LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 29 Ιουνίου 2019 17:28

Τσίπρας: θα μοιράσουμε την πίτα δίκαια σε όλους

Μέτρα για την ενίσχυση του εισοδήματος των αγροτών εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά την επίσκεψή του στη Ζαγορά του Πηλίου.

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ - ΖΑΓΟΡΑ ΠΗΛΙΟΥ

Μέτρα για πιο δίκαιη φορολογία και ενίσχυσης του εισοδήματος των αγροτών εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στον πρότυπο αγροτικό συνεταιρισμό “Ζαγορίν” στη Ζαγορά του Πηλίου.

Ο κ. Τσίπρας προανήγγειλε την εισαγωγή ενός αντικειμενικού τεκμαρτού μεικτού συστήματος φορολόγησης, που θα λαμβάνει υπόψη και τοπικές ιδιαιτερότητες του αγροτικού επαγγέλματος και πρόσθεσε ότι η Kυβέρνηση προσανατολίζεται στην περαιτέρω μείωση του φόρου συνεταιρισμένων αγροτών και περιορισμό του κόστους παραγωγής.

«Μετά τη μείωση του ΦΠΑ στο ρεύμα, θα προχωρήσουμε στη μείωση του κόστους και των κτηνιατρικών και γεωργικών φαρμάκων. Θα μειώσουμε επίσης το κόστος των λιπασμάτων ενώ θα προχωρήσουμε και στη μείωση και της τιμής του αγροτικού πετρελαίου.

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ - ΖΑΓΟΡΑ ΠΗΛΙΟΥ

Σχετικά με την ασφάλιση της παραγωγής, αλλάζουμε τον κανονισμό του ΕΛΓΑ στην ουσία και τη φιλοσοφία του, προκειμένου να καταστήσει τον Οργανισμό περισσότερο Αλληλέγγυο, Δημόσιο και Κοινωνικά Δίκαιο. Ο παραγωγός θα έχει τον οργανισμό δίπλα του την ώρα που τον έχει ανάγκη απέναντι στην κλιματική αλλαγή, τις νέες συνθήκες καλλιέργειας και τα νέα δεδομένα της εποχής.

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ - ΖΑΓΟΡΑ ΠΗΛΙΟΥ

Και τέλος, καθιερώνουμε προκαταβολή αποζημιώσεων με εγγύηση τις αγροτικές ενισχύσεις», ανέφερε ο Πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Μια νέα εποχή ξημερώνει για τον τόπο μας: Η μεταμνημονιακή εποχή. Τώρα που μπορούμε να κυβερνάμε με τα χέρια όχι δεμένα πίσω από την πλάτη, αλλά να μπορούμε εμείς να αποφασίζουμε. Έχουμε βεβαίως δεσμεύσεις δημοσιονομικές, που έχουμε αποδείξει ότι μπορούν να υλοποιούνται και πλέον έχουμε τη δυνατότητα να αυξήσουμε την πίτα για να την μοιράσουμε δίκαια σε όλους. Να μην επικεντρώνουμε την προσοχή μας μόνο στα δημοσιονομικά, αλλά στο πώς θα παράξουμε νέο πλούτο, πως θα αυξηθούν οι εξαγωγές άρα και το εισόδημα του μέσου αγρότη».

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ - ΖΑΓΟΡΑ ΠΗΛΙΟΥ

Συνεχίζοντας ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο διακύβευμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου. «Το κρίσιμο δίλημμα που υπάρχει μπροστά μας είναι εάν η χώρα θα οδηγηθεί προς τα μπρος με ένα μοντέλο δίκαιης ανάπτυξης για όλους, όχι μόνο για τους επιτήδειους τους κολλητούς και τους κουμπάρους, όπως ήταν κατά το παρελθόν, ή θα γυρίσουμε πίσω. Πρέπει να ξέρετε πως ο δρόμος προς τα εμπρός δεν είναι δεδομένο και αυτονόητο ότι θα συνεχιστεί. Φθάσαμε ως εδώ με μεγάλες δυσκολίες. Όμως, εάν κάποιοι επιχειρήσουν ανατροπή, μην έχουμε δεδομένο ότι δεν μπορούμε να ξανακυλήσουμε στις μαύρες μέρες που έζησε η μεσαία τάξη, οι μη προνομιούχοι και κυρίως οι αγρότες και οι αγρότισσες, από το 2010 έως το 2015, και που κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει.

Από τη μια μεριά, υπάρχει ένα σχέδιο δίκαιης ανάπτυξης και στον αντίποδα υπάρχει ένα σχέδιο νεοφιλελεύθερων προτάσεων, που τις έχουμε γνωρίσει κατά το παρελθόν, όπως οι προτάσεις περικοπής της χρηματοδότησης για την ΚΑΠ, απαιτούμε και εγώ προσωπικά ζήτησα την επαρκή χρηματοδότηση της ΚΑΠ προκειμένου να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των Ελλήνων αγροτών», τόνισε.

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ - ΖΑΓΟΡΑ ΠΗΛΙΟΥ

Ο Πρωθυπουργός, πραγματοποιεί από το μεσημέρι περιοδεία στη Μαγνησία, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρο Αραχωβίτη, την Υφυπουργό Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βασίλη Κόκκαλη, την Υφυπουργό Εσωτερικών, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, και τους βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο και Μάκη Μπαλή. Στις 20.30 ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην παραλία του Βόλου.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑνεστίδης για τις ύβρεις για Μητσοτάκη: Ήταν μία έκφραση εκ παραδρομής και εκτός αέρα - Ζητώ συγγνώμη (βίντεο)Σήμερα 09:18 | Ειδήσεις

Ο αγροτοσυνδικαλιστής από τα Μάλγαρα έχει επιλεγεί στην Επιτροπή για τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, τη Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου.


 


 


 


 


 


 


 


 

Νέα μαρτυρία για τη 16χρονη Λόρα: Ιδιοκτήτης καφέ υποστηρίζει ότι την είδε στη ΒάρηΣήμερα 10:12 | Ειδήσεις

Το θρίλερ με την 16χρονη Λόρα συνεχίζεται με μια νεαρή κοπέλα που μοιάζει στην ανήλικη να εμφανίζεται στη Βάρη και μάλιστα έχουν έρθει στο φως και σχετικές φωτογραφίες.

Γρατσία για Καρυστιανού: Το κόμμα δεν θα εργαλειοποιεί την τραγωδία των ΤεμπώνΣήμερα 09:00 | Ειδήσεις

Όλα όσα ανέφερε στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα, η Μαρία Γρατσία, για τη δημιουργία κόμματος από τη Μαρία Καρυστιανού. 

Λαμία: Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες ενόψει της συνάντησης με τον πρωθυπουργόΣήμερα 08:07 | Ειδήσεις

Ανοιχτή θα είναι η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας.  

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Η Ρωσία κατηγορεί τη Δανία ότι έχει υιοθετήσει συγκρουσιακή προσέγγιση στη Γροιλανδία11:52Άγιος Δημήτριος: Εξιχνιάσθηκε επεισόδιο με πυροβολισμούς που έλαβε χώρα έξω από κατάστημα εστίασης (εικόνες)11:38Ελληνικό FBI: 11 συλλήψεις για παράνομα καπνικά προϊόντα – Τα "καρπούζια", τα "πουλάκια" και οι "ουρές" (εικόνες)11:24Κινηματογραφική καταδίωξη 16χρονου οδηγού στην Ηλεία11:10Πριγκίπισσα Ειρήνη: Πότε και πού θα γίνει η κηδεία και η ταφή της 10:56Συνελήφθη ζευγάρι στη Θεσσαλονίκη που κατηγορείται ότι παρακολουθούσε το σπίτι της Λατινοπούλου10:42Νέα μαρτυρία για τη 16χρονη Λόρα: Ιδιοκτήτης καφέ υποστηρίζει ότι την είδε στη Βάρη10:28Πάτρα: Ανοικτοί όλοι οι δρόμοι στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας10:14Ανεστίδης για τις ύβρεις για Μητσοτάκη: Ήταν μία έκφραση εκ παραδρομής και εκτός αέρα - Ζητώ συγγνώμη (βίντεο)10:00Γρατσία για Καρυστιανού: Το κόμμα δεν θα εργαλειοποιεί την τραγωδία των Τεμπών09:46Γιανίκ Ανιέλ: Σε δίκη για βιασμό 13χρονης ο Γάλλος Ολυμπιονίκης09:32Ρωσία: Χιονοθύελλα σαρώνει την Καμτσάτκα – Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους (βίντεο)09:18Λευκός Οίκος: Το Ιράν σταμάτησε 800 εκτελέσεις διαδηλωτών09:04Λάρισα: Παραμένουν τα τρακτέρ στον κόμβο της Νίκαιας με ανοιχτούς δρόμους08:50Θεσσαλονίκη: Μεθυσμένη οδηγός έπεσε σε 15 ΙΧ - Εκτεταμένες υλικές ζημιές (βίντεο)08:36Βρέθηκε νεκρός ο 25χρονος που είχε εξαφανιστεί από το Μαρούσι08:22Λαμία: Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες ενόψει της συνάντησης με τον πρωθυπουργό08:08Φωτιά σε κατοικία στο Περιστέρι: Δύο γυναίκες στο νοσοκομείο07:52Ρωσική επίθεση κατέστρεψε ενεργειακή υποδομή κρίσιμης σημασίας, στο Χάρκοβο07:38Ο χάρτης των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ έως 16 Ιανουαρίου07:24
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο