LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 27 Ιουνίου 2019 12:41

Επιμένουν να τρώνε τον επικίνδυνο λαγοκέφαλο στο Ρέθυμνο! (εικόνες)

Αγνοούν τις προειδοποιήσεις των Αρχών και καταναλώνουν το επικίνδυνο ψάρι.

Λαγοκέφαλος

Σε κατανάλωση λαγοκέφαλου επιμένουν κάτοικοι της Αγίας Γαλήνης Ρεθύμνου τα τελευταία δέκα χρόνια, παρά τις σχετικές απαγορεύσεις των Αρχών.

Οι επιστήμονες αναφέρουν πως το είδος που βρίσκεται στη χώρα μας είναι ιδιαίτερα τοξικό και δεν είναι το ίδιο με αυτό που καταναλώνουν οι Ιάπωνες! Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο στην περίπτωση κατανάλωσής του από τον άνθρωπο και δεν υπάρχει αντίδοτο στην τοξίνη (ΤΤΧ) που περιέχει. Η τοξίνη δεν καταστρέφεται με το μαγείρεμα.

Κάτοικοι της Αγίας Γαλήνης επιβεβαίωσαν ότι, ο λαγοκέφαλος όχι μόνο τρώγεται αλλά είναι και πολύ νόστιμο, παρομοιάζοντας το κρέας του με κοτόπουλο, φτάνει βέβαια να καθαριστεί σωστά.

«Δεν εμπιστεύομαι κανέναν, θα φάω μόνο λαγοκέφαλους που έχω καθαρίσει ο ίδιος» ανέφερε άτομο που έχει φάει πάνω από 300 κιλά λαγοκέφαλους σύμφωνα με τα λεγόμενα του!

Τουλάχιστον 50 άτομα στο χωριό τρώνε τα τοξικά αυτά ψάρια, κυρίως ψαράδες. Το λαγόψαρο, όπως αλλιώς το αναφέρουν, «βγάζει δύο φιλέτα, καθαρά χωρίς αγκάθια».Το μαγειρεύουν πλακί, βραστό, τηγανητό, με κουρκούτι, ακόμα και στιφάδο και… κοκκινιστό!

Λαγοκέφαλος

Όποτε οι ψαράδες πετύχουν αυτό το νεοεισερχόμενο στο νότιο κρητικό πέλαγος, ψάρι, είναι ευκαιρία για μάζωξη και κατανάλωση του… απαγορευμένου μεζέ που δεν μπορεί να διατεθεί προς κατανάλωση παρέα με άλλους τολμηρούς «σύντεκνους». Τουλάχιστον ευχόμαστε να ενημερώνουν τους φίλους τους για το επικίνδυνο γεύμα!

Τα επικίνδυνα ψάρια για τον άνθρωπο κάνουν την εμφάνισή τους ολοένα και περισσότερο στις θάλασσες της χώρας. Ο λαγοκέφαλος ή διαβολόψαρο περιέχει τη δηλητηριώδη τοξίνη Τετραδοτοξίνη (ΤΤΧ), η οποία προκαλεί στον άνθρωπο που θα καταναλώσει το ψάρι, αναπνευστικές διαταραχές, ανεπάρκεια του κυκλοφορικού συστήματος, μυϊκή παράλυση ακόμη και θάνατο. Μάλιστα δεν υπάρχει αντίδοτο για την τοξίνη.

Λαγοκέφαλος

Πηγή: boatfishing.gr

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤραμπ – Ζελένσκι: Σήμερα το κρίσιμο ραντεβού στο Μαρ-α-ΛάγκοΣήμερα 09:10 | Ειδήσεις

Την παραμονή της συνάντησης στη Φλόριντα, η Μόσχα έστειλε εκατοντάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη και δεκάδες πυραύλους να βομβαρδίσουν το Κίεβο και την περιφέρεια της ουκρανικής πρωτεύουσας, σκοτώνοντας δύο ανθρώπους και αφήνοντας περισσότερα από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Ανοικτά τα καταστήματα την τελευταία Κυριακή του χρόνουΣήμερα 08:39 | Ειδήσεις

Ο Χριστουγεννιάτικος τζίρος του 2025 φτάνει τα 4,5 δισ. ευρώ και δίνει τη «σκυτάλη» στις χειμερινές εκπτώσεις.

Βαρδούσια Όρη: Το smartwatch του ενός ορειβάτη οδήγησε στον εντοπισμό τουςΧθες 19:52 | Ειδήσεις

Στην κάμερα του ΑΝΤ1 μίλησε ένας φίλος των ορειβατών ο οποίος σχεδίαζε να πάει μαζί τους στα Βαρδούσια όμως τελευταία στιγμή δεν τα κατάφερε. 

Διαγράφονται 280.000 "αιώνιοι" φοιτητές - 35.000 ζήτησαν παράταση σπουδώνΣήμερα 09:04 | Ειδήσεις

Η 31η Δεκεμβρίου 2025 είναι η ημερομηνία, κατά την οποία αυτόματα θα διαγραφούν όσοι έχουν ξεπεράσει την ανώτατη χρονική διάρκεια φοίτησης, σύμφωνα με το ισχύον πλαίσιο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
The Cure: Πέθανε ο Πέρι Μπαμόντε10:08Λαβρόφ: Νόμιμος στόχος ευρωπαϊκές δυνάμεις στην Ουκρανία - Ανέτοιμο το Κίεβο για συνομιλίες09:54Ελάφρυνση δημόσιου χρέους: Στόχος η πλήρης εξόφληση των διμερών δανείων του Α' μνημονίου μία δεκαετία πριν την λήξη09:39Τραμπ – Ζελένσκι: Σήμερα το κρίσιμο ραντεβού στο Μαρ-α-Λάγκο09:25Διαγράφονται 280.000 "αιώνιοι" φοιτητές - 35.000 ζήτησαν παράταση σπουδών09:10Ανοικτά τα καταστήματα την τελευταία Κυριακή του χρόνου08:56Με το βλέμμα στη συνάντηση Τραμπ-Ζελένσκι οι Ευρωπαίοι ηγέτες 08:42Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 28 Δεκεμβρίου08:28Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή08:14Θεσσαλονίκη: Αγέλη αγριογούρουνων στους δρόμους του Πανοράματος (βίντεο)23:59Παναθηναϊκός: Δυσαρέσκεια για τη... φωτογραφία του Τετέ με τη φανέλα της Γκρέμιο - Παίρνουν «μέτρα»23:44Τροχαίο στην Αχαΐα: Κατέληξε και ο 30χρονος τραυματίας - Η οικογένεια του δώρισε τα όργανα του23:30Βαρδούσια Όρη: Τι είπε στον ΑΝΤ1 για την τραγωδία ο κοινοτάρχης του Αθανάσιου Διάκου23:16Φωτίστε την επιχείρησή σας χωρίς αρχικό κεφάλαιο με την GlobiLED23:02Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης στην Πιερία22:48Ηρακλής – Πανιώνιος: Εύκολη νίκη κόντρα στον ουραγό22:34Φθιώτιδα: Ουρές χιλιομέτρων σε εθνική οδό και παραδρόμους - "Γολγοθάς" η επιστροφή των εκδρομέων (βίντεο)22:20Τέμπη – Πλακιάς: Νέα μηνυτήρια αναφορά για το “μπάζωμα”22:06Κολοσσός Ρόδου – Μύκονος: Σπουδαία νίκη για τους φιλοξενούμενους21:37Βαρδούσια: Τραγικό παιχνίδι της μοίρας - Τον αναζητούσαν για να τον ενημερώσουν τον θάνατο του παππού του ενώ ήταν νεκρός21:23
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο