LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 26 Ιουνίου 2019 13:43

“Καίγεται” η Ευρώπη – Μετράει νεκρούς η Γαλλία

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από θερμικό σοκ. Αναβλήθηκαν σχολικές εξετάσεις. Για ισχυρό καύσωνα προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι. 

Καύσωνας - Ευρώπη

Τα πρώτα θύματα από το πρωτοφανές κύμα καύσωνα που πλήττει την Ευρώπη καταγράφονται στη νότιο Γαλλία. Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από θερμικό σοκ, την ώρα που έμπαιναν στη θάλασσα προκειμένου να δροσιστούν.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα γαλλικά ΜΜΕ, τρεις Γάλλοι, δύο άνδρες ηλικίας 70 και 75 ετών αντίστοιχα και μια γυναίκα ηλικίας 62 ετών άφησαν την τελευταία τους πνοή στην παραλία κοντά στο Μονπελιέ, καθώς από την απόλυτη ζέστη έπεσαν στα κρύα νερά και έπαθαν ανακοπή.

Υπενθυμίζεται πως στη Γαλλία οι αρχές έχουν κηρύξει σε 58 διαμερίσματα «πορτοκαλί συναγερμό» αφού το θερμόμετρο σκαρφάλωσε στους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ την Παρασκευή αναμένεται να αγγίζει τους 45 Βαθμούς Κελσίου.

Καύσωνας - Ευρώπη

Αναβλήθηκαν σχολικές εξετάσεις

Όλες οι σχολικές εξετάσεις έχουν ακυρωθεί ενώ οι διοργανωτές του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών στο ποδόσφαιρο που γίνεται στην Γαλλία αποφάσισαν να γίνονται μεγάλα διαλείμματα στους αγώνες για να δροσίζονται οι παίκτριες.

Πολλοί συγκρίνουν το φετινό κύμα καύσωνα με αυτό του 2003 όταν είχαμε 70.000 νεκρούς σε όλη την Ευρώπη και 15.000 μόνο στη Γαλλία.

Προετοιμάζονται για το κύμα καύσωνα

Ήδη στο Παρίσι οι αρμόδιοι έχουν αρχίσει να προετοιμάζονται προκειμένου να αντιμετωπίσουν το ισχυρό κύμα ζέστης. Συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής έχουν δημιουργηθεί δροσεροί χώροι σε δημόσια κτίρια, εγκαταστάθηκαν επιπλέον βρύσες, ενώ άνοιξαν ακόμα και οι πισίνες όπου οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν μπάνιο έως και το βράδυ.

Καύσωνας - Ευρώπη

Καύσωνας - Ευρώπη

Ποιες χώρες θα επηρεαστούν

Για ένα τρίημερο «κόλαση» στην Ευρώπη προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι καθώς εκτιμούν ότι τα 24ωρα που ακολουθούν θα καταγραφούν θερμοκρασίες που θα καταρρίπτουν όλα τα ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών που συνήθως σημειώνονται είτε στα τέλη Ιουλίου είτε τον Αύγουστο.

Η εκτίμηση αυτή, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους αφορά την Αυστρία, το Βέλγιο, την Τσεχία, τη Δανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, το Λουξεμβούργο, την Ολλανδία και την Ελβετία.

Στην Γερμανία το θερμόμετρο έδειξε 37 βαθμούς την τρίτη και οι θερμοκρασίες αναμένεται να εκτιναχθούν περισσότερο σήμερα.

Στην Ισπανία και συγκεκριμένα στο Τολέδο περιμένουν 40αρια και πάνω από 40 βαθμούς από αύριο έως την Παρασκευή.

Καύσωνας - Ευρώπη

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωεκλογές - Μητσοτάκης: Πρέπει να είμαστε η κυρίαρχη πολιτική δύναμη για να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις (εικόνες)Σήμερα 13:11 | Ειδήσεις

"Εμείς σας μιλάμε για το πώς θέλουμε να αλλάξουμε τη χώρα και το μόνο μέλημα των άλλων είναι πώς θα πέσει ο Μητσοτάκης", είπε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός.

Basket League: Μπασκετμπολίστας ξυλοκόπησε την σύντροφο τουΣήμερα 13:34 | Ειδήσεις

Η γυναίκα κατέθεσε μήνυση για σωματικές βλάβες κατά του συντρόφου της. 

“Ανακαινίζω - Νοικιάζω”: εκατοντάδες εγκρίσεις αιτήσεων τις πρώτες ημέρεςΣήμερα 10:49 | Ειδήσεις

Δυναμικά και με ισχυρό ενδιαφέρον ξεκίνησε το πρόγραμμα “Ανακαινίζω – Νοικιάζω” του Yπ. Κοινωνικής Συνοχής. Οδηγός για τους δικαιούχους και την διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί.

Ρόδος - Χατζηνικόλας: Η Περιφέρεια έταξε βοήθημα στα παιδιά του νεκρού εθελοντή, αλλά... δεν μπορεί να το δώσει!Σήμερα 11:51 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει σε εξώδικο που έστειλε η χήρα του άτυχου εθελοντή, που πέθανε ενώ μαινόταν η μεγάλη φωτιά στην Ρόδο. "Απίθανη" είναι η απάντηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ευρωεκλογές - Ανδρουλάκης: Να αποδοκιμαστεί η κυβέρνηση πού περιφρονεί την αυτοδιοίκηση (εικόνες)15:44Κακοκαιρία - Πήλιο: Επιχείρηση απεγκλωβισμού οικογένειας από την Πυροσβεστική15:30Σαραντάπορο - Βασιλική Πλεξίδα: Φόρος τιμής για τα 7 χρόνια από την πτώση του ελικοπτέρου (εικόνες)15:16Φιντάν: Εάν δεν ιδρυθεί Παλαιστινιακό κράτος η κρίση θα συνεχιστεί15:02“Ανακαινίζω - Νοικιάζω”: εκατοντάδες εγκρίσεις αιτήσεων τις πρώτες ημέρες14:49Απάτη - Σέρρες: παρίσταναν τους λογιστές και απέσπασαν λεία “μαμούθ”14:36Basket League: Μπασκετμπολίστας ξυλοκόπησε την σύντροφο του14:22Θεσσαλονίκη: παιδί παρασύρθηκε από ηλεκτρικό πατίνι14:09Πογέτ: Τελείωσα το συμβόλαιό μου και είμαι ελεύθερος13:55Ευρωεκλογές - Μητσοτάκης: Πρέπει να είμαστε η κυρίαρχη πολιτική δύναμη για να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις (εικόνες)13:41Αγρίνιο: 15χρονη χτυπούσε την αδερφή της μέχρι να λιποθυμήσει13:28“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)13:15Νικόλαος - Τατιάνα Μπλάτνικ: Χώρισαν μετά απο 14 χρόνια γάμου13:01Κακοκαιρία - Σκόπελος: Οι ισχυροί άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα (εικόνες)12:48Θείος δικάζεται για βιασμό της 10χρονης ανιψιάς του12:34Χατζηδάκης: Η Ελλάδα είναι η ευχάριστη έκπληξη της ευρωπαϊκής οικονομίας 12:20Ρόδος - Χατζηνικόλας: Η Περιφέρεια έταξε βοήθημα στα παιδιά του νεκρού εθελοντή, αλλά... δεν μπορεί να το δώσει!12:07Κρήτη: Επιτέθηκε στους γονείς του και τους ανάγκασε να κοιμηθούν σε εκκλησία11:54Δίκη Τραμπ: Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε11:41Τένις - Βαρκελώνη: Ο αντίπαλος του Τσιτσιπά στον ημιτελικό11:29
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο