LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 26 Ιουνίου 2019 19:02

Σωφρονιστικοί Υπάλληλοι: Εσπρεσιέρες και… τραπέζια πόκερ στις φυλακές Κορυδαλλού

«Πυρά» κατά του Υπουργείου Δικαιοσύνης εξαπολύουν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι μετά τα άγρια επεισόδια στις φυλακές Κορυδαλλού.

Φυλακές Κορυδαλλού - ένταση με κρατούμενους

«Πυρά» κατά του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τα όσα επικρατούν εντός των φυλακών αλλά και τον τρόπο με τον οποίο προσπάθησε να υποβαθμίσει τη χθεσινή, νέα συμπλοκή κρατουμένων στις Φυλακές Κορυδαλλού, εξαπολύει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας.

Παράλληλα, οι Σωφρονιστικοί Υπάλληλοι αναφέρουν και τα… εντυπωσιακά ευρήματα που προέκυψαν από τους πρόσφατους ελέγχους στα κελιά των φυλακών, τα οποία απέκρυψε το υπ. Δικαιοσύνης. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, εντοπίστηκαν τραπέζια πόκερ, εσπρεσιέρες, τρυπάνια χειρός και κάθε είδους εργαλεία, «καθώς και διάφορα άλλα αντικείμενα που χρησιμοποιούνται από το προσωπικό των room service ακριβών  ξενοδοχείων», όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας: 

"Εδώ και αρκετό καιρό το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει πάψει να μας εκπλήσσει με οποιαδήποτε αναφορά του σχετικά με τον χώρο των Φυλακών.

Τα χθεσινά γεγονότα στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού αποδεικνύουν την τραγική κατάσταση που βρίσκονται οι Φυλακές της Χώρας. Κρατούμενοι αλληλοσφάζονταν και χτυπιόντουσαν με κάθε είδους αυτοσχέδια μαχαίρια, ρόπαλα, σουβλιά κτλ. Η Φυλακή και ιδίως η Β΄ και η Ε΄ πτέρυγα κατελήφθησαν από τους κρατούμενους σε λίγα μόνο λεπτά. Οι κεντρικές κιγκλίδες και οι κεντρικές θύρες των πτερύγων σχεδόν γκρεμίστηκαν, ενώ άλλες ξεβιδώθηκαν από κρατούμενους από τα «ιδιωτικά συνεργεία» και με εργαλεία που έχουν κρατούμενοι σε πτέρυγες, έγιναν εκτεταμένες ζημιές και φθορές εντός και εκτός των ακτίνων, το ελάχιστο προσωπικό εγκλωβίστηκε και ένας συνάδελφός μας σωφρονιστικός υπάλληλος χτυπήθηκε από κρατούμενο με σουβλί.

Όλα αυτά, το Υπουργείο μας τα βαφτίζει ως απλή «αναταραχή» και «χωρίς να σημειωθούν βιαιοπραγίες ή εκτεταμένες συμπλοκές». Και αυτό είναι εξοργιστικό και εξευτελιστικό. Φαίνεται έχουν μάθει να ανησυχούν μόνο όταν  υπάρχουν νεκροί. Αν και αυτό μπορεί να αμφισβητηθεί. 

Επειδή η διαφάνεια και η αλήθεια δεν πρέπει να κρύβονται και όλα πρέπει να βγαίνουν στο φως, προκαλούμε το Υπουργείο Δικαιοσύνης και την αρμόδια Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής να δώσουν στην δημοσιότητα όλα τα βίντεο και τις φωτογραφίες, όχι μόνο από τις συμπλοκές στα χθεσινά γεγονότα στο Κ.Κ Κορυδαλλού, αλλά και να παρουσιάσουν στην δημοσιότητα τα ευρήματα από τις έρευνες που έγιναν χθες σε ορισμένες μόνο πτέρυγες και σε ορισμένους χώρους.

Εκτός των αυτοσχέδιων όπλων, να δοθούν στην δημοσιότητα τα ευρήματα από τις εσπρεσιέρες, τα δύο τραπέζια πόκερ με όλα τα παρελκόμενά τους και τα αξεσουάρ (!!!), τα τρυπάνια χειρός, πένσες, κατσαβίδια και κάθε είδους εργαλεία, καθώς και διάφορα άλλα αντικείμενα που χρησιμοποιούνται από το προσωπικό των room service ακριβών  ξενοδοχείων. 

Αναρωτιόμαστε αποδείξεις έκοβε η καφετέρια; Ο ιδιοκτήτης διέθετε φορολογική ενημερότητα; Ποιος εισέπραττε την «γκανιότα» από τα δυο τραπέζια του πόκερ και σε ποιους την μοίραζε;

Ο δαιμόνιος επιθεωρητής των φυλακών, όπως επίσης και ο περιβόητος συντονιστής των φυλακών από πότε τα ήξεραν αυτά και τι έκαναν; ΤΙΠΟΤΑ. Γιατί;

«Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε».

ΝΤΡΟΠΗ…"

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…Χθες 20:53 | Ειδήσεις

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το αποτέλεσμα της κάλπης των ευρωεκλογών, μπορεί και πρέπει να σηματοδοτήσει τη σταθερότητα της χώρας μας.

Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της ΚυριακήςΧθες 18:59 | Ειδήσεις

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο, φέρνει στο φως ο ΑΝΤ1, για τη στυγερή δολοφονία της Κυριακής, έξω από το αστυνομικό τμήμα στους Αγίους Αναργύρους.

ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία”Χθες 23:21 | Ειδήσεις

Τι απαντάει ο Λευκός Οίκος στους ισχυρισμούς της Τεχεράνης, ότι οι ΗΠΑ γνώριζαν για την επίθεση.

Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)Χθες 22:31 | Ειδήσεις

Ο δράστης που έχει συλληφθεί, τον μαχαίρωσε μπροστά σε έντρομους πιστούς.  Εκτός από τον ιερέα μαχαίρωσε άλλα τρία άτομα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Παγιδευμένοι” - Sneak preview: Ο Δημήτρης, κάνει ό,τι μπορεί για να βρει τη Δάφνη (εικόνες)23:59Missing Alert για την εξαφάνιση 15χρονης23:47ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία” 23:36Χανιά: λουόμενος έχασε τη ζωή του από πνιγμό23:24Ερντογάν για Ισραήλ: Πρέπει να σταματήσουμε τις βάρβαρες επιθέσεις του23:13Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)23:02ΕΣΗΕΑ: 24ωρη απεργία την Τρίτη22:50Δραματική διάσωση 6χρονης από τη θάλασσα – Κόπηκε το σχοινί που την τραβούσαν22:37Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στα πράσινα… το θρίλερ του ΟΑΚΑ22:26Χανιά - τροχαίο: Φονική σύγκρουση αυτοκινήτων (εικόνες)22:14Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: Το υπέρογκο κόστος της αναχαίτισης των drones22:02Βρετανία: Αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας αναχαίτισαν ιρανικά drone21:51Χαρδαλιάς: 101 εκατομμύρια ευρώ για 40 έργα στην Αθήνα21:39Χατζηδάκης: “Δικαίωμα στη Λήθη”, μια κίνηση ανθρωπιάς για τους επιζώντες από καρκίνο21:28Ζωγράφου: “Πιάστηκαν” οι νεαροί που έκαναν δεκάδες ένοπλες ληστείες (βίντεο)21:15Ευρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…21:01Γιάννης Φέρτης: Το συγκινητικό αντίο της Φίνος Φιλμ (βίντεο)20:48Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της Κυριακής20:34Σημεία για rapid test δωρεάν την Τρίτη20:21Καλλιθέα: Ανήλικος πωλούσε παράνομα φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα20:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο