LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚαιρόςΔημοσίευση: 26 Ιουνίου 2019 06:11

Καιρός: τοπικές μπόρες και την Τετάρτη

Που θα εκδηλωθούν οι πιο έντονες «ξαφνικές» βροχοπτώσεις. Πόσο ισχυρό θα πνέει το μελτέμι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Στα ανατολικά ηπειρωτικά και στην Κρήτη, προβλέπονται για την Τετάρτη, τοπικές βροχές, που το βράδυ θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές μπόρες στα βόρεια, κυρίως ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Για την Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές νεφώσεις στα βόρεια και ανατολικά. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 5 μ6 6 μποφόρ, στα ανατολικά έως 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια και ανατολικά, η μέγιστη τιμή του θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές μπόρες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν βοριάδες, εντάσεως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, κυρίως στη Μακεδονία, όπου θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες, κυρίως στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία τοπικά η μέγιστη τιμή της θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και στα ορεινά της Πελοποννήσου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές, που το βράδυ θα σταματήσουν. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 19 και 35 βαθμών Κελσίου.

Στις Κυκλάδες αναμένεται καιρός γενικά αίθριος. Στην Κρήτη θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου, στην νότια Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στα βόρεια. Στα βόρεια θα φυσούν άνεμοι από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις, 6-7 μποφόρ, ενώ στα νότια θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Πέμπτη

Για την Πέμπτη, στα ανατολικά ηπειρωτικά και στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικές μπόρες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ και την ημέρα στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αφρικανική σκόνη: Οδηγίες από το Υπουργείο Υγείας για την προστασία των πολιτών10:37Κορινθία - Τροχαίο δυστύχημα: Νεκρός οδηγός μηχανής που “καρφώθηκε” σε κολώνα10:24Ηράκλειο – Καταγγελία 19χρονου: Νεαροί με έδερναν και η ανήλικη αδερφή τους τραβούσε βίντεο10:10ΝΒΑ – Μπακς: Ήττα από τους Πέισερς απόντος του Αντετοκούνμπο09:57Νατσιός στον ΑΝΤ1: Η δήλωση Παπαδόπουλου, το σύνθημα του Αυτιά και το “θαύμα” των Ευρωεκλογών09:43Αργεντινή: Μαζικές διαδηλώσεις για την λιτότητα (εικόνες09:30Ηράκλειο: Ήπιε, δεν βρήκε ταξί και πήρε τηλέφωνο την Άμεση Δράση!09:16Σεπόλια: Εμπρησμός σε ΑΤΜ και ζημιές σε σούπερ-μάρκετ (εικόνες)09:02ΗΠΑ - Ουκρανία: Εγκρίθηκε από το Κογκρέσο το πακέτο Μπάιντεν 08:49Ιράν: Απαγόρευσε ξανά στις γυναίκες την είσοδο σε γήπεδο ποδοσφαίρου08:35“The 2Night Show” – Βαλαβάνη: Δεν θέλω να κάνω τα ίδια “λάθη” με τη νέα μου σχέση08:22Αφρικανική σκόνη: Πότε υποχωρεί το φαινόμενο - Επιπτώσεις στην υγεία και οδηγίες προστασίας (εικόνες)08:09Δολοφονία Λυγγερίδη – Καπερνάρος: Περιμένω πιέσεις για να κλείσουν στόματα…07:55“The 2Night Show” – Χρήστος Άρχος: Τα παιδικά όνειρα, οι σπουδές ψυχολογίας και οι προβλέψεις της χρονιάς (βίντεο)07:42Rapid test δωρεάν την Τετάρτη σε 177 σημεία07:28Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”07:15ΗΠΑ: Συντριβή αεροσκάφους στην Αλάσκα07:01Εορτολόγιο - 23 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 06:48Γκιουλέρ για Στάινμαγερ: Ο άνθρωπος κόβει ντονέρ…06:34ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: Μπλόκο της Αστυνομίας στη συγκέντρωση οπαδών06:21
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο