LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Τεχνολογία - ΕπιστήμηΔημοσίευση: 28 Ιουνίου 2019 17:58

Mnemon: Δεύτερο βραβείο σε παγκόσμιο διαγωνισμό μαθητικής κοινωνικής καινοτομίας

Η μη κερδοσκοπική εταιρεία από το Πειραματικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας εντυπωσίασε με την εφαρμογή “STAY ON” που δημιούργησε.

Mnemon - Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Μακεδονίας - Εφαρμογή STAY ON

Το δεύτερο βραβείο κατέκτησε η κοινωνική μαθητική “επιχείρηση” Mnemon από το Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Μακεδονίας στον 5ο Παγκόσμιο Διαδικτυακό Διαγωνισμό Μαθητικής Κοινωνικής Καινοτομίας - Social Innovation Relay (SIR), που πραγματοποιήθηκε στις 27 Ιουνίου 2019. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται σε παγκόσμιο επίπεδο από το Junior Achievement Europe και το JA Worldwide σε αποκλειστική συνεργασία με τον Όμιλο ΝΝ. Στην Ελλάδα συνδιοργανώνεται από το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece και την ΝΝ Hellas.

H κατάκτηση του δεύτερου βραβείου αποτελεί την πρώτη διάκριση ελληνικής συμμετοχής στον διαγωνισμό στα 5 χρόνια που πραγματοποιείται σε όλο τον κόσμο και ο ενθουσιασμός όλων είναι μεγάλος. Η κριτική επιτροπή εντυπωσιάσθηκε από τη μη κερδοσκοπική μαθητική “εταιρεία” Mnemon, που δημιούργησε την εφαρμογή “STAY ON” για να υποστηρίξει τους πάσχοντες με άνοια και τις οικογένειές τους, προσφέροντας υπηρεσίες που διευκολύνουν την καθημερινότητά τους και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής τους. Η “STAY ON” αποτελεί ένα μνημονικό βοήθημα, έναν “ηλεκτρονικό φίλο” που υπενθυμίζει τη λήψη φαρμάκων, τα ψώνια, διαθέτει GPS για τον εντοπισμό των χρηστών και πραγματοποιεί κλήσεις έκτακτης ανάγκης. Η ομάδα Mnemon αποτελείται από τη μαθήτρια Μαρία Φώτη και τους μαθητές, Άγγελο Φώτκατζικ, Βαγγέλη Μοναχό και Στέλιο Μυλιόρδο.

Mnemon - Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Μακεδονίας - Εφαρμογή STAY ON

Στο πλευρό των παιδιών στην εξαιρετική αυτή προσπάθεια ήταν η καθηγήτρια του σχολείου Άννα Ματσιώρη, η υπεύθυνη του Διαγωνισμού Κοινωνικής Καινοτομίας (SIR) του ΣΕΝ/JA Greece, Σοφία Μανσόλα και η εθελόντρια της ΝΝ Ηellas, Kυριακή Κωνσταντέλου.  Αξίζει να επισημανθεί ότι η ομάδα αποτελείται από μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ Λυκείου που κατάφεραν να αριστεύσουν και στη μαθητική κοινωνική επιχειρηματικότητα και στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

«Θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα Μnemon της Γ΄ Λυκείου, που παρά την ομολογουμένως δύσκολη χρονιά της προετοιμασίας των Πανελληνίων που διέσχισαν, αναδείχθηκαν στον Παγκόσμιο Διαδικτυακό Διαγωνισμό Κοινωνικής Καινοτομίας και απέδειξαν τις δυνατότητές τους, καταδεικνύοντας ότι το μέλλον τους ανήκει. Είναι σημαντική η διάκριση αυτή, γιατί έρχεται να επισφραγίσει την όλη προσπάθεια που καταβλήθηκε μέσα στο έτος στο συντονισμό και την υλοποίηση του SIR», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του ΣEN/JA Greece και Αντιπρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Junior Achievement Eυρώπης, Αργύρης Τζικόπουλος.

Mnemon - Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Μακεδονίας - Εφαρμογή STAY ON

H Μnemon θα ταξιδέψει στη Βιέννη για να παραλάβει το βραβείο στην τελετή που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Αυγούστου 2019. Το πρώτο βραβείο κέρδισε η ομάδα “Mon(k)ey$” από την Τσεχία, ενώ στον Τελικό συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ομάδες από την Ιαπωνία και τη Σιγκαπούρη.  

Ο μαθητής της Γ’ Λυκείου, Άγγελος Φώκατζικ, “στέλεχος” της Μnemon, δήλωσε πολύ χαρούμενος για την επιτυχία αυτή, την οποία πανηγύρισε με τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές του: «Είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι για την κατάκτηση του 2ου βραβείου και υπερήφανοι που η επιχειρηματική μας ιδέα μετεξελίχτηκε σε μια εφαρμογή ικανή να βοηθήσει πολλούς συνανθρώπους μας. Μέσα από μια εξαιρετική διαδικασία, ήρθαμε σε επαφή με τον κόσμο τον επιχειρήσεων, αποκτήσαμε νέες δεξιότητες και συνειδητοποιήσαμε πώς μπορεί κάποιος να συνδυάσει το επάγγελμα που αγαπά με την ουσιαστική κοινωνική προσφορά. Φυσικά, είμαστε ευγνώμονες για τη βοήθεια και τη στήριξη των καθηγητών μας, καθώς και όλων όσων ήταν στο πλευρό μας».

Mnemon - Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Μακεδονίας - Εφαρμογή STAY ON

«Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ρίχνει λίγο “σπόρο” για να καλλιεργηθούν αυριανοί πολίτες ευαισθητοποιημένοι σε θέματα κοινωνικής επιχειρηματικότητας», δήλωσε η υπεύθυνη του προγράμματος SIR του ΣΕΝ/JA Greece, Σοφία Μανσόλα και τόνισε: «Η διάκριση των στελεχών της Mnemon αποτελεί το επιστέγασμα μιας πολύπλευρης προσπάθειας των μαθητών, υπεύθυνων καθηγητών και της εθελόντριας από την ΝΝ Hellas, Κυριακής Κωνσταντέλου και τους αξίζουν πολλά  συγχαρητήρια. Το βραβείο αυτό αποτελεί ένα ισχυρό κίνητρο και παρότρυνση για την επιδίωξη ακόμα υψηλότερων στόχων από τα παιδιά που δημιούργησαν την Mnemon».

Mnemon - Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Μακεδονίας - Εφαρμογή STAY ON

Η υπεύθυνη καθηγήτρια του προγράμματος SIR στο Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Άννα Ματσιώρη, επεσήμανε στις δηλώσεις της την τεράστια αξία για τα παιδιά της μαθητικής επιχειρηματικότητας και όλων των δράσεων που αναδεικνύουν τις ικανότητες των παιδιών. «Αν θέλουμε να κάνουμε καλύτερο τον κόσμο μας, πρέπει να επενδύσουμε στην Παιδεία. Όσα ως κοινωνία οραματιζόμαστε και επιδιώκουμε περνούν μέσα από αυτήν. Εμείς οι εκπαιδευτικοί αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους εκείνους τους θεσμούς, τους φορείς και τα πρόσωπα που στήριξαν την προσπάθειά μας και συνέβαλαν στο να απελευθερώσουν οι μαθητές μας τη δημιουργικότητά τους  και να εφοδιαστούν  με γνώσεις και δεξιότητες ώστε να  διαχειριστούν προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος, σεβόμενοι τον συνάνθρωπο, αξιοποιώντας όσα έχει να δώσει και βοηθώντας τον όταν το έχει ανάγκη. Τέλος, είμαστε υπερήφανοι για τους μαθητές μας και θέλουμε να τους συγχαρούμε για μια ακόμα φορά που απέδειξαν πως η Γ΄ τάξη του Λυκείου δεν είναι απλώς και μόνο μια χρονιά προετοιμασίας για Πανελλαδικές Εξετάσεις.»

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία “Ελπίδα”: Δύσκολη νύχτα στην Αττική (εικόνες)Χθες 23:01 | Ειδήσεις

Πολύωρη "ομηρία" οδηγών στους δρόμους. Στην "μάχη" για τον απεγκλωβισμό τους και ο στρατός. Σε ποιες περιοχές κηρύχθηκε γενική αργία την Τρίτη.

“Ελπίδα”: Ποιες υπηρεσίες αναστέλλονται – Τι ισχύει για σχολεία, ΜΜΜ και επιχειρήσειςΧθες 21:13 | Ειδήσεις

Σε ποιες περιοχές κηρύσσεται κατάσταση ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας. Ποιες δημόσιες υπηρεσίες δεν θα λειτουργήσουν. Μόνο με αλυσίδες η κυκλοφορία στην Αττική.

Λιβαδειά - “Ελπίδα”: Σιδηροδρομικό ατύχημα με τραυματίεςΧθες 20:55 | Τοπικά Νέα

Σύγκρουση τρένου με μηχανή του ΟΣΕ. Στο νοσοκομείο Λιβαδειάς οι τραυματίες.

Βιασμός Θεσσαλονίκη: Νέες καταθέσεις μαρτύρωνΧθες 10:55 | Ειδήσεις

Η ανακρίτρια αναμένει τα αποτελέσματα των τοξικολογιών εξετάσεων της 24χρονης που θα ρίξουν φως στην υπόθεση και θα κρίνουν την περαιτέρω δικαστική έρευνα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κακοκαιρία “Ελπίδα”: Δύσκολη νύχτα στην Αττική (εικόνες)00:01ΑΕΚ - ΠΑΟΚ: Αναβλήθηκε το ντέρμπι των “Δικεφάλων”23:48“Ελλάδα Έχεις Ταλέντο”: Συναρπαστικό το επεισόδιο του Σαββάτου (εικόνες)23:37Κακοκαιρία “Ελπίδα”: Η Ακρόπολη ντυμένη στα λευκά (βίντεο)23:24ΕΟΔΥ: Rapid test δωρεάν την Τρίτη σε 144 σημεία23:11“Ελπίδα”: Σε ετοιμότητα το ΕΣΥ για το κύμα κακοκαιρίας22:57Ολλανδία: Ταξίδεψε σε καταπακτή τροχών αεροπλάνου!22:44“Ελπίδα”- Διακοπές ρεύματος: Νέα ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ 22:30“Ελπίδα”: Γιάννενα και Άρτα στην κατάψυξη (εικόνες)22:17“Ελπίδα”: Η Αττική Οδός ζητά συγγνώμη από τους οδηγούς22:03Αστέρας Τρίπολης – Απόλλων Σμύρνης: Ο Βαλιέντε “ζωγράφισε” τη νίκη στο χιόνι21:49“Ελπίδα”: Ποιες υπηρεσίες αναστέλλονται – Τι ισχύει για σχολεία, ΜΜΜ και επιχειρήσεις21:36Λιβαδειά - “Ελπίδα”: Σιδηροδρομικό ατύχημα με τραυματίες 21:23“Ελπίδα” - Σχολεία: Χωρίς τηλεκπαίδευση την Τρίτη 21:09“Ελπίδα”: Τι είναι οι χιονοκαταιγίδες, πώς σχηματίζονται και γιατί συνοδεύονται από βροντές20:56Δημοσκόπηση Marc για τον ΑΝΤ1: Σταθερό προβάδισμα για την ΝΔ20:42“Ελπίδα”: Νέα ενημέρωση Στυλιανίδη για την κακοκαιρία20:29Βιασμός ανήλικης: Παραιτήθηκε ο δικηγόρος του ιερέα20:14“Ελπίδα” - Ελ. Βενιζέλος: Ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων20:00Σήφης Βαλυράκης: Ένας χρόνος από τον θάνατό του - Η ανακοίνωση της οικογένειας19:47
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο