LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 26 Ιουνίου 2019 12:44

Νεοναζί ομολόγησε τη δολοφονία στελέχους του κόμματος της Μέρκελ

Ο δράστης που είχε συλληφθεί πριν από λίγες μέρες, ομολόγησε την πράξη του κατά τη διάρκεια της ανάκρισης.

Δολοφονία - μέλος του CDU - Κάσελ - Βάλτερ Λίμπκε

Τη δολοφονία του επικεφαλής της περιφερειακής κυβέρνησης του Κάσελ, Βάλτερ Λούμπκε, ομολόγησε ο 45χρονος Στέφαν Ερνστ, μέλος ακροδεξιών και ναζιστικών ομάδων, που είχε συλληφθεί πριν από λίγες ημέρες ως ύποπτος.

Ο ύποπτος, ένας 45χρονος νεοναζί που είχε ήδη καταδικασθεί το 1993 για μια επίθεση με εκρηκτικά εναντίον εστίας ξένων, «δήλωσε πως έδρασε μόνος», ανακοίνωσε ο υπουργός έπειτα από συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών στην Μπούντεσταγκ αφιερωμένη σ' αυτή την υπόθεση η οποία έχει προκαλέσει σοκ στη Γερμανία.

Ο Στέφαν Ερνστ, ο οποίος είχε βγει εδώ και χρόνια από τα «ραντάρ» των υπηρεσιών πληροφοριών, είχε συλληφθεί στα μέσα Ιουνίου στο πλαίσιο της έρευνας για τον φόνο του Βάλτερ Λούμπκε, τοπικού αιρετού αξιωματούχου της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) στην Έσση.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε πως η έρευνα γι' αυτή την «πολιτική δολοφονία» δεν έχει τελειώσει και αφορά την αναζήτηση ενδεχόμενων συνεργών, παρόλο που ο ύποπτος ισχυρίζεται πως δεν είχε.

Ο Χορστ Ζεεχόφερ υποσχέθηκε επίσης ότι θα διατεθούν επιπλέον μέσα στη μάχη εναντίον της άκρας δεξιάς. Δήλωσε πως η κυβέρνηση θα προσλάβει περισσότερους ερευνητές για να παρακολουθούν τις δραστηριότητες ακροδεξιών ομάδων, ιδιαίτερα στο Ίντερνετ.

Ο Λούμπκε, ένας 65χρονος υψηλόβαθμος δημόσιος λειτουργός του κρατιδίου, είχε βρεθεί νεκρός στις 2 Ιουνίου στην αυλή του σπιτιού του στο Βολφχάγκεν, προάστιο του Κάσελ (δυτική Γερμανία).

Ο εκλιπών είχε διακριθεί στο μεταναστευτικό ζήτημα υπερασπιζόμενος την απόφαση της καγκελαρίου να ανοίξει τις πύλες της χώρας το 2015 σε εκατοντάδες χιλιάδες αιτούντες άσυλο.

Τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς, ο Λούμπκε είχε μάλιστα καλέσει τους Γερμανούς που δεν συμμερίζονται τις αξίες του να εγκαταλείψουν τη χώρα, με αποτέλεσμα η άκρα δεξιά να τον κατακεραυνώσει και να δεχθεί απειλές κατά της ζωής του.

Η δολοφονία του είχε χαιρετισθεί με σχόλια μίσους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στη Γερμανία, αλλά είχε καταδικασθεί αυστηρά απ' όλα τα κόμματα.

Στις 22 Ιουνίου η Άγκελα Μέρκελ είχε απευθύνει έκκληση για την καταπολέμηση των νεοναζί «χωρίς κανένα ταμπού».

Το κόμμα της, η CDU, απείλησε χθες, Τρίτη, να χρησιμοποιήσει «όλα τα μέσα» εναντίον των μελών της που δελεάζονται από την ιδέα μιας συμμαχίας με το ακροδεξιό κόμμα AfD, που κατηγορείται από την CDU ότι είναι έμμεσα η αιτία του φόνου λόγω του σφοδρού αντιμεταναστευτικού λόγου του και των επανειλημμένων επιθέσεών του εναντίον των κομμάτων που τάσσονται υπέρ της υποδοχής των προσφύγων.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Έχασα την ψυχραιμία μου και ακολούθησα τον κ. Γραμμένο έξω από την αίθουσα...Σήμερα 16:33 | Ειδήσεις

"Επειδή όμως έχω μια πολύ σημαντική ιδιότητα αυτή του Έλληνα βουλευτή έπραξα απολύτως λάθος . Δεν αρμόζει αυτή η συμπεριφορά σε Έλληνα βουλευτή" δήλωσε ο κ. Φλώρος

Τέμπη: Εισαγγελική έρευνα για την απομάκρυνση υλικών από το σημείο της τραγωδίαςΣήμερα 12:42 | Ειδήσεις

Ενδελεχής έρευνα για την απομάκρυνση υλικών και την επιχωμάτωση του σημείο της τραγωδίας διατάχθηκε από την αντιεισαγγελέα Λάρισας.

Κορονοϊός - Γρίπη: Πόσοι θάνατοι καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδαΣήμερα 17:09 | Ειδήσεις

Τι δείχνουν τα στοιχεία της εβδομαδιαίας επιδημιολογικής έκθεσης του ΕΟΔΥ για τους θανάτους, τις εισαγωγές στα νοσοκομεία και τους διασωληνωμένους.

Καλλιάνος: Μπαμπά μου σε αγαπάω απέραντα και σου ζητώ συγνώμη...Σήμερα 14:49 | Ειδήσεις

Συγκινεί στην ανάρτηση του ο Γιάννης Καλλιάνος. Πώς αποχαιρετά τον πατέρα του

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μέση Ανατολή: Διεθνής έκκληση για απελευθέρωση ομήρων - Η απάντηση της Χαμάς19:58Bullying - Σκύδρα: Νέο περιστατικό με τον ίδιο θύτη 19:45Ανδρουλάκης προς Κασσελάκη: Για κάποιους το βαρέλι δεν έχει πάτο...19:32Ψυχικό: Σύλληψη άνδρα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση19:18Κλιματική κρίση: Η Ευρώπη αντιμέτωπη με συχνότερα κύματα ακραίας ζέστης19:05Κύκλωμα ναρκωτικών - ΑΠΘ: Ένοχοι κρίθηκαν δεκάδες κατηγορούμενοι 18:51Καιρός: συννεφιές, μπόρες και άνοδος θερμοκρασίας την Παρασκευή18:37Κασσελάκης: Θερμή υποδοχή σε Κάλυμνο και Λέρο (εικόνες)18:24Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος για Βελόπουλο: κανείς δεν μπορεί να μιλάει για τον χώρο της Εκκλησίας18:11Βόλος: Απείλησε τον αδερφό του και πήγε φυλακή17:58Κίνημα #metoo - Χάρβεϊ Γουάινστιν: Το ανώτατο δικαστήριο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του17:45Φλώρος: Έχασα την ψυχραιμία μου και ακολούθησα τον κ. Γραμμένο έξω από την αίθουσα...17:32Κορονοϊός - Γρίπη: Πόσοι θάνατοι καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδα17:18Θεσσαλονίκη: Μηχανή παρέσυρε και τραυμάτισε τροχονόμο17:04Έκθεση ανθρωπίνων δικαιωμάτων - Τουρκικό ΥΠΕΞ: Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί των ΗΠΑ16:51“Ο Πρώτος από εμάς” - Sneak Preview: εκπλήξεις και καυγάδες στο επεισόδιο της Πέμπτης (βίντεο)16:37Τουρκικά ΜΜΕ: Η Γερμανία βλέπει θετικά την πώληση Eurofighters στην Τουρκία16:23Άλκης Καμπανός: Απομακρύνονται τα ενθύμια από το σημείο της δολοφονίας του 16:09ΑΑΔΕ: Φύλλα κοκαΐνης “κρυμμένα” σε λιπάσματα (εικόνες)15:56Ελληνικό: Πάνω από 300 βόμβες βρέθηκαν στο πρώην αεροδρόμιο15:42
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο