LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 29 Ιουνίου 2019 15:03

Βούτσης: το δίλλημα στις εκλογές είναι πρόοδος ή συντήρηση

Ο ΠτΒ υπογράμμισε ότι η ΝΔ "προετοιμάζεται να επιβάλλει μέτρα στην κατεύθυνση του ΔΝΤ".

Νίκος Βούτσης - εκλογές

Στις 7 Ιουλίου η απόφαση του κάθε πολίτη θα βαρύνει υπέρ ή κατά του πόλου της προόδου, που με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε τη χώρα εκτός μνημονίων και μπορεί να εγγυηθεί την υλοποίηση ενός προγράμματος με ισχυρό κοινωνικό πρόσημο, έναντι της νεοφιλελεύθερης λαίλαπας της ΝΔ, τονίζει ο πρόεδρος της Βουλής και υποψήφιος βουλευτής Α' Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Βούτσης σε συνέντευξη του στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

«Το δίλημμα πρόοδος ή συντήρηση σε όλα τα επίπεδα, είναι απολύτως υπαρκτό» υπογραμμίζει ο Ν. Βούτσης απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και ιδίως τους νέους που «απείχαν» στις προηγούμενες κάλπες.

Σύμφωνα με τον ΠτΒ το δίδαγμα που απορρέει από την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές είναι οι μη έγκαιρες «πολιτικές κινήσεις στο επίπεδο των πολιτικών αποφάσεων και των συμμαχιών για τη διακυβέρνηση, ώστε ο κόσμος να αντιλαμβάνεται αυτά που εμείς θεωρούμε αυτονόητα μέτρα». Ακόμα κάνει λόγο για «πρωτοφανή πόλεμο από πλευράς του αντι-ΣΥΡΙΖΑ πολιτικού-μιντιακού κατεστημένου», από «εξαιρετικά συγκεντρωμένα οικονομικά συμφέροντα στο σύνολο των media».

Ερωτηθείς για το κατά πόσο ήταν σωστή η οικονομική πολιτική με τα υπερπλεονάσματα και τα επιδόματα προς τους ασθενέστερους, ο Νίκος Βούτσης αναγνωρίζει ότι μπορεί να κάνει κανείς «αυτοκριτική για κάποια φορολογικά βάρη σε ορισμένα μεσοστρώματα», υποστηρίζοντας ότι έγιναν στο πλαίσιο ενός ρεαλιστικού σχεδίου για όλους. Ωστόσο υπογραμμίζει ότι «Όσοι νεοφιλελεύθεροι σήμερα ξιφουλκούν γενικώς, εναντίον της “επιδοματικής πολιτικής”, προετοιμάζουν επί της ουσίας την επιβολή μέτρων, στην κατεύθυνση του ΔΝΤ».

Σχολιάζοντας την προεκλογική περίοδο, ο κ. Βούτσης επισημαίνει ότι σε μια διαμορφούμενη κοινή γνώμη ενδείκνυται η διεξαγωγή ενός και δύο ντιμπέιτ ανάμεσα σε όλους, αλλά και στους δύο υποψήφιους πρωθυπουργούς, έτσι ώστε να καταστεί αντιληπτό το προσωπικό, το πολιτικό και προγραμματικό φορτίο που εκφράζουν στη χώρα μας, αλλά και στην Ευρώπη, τόσο ο νυν πρωθυπουργός, ως εκφραστής του προοδευτικού πόλου, όσο βεβαίως και ο κ. Μητσοτάκης.

Ολοκληρώνοντας ο πρόεδρος της Βουλής και αφού αναφέρεται στη Συμφωνία των Πρεσπών κάνοντας λόγο για «χαμένο πολιτικό χρόνο λόγω της διαφωνίας Καμμένου», και για «ακραίο τακτικισμό, της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛΛ», αναφορικά με «τη σύμπλευσή τους με ό,τι ακροδεξιό, συντηρητικό και οπισθοδρομικό υπήρχε στην ελληνική κοινωνία», πιστώνει στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ την επιτυχία, για τη διαμόρφωση με ευρύτερες προοδευτικές δυνάμεις, ενός πολιτικού τοπίου στις νέες συνθήκες, με όρους «νέας μεταπολίτευσης».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωεκλογές - Μητσοτάκης: Πρέπει να είμαστε η κυρίαρχη πολιτική δύναμη για να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις (εικόνες)Σήμερα 13:11 | Ειδήσεις

"Εμείς σας μιλάμε για το πώς θέλουμε να αλλάξουμε τη χώρα και το μόνο μέλημα των άλλων είναι πώς θα πέσει ο Μητσοτάκης", είπε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός.

Basket League: Μπασκετμπολίστας ξυλοκόπησε την σύντροφο τουΣήμερα 13:34 | Ειδήσεις

Η γυναίκα κατέθεσε μήνυση για σωματικές βλάβες κατά του συντρόφου της. 

“Ανακαινίζω - Νοικιάζω”: εκατοντάδες εγκρίσεις αιτήσεων τις πρώτες ημέρεςΣήμερα 10:49 | Ειδήσεις

Δυναμικά και με ισχυρό ενδιαφέρον ξεκίνησε το πρόγραμμα “Ανακαινίζω – Νοικιάζω” του Yπ. Κοινωνικής Συνοχής. Οδηγός για τους δικαιούχους και την διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί.

Ρόδος - Χατζηνικόλας: Η Περιφέρεια έταξε βοήθημα στα παιδιά του νεκρού εθελοντή, αλλά... δεν μπορεί να το δώσει!Σήμερα 11:51 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει σε εξώδικο που έστειλε η χήρα του άτυχου εθελοντή, που πέθανε ενώ μαινόταν η μεγάλη φωτιά στην Ρόδο. "Απίθανη" είναι η απάντηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ευρωεκλογές - Ανδρουλάκης: Να αποδοκιμαστεί η κυβέρνηση πού περιφρονεί την αυτοδιοίκηση (εικόνες)15:44Κακοκαιρία - Πήλιο: Επιχείρηση απεγκλωβισμού οικογένειας από την Πυροσβεστική15:30Σαραντάπορο - Βασιλική Πλεξίδα: Φόρος τιμής για τα 7 χρόνια από την πτώση του ελικοπτέρου (εικόνες)15:16Φιντάν: Εάν δεν ιδρυθεί Παλαιστινιακό κράτος η κρίση θα συνεχιστεί15:02“Ανακαινίζω - Νοικιάζω”: εκατοντάδες εγκρίσεις αιτήσεων τις πρώτες ημέρες14:49Απάτη - Σέρρες: παρίσταναν τους λογιστές και απέσπασαν λεία “μαμούθ”14:36Basket League: Μπασκετμπολίστας ξυλοκόπησε την σύντροφο του14:22Θεσσαλονίκη: παιδί παρασύρθηκε από ηλεκτρικό πατίνι14:09Πογέτ: Τελείωσα το συμβόλαιό μου και είμαι ελεύθερος13:55Ευρωεκλογές - Μητσοτάκης: Πρέπει να είμαστε η κυρίαρχη πολιτική δύναμη για να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις (εικόνες)13:41Αγρίνιο: 15χρονη χτυπούσε την αδερφή της μέχρι να λιποθυμήσει13:28“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)13:15Νικόλαος - Τατιάνα Μπλάτνικ: Χώρισαν μετά απο 14 χρόνια γάμου13:01Κακοκαιρία - Σκόπελος: Οι ισχυροί άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα (εικόνες)12:48Θείος δικάζεται για βιασμό της 10χρονης ανιψιάς του12:34Χατζηδάκης: Η Ελλάδα είναι η ευχάριστη έκπληξη της ευρωπαϊκής οικονομίας 12:20Ρόδος - Χατζηνικόλας: Η Περιφέρεια έταξε βοήθημα στα παιδιά του νεκρού εθελοντή, αλλά... δεν μπορεί να το δώσει!12:07Κρήτη: Επιτέθηκε στους γονείς του και τους ανάγκασε να κοιμηθούν σε εκκλησία11:54Δίκη Τραμπ: Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε11:41Τένις - Βαρκελώνη: Ο αντίπαλος του Τσιτσιπά στον ημιτελικό11:29
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο