LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Τεχνολογία - ΕπιστήμηΔημοσίευση: 28 Ιουνίου 2019 17:58

Mnemon: Δεύτερο βραβείο σε παγκόσμιο διαγωνισμό μαθητικής κοινωνικής καινοτομίας

Η μη κερδοσκοπική εταιρεία από το Πειραματικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας εντυπωσίασε με την εφαρμογή “STAY ON” που δημιούργησε.

Το δεύτερο βραβείο κατέκτησε η κοινωνική μαθητική “επιχείρηση” Mnemon από το Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Μακεδονίας στον 5ο Παγκόσμιο Διαδικτυακό Διαγωνισμό Μαθητικής Κοινωνικής Καινοτομίας - Social Innovation Relay (SIR), που πραγματοποιήθηκε στις 27 Ιουνίου 2019. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται σε παγκόσμιο επίπεδο από το Junior Achievement Europe και το JA Worldwide σε αποκλειστική συνεργασία με τον Όμιλο ΝΝ. Στην Ελλάδα συνδιοργανώνεται από το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece και την ΝΝ Hellas.

H κατάκτηση του δεύτερου βραβείου αποτελεί την πρώτη διάκριση ελληνικής συμμετοχής στον διαγωνισμό στα 5 χρόνια που πραγματοποιείται σε όλο τον κόσμο και ο ενθουσιασμός όλων είναι μεγάλος. Η κριτική επιτροπή εντυπωσιάσθηκε από τη μη κερδοσκοπική μαθητική “εταιρεία” Mnemon, που δημιούργησε την εφαρμογή “STAY ON” για να υποστηρίξει τους πάσχοντες με άνοια και τις οικογένειές τους, προσφέροντας υπηρεσίες που διευκολύνουν την καθημερινότητά τους και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής τους. Η “STAY ON” αποτελεί ένα μνημονικό βοήθημα, έναν “ηλεκτρονικό φίλο” που υπενθυμίζει τη λήψη φαρμάκων, τα ψώνια, διαθέτει GPS για τον εντοπισμό των χρηστών και πραγματοποιεί κλήσεις έκτακτης ανάγκης. Η ομάδα Mnemon αποτελείται από τη μαθήτρια Μαρία Φώτη και τους μαθητές, Άγγελο Φώτκατζικ, Βαγγέλη Μοναχό και Στέλιο Μυλιόρδο.

Mnemon - Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Μακεδονίας - Εφαρμογή STAY ON

Στο πλευρό των παιδιών στην εξαιρετική αυτή προσπάθεια ήταν η καθηγήτρια του σχολείου Άννα Ματσιώρη, η υπεύθυνη του Διαγωνισμού Κοινωνικής Καινοτομίας (SIR) του ΣΕΝ/JA Greece, Σοφία Μανσόλα και η εθελόντρια της ΝΝ Ηellas, Kυριακή Κωνσταντέλου.  Αξίζει να επισημανθεί ότι η ομάδα αποτελείται από μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ Λυκείου που κατάφεραν να αριστεύσουν και στη μαθητική κοινωνική επιχειρηματικότητα και στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

«Θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα Μnemon της Γ΄ Λυκείου, που παρά την ομολογουμένως δύσκολη χρονιά της προετοιμασίας των Πανελληνίων που διέσχισαν, αναδείχθηκαν στον Παγκόσμιο Διαδικτυακό Διαγωνισμό Κοινωνικής Καινοτομίας και απέδειξαν τις δυνατότητές τους, καταδεικνύοντας ότι το μέλλον τους ανήκει. Είναι σημαντική η διάκριση αυτή, γιατί έρχεται να επισφραγίσει την όλη προσπάθεια που καταβλήθηκε μέσα στο έτος στο συντονισμό και την υλοποίηση του SIR», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του ΣEN/JA Greece και Αντιπρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Junior Achievement Eυρώπης, Αργύρης Τζικόπουλος.

Mnemon - Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Μακεδονίας - Εφαρμογή STAY ON

H Μnemon θα ταξιδέψει στη Βιέννη για να παραλάβει το βραβείο στην τελετή που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Αυγούστου 2019. Το πρώτο βραβείο κέρδισε η ομάδα “Mon(k)ey$” από την Τσεχία, ενώ στον Τελικό συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ομάδες από την Ιαπωνία και τη Σιγκαπούρη.  

Ο μαθητής της Γ’ Λυκείου, Άγγελος Φώκατζικ, “στέλεχος” της Μnemon, δήλωσε πολύ χαρούμενος για την επιτυχία αυτή, την οποία πανηγύρισε με τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές του: «Είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι για την κατάκτηση του 2ου βραβείου και υπερήφανοι που η επιχειρηματική μας ιδέα μετεξελίχτηκε σε μια εφαρμογή ικανή να βοηθήσει πολλούς συνανθρώπους μας. Μέσα από μια εξαιρετική διαδικασία, ήρθαμε σε επαφή με τον κόσμο τον επιχειρήσεων, αποκτήσαμε νέες δεξιότητες και συνειδητοποιήσαμε πώς μπορεί κάποιος να συνδυάσει το επάγγελμα που αγαπά με την ουσιαστική κοινωνική προσφορά. Φυσικά, είμαστε ευγνώμονες για τη βοήθεια και τη στήριξη των καθηγητών μας, καθώς και όλων όσων ήταν στο πλευρό μας».

Mnemon - Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Μακεδονίας - Εφαρμογή STAY ON

«Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ρίχνει λίγο “σπόρο” για να καλλιεργηθούν αυριανοί πολίτες ευαισθητοποιημένοι σε θέματα κοινωνικής επιχειρηματικότητας», δήλωσε η υπεύθυνη του προγράμματος SIR του ΣΕΝ/JA Greece, Σοφία Μανσόλα και τόνισε: «Η διάκριση των στελεχών της Mnemon αποτελεί το επιστέγασμα μιας πολύπλευρης προσπάθειας των μαθητών, υπεύθυνων καθηγητών και της εθελόντριας από την ΝΝ Hellas, Κυριακής Κωνσταντέλου και τους αξίζουν πολλά  συγχαρητήρια. Το βραβείο αυτό αποτελεί ένα ισχυρό κίνητρο και παρότρυνση για την επιδίωξη ακόμα υψηλότερων στόχων από τα παιδιά που δημιούργησαν την Mnemon».

Mnemon - Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Μακεδονίας - Εφαρμογή STAY ON

Η υπεύθυνη καθηγήτρια του προγράμματος SIR στο Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Άννα Ματσιώρη, επεσήμανε στις δηλώσεις της την τεράστια αξία για τα παιδιά της μαθητικής επιχειρηματικότητας και όλων των δράσεων που αναδεικνύουν τις ικανότητες των παιδιών. «Αν θέλουμε να κάνουμε καλύτερο τον κόσμο μας, πρέπει να επενδύσουμε στην Παιδεία. Όσα ως κοινωνία οραματιζόμαστε και επιδιώκουμε περνούν μέσα από αυτήν. Εμείς οι εκπαιδευτικοί αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους εκείνους τους θεσμούς, τους φορείς και τα πρόσωπα που στήριξαν την προσπάθειά μας και συνέβαλαν στο να απελευθερώσουν οι μαθητές μας τη δημιουργικότητά τους  και να εφοδιαστούν  με γνώσεις και δεξιότητες ώστε να  διαχειριστούν προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος, σεβόμενοι τον συνάνθρωπο, αξιοποιώντας όσα έχει να δώσει και βοηθώντας τον όταν το έχει ανάγκη. Τέλος, είμαστε υπερήφανοι για τους μαθητές μας και θέλουμε να τους συγχαρούμε για μια ακόμα φορά που απέδειξαν πως η Γ΄ τάξη του Λυκείου δεν είναι απλώς και μόνο μια χρονιά προετοιμασίας για Πανελλαδικές Εξετάσεις.»

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΓΓΠΠ: που υπάρχει υψηλός κίνδυνος για φωτιά το Σάββατο (χάρτης)22:59Κρέστενα: “Μάζευε σκύλους στο κτήμα του και τους άφηνε να πεθαίνουν”22:47Με εμπορικές κυρώσεις απειλεί η ΕΕ τη Βραζιλία για τον Αμαζόνιο22:35Του ήρθε ειδοποήση για κλήση μετά από.... 17 χρόνια!22:21Η διάσημη Ελληνίδα γιαγιά της Μελβούρνης (βίντεο)22:07Από το Λούβρο στην Αθήνα η Μετόπη του Παρθενώνα21:53Ρωσία: ο πρώτος πλωτός πυρηνικός σταθμός απέπλευσε από την Αρκτική21:39Αποκλειστικά στον ΑΝΤ1 ο Πρόεδρος της Hard Rock για το καζίνο στο Ελληνικό (βίντεο)21:25Κεφαλογιάννης: αλλάζει και πάλι ο νόμος για τα διπλώματα21:11Ντέιβιντ Μπλατ: Είμαι ακόμα όρθιος και είμαι καλά! (βίντεο)20:57Κατάταξη UEFA: σε δύσκολη θέση η Ελλάδα20:43Εισβολή διαρρηκτών σε σπίτι στη Νέα Κίο (βίντεο)20:30Χήρα πιλότου στον ΑΝΤ1: είχε προαίσθημα πριν τη συντριβή του ελικοπτέρου (βίντεο)20:16Δύο ρυθμίσεις στεγαστικών δανείων για ευάλωτα νοικοκυριά20:02Στη φυλακή ο αδελφός του φερόμενου ως δολοφόνου του Γιάννη Μακρή19:48Η πρώτη φωτογραφία από τον γάμο της Έλενας Ράπτη19:34Πάμε Στοίχημα: Στην Κρήτη ο τυχερός της εβδομάδας19:20Έρχονται αλλαγές στη στρατιωτική θητεία19:06Κέρκυρα: επιτέθηκαν σε αστυνομικούς της ΟΠΚΕ18:52Σύμβουλος του πρωθυπουργού σε θέματα Λατινικής Αμερικής ο Πιπίνης18:38
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο