LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 26 Ιουνίου 2019 20:49

Παυλόπουλος: Δέσμια των ανιστόρητων θέσεών της η Τουρκία

Ηχηρό μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 

Παυλόπουλος - Ερντογάν - Αιγαίο - πλοία

Μήνυμα προς την Τουρκία, η οποία συνεχίζει τις προκλήσεις της στο Αιγαίο και την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ότι «Η Ελλάδα και οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις θα επιβάλλουν, όπως έχουμε χρέος ως μέλος της Διεθνούς Κοινότητας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον σεβασμό του συνόλου του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου έναντι πάντων» έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, απονέμοντας τα πτυχία των σπουδαστών της 7ης Εκπαιδευτικής Σειράς του Ινστιτούτου Διαρκούς Επιμόρφωσης στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, στη Λέσχη Αξιωματικών.

Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι όσο η Τουρκία παραμένει δέσμια των ανιστόρητων και ανερμάτιστων θέσεών της, που πλήττουν ευθέως το γράμμα και το πνεύμα του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου, τόσο περισσότερο θα προκαλεί τη διεθνή κατακραυγή και θα απομονώνεται διεθνώς, υπονομεύοντας, με δική της αποκλειστικώς ευθύνη, την όποια ευρωπαϊκή της προοπτική.

Υπενθύμισε, επίσης, ότι η Ελλάδα ως συνεπής υπέρμαχος της Διεθνούς και της Ευρωπαϊκής Νομιμότητας έχει πια, αντίθετα από την απομονωμένη Τουρκία, την πλήρη και ειλικρινή συμπαράσταση τόσο της Διεθνούς Κοινότητας όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Απευθυνόμενος στους αποφοίτους της 7ης Σειράς του Ινστιτούτου Διαρκούς Επιμόρφωσης, αφού τους ευχήθηκε καλή πορεία στην σταδιοδρομία τους και ευόδωση των στόχων τους για επάξια άνοδο στην ιεραρχία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, υπογράμμισε ότι η επιμόρφωση αυτή συνεισφέρει στην μετάδοση πολύτιμων γνώσεων κυρίως στα πεδία του Διεθνούς Δικαίου και των Διεθνών Σχέσεων.

Όπως επεσήμανε «για εμάς τους Έλληνες και τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, θεμελιώδης αρχή και υποχρέωση, στον χώρο της Διεθνούς Κοινότητας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι ο σεβασμός και η υπεράσπιση του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου στο σύνολό τους, έναντι παντός, άρα και έναντι της Τουρκίας».

Σημείωσε, παράλληλα, ότι η εκ μέρους των Στελεχών των Ενόπλων μας Δυνάμεων σε βάθος γνώση των δεδομένων του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου συνιστά κρίσιμο σημείο υπεροχής έναντι άλλων, και ιδίως έναντι των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας, τα οποία, δυστυχώς, αναγκάζονται να σύρονται πίσω από ανιστόρητες και ανερμάτιστες θέσεις της τουρκικής πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας. «Θέσεις οι οποίες, εσκεμμένως ή όχι, συγχέουν την ισχύ του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου με το, δήθεν, «δίκαιο της ισχύος» και το «δίκαιο του ισχυρού» κατέληξε ο κ. Παυλόπουλος.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΙράν: Οι εκρήξεις, το Ισραήλ και η επίθεση για αντίποινα (βίντεο)Σήμερα 09:25 | Ειδήσεις

Τι αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ για την αεροπορική βάση που μπήκε στο "στόχαστρο". Τα κρατικά ισραηλινά ΜΜΕ υποβαθμίζουν την ισραηλινή επίθεση. Τι λέει η Τεχεράνη.

Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζιΣήμερα 12:06 | Ειδήσεις

Που και πότε θα κάνουν αρχικά την εμφάνιση τους τα έντονα δαινόμενα. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Μητσοτάκης για Visa Express: Απτή απόδειξη της προσέγγισης Ελλάδας - ΤουρκίαςΣήμερα 12:23 | Ειδήσεις

Μετά την υλοποίηση της Visa Express οι αφίξεις Τούρκων πολιτών στη Λέσβο από το τέλος Μαρτίου έως την Τετάρτη ήταν αυξημένες κατά 868% σε σύγκριση με το 2023

Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Στόχος η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεωνΣήμερα 14:52 | Ειδήσεις

Τι δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος για την επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Άγκυρα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Στόχος η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων15:02Πλημμύρες στο Ντουμπάι: Περιορισμός των αφίξεων στο αεροδρόμιο 14:49Θεσσαλονίκη: Έκλεψε μπαταρία από... αναπηρικό αμαξίδιο14:35Ισραηλινή επίθεση - Άγκυρα: Κίνδυνος μόνιμης σύγκρουσης μετά τις τελευταίες εξελίξεις14:22Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε πολυκατοικία (βίντεο)14:08“Απάτητες παραλίες”: οι 198 περιοχές προστασίας στην Ελλάδα13:57Κιμ Γιονγκ Ουν - “Φιλικός Πατέρας”: Το νέο τραγούδι αφιερωμένο στον Βορειοκορεάτη ηγέτη (βίντεο)13:44Γάζα: Το Κατάρ θα επανεξετάσει τον ρόλο μεσολαβητή για εκεχειρία13:31Ειδική Παροχή Μητρότητας: Οδηγός για νέες δικαιούχους13:18Νίσυρος: Αυξάνεται ο αριθμός των παιδιών που φέρονται να έπεσαν θύματα του αρχαιοφύλακα13:05Φυλακές Κορυδαλλού: Δεκάδες κινητά τηλέφωνα βρέθηκαν στα κελιά (βίντεο)12:51Μητσοτάκης για Visa Express: Απτή απόδειξη της προσέγγισης Ελλάδας - Τουρκίας12:37Κικίλιας για κακοκαιρία: Ο κρατικός μηχανισμός πρέπει να είναι έτοιμος12:24Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι12:10Πρόστιμα σε εταιρείες για πλασματικές εκπτώσεις11:56Μυτιλήνη: Ο Μητσοτάκης επισκέφτηκε την πύλη εισόδου των Τούρκων τουριστών (εικόνες)11:44“MyCoast”: η ψηφιακή εφαρμογή καταγγελιών για τις παραλίες11:30Σάμος: Σεισμός “ταρακούνησε” το νησί11:16Ακάθιστος Ύμνος: Οι Χαιρετισμοί στην Παναγία και η διάσωση της Κωνσταντινούπολης11:04Ευρωεκλογές - ΣΥΡΙΖΑ: Ο Παπανώτας, ο Τσίπρας και η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου10:51
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο