LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 27 Ιουνίου 2019 12:41

Επιμένουν να τρώνε τον επικίνδυνο λαγοκέφαλο στο Ρέθυμνο! (εικόνες)

Αγνοούν τις προειδοποιήσεις των Αρχών και καταναλώνουν το επικίνδυνο ψάρι.

Λαγοκέφαλος

Σε κατανάλωση λαγοκέφαλου επιμένουν κάτοικοι της Αγίας Γαλήνης Ρεθύμνου τα τελευταία δέκα χρόνια, παρά τις σχετικές απαγορεύσεις των Αρχών.

Οι επιστήμονες αναφέρουν πως το είδος που βρίσκεται στη χώρα μας είναι ιδιαίτερα τοξικό και δεν είναι το ίδιο με αυτό που καταναλώνουν οι Ιάπωνες! Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο στην περίπτωση κατανάλωσής του από τον άνθρωπο και δεν υπάρχει αντίδοτο στην τοξίνη (ΤΤΧ) που περιέχει. Η τοξίνη δεν καταστρέφεται με το μαγείρεμα.

Κάτοικοι της Αγίας Γαλήνης επιβεβαίωσαν ότι, ο λαγοκέφαλος όχι μόνο τρώγεται αλλά είναι και πολύ νόστιμο, παρομοιάζοντας το κρέας του με κοτόπουλο, φτάνει βέβαια να καθαριστεί σωστά.

«Δεν εμπιστεύομαι κανέναν, θα φάω μόνο λαγοκέφαλους που έχω καθαρίσει ο ίδιος» ανέφερε άτομο που έχει φάει πάνω από 300 κιλά λαγοκέφαλους σύμφωνα με τα λεγόμενα του!

Τουλάχιστον 50 άτομα στο χωριό τρώνε τα τοξικά αυτά ψάρια, κυρίως ψαράδες. Το λαγόψαρο, όπως αλλιώς το αναφέρουν, «βγάζει δύο φιλέτα, καθαρά χωρίς αγκάθια».Το μαγειρεύουν πλακί, βραστό, τηγανητό, με κουρκούτι, ακόμα και στιφάδο και… κοκκινιστό!

Λαγοκέφαλος

Όποτε οι ψαράδες πετύχουν αυτό το νεοεισερχόμενο στο νότιο κρητικό πέλαγος, ψάρι, είναι ευκαιρία για μάζωξη και κατανάλωση του… απαγορευμένου μεζέ που δεν μπορεί να διατεθεί προς κατανάλωση παρέα με άλλους τολμηρούς «σύντεκνους». Τουλάχιστον ευχόμαστε να ενημερώνουν τους φίλους τους για το επικίνδυνο γεύμα!

Τα επικίνδυνα ψάρια για τον άνθρωπο κάνουν την εμφάνισή τους ολοένα και περισσότερο στις θάλασσες της χώρας. Ο λαγοκέφαλος ή διαβολόψαρο περιέχει τη δηλητηριώδη τοξίνη Τετραδοτοξίνη (ΤΤΧ), η οποία προκαλεί στον άνθρωπο που θα καταναλώσει το ψάρι, αναπνευστικές διαταραχές, ανεπάρκεια του κυκλοφορικού συστήματος, μυϊκή παράλυση ακόμη και θάνατο. Μάλιστα δεν υπάρχει αντίδοτο για την τοξίνη.

Λαγοκέφαλος

Πηγή: boatfishing.gr

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠαναγιώτης Ψαρρός στον ΑΝΤ1: Πιθανό ένα νέο μπλακ άουτ στις επικοινωνίες το επόμενο διάστημαΣήμερα 19:17 | Ειδήσεις

«Δεν πρόκειται να μπούμε στη διαδικασία να εξυπηρετήσουμε περισσότερα αεροπλάνα, ώστε να μειώσουμε τις καθυστερήσεις και να διακυβευτεί η ασφάλεια», λέει ο πρόεδρος της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας.

Λατινοπούλου στον ΑΝΤ1: Οι κάμερες ήταν στραμμένες στην είσοδο και στην αυλή του σπιτιού μουΣήμερα 19:09 | Ειδήσεις

Η πρόεδρος της Φωνής Λογικής μιλά στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 για την υπόθεση παρακολούθησης του σπιτιού της μέσω καμερών, από γειτονικό ζευγάρι. 

Συναγερμός για τη γρίπη στην Ελλάδα: Εκατοντάδες οι εισαγωγές καθημερινάΣήμερα 18:09 | Ειδήσεις

Οι ειδικοί κάνουν έκκληση για εμβολιασμό, ακόμη και τώρα.

Τέλλογλου - FIR Αθηνών: Κάθε λεπτό καθυστερήσεων κοστίζει 123 ευρώ στις αεροπορικές εταιρείεςΣήμερα 18:40 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με στατιστική του Eurocontrol από την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου του 2025, η Ελλάδα ήταν υπεύθυνη για το 12% των καθυστερήσεων στον πανευρωπαϊκό ενιαίο εναέριο χώρο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γερμανία: Σύγκρουση λεωφορείου με τρένο στο Αμβούργο - Ένας νεκρός21:22Τραγωδία στα Τέμπη: Η παρόμοια σύγκρουση στον Δοξαρά το 1972 (εικόνες)21:08Τέλλογλου - FIR Αθηνών: Κάθε λεπτό καθυστερήσεων κοστίζει 123 ευρώ στις αεροπορικές εταιρείες20:54Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο20:40Λατινοπούλου στον ΑΝΤ1: Οι κάμερες ήταν στραμμένες στην είσοδο και στην αυλή του σπιτιού μου 20:26Ant1 Sports: Σταθερά στο δρόμο των επιτυχιών το ελληνικό πόλο20:12Φωτιά σε επιχείρηση στη ΒΙΠΕ Ηρακλείου (εικόνες)19:58Συναγερμός για τη γρίπη στην Ελλάδα: Εκατοντάδες οι εισαγωγές καθημερινά19:44Παναγιώτης Ψαρρός στον ΑΝΤ1: Πιθανό ένα νέο μπλακ άουτ στις επικοινωνίες το επόμενο διάστημα 19:30Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκε η ένοπλη ληστεία σε ενεχυροδανειστήριο19:16Ηράκλειο: Σε εξέλιξη επιχείρηση για τον εντοπισμό 70χρονου αγνοούμενου19:02ΗΠΑ: Ο διευθυντής της CIA Ράτκλιφ συναντήθηκε με την προσωρινή πρόεδρο της Βενεζουέλας Ροδρίγκες18:48Χανιά: Συνελήφθη 60χρονος που διατηρούσε ζώα συντροφιάς σε ακατάλληλες συνθήκες18:34Κραν Μοντανά: Εγγύηση 215.000 ευρώ και βραχιολάκι για τους ιδιοκτήτες του μπαρ18:20Super League: Αναβλήθηκε ο αγώνας του ΠΑΟΚ με την Κηφισιά18:06Aποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην Αθηνών-Κορίνθου 17:52Τροχαίο δυστύχημα στη Σητεία: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 16χρονος οδηγός17:38Κορυδαλλός: Γυναίκα απειλεί να πέσει από ταράτσα πολυκατοικίας (βίντεο)17:24Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)17:12Θρίλερ σε πολυτελή βίλα στην Άδανα – Πατέρας σκότωσε τα δύο παιδιά του και αυτοκτόνησε16:58
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο