LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Τεχνολογία - ΕπιστήμηΔημοσίευση: 28 Ιουνίου 2019 17:58

Mnemon: Δεύτερο βραβείο σε παγκόσμιο διαγωνισμό μαθητικής κοινωνικής καινοτομίας

Η μη κερδοσκοπική εταιρεία από το Πειραματικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας εντυπωσίασε με την εφαρμογή “STAY ON” που δημιούργησε.

Mnemon - Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Μακεδονίας - Εφαρμογή STAY ON

Το δεύτερο βραβείο κατέκτησε η κοινωνική μαθητική “επιχείρηση” Mnemon από το Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Μακεδονίας στον 5ο Παγκόσμιο Διαδικτυακό Διαγωνισμό Μαθητικής Κοινωνικής Καινοτομίας - Social Innovation Relay (SIR), που πραγματοποιήθηκε στις 27 Ιουνίου 2019. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται σε παγκόσμιο επίπεδο από το Junior Achievement Europe και το JA Worldwide σε αποκλειστική συνεργασία με τον Όμιλο ΝΝ. Στην Ελλάδα συνδιοργανώνεται από το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece και την ΝΝ Hellas.

H κατάκτηση του δεύτερου βραβείου αποτελεί την πρώτη διάκριση ελληνικής συμμετοχής στον διαγωνισμό στα 5 χρόνια που πραγματοποιείται σε όλο τον κόσμο και ο ενθουσιασμός όλων είναι μεγάλος. Η κριτική επιτροπή εντυπωσιάσθηκε από τη μη κερδοσκοπική μαθητική “εταιρεία” Mnemon, που δημιούργησε την εφαρμογή “STAY ON” για να υποστηρίξει τους πάσχοντες με άνοια και τις οικογένειές τους, προσφέροντας υπηρεσίες που διευκολύνουν την καθημερινότητά τους και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής τους. Η “STAY ON” αποτελεί ένα μνημονικό βοήθημα, έναν “ηλεκτρονικό φίλο” που υπενθυμίζει τη λήψη φαρμάκων, τα ψώνια, διαθέτει GPS για τον εντοπισμό των χρηστών και πραγματοποιεί κλήσεις έκτακτης ανάγκης. Η ομάδα Mnemon αποτελείται από τη μαθήτρια Μαρία Φώτη και τους μαθητές, Άγγελο Φώτκατζικ, Βαγγέλη Μοναχό και Στέλιο Μυλιόρδο.

Mnemon - Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Μακεδονίας - Εφαρμογή STAY ON

Στο πλευρό των παιδιών στην εξαιρετική αυτή προσπάθεια ήταν η καθηγήτρια του σχολείου Άννα Ματσιώρη, η υπεύθυνη του Διαγωνισμού Κοινωνικής Καινοτομίας (SIR) του ΣΕΝ/JA Greece, Σοφία Μανσόλα και η εθελόντρια της ΝΝ Ηellas, Kυριακή Κωνσταντέλου.  Αξίζει να επισημανθεί ότι η ομάδα αποτελείται από μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ Λυκείου που κατάφεραν να αριστεύσουν και στη μαθητική κοινωνική επιχειρηματικότητα και στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

«Θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα Μnemon της Γ΄ Λυκείου, που παρά την ομολογουμένως δύσκολη χρονιά της προετοιμασίας των Πανελληνίων που διέσχισαν, αναδείχθηκαν στον Παγκόσμιο Διαδικτυακό Διαγωνισμό Κοινωνικής Καινοτομίας και απέδειξαν τις δυνατότητές τους, καταδεικνύοντας ότι το μέλλον τους ανήκει. Είναι σημαντική η διάκριση αυτή, γιατί έρχεται να επισφραγίσει την όλη προσπάθεια που καταβλήθηκε μέσα στο έτος στο συντονισμό και την υλοποίηση του SIR», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του ΣEN/JA Greece και Αντιπρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Junior Achievement Eυρώπης, Αργύρης Τζικόπουλος.

Mnemon - Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Μακεδονίας - Εφαρμογή STAY ON

H Μnemon θα ταξιδέψει στη Βιέννη για να παραλάβει το βραβείο στην τελετή που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Αυγούστου 2019. Το πρώτο βραβείο κέρδισε η ομάδα “Mon(k)ey$” από την Τσεχία, ενώ στον Τελικό συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ομάδες από την Ιαπωνία και τη Σιγκαπούρη.  

Ο μαθητής της Γ’ Λυκείου, Άγγελος Φώκατζικ, “στέλεχος” της Μnemon, δήλωσε πολύ χαρούμενος για την επιτυχία αυτή, την οποία πανηγύρισε με τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές του: «Είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι για την κατάκτηση του 2ου βραβείου και υπερήφανοι που η επιχειρηματική μας ιδέα μετεξελίχτηκε σε μια εφαρμογή ικανή να βοηθήσει πολλούς συνανθρώπους μας. Μέσα από μια εξαιρετική διαδικασία, ήρθαμε σε επαφή με τον κόσμο τον επιχειρήσεων, αποκτήσαμε νέες δεξιότητες και συνειδητοποιήσαμε πώς μπορεί κάποιος να συνδυάσει το επάγγελμα που αγαπά με την ουσιαστική κοινωνική προσφορά. Φυσικά, είμαστε ευγνώμονες για τη βοήθεια και τη στήριξη των καθηγητών μας, καθώς και όλων όσων ήταν στο πλευρό μας».

Mnemon - Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Μακεδονίας - Εφαρμογή STAY ON

«Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ρίχνει λίγο “σπόρο” για να καλλιεργηθούν αυριανοί πολίτες ευαισθητοποιημένοι σε θέματα κοινωνικής επιχειρηματικότητας», δήλωσε η υπεύθυνη του προγράμματος SIR του ΣΕΝ/JA Greece, Σοφία Μανσόλα και τόνισε: «Η διάκριση των στελεχών της Mnemon αποτελεί το επιστέγασμα μιας πολύπλευρης προσπάθειας των μαθητών, υπεύθυνων καθηγητών και της εθελόντριας από την ΝΝ Hellas, Κυριακής Κωνσταντέλου και τους αξίζουν πολλά  συγχαρητήρια. Το βραβείο αυτό αποτελεί ένα ισχυρό κίνητρο και παρότρυνση για την επιδίωξη ακόμα υψηλότερων στόχων από τα παιδιά που δημιούργησαν την Mnemon».

Mnemon - Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Μακεδονίας - Εφαρμογή STAY ON

Η υπεύθυνη καθηγήτρια του προγράμματος SIR στο Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Άννα Ματσιώρη, επεσήμανε στις δηλώσεις της την τεράστια αξία για τα παιδιά της μαθητικής επιχειρηματικότητας και όλων των δράσεων που αναδεικνύουν τις ικανότητες των παιδιών. «Αν θέλουμε να κάνουμε καλύτερο τον κόσμο μας, πρέπει να επενδύσουμε στην Παιδεία. Όσα ως κοινωνία οραματιζόμαστε και επιδιώκουμε περνούν μέσα από αυτήν. Εμείς οι εκπαιδευτικοί αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους εκείνους τους θεσμούς, τους φορείς και τα πρόσωπα που στήριξαν την προσπάθειά μας και συνέβαλαν στο να απελευθερώσουν οι μαθητές μας τη δημιουργικότητά τους  και να εφοδιαστούν  με γνώσεις και δεξιότητες ώστε να  διαχειριστούν προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος, σεβόμενοι τον συνάνθρωπο, αξιοποιώντας όσα έχει να δώσει και βοηθώντας τον όταν το έχει ανάγκη. Τέλος, είμαστε υπερήφανοι για τους μαθητές μας και θέλουμε να τους συγχαρούμε για μια ακόμα φορά που απέδειξαν πως η Γ΄ τάξη του Λυκείου δεν είναι απλώς και μόνο μια χρονιά προετοιμασίας για Πανελλαδικές Εξετάσεις.»

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής: 4 μετάλλια για την ελληνική αποστολή (βίντεο)23:59Το σκάνδαλο Επστάιν οδηγεί σε παραίτηση τον Πρίγκιπα Άντριου23:50Κορινθίου: Έμαθα ότι “έπεσε δόντι” για να μη με πάρουν σε σήριαλ (βίντεο)23:41Θρίλερ στην Κυψέλη: Ληστές “ταμπουρώθηκαν” σε σχολείο23:33Ιθάκη: Ελεύθερος ο επιχειρηματίας για τον θάνατο του Βρετανού (βίντεο)23:22Δεν απέφυγε την ήττα το Περιστέρι στην έδρα της Μπάμπεργκ23:108χρονη με σύνδρομο Άσπεργκερ έχει IQ υψηλότερο από του Αϊνστάιν (βίντεο)22:59Συμπλοκή με τραυματίες στην Θεσσαλονίκη (εικόνες)22:47Μόνο στον ΑΝΤ1: Νέα μαρτυρία “καίει” τον παππού της 12χρονης στη Μάνη (βίντεο)22:34Παραίτηση “βόμβα” από τον Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου22:22Αδαμάντιος Μαντής: Ο φίλος του πολίστα περιγράφει το τραγικό δυστύχημα (βίντεο)22:13Τουσκ: Εξελέγη Πρόεδρος του ΕΛΚ 22:01Ξεσπά στον ΑΝΤ1 ο αδερφός του αστυνομικού που σκοτώθηκε από τον Πάσσαρη (βίντεο)21:51Στο... ρελαντί ο Προμηθέας νίκησε την Ουλμ21:39Θρίαμβος του ΠΑΟΚ επί της Σαραγόσα 21:28Κρατούμενος δεν επέστρεψε από άδεια21:17Λογοθέτης στον ΑΝΤ1: θα εξαντλήσουμε τα περιθώρια στον έλεγχο των συνόρων (βίντεο)21:05ΑΣΟΕΕ: “Ντου” αντιεξουσιαστών και επεισόδια στην συνέλευση φοιτητών (βίντεο)20:52Μέρκελ για Προσφυγικό: είμαστε έτοιμοι να διευρύνουμε τη βοήθεια προς την Τουρκία20:39Ντοκουμέντο ΑΝΤ1 από απειλές σε εθελόντριες: θα σας μαχαιρώσουμε! (βίντεο)20:27
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο