LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 26 Ιουνίου 2019 22:14

Νοσοκόμα έκανε ένεση σε έγκυο με σύριγγα που είχε χρησιμοποιήσει καρκινοπαθής (βίντεο)

Αναστάτωση στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου στην Κρήτη. Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση η έγκυος. Που απέδωσε το λάθος της η μαία.

AP - Έγκυος

Αναστάτωση προκλήθηκε στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου στην Κρήτη, όταν μέλος του προσωπικού έκανε ένεση σε  έγκυο, με την ίδια σύριγγα που είχε χρησιμοποιηθεί νωρίτερα σε καρκινοπαθή. 

Με τη βοήθεια ψυχολόγου αλλά και τις διαβεβαιώσεις γιατρών και λοιμωξιολώγων ότι δεν κινδυνεύει η ίδια και το έμβρυο που κυοφορεί προσπαθεί να ξεπεράσει το σοκ η έγκυος γυναίκα. Πρόκειται για ένα πρωτόγνωρο ιατρικό λάθος που συνέβη στο νοσοκομείου του Αγίου Νικολάου. 

Η μαία κρατούσε ένα δοχείο με σύριγγες με αντιπηκτικές ουσίες προκειμένου να προχωρήσει στην έγχυση, αρχικά σε καρκινοπαθή ασθενή και στη συνέχεια στην εγκυμονούσα. Όταν τελείωσε με την πρώτη ένεση, δεν έβαλε τη χρησιμοποιημένη σύριγγα σε άλλο δοχείο, αλλά στο ίδιο με εκείνες που δεν είχαν ήδη χρησιμοποιηθεί. Στη συνέχεια πήρε την χρησιμοποιημένη σύριγγα και τρύπησε την έγκυο. 

«Δεν προέκυψε κίνδυνος για τη ζωή της ασθενούς, έγινε ιολογικός έλεγχος, δεν υπάρχει κάποιο μεταδοτικό νόσημα στην πρώτη ασθενή, Δεν υπάρχει κίνδυνος για μητέρα και έμβρυο, είναι σπάνιο περιστατικό, ανθρώπινο λάθος», δήλωσε στον ΑΝΤ1 η Διοικήτρια του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου Μαρία Σπινθούρη. 

Η εργαζόμενη κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για το περιστατικό το οποίο απέδωσε σε λάθος εξαιτίας του φόρτου εργασίας. 

«Είναι άδικο να πυροβολούμε μια συνάδελφο που μπορεί να κάνει συνεχόμενες βάρδιες για να λειτουργήσει μια κλινική, είναι αποτέλεσμα της τεράστιας έλλειψης προσωπικού», ανέφερε στον ΑΝΤ1 ο Πρόεδρος των εργαζομένων του συγκεκριμένου νοσοκομείου Νίκος Κλώνος.

Πάντως, σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση είναι τόσο η έγκυος αλλά και η μαία η οποία έκανε το λάθος, ενώ η διοίκηση του νοσοκομείου έχει διατάξει ένορκη διοικητική εξέταση για το περιστατικό. 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤραγωδία στον Πειραιά: 13χρονη μαθήτρια πνίγηκε με το φαγητό τηςΣήμερα 11:56 | Ειδήσεις

Στη Διεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Νίκαιας έχουν οδηγηθεί για προσαγωγή ο διευθυντής και ο/η εκπαιδευτικός. 

Απάντηση Αθήνας στη Ζαχάροβα: Απειλές κατά κυρίαρχων κρατών αυτοδικαίως απορρίπτονταιΣήμερα 08:27 | Ειδήσεις

Ηχηρή απάντηση στην εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργού Εξωτερικών έδωσε η Αθήνα μετά τις απειλές που διατύπωσε για την αμυντική συνεργασία με την Ουκρανία

Μητσοτάκης στο Bloomberg για το λιμάνι του Πειραιά: Ενισχύουμε τη στρατηγική συνεργασία με τις ΗΠΑΣήμερα 11:19 | Ειδήσεις

«Η Ελλάδα παράγει πρωτογενή πλεονάσματα, το χρέος βελτιώνεται, ο ρυθμός ανάπτυξης είναι υψηλότερος από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο και έχουμε αποδείξει ότι η κρίση ανήκει στο παρελθόν».

Λουτράκι: Απομακρύνθηκε από το σχολείο η δασκάλα δημοτικού που κατήγγειλε 6χρονο... για θωπεία (βίντεο)Σήμερα 08:07 | Ειδήσεις

Τι είπε για το περιστατικό ο διευθυντής πρωτοβάθμια εκπαίδευσης Κορινθίας το πρωί της Παρασκευής στο "Καλημέρα Ελλάδα"

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τραγωδία στον Πειραιά: 13χρονη μαθήτρια πνίγηκε με το φαγητό της12:02Νιγηρία: Ένοπλοι απήγαγαν μαθητές από καθολικό σχολείο 11:48Μητσοτάκης στο Bloomberg για το λιμάνι του Πειραιά: Ενισχύουμε τη στρατηγική συνεργασία με τις ΗΠΑ11:34“Ενώπιος Ενωπίω”- Ρέμος για Μαρινέλλα: Θέλω να ανοίξει τα μάτια για να την αποχαιρετήσουμε όπως της αξίζει (βίντεο)11:20Ιωάννινα: Υπερχείλισε ο Καλαμάς - Προβλήματα από την κακοκαιρία στη βόρεια Κέρκυρα 11:06Βορίζια: Στα Δικαστήρια Ηρακλείου ο αδερφός της Ευαγγελίας Φραγκιαδάκη για να απολογηθεί10:52Μητσοτάκης για Ένοπλες Δυνάμεις: Η εθνική άμυνα σε γη, ουρανό και θάλασσα είναι ισχυρότερη από ποτέ10:38Κρεμλίνο: Μια διευθέτηση στην Ουκρανία θα πρέπει να οδηγήσει στην εξάλειψη των βαθύτερων αιτιών της σύγκρουσης10:24ΗΠΑ: Παραιτήθηκε ο επικεφαλής της FEMA, Ντέιβιντ Ρίτσαρντσον10:10Τι περιλαμβάνει το σχέδιο 28 σημείων του Τραμπ για τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία09:56Εθνική ποδοσφαίρου: Άνοδος για την Ελλάδα στη βαθμολογία της FIFA09:42Θεσσαλονίκη: Με συνοδεία περιπολικού έφτασε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο09:28Διώρυγα της Κορίνθου: Μυστήριο με σορό άνδρα που εντοπίστηκε09:14Απάντηση Αθήνας στη Ζαχάροβα: Απειλές κατά κυρίαρχων κρατών αυτοδικαίως απορρίπτονται09:00Κέρκυρα: Πλημμύρες και κατολισθήσεις - Κλειστά τα σχολεία08:46Τροχαίο ατύχημα στην Κηφισίας: Μοτοσικλέτα παρέσυρε πεζό08:32Λουτράκι: Απομακρύνθηκε από το σχολείο η δασκάλα δημοτικού που κατήγγειλε 6χρονο... για θωπεία (βίντεο)08:18Δένδιας για Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων: Θωρακίζουμε την Ελλάδα με αλλαγές σε μέσα και φιλοσοφία, έχοντας στο επίκεντρο το έμψυχο δυναμικό08:04Έκλεβαν ρούχα στην Ελλάδα και τα πωλούσαν στην Αλβανία - 8 συλλήψεις07:50"Φυγόδικη" η νομπελίστρια Ματσάδο, αν εγκαταλείψει τη Βενεζουέλα για να παραλάβει το βραβείο07:36
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο