LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 27 Ιουνίου 2019 11:23

Εξωσωματική γονιμοποίηση: καθοριστική και η ηλικία του υποψήφιου πατέρα

Τι έδειξε η έρευνα που έγινε σε χιλιάδες ζευγάρια που υποβλήθηκαν σε εξωσωματική διαδικασία.

AP - εξωσωματική γονιμοποιήση - κύηση - εγκυμοσύνη

Δεν παίζει ρόλο μόνο η ηλικία της μητέρας, αλλά και του πατέρα, στην επιτυχία μιας εξωσωματικής. Μια νέα βρετανική επιστημονική μελέτη δείχνει ότι η πιθανότητα επιτυχίας της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής μειώνεται σημαντικά, αν ο πατέρας είναι άνω των 51 ετών.

Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι η ποιότητα του σπέρματος γίνεται χειρότερη με το πέρασμα του χρόνου και ότι μπορεί να αυξηθούν οι γενετικές βλάβες στα σπερματοζωάρια του άνδρα. Όσο ο άνδρας γερνάει, η ανδρική γονιμότητα μειώνεται και αυξάνεται η πιθανότητα αποβολής της γυναίκας σε περίπτωση φυσικού τοκετού. Η νέα έρευνα δείχνει ότι υπάρχουν επιπτώσεις από την ηλικία του άνδρα και στις περιπτώσεις εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Γκάι Μόρις του Κέντρου Αναπαραγωγικής και Γενετικής Υγείας του Λονδίνου, που έκαναν τη σχετική ανακοίνωση στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας στη Βιέννη, ανέλυσαν στοιχεία για 4.271 άνδρες που συμμετείχαν σε 4.833 κύκλους υποβοηθούμενης αναπαραγωγής μεταξύ 2009-2018.

Διαπιστώθηκε κατ' αρχήν, όπως αναμενόταν, ότι το ποσοστό που μια εξωσωματική καταλήγει σε εγκυμοσύνη, μειώνεται ανάλογα με την ηλικία της μητέρας, από 51% για τις γυναίκες κάτω των 35 ετών, σε 22% για εκείνες άνω των 40 ετών. Κάτι ανάλογο όμως συμβαίνει και με την ηλικία του πατέρα, με το ποσοστό επιτυχούς εξωσωματικής να μειώνεται από 50% για τους άνδρες έως 35 ετών, σε 42,5% για τις ηλικίες 36-40, 35,2% για τις ηλικίες 41-45, 32,8% για τις ηλικίες 46-50 και 30,5% για τους άνω των 50 ετών.

Γι' αυτό τον λόγο, μερικές κλινικές γονιμότητας βάζουν όριο στην ηλικία των δωρητών σπέρματος, συνήθως έως τα 40 έτη.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Στίβεν Σπίλμπεργκ: Η ταινία που τον σημάδεψε…23:59Γαλλία-ΟΗΕ: Οι τελωνειακοί δασμοί εμποδίζουν την καταπολέμηση της φτώχειας23:49Κερατσίνι: Διαρρήκτες πιάστηκαν στα πράσα από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ23:32Ιταλία: Απαγορεύεται η εργασία κάτω από τον ήλιο όταν έχει καύσωνα και για συγκεκριμένες ώρες23:18Τραμπ: Τα επιτόκια πρέπει να μειωθούν στο 1%23:02Ρόδος: Αυτοκίνητο έκανε βουτιά στο βυθό του λιμανιού22:48Υπουργείο Εργασίας: Τα fake news και οι αλήθειες για το νέο νομοσχέδιο22:33Μέγαρα – Πυρκαγιά: Στάλθηκε μήνυμα από το 11222:19Φωτίστε την επιχείρησή σας χωρίς αρχικό κεφάλαιο από την GlobiLED22:03Ιταλία: Κύμα καύσωνα σε 17 πόλεις την Τρίτη21:50Ινδία: Ζωντανά φίδια κατασχέθηκαν από επιβάτη που επέστρεφε από την Ταϊλάνδη21:34Τζούλη: Το απόστημα των ψυχιάτρων στις φυλακές Κορυδαλλού να βγάζουν τρελούς πολλούς κατηγορούμενους θα σπάσει21:20Καρέτσας: Νέα διάκριση για τον 17χρονο διεθνή21:04Φθιώτιδα: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα20:50Κασιδιάρης: Εισαγγελική εισήγηση για την αποφυλάκιση του20:37Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη20:24Τραμπ: Εξετάζει να διακόψει τη χρηματοδότηση σε νοσοκομεία που παρέχουν θεραπείες για αλλαγές φύλου σε παιδιά και εφήβους20:10Κυρανάκης: Επιστολή σε δημάρχους για την εφαρμογή του ΚΟΚ – Ποιες ενέργειες αναλαμβάνουν δήμοι και περιφέρειες19:52Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Τιμά τα 64α γενέθλια της μητέρας του19:33ΗΠΑ: Αντιμέτωπες οι χώρες με υψηλότερους δασμούς μετά την προθεσμία της 9ης Ιουλίου19:15
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο