LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 28 Ιουνίου 2019 17:00

Έγκυος απέβαλε μετά από πυροβολισμό και κατηγορείται για ανθρωποκτονία του αγέννητου μωρού της

Πρωτοφανές περιστατικό. Η γυναίκα που πυροβόλησε την 27χρονη αφέθηκε ελεύθερη. Γιατί κατηγορούν την Μάρσι Τζόουνς οι Αρχές της Αλαμπάμα. 

Μάρσι Τζόουνς - ΗΠΑ

Μια Αμερικανίδα, που απέβαλε μετά τον τραυματισμό της στην κοιλιά από πέντε σφαίρες, συνελήφθη και της απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία από την δικαιοσύνη της Αλαμπάμα, η οποία της προσάπτει ότι προκάλεσε τον θάνατο του εμβρύου.

Οι υπερασπιστές του δικαιώματος στην άμβλωση έσπευσαν άμεσα να προσφέρουν την υποστήριξή τους στη νεαρή γυναίκα θεωρώντας ότι η περίπτωσή της εντάσσεται στην εκστρατεία κατά των αμβλώσεων που διεξάγεται στην συντηρητική και θρησκευόμενη αυτή πολιτεία του αμερικανικού νότου.

"Στην Μάρσι Τζόουνς απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία επειδή διεκόπη η κύησή της όταν δέχθηκε πέντε σφαίρες στην κοιλιά. Αυτή που της επιτέθηκε κυκλοφορεί ελεύθερη", έγραψε στο Twitter η οργάνωση YellowFund, η οποία προσφέρει βοήθεια στις γυναίκες για να έχουν πρόσβαση στην άμβλωση, σημειώνοντας ότι για την περίπτωση της Τζόουνς: "Εμείς θα την βγάλουμε από την φυλακή και θα της προσφέρουμε νομική συνδρομή".

Η 27χρονη Μάρσι Τζόουνς τραυματίστηκε από μια άλλη γυναίκα σε καυγά τον Δεκέμβριο.

"Το μόνο θύμα είναι το αγέννητο παιδί", είχε υπογραμμίσει τότε ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας Ντάνι Ριντ, τις δηλώσεις του οποίου είχε επικαλεστεί ο ιστότοπος πληροφόρησης AL.com "Η μητέρα του παιδιού ήταν αυτή που άρχισε και που τροφοδότησε τον καυγά", είχε προσθέσει ο αξιωματούχος της αστυνομίας.

Στη γυναίκα που είχε ανοίξει πυρ εναντίον της απαγγέλθηκαν αρχικά κατηγορίες, οι οποίες όμως στη συνέχεια αποσύρθηκαν και απαγγέλθηκαν κατηγορίες κατά της Τζόουνς, η οποία τέθηκε την Τετάρτη υπό κράτηση.

Μάρσι Τζόουνς - ΗΠΑ

Η Αλαμπάμα υιοθέτησε τον Μάιο νόμο που απαγορεύει την άμβλωση ακόμη και σε περίπτωση βιασμού ή αιμομιξίας και την εξισώνει με ανθρωποκτονία.

Η εφαρμογή του νόμου αυτού, ο οποίος προβλέπεται να τεθεί σε ισχύ από τον Νοέμβριο, αναμένεται να εμποδιστεί από την δικαιοσύνη ως τότε, καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ έχει νομιμοποιήσει την άμβλωση από το 1973.

Προτού ακόμη υιοθετηθεί ο νόμος αυτός στην Αλαμπάμα, γυναίκες που απέβαλαν λόγω τροχαίου ατυχήματος ή επειδή πήραν ναρκωτικά αντιμετώπιζαν διώξεις, αποκάλυψε η Εθνική Ομοσπονδία Άμβλωσης (NAF), η οποία υποστηρίζει την πρόσβαση στην εκούσια διακοπή της κύησης.

"Έτσι οι γυναίκες --κυρίως οι μαύρες-- τιμωρούνται ήδη και διώκονται για την διακοπή της κύησής τους", έγραψε η NAF σε μήνυμά της στο Twitter.

Εκτός από την Αλαμπάμα, πολλές συντηρητικές πολιτείες ψήφισαν από την αρχή της χρονιάς νόμους που περιορίζουν την πρόσβαση στην άμβλωση. Ο στόχος τους είναι να δώσουν ένα κίνητρο στο Ανώτατο Δικαστήριο να εξετάσει εκ νέου το θέμα της άμβλωσης και ποντάρουν για την επαναφορά του στους νέους δικαστές που διόρισε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Η ΝΔ αγωνίζεται ώστε η Ελλάδα να γίνει Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα (βίντεο)Σήμερα 11:07 | Ειδήσεις

Τι είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στα εγκαίνια του τμήματος Λαμία - Καλαμπάκα του αυτοκινητόδρομου Ε65.


 


 

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Αρνητική η Έκθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα - Η απάντηση του ΥΠΕΞΣήμερα 12:09 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα και ποια είναι η απάντηση του ΥΠΕΞ. 

Δολοφονία Γιώργου Λυγγερίδη: Στον εισαγγελέα οι 67 συλληφθέντες (εικόνες)Σήμερα 08:49 | Ειδήσεις

Οι 67 συλληφθέντες οι οποίοι σχετίζονται με την δολοφονία του άτυχου αστυνομικού στου Ρέντη πήραν το δρόμο προς τον Εισαγγελέα. 

Θάνατος βρέφους στην Κω: Ποινική δίωξη ασκήθηκε στους γονείςΣήμερα 12:09 | Ειδήσεις

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι νεαροί γονείς του βρέφους που κατέληξε την Κυριακή στην Κω.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Αρνητική η Έκθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα - Η απάντηση του ΥΠΕΞ 13:04Ζώδια - Λίτσα Πατέρα: Ο Ερμής, η πανσέληνος, η Αφροδίτη και οι προβλέψεις της Τρίτης (βίντεο)12:52Πιερρακάκης - Ιερώνυμος: Η συνεργασία είναι το καλύτερο φάρμακο για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα (εικόνες)12:39Αφρικανική σκόνη: Κορυφώνεται η μεταφορά της από τη Σαχάρα (εικόνες)12:25Θάνατος βρέφους στην Κω: Ποινική δίωξη ασκήθηκε στους γονείς12:13Βόλος: Καταδικάστηκε για κλοπή που έκανε άλλος11:59 Συλλήψεις για παράνομα όπλα σε διαφορετικές περιοχές της Αττικής (εικόνες)11:47Τροχαίο – Σέρρες: Νεκρός σε μετωπική σύγκρουση (εικόνες)11:34Μητσοτάκης: Η ΝΔ αγωνίζεται ώστε η Ελλάδα να γίνει Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα (βίντεο)11:22ΕΛΑΣ: δεκάδες συλλήψεις σε στοχευμένες δράσεις για την εξάλειψη της παραβατικότητας11:09“Το Πρωινό” - Κασσελάκης: Καλά έκανα και διέγραψα τον Παπανώτα (βίντεο)10:56Ονδούρα: Τεράστια ποσότητα κοκαΐνης βρέθηκε σε...βάρκες10:43Θεσσαλονίκη: Ληστές ATM αφέθηκαν ελεύθεροι λόγω αναρμοδιότητας δικαστηρίου10:29Σωφρονιστικός συμμετείχε σε κύκλωμα που διακινούσε κινητά και ναρκωτικά σε φυλακή (εικόνες)10:16Χριστοφιλοπούλου για Μπελέρη: όσα λένε τα ακούω βερεσέ (βίντεο)10:02Γάζα: Μωρό γεννήθηκε με καισαρική από νεκρή μητέρα (εικόνες)09:49Φωτιά στη Σούδα κοντά στον Ναύσταθμο - Μήνυμα 112 στους κατοίκους (εικόνες)09:35Μαρινάκης: Με συμβολισμούς η υποψηφιότητα Μπελέρη09:24Δολοφονία Γιώργου Λυγγερίδη: Στον εισαγγελέα οι 67 συλληφθέντες (εικόνες)09:11ΗΠΑ για επίσκεψη Ερντογάν: Ρωτήστε την Άγκυρα αν υπάρχει αλλαγή σχεδίων08:58
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο