“StrEAT Food”: Ταξίδι στις γεύσεις του Λος Άντζελες και της Σεούλ (εικόνες)
Στο Los Angeles θα προσγειωθούμε ξανά απόψε, Τετάρτη 26 Ιουνίου. Ο Βασίλης Καλλίδης επισκέπτεται την διασημότερη καντίνα με μεξικάνικα tacos και δοκιμάζει παγωτό με μάραθο και σιρόπι σφένδαμου αλλά και παγωτό με φυστικοβούτυρο και αγγούρι τουρσί. Επιπλέον, θα μας συστήσει την χρυσή κόλα που έχει ως βάση τον ανανά. Τέλος, θα βρεθεί και θα μας ξεναγήσει στα στούντιο της Universal. Πριν φύγει, θα μαγειρέψει για ντόπιους μουσακά και λουκουμάδες βουτηγμένους σε ελληνικό μέλι!
Αύριο, Πέμπτη, 27 Ιουνίου ο Βασίλης Καλλίδης ανακαλύπτει τη Σεούλ και εκεί θα βρει ότι αναζητά ο φανατικός του street food. Επισκέπτεται την πολύβουη ψαραγορά και δοκιμάζει πολλούς και διάφορους γευστικούς θησαυρούς. Στη συνέχεια, θα επισκεφθεί την κρεαταγορά και θα δοκιμάσει τρία διαφορετικά εδέσματα τα οποία θα συνοδεύονται με ρύζι και τουρσί από κινέζικο λάχανο. Τέλος, καλεσμένος σε σπίτι σχεδιαστών θα τους εντυπωσιάσει μαγειρεύοντας πουρέ και ψαρονέφρι με πορτοκάλι, σκόρδο και μανιτάρια ενώ θα ετοιμάσει και ένα σουφλέ.
Η εκπομπή «StrEAT Food» αναλαμβάνει να μας ταξιδεύει κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις γεύσεις και τις παραδόσεις όλου του κόσμου. Ξεναγός μας σε αυτό το μοναδικό ταξίδι γαστρονομίας είναι ο Βασίλης Καλλίδης, ο οποίος μας δείχνει νέους τόπους και νέα μέρη, νέες γειτονιές και νέες μυρωδιές συνομιλώντας με ντόπιους, μαγειρεύοντας στις κουζίνες τους ή ακόμη και στη μέση του δρόμου.
Παραδοσιακά προϊόντα και υλικά καθώς και τοπικές συνταγές μας συστήνουν την κουλτούρα διαφορετικών πολιτισμών σε διάφορα μήκη και πλάτη της Γης. Την ίδια στιγμή, ελληνικές συνταγές και γεύσεις ταξιδεύουν με τη σειρά τους έως την άλλη άκρη του κόσμου πρωταγωνιστώντας σε ένα παιχνίδι ανταλλαγής γεύσεων, νοστιμιάς και μυστικών γαστρονομίας.
«StrEAT Food» με τον Βασίλη Καλλίδη. Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 22:45 στον ΑΝΤ1.
#Streat_Food