LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /LifeΔημοσίευση: 25 Ιουνίου 2019 09:34

Ρεκόρ στη δημοπρασία κιθαρών του David Gilmour

Οι κιθάρες με τις οποίας έχει ηχογραφήσει κάποιες από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των Pink Floyd δημοπρατήθηκαν «χτυπώντας» ποσά ρεκόρ.

David Gilmour  - κιθάρες

Αλλεπάλληλα ρεκόρ δημοπρασίας σημείωναν οι κιθάρες του Ντέιβιντ Γκίλμουρ καθώς έπεφτε το σφυράκι πριν λίγες μέρες στου Christie's, στη Νέα Υόρκη. Και ο Γκίλμουρ βρέθηκε με σεβαστό ποσό για να ενισχύσει πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της αλλαγής του κλίματος.

Το πιο εμβληματικό όργανο του πρώην frontman των Pink Floyd, η κιθάρα που ξέρουμε ως Black Strat, απέφερε 3.975.000 δολάρια, όταν οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 100.000 με 150.000 δολάρια. Η 1954 Fender Stratocaster με σειριακό αριθμό 0001 - τη χρησιμοποίησε στην ηχογράφηση του «Another Brick in the Wall 2» -κατοχυρώθηκε για πάνω από 1,8 εκατομμύρια δολάρια, μια 1958 Gretsch White Penguin για 447.000 δολάρια και μια 1955 Gibson Goldtop Les Paul- χρησιμοποιήθηκε, επίσης, στο «Another Brick» - για άλλα 447.000 δολάρια.

Ο οίκος Christie's είπε ότι όλα αυτά ήταν «παγκόσμια ρεκόρ δημοπρασίας».

Μια ακουστική 1969 Martin D-35, την οποία ο Γκίλμουρ χρησιμοποιούσε από το 1971 ως βασική ακουστική κιθάρα στο στούντιο, απέφερε λίγο περισσότερα από 1 εκατομμύριο δολάρια, καταρρίπτοντας το ρεκόρ που είχε σημειώσει η Martin του Έρικ Κλάπτον. Η 1974 Electric Console που ο Γκίλμουρ έπαιζε στα live του «Shine On Your Crazy Diamond» έπιασε 300.000 δολάρια (οι εκτιμήσεις την τοποθετούσαν στα 2.000 δολάρια). Η 1976 Ovation Custom Legend που είχε για τα demo του «Comfortably Numb» έφερε 399.000 δολάρια. Η 1983 Fender Strat την οποία έπαιξε στο Live Aid απέφερε 187.500 δολάρια και η «Red Strat», η βασική κιθάρα με την οποία έπαιζε και ηχογραφούσε μεταξύ 1988 και 2005, κατοχυρώθηκε για 615.000 δολάρια.

Η δημοπρασία διήρκησε οκτώ ώρες, προσφορές έκαναν άτομα από 66 χώρες και το συνολικό ποσό που απέφερε ανήλθε σε 21.490.750 δολάρια.

David Gilmour  - κιθάρες

«Είμαι και λυπημένος που χάνω κάποια από τα μουσικά όργανα και ανακουφισμένος να το κάνω αυτό και επειδή θα κάνει κάτι καλό» είχε δηλώσει, σε συνέντευξη που έδωσε τον περασμένο Ιανουάριο στο Rolling Stone, ο Γκίλμουρ. «Αν χρειαστώ μια συγκεκριμένη κιθάρα, θα πάω και θ' αγοράσω μία. Είναι τα εργαλεία της τέχνης μου. Μού 'δωσαν μουσική, αλλά σε τελευταία ανάλυση είναι τα εργαλεία της τέχνης μου.

Την παραμονή της δημοπρασίας, ο Γκίλμουρ αποκάλυψε ότι τα χρήματα από τη δημοπρασία θα δοθούν στην ClientEarth, η οποία χρηματοδοτεί δικηγόρους για περιβαλλοντικά θέματα και ειδικούς που δραστηριοποιούνται για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. «Η παγκόσμια κλιματική κρίση είναι η μεγαλύτερη πρόκληση με την οποία θα βρεθεί ποτέ αντιμέτωπη η ανθρωπότητα, και απέχουμε λίγα χρόνια από το να καταστούν μη αναστρέψιμες οι επιπτώσεις του φαινομένου του θερμοκηπίου» ανέφερε, σε ανακοίνωσή του. «Χρειαζόμαστε έναν πολιτισμένο κόσμο που θα συνεχίσει για όλα τα εγγόνια μας και όσους ακολουθήσουν, και στον οποίο θα μπορούν να παίζουν αυτές τις κιθάρες και να τραγουδιούνται τραγούδια».

 

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ας είμαστε ειλικρινείς, αποτύχαμε -Όποιος πήρε αποζημιώσεις που δεν δικαιούται θα τις επιστρέψειΣήμερα 10:32 | Ειδήσεις

Όλα όσα αναφέρει στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Φωτιά στη Μεσσηνία – Επιχειρούν ενάερια μέσαΣήμερα 17:16 | Ειδήσεις

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε επιχειρούν και δυνάμεις από αέρος

Σαντορίνη: Θυελλώδεις άνεμοι παρέσυραν και διέλυσαν τροχόσπιτο (βίντεο)Σήμερα 16:23 | Ειδήσεις

Οι αρχές καλούν τους πολίτες και τους επισκέπτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς οι ισχυροί άνεμοι αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 11 περιοχές τη ΔευτέραΣήμερα 16:16 | Ειδήσεις

Πολύ υψηλός θα είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς κατά τόπους τη Δευτέρα (30/06), λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των ισχυρών ανέμων. Αναλυτικά οι περιοχές.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με την Παλαιστίνια ΥΠΕΞ21:0248 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα20:47Τροχαίο στη Χαλκιδική: 19χρονος έχασε τη ζωή του20:33Φθιώτιδα: Κατέρρευσε σε γλέντι και πέθανε μέσα στο ασθενοφόρο20:19Γαλλία: Τσιγάρο τέλος σε παραλίες και πάρκα 20:05WRC-Ράλι Ακρόπολις: Κατέκτησε την πρώτη θέση ο Τάνακ19:50Ντόναλντ Τραμπ: Βρήκα αγοραστή για το Tik Tok19:36Κρήτη: Σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό χειριστή κανό - Σηκώθηκε drone19:21Formula 1 - GP Αυστρίας: Νικητής ο Νόρι - "1-2" η McLaren19:07Κικίλιας για την ασφάλεια στην ακτοπλοΐα: Η νομοθεσία πρέπει να τηρείται απαρέγκλιτα18:51Τη Δευτέρα στις 10 η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης – Στις 12 θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο18:37Μυτιλήνη: 35χρονος δέχθηκε πολλαπλές μαχαιριές σε πανηγύρι - Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση18:22Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα18:08Παναθηναϊκός: Η 33μελής αποστολή για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στην Αυστρία17:53Φωτιά στη Μεσσηνία – Επιχειρούν ενάερια μέσα17:39Κρήτη: Διανομέας τραυματίστηκε μετά από σύγκρουση με αυτοκίνητο (εικόνες)17:24Φωτιά στο Τατόι κοντά στο αεροδρόμιο17:10Σαντορίνη: Θυελλώδεις άνεμοι παρέσυραν και διέλυσαν τροχόσπιτο (βίντεο)16:54Καβάλα: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι16:40Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 11 περιοχές τη Δευτέρα16:26
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο