Ιουλίου 2019 08:41

ΑΔΜΗΕ: προχωράει η ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης-Αττικής

H διασύνδεση θα κατασκευαστεί από τη θυγατρική του ΑΔΜΗΕ Αριάδνη, το 39% των μετοχών της οποίας θα διατεθεί μέσω διαγωνισμού σε ενδιαφερόμενους επενδυτές.

ΑΔΜΗΕ - Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας

Εν αναμονή της τελικής έγκρισης από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας προκειμένου να προχωρήσει στην προκήρυξη για την πώληση μειοψηφικής συμμετοχής στην ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης-Αττικής βρίσκεται ο ΑΔΜΗΕ. Παράλληλα διαπιστώνεται έντονο ενδιαφέρον για τους διαγωνισμούς προμήθειας και εγκατάστασης των καλωδίων και λοιπών στοιχείων του έργου.

Όπως είναι γνωστό η διασύνδεση θα κατασκευαστεί από τη θυγατρική του ΑΔΜΗΕ Αριάδνη, το 39% των μετοχών της οποίας θα διατεθεί μέσω διαγωνισμού σε ενδιαφερόμενους επενδυτές. Προτεραιότητα, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης, θα δοθεί σε διαχειριστές συστημάτων μεταφοράς χωρίς να αποκλείεται και η συμμετοχή θεσμικών επενδυτών (funds). Είναι ευπρόσδεκτη επίσης, εφόσον φυσικά εκδηλωθεί ενδιαφέρον και οικονομική προσφορά της Euroasia Interconnector, η οποία προωθεί τη διασύνδεση Ισραήλ και Κύπρου με την Ελλάδα μέσω Κρήτης.

Η «Αριάδνη Interconnection» προχώρησε τον Μάιο σε προκήρυξη των διαγωνισμών για τα καλώδια και τους σταθμούς μετατροπής συνεχούς/ εναλλασσόμενου ρεύματος συνολικού προϋπολογισμού 915 εκατ. ευρώ. Η διακήρυξη για τα καλωδιακά τμήματα (προϋπολογισμός 600 εκατ. ευρώ) αφορά στην μελέτη, προμήθεια και εγκατάσταση δύο υποβρύχιων καλωδιακών συστημάτων (ανατολικό και δυτικό κύκλωμα, 2 x 500 MW), των υπόγειων καλωδιακών τμημάτων και των οπτικών ινών. Η προθεσμία για την ηλεκτρονική υποβολή των προσφορών για τα καλώδια λήγει στις 8 Ιουλίου (αναμένεται να δοθεί ολιγοήμερη παράταση).

Η διακήρυξη για τους Σταθμούς Μετατροπής Εναλλασσόμενου/Συνεχούς Ρεύματος (προϋπολογισμός 315 εκατ. ευρώ) περιλαμβάνει τη μελέτη, προμήθεια και εγκατάσταση δύο Σταθμών Μετατροπής και ενός Υποσταθμού GIS. Η προθεσμία για την ηλεκτρονική υποβολή των προσφορών λήγει στις 22 Ιουλίου.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωεκλογές - Μητσοτάκης: Πρέπει να είμαστε η κυρίαρχη πολιτική δύναμη για να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις (εικόνες)Σήμερα 13:11 | Ειδήσεις

"Εμείς σας μιλάμε για το πώς θέλουμε να αλλάξουμε τη χώρα και το μόνο μέλημα των άλλων είναι πώς θα πέσει ο Μητσοτάκης", είπε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός.

Basket League: Μπασκετμπολίστας ξυλοκόπησε την σύντροφο τουΣήμερα 13:34 | Ειδήσεις

Η γυναίκα κατέθεσε μήνυση για σωματικές βλάβες κατά του συντρόφου της. 

Πειραιάς - Κατάρρευση κτηρίου: θρήνος στο “τελευταίο αντίο” για τον αστυνομικό (εικόνες)Σήμερα 17:21 | Ειδήσεις

Σε κλίμα οδύνης συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτισν για τελευταία φορά τον αστυνομικό που έασε τη ζωή του όταν τον καταπλάκωσε κτήριο στον Πειραιά.

Χιλή: Η στιγμή της διάσωσης ζευγαριού από χιονισμένα βουνά (βίντεο)Τρίτη 16 Απριλίου 2024 17:56 | Ειδήσεις

Τέσσερις μέρες αγωνίας πέρασε το ζευγάρι που είχε χαθεί μέσα στα χιονισμένα βουνά.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Χιλή: Η στιγμή της διάσωσης ζευγαριού από χιονισμένα βουνά (βίντεο)18:18Δανία: Εκκένωση του αεροδρομίου μετά από απειλή για βόμβα18:03Ενδοοικογενειακή βία: Πέντε συλλήψεις στη Δυτική Ελλάδα17:49Πειραιάς - Κατάρρευση κτηρίου: θρήνος στο “τελευταίο αντίο” για τον αστυνομικό (εικόνες)17:34Γάζα: Συνάντηση ΥΠΕΞ Τουρκίας και Αιγύπτου – Νέος κύκλος αίματος στη Δυτική Όχθη17:21Επεισοδιακή καταδίωξη στο κέντρο της Αθήνας17:07AEK: Εγκαινιάστηκε το Μουσείο Ιστορίας της ομάδας (εικόνες)16:53“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Αγωνία και διλήμματα για τον Δημήτρη και την Άννα (εικόνες)16:38Ριζούπολη: Φωτιά σε διαμέρισμα 16:25Πειραιάς - Κατάρρευση κτηρίου: προφυλακιστέος ο εργολάβος16:11Ιωάννινα: νεκρή γυναίκα σε φωτιά σε καμινάδα15:58Ευρωεκλογές - Ανδρουλάκης: Να αποδοκιμαστεί η κυβέρνηση πού περιφρονεί την αυτοδιοίκηση (εικόνες)15:44Κακοκαιρία - Πήλιο: Επιχείρηση απεγκλωβισμού οικογένειας από την Πυροσβεστική15:30Σαραντάπορο - Βασιλική Πλεξίδα: Φόρος τιμής για τα 7 χρόνια από την πτώση του ελικοπτέρου (εικόνες)15:16Φιντάν: Εάν δεν ιδρυθεί Παλαιστινιακό κράτος η κρίση θα συνεχιστεί15:02“Ανακαινίζω - Νοικιάζω”: εκατοντάδες εγκρίσεις αιτήσεων τις πρώτες ημέρες14:49Απάτη - Σέρρες: παρίσταναν τους λογιστές και απέσπασαν λεία “μαμούθ”14:36Basket League: Μπασκετμπολίστας ξυλοκόπησε την σύντροφο του14:22Θεσσαλονίκη: παιδί παρασύρθηκε από ηλεκτρικό πατίνι14:09Πογέτ: Τελείωσα το συμβόλαιό μου και είμαι ελεύθερος13:55
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο