LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 25 Ιουνίου 2019 06:54 | Ανανέωση: 25 Ιουνίου 2019 06:50

MVP του ΝΒΑ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο! (εικόνες)

Συνεχίζει να γράφει Ιστορία ο Greek Freak. Το βραβείο και τα συγκινητικά συγχαρητήρια.

Γιάννης Αντετοκούνμπο - MVP - NBA

O Γιάννης Αντετοκούνμπο αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης (MVP) της κανονικής περιόδου στο ΝΒΑ, αφήνοντας πίσω του και... μακριά, τους Τζέιμς Χάρντεν και Πολ Τζορτζ.

Από τους 101 δημοσιογράφους που ψήφισαν και κλήθηκαν να δώσουν πέντε επιλογές, οι 78 έδωσαν την πρώτη θέση στον Έλληνα σούπερ σταρ, και οι άλλοι 23 την δεύτερη θέση, με αποτέλεσμα ο Giannis να συγκεντρώσει ποσοστό 77%.

Όπως είναι γνωστό, οι δημοσιογράφοι καλούνται να δώσουν πέντε επιλογές. Η 1η επιλογή αξίζει 10 βαθμούς, η δεύτερη επτά, η τρίτη πέντε, η τέταρτη τρεις και η πέμπτη έναν βαθμό.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πήρε 941 βαθμούς, έναντι 776 του δεύτερου Τζέιμς Χάρντεν (που είχε 23 ψήφους για 1η θέση και 78 για την δεύτερη) και 356 βαθμούς του τρίτου, Πολ Τζορτζ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι ψηφοφορίες για τα βραβεία του ΝΒΑ, καταγράφηκαν πριν από την κατάκτηση του τίτλου από τους Τορόντο Ράπτορς.

Ο Αντετοκούνμπο έγινε ο πρώτος -μετά τον Γερμανό Ντιρκ Νοβίτσκι και το 2007 με τη φανέλα του Ντάλας- Ευρωπαίος, που κέρδισε το σχετικό βραβείο MVP.

Ο «Greek Freak» είχε 27.7 πόντους, 12.5 ριμπάουντ, 5.9 ασίστ, 1.3 κλεψίματα και 1.5 κοψίματα μέσο όρο σε 32.8 λεπτά συμμετοχής, κάνοντας ρεκόρ καριέρας σε πόντους, ριμπάουντ και ασίστ.

Τα συγχαρητήρια ήρθαν από την ομάδα του, με ένα συγκινητικό βίντεο ανασκόπησης της ζωής του, ενώ ανάλογο ήταν και το βίντεο του βασικού χορηγού του, της Νike, αμφότερα με ιδιαίτερη αναφορά στα Σεπόλια.

Γιάννης Αντετοκούνμπο - MVP - NBA

Ο Γιάννης φωτογραφήθηκε με το βραβείο και το σακάκι με τον Παρθενώνα στη φόδρα του

Γιάννης Αντετοκούνμπο - MVP - tweet - NBA

Giannis: Ο δεύτερος Ευρωπαίος MVP του ΝΒΑ

Ο Έλληνας σούπερ σταρ έγινε μόλις ο τέταρτος μη Αμερικανός αθλητής που καταφέρνει να κατακτήσει το βαρύτιμο τίτλο και μόλις ο 2ος Ευρωπαίος.

Τελευταία φορά που ο τίτλος του πολυτιμότερου παίκτη κατέληξε σε μη Αμερικανό ήταν το 2007 όταν πρώτευσε ο Ντιρκ Νοβίτσκι. Τα προηγούμενα δύο χρόνια MVP ήταν ο Καναδός Στιβ Νας, ενώ το 1993-94 ο Χακίμ Ολάζοουν ήταν αυτός που αναδείχτηκε για πρώτη φορά MVP και δεν είχε γεννηθεί στις ΗΠΑ.

Ο Αντετοκούνμπο έγινε μόλις ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία των Μπακς που παίρνει το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη μετά τον Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ.

Παράλληλα, «ισοφάρισε» τον Στιβ Νας ως ο παίκτης που επελέγη χαμηλότερα στο ντραφτ (Νο 15) και πήρε τον τίτλο του MVP.

Για την Ιστορία ο Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ είναι ο αθλητής που έχει αναδειχτεί περισσότερες φορές MVP. Για την ακρίβεια έχει αναδειχτεί έξι φορές MVP και ακολουθούν οι Μάικλ Τζόρνταν και Μπιλ Ράσελ με 5.

Η δήλωση του Γιάννη κατά τη βράβευσή του

«Πρώτα από όλα θέλω να ευχαριστήσω τον Θεό που με ευλόγησε με αυτό το ταλέντο για να βρίσκομαι στη θέση που βρίσκομαι σήμερα.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Θεό που με έβαλε σε αυτή τη θέση, όλα αυτά τα κάνω με τη βοήθειά του. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα μου, πρώτα από όλα τους συμπαίκτες μου, χρειάζεται περισσότερο από έναν παίκτη για να κερδίσει 61 παιχνίδια. Όλοι ήταν έτοιμοι να έρθουν στον πόλεμο μαζί μου. Θέλω να ευχαριστήσω το προπονητικό επιτελείο που μας πίεζε καθημερινά και μας δίδαξε αυτά που κάνουν καθημερινά για εμάς.

Θέλω να ευχαριστήσω τους ιδιοκτήτες των Μπακς, οι οποίοι πίστεψαν σε εμένα που ήμουν 18 όταν ήμουν στην Ελλάδα. Με εμπιστεύτηκαν. Θέλω να ευχαριστήσω την πόλη του Μιλγουόκι, την Ελλάδα και τους Νιγηριανούς που με στηρίζουν. Τώρα είναι 6 το πρωί στην Ελλάδα και μένουν ξύπνιοι για να με παρακολουθήσουν.

Θέλω να ευχαριστήσω τον πατέρα μου, ο οποίος δεν βρίσκεται κοντά μας. Πριν από δύο χρόνια είχα έναν στόχο, να γίνω ο κορυφαίος του πρωταθλήματος. Πάντα όταν περνάω στο παρκέ σκέφτομαι τον πατέρα μου, ο οποίος με πίεζε περισσότερο να γίνω καλύτερος και μου έλεγε ότι μόνο έτσι θα τα καταφέρω.

Σας αγαπώ πολύ. Είστε τα πρότυπά μου. Σας ευχαριστώ για όλα όσα κάνατε για εμένα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την εκπληκτική μου μητέρα, τη Βερόνικα. Είναι η ηρωίδα μου. Δεν μπορείς να προβλέψεις το μέλλον σου, αλλά αν δεν έχεις καλό γονιό δεν μπορείς να προβλέψεις το μέλλον σου. Πρόκειται για το στήριγμά μου.

Προφανώς θέλω να ευχαριστήσω τους ατζέντηδές μου, ευχαριστώ που με πιστέψατε σε εμένα και δεν… με ενοχλείτε πολύ. Αυτό είναι μόνο η αρχή για εμένα.

Στόχος μου είναι να κατακτήσω το πρωτάθλημα. Όπως μου είχε πει ο πατέρας μου, πάντα να θέλεις τα περισσότερα χωρίς να είσαι άπληστος».

Γιάννης Αντετοκούνμπο - MVP - NBA

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Οι έντιμοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, που είναι η συντριπτική πλειονότητα, δεν έχουν να φοβηθούν τίποταΣήμερα 10:37 | Ειδήσεις

Όλα όσα είπε στην ανάρτηση του ο πρωθυπουργός για τον απολογισμό του κυβερνητικού έργου.

Κυρανάκης: Η ιστορία των τρόλεϊ αξίζει σεβασμό - Ευθύνη μας η επόμενη μέραΣήμερα 15:28 | Ειδήσεις

Ξεκίνησε σήμερα η αποξήλωση καλωδίων από τον Πειραιά, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Μεταφορών, Κωνσταντίνου Κυρανάκη και του δημάρχου, Γιάννη Μώραλη.

Αλεξανδρούπολη: Συνεχίζεται η ενίσχυση των αγροτικών μπλόκων σε βόρειο και νότιο ΈβροΣήμερα 15:20 | Ειδήσεις

Με συνεχιζόμενη την ενίσχυση των εν λόγω μπλόκων στο βόρειο και νότιο τμήμα του νομού, συνεχίζεται η διακοπή της κυκλοφορίας μόνο των φορτηγών διεθνών μεταφορών σε Ορμένιο και Κήπους.

Βρετανία: Επίθεση με σπρέι πιπεριού έγινε στο αεροδρόμιο του ΧίθροουΣήμερα 15:52 | Ειδήσεις

Οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου Χίθροου συνεργάζονται στενά με την αστυνομία για τη διερεύνηση του περιστατικού και την πλήρη αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας των εγκαταστάσεων του.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τροχαίο στη Κίσσαμο: Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες - Ένας τραυματίας18:38Κανονικά τα δρομολόγια των Intercity στον άξονα Αθήνα - Θεσσαλονίκη18:24Παναθηναϊκός - Πανιώνιος: Το show του Ρογκαβόπουλου έκλεψε την παράσταση18:10Λάρισα: Νησίδα από φερτά υλικά δημιουργήθηκε στη γέφυρα του Πηνειού - Ανεβαίνει η στάθμη του νερού (εικόνες)17:56Νετανιάχου: Κοντά η δεύτερη φάση του αμερικανικού σχεδίου για τη Γάζα - Επαφές με Τραμπ στο τέλος του μήνα17:42Αλεξανδρούπολη: Συνεχίζεται η ενίσχυση των αγροτικών μπλόκων σε βόρειο και νότιο Έβρο17:28Πρόεδρος Βρετανικού Μουσείου: Υπάρχει “περιθώριο προσγείωσης” για τα Γλυπτά του Παρθενώνα17:14Formula 1: Παγκόσμιος πρωταθλητής για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Λάντο Νόρις17:00Διάρρηξη στο Δημαρχείο Σαρωνικού: Ταυτοποιήθηκε 39χρονος ύποπτος16:46Βρετανία: Επίθεση με σπρέι πιπεριού έγινε στο αεροδρόμιο του Χίθροου16:32Λαμία: Σε κομβικά σημεία της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, τα αγροτικά μπλόκα16:18Βόλος: Ξεκίνησε η ανέλκυση του σκάφους του λιμενικού που βρέθηκε πάνω σε βραχίονα του λιμανιού16:04Λάρισα: Επίθεση του Ρουβίκωνα στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ15:50Κυρανάκης: Η ιστορία των τρόλεϊ αξίζει σεβασμό - Ευθύνη μας η επόμενη μέρα15:36Ολυμπιακός: Μάχη μέχρι τέλους με την ΑΕΚ 15:24Προσάραξη του σκάφους του Λιμενικού που βρέθηκε πάνω στον βραχίονα του λιμανιού στο Βόλο15:10"Νυχτερινός Ποιμήν": Επιχείρηση για τον εντοπισμό ανηλίκων σε νυχτερινά κέντρα14:56Λίβερπουλ - Σαλάχ: Φαίνεται ότι η ομάδα με θυσιάζει για προσωπικό όφελος14:42Χανιά: Συνελήφθησαν τρείς άνδρες για κατοχή ναρκωτικών ουσιών14:28ΗΠΑ: "Πραγματικά κοντά" η λύση του πολέμου στην Ουκρανία14:14
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο