LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 24 Ιουνίου 2019 17:24

Πρόκληση Καζαντζόγλου για την δολοφονία Φύσσα: Φταίει η κακιά στιγμή!

Τι ισχυρίστηκε στην απολογία του ο κατηγορούμενος, ο οποίος έπεσε σε αντιφάσεις. Τι είπε για τον Ρουπακιά. Τι προκάλεσε την οργή της Μάγδας Φύσσα.

«Δεν έχω σχέση με το γεγονός, δεν ήμουν καν στην Αμφιάλη. Μοίραζα τρικάκια της Χρυσής Αυγής κοντά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια εκείνη την ώρα». Αυτό ισχυρίστηκε στην απολογία του ο, κατά τη δικογραφία, συνοδηγός τού Γιώργου Ρουπακιά το βράδυ που σκότωσε τον Παύλο Φύσσα, Ιωάννης Καζαντζόγλου που κατηγορείται ως άμεσος συνεργός στην ανθρωποκτονία.

Ο κατηγορούμενος απέδωσε τα δεκάδες τηλεφωνήματα που είχε με μέλη της οργάνωσης τη νύχτα της 17ης Σεπτεμβρίου 2013, πριν και μετά τη δολοφονία του μουσικού, σε συνεννοήσεις που είχαν ενόψει ομιλίας που θα είχε στην Τοπική ο βουλευτής Γιάννης Λαγός κατά την οποία θα απηύθυνε χαιρετισμό και ο αρχηγός του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος.

Για τον λόγο αυτό συναντήθηκε όπως είπε με τον Ρουπακιά, που έφερε με το αυτοκίνητό του από τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής δύο πακέτα με τρικάκια, και αφού τα πήρε ξεκίνησε να τα μοιράζει. Ξέχασε μάλιστα στο αυτοκίνητο το κινητό του γιατί μίλησε ενόσω ήταν με τον Ρουπακιά και το άφησε στον ουρανό του αυτοκινήτου.

Ο κατηγορούμενος, που φέρεται ότι ήταν εκείνος που ενημέρωσε τον πυρηνάρχη της Νίκαιας για να συγκροτηθεί το τάγμα εφόδου που καταδίωξε τον μουσικό προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Μάγδας Φύσσα όταν υποστήριξε πως δεν γνώριζε τον 34χρονο. Και επίσης πως ψεύδονται δύο μάρτυρες που κατέθεσαν πως ο Φύσσας είχε ενοχοποιηθεί από την Τοπική, τρεις με τέσσερις μήνες πριν την δολοφονία του.

Ο Ιωάννης Καζαντζόγλου έπεσε σε αντιφάσεις όταν κλήθηκε να απαντήσει πώς ο Γ. Ρουπακιάς τον τοποθετεί στην Αμφιάλη το βράδυ της δολοφονίας και ενώ και ο Ι. Άγγος πριν λίγες ημέρες είπε απολογούμενος ότι ο Καζαντζόγλου ήταν ο μόνος που ενημερώθηκε από τον ίδιο πως κάποια άτομα τον ενοχλούσαν στην καφετέρια «Κοράλλι».

Κατηγορούμενος: Πήρα τηλέφωνο τον Πατέλη.

Εισαγγελέας: Σας είπε ότι «θα συναντήσετε τον Ρουπακιά στο τάδε σημείο»;

Κατηγορούμενος: Έκανα δύο κλήσεις, η πρώτη μου λέει «κλείσε γιατί έχω πρόβλημα με το μικρό». Επειδή όμως ήμουν υπεύθυνος για τη διαφήμιση, τον ξαναπήρα και του λέω «έχω πρόβλημα με τα τρικάκια» και μου λέει «πήγαινε πάρ΄τα».

Εισαγγελέας: Πήγατε δηλαδή χωρίς να μιλήσετε με τον Ρουπακιά;

Δίκη - Χρυσή Αυγή

Κατηγορούμενος: Ναι.

Εισαγγελέας: Ναι αλλά δεν λέει κάτι τέτοιο ο Ρουπακιάς στην απολογία του, εσείς μήνυμα λάβατε;

Κατηγορούμενος: Ναι, ότι «ελάτε τώρα στην τοπική»

Εισαγγελέας: Τι φορούσατε εκείνο το βράδυ;

Κατηγορούμενος : Ένα μαύρο παντελόνι

Εισαγγελέας: Γιατί εδώ αναφέρουν ότι φοράτε μια άσπρη φόρμα...

Κατηγορούμενος: Βεβαίως, ναι, εγώ το εξηγώ ότι με βάση μια απολογία του Ρουπακιά έχει γίνει ένα γαϊτανάκι με βάση αυτή την άσπρη φόρμα...

Εισαγγελέας: Δεν είναι μόνο η απολογία του Ρουπακιά. Είναι και καταθέσεις που μιλάνε για κάποιον με λευκή φόρμα που τρέχει δίπλα από το αυτοκίνητο του Ρουπακιά.

Κατηγορούμενος: Εγώ θα σας απαντήσω ότι υπάρχουν κάποιοι που με έχουν αναγνωρίσει...

Εισαγγελέας: Εγώ σε σας λέω, ότι σας έχουν αναγνωρίσει

Κατηγορούμενος: Μα το γεγονός ότι έχει εντοπιστεί κάποιος με άσπρη φόρμα δεν σημαίνει ότι είμαι εγώ...

Εισαγγελέας: Πώς εξηγείτε την απολογία του κ. Ρουπακιά;

Κατηγορούμενος : Δεν εξηγείται. Δεν ήμουν εκεί. Ζήτησα εξετάσεις, δακτυλοσκοπικές κλπ. Αυτή τη στιγμή με έχουν προδικάσει, με έχουν βγάλει δολοφόνο, σε τάγματα εφόδου. Ζητάω τις κάμερες και ως δια μαγείας έχουν εξαφανιστεί οι κάμερες από την ώρα της δολοφονίας.

Δίκη - Χρυσή Αυγή

Πάρεδρος: Ο κ. Ρουπακιάς σας αναφέρει.

Κατηγορούμενος: Ο Ρουπακιάς έχει δώσει πολλές διαφορετικές καταθέσεις και ναι, κάποια στιγμή, φόραγα αυτή τη φόρμα στα γραφεία της Νίκαιας. Το αν φόραγα εκείνο το βράδυ εκείνη τη φόρμα... Συγγνώμη, αλλά είναι το πρώτο μου δικαστήριο εμένα δεν με γνωρίζουν ούτε οι φίλοι του Π. Φύσσα και αυτή τη στιγμή έχω την άμεση συνέργεια που δεν έχει κανείς άλλος...

Εισαγγελέας: Η Χρυσούλα Ρουπακιά είπε ότι εκείνο το βράδυ φορούσατε μία λευκή φόρμα.

Κατηγορούμενος : Δηλαδή αν εγώ πω για μία γυναίκα με κόκκινη φούστα σημαίνει ότι είναι αυτή;

Εισαγγελέας: Μας είπατε εδώ ότι το κινητό το ξεχάσατε στον ουρανό του αυτοκινήτου. Με τον κατηγορούμενο Λαγό είχατε επικοινωνία εκείνο το βράδυ;

Κατηγορούμενος : Με τον Λαγό εγώ δεν είχα καμία σχέση, δε μίλαγα ποτέ, δεν είχα αυτό το προνόμιο, δεν είχα τη δυνατότητα στους δύο μήνες εκεί να έχω τέτοια προνόμια...

Ο κατηγορούμενος κλήθηκε να απαντήσει στην πάρεδρο που του επισήμανε πως η Τοπική Οργάνωση της Νίκαιας είχε στοχοποιήσει τον Παύλο Φύσσα.

Πάρεδρος: Ο προστατευόμενος Γ΄ και ένας ακόμη μάρτυρας λένε ότι ο Φύσσας είχε στοχοποιηθεί τρεις μήνες πριν και αναφέρουν και το όνομά σας.

Κατηγορούμενος: Ο προστατευόμενος είτε εκπροσωπεί πολιτικά συμφέροντα είτε έχει πάρει χρήματα. Είναι ψυχοπαθής, έχει νοσηλευτεί. Τον ξέρουμε ποιος είναι. Ο άλλος μάρτυρας είναι φαντασιόπληκτος. Κυκλοφορούσε σαν μπράβος. Εδώ πήγε και είπε πως ήταν στη δολοφονία του Φιλόππουλου και τον μάζεψαν σηκωτό, χωρίς να είναι. Έτσι τα λέει...

Πάρεδρος: Γιατί πιστεύετε ότι ο Ρουπακιάς έκανε ό,τι έκανε;

Κατηγορούμενος : Ήταν με την οικογένεια του στη Χρυσή Αυγή. Οικογενειάρχης. Ήρεμος άνθρωπος. Βοηθούσε στα πάντα. Θεωρώ ότι το γεγονός οφείλεται σε μία κακιά στιγμή. Αιφνιδιάστηκε. Τον τραβούσαν να τον βγάλουν από το αυτοκίνητο και αντέδρασε με αυτό τον τρόπο που εγώ τον κατακρίνω. Φεύγεις, δεν μένεις.

Πάρεδρος: Ναι, αλλά δεν ήταν εκεί. Πήγε... και μέσα σε ένα λεπτό τράβηξε μαχαίρι.

Κατηγορούμενος : Αψυχολόγητο αυτό που έκανε, τι να πω;

Με την ολοκλήρωση της απολογίας του και καθώς ο Καζαντζόγλου έβγαινε από την αίθουσα στο διάλειμμα της διαδικασίας, η Μάγδα Φύσσα σηκώθηκε όρθια και του φώναξε: «Καζαντζόγλου, δεν τον ήξερες ρε; Θα σου φέρω δέκα που θα πουν πως τον ήξερες...».

Δίκη - Χρυσή Αυγή

Ακροατήριο: Ρουπακιά, ήσουν εκεί ρε ή δεν ήσουν;

Η δίκη συνεχίστηκε με την απολογία του Ελπιδοφόρου Καλαρίτη που φέρεται να ήταν μέλος του τάγματος εφόδου της Νίκαιας. Ο Κατηγορούμενος ορούμενος αρνήθηκε κάθε εμπλοκή με την δολοφονία του Παύλου Φύσσα λέγοντας ότι ήταν συνεχώς στο σπίτι του το μοιραίο βράδυ και πως βγήκε μόνο το επόμενο πρωί για να πάει στο σχολείο τα παιδιά του. Όλα τα τηλεφωνήματα που είχε πριν και μετά "το γεγονός", όπως χαρακτηρίζει και αυτός την ανθρωποκτονία, ήταν για άσχετους λόγους, ενώ όπως είπε την επόμενη όταν έμαθε τι είχε συμβεί δεν ρώτησε κανέναν απολύτως τίποτα. Χαρακτήρισε μάλιστα «σατανική σύμπτωση» ότι μετά το κρίσιμο τηλεφώνημα του Άγγου προς τον Καζαντζόγλου για το Κοράλλι, μίλησε και αυτός αμέσως μετά με τον άμεσο συνεργό στη δολοφονία. Τα τουλάχιστον έξι τηλεφωνήματα με τον Άγγο, σύμφωνα με τον Καλαρίτη ήταν για το ποδόσφαιρο και τίποτε άλλο.

«Η Χρυσή Αυγή ήταν ανερχόμενο κόμμα και φοβόμασταν όλοι ένα τέτοιο γεγονός, μια προβοκάτσια. Και έτσι έγινε. Μπλέξαμε όλοι» ανέφερε ο Καλαρίτης λίγο πριν να ολοκληρωθεί η απολογία του.

Η δίκη συνεχίζεται αύριο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τροχαίο με εγκλωβισμό στην παραλιακή08:35Ελληνίδα δασκάλα υιοθέτησε ένα χωριό στην Τανζανία (εικόνες)08:22Αποκεφάλισε τη μητέρα της και πέταξε το κεφάλι στην αυλή του γείτονα08:09Ακριβότερες από σήμερα οι αναλήψεις μετρητών στα ATM 07:55Κλέβει ανενόχλητος ποδήλατο μπροστά στα μάτια περαστικών (βίντεο)07:40Λονδίνο: συνεδριάζει η COBRA για τα αντίποινα στο Ιράν07:27Ζώδια: οι προβλέψεις της Δευτέρας07:13Καλοκαιρία με ενισχυμένο μελτέμι την Δευτέρα 07:01Πιγκουίνοι έκαναν… διάρρηξη σε εστιατόριο!23:59Κικίλιας: Σύστημα Υγείας με επίκεντρο τον άνθρωπο23:47Αγώνας δρόμου αφιερωμένος στη μνήμη του Μίνωα Κυριακού (βίντεο)23:35Δολοφονία Τοπαλούδη: “απόπειρα συγκάλυψης” καταγγέλλει η μητέρα της Ελένης23:23Έμεινε άνεργος και άρχισε να καλλιεργεί βιολογικά όσπρια (βίντεο)23:09Η “Οδύσσεια” ενός 65χρονου ιερέα για να μπει στο Πανεπιστήμιο22:56Το πρώτο ναυαγοσωστικό σκάφος απέκτησε ο Δήμος Αλίμου (βίντεο)22:43Στο “φως” σπουδαίος αρχαιολογικός θησαυρός (εικόνες)22:30Μελίσσια σε ταράτσα κτηρίου στο κέντρο της Αθήνας (βίντεο)22:17Βίντεο: Σκύλος τρομοκρατεί και διώχνει αρκούδα (βίντεο)22:04Νεόνυμφοι ξανάκουσαν την καρδιά του νεκρού παιδιού τους (βίντεο)21:50“Βροχή” οι καταγγελίες για τα “πειρατικά” ταξί στην Μύκονο (βίντεο)21:37
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο